Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Accidente

Reply

Thread Tools
Old 20-08-08, 00:17   #1
manu_96xls

Stage 5

manu_96xls's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Virtual Tuning]
Default Cenad-Dacia "vs" TIR .

Sambata (02-08-'08 ), cum ma intorceam din Italia , la 5 km de Cenad am oprit pe margine sa vorbim la telefon(eram doar 30 cm pe carosabil) , un tir din spate a venit si din spatele lui o dacie. Dacia s-a bagat in depasire (era drum drept 1km) si cel cu tiru' nu a vazut, a tras de volan (cred ca a vrut sa treaca la distanta mai mare de masina noastra) si cand l-a simtit pe cel cu dacia (nevazandu-l in oglinda) a franat, l-a luat cu botul TIR-ului , l-a intors pana au venit bot in bot si dupa aceea, dacia a dat intr-o bordura de beton (unde fusese o pancarda cu "Bun Venit") s-a intors pe asfalt si dupa s-a rasturnat, revenind pe roti.
Victime nu au existat(pasagerul din dreapta Daciei a avut capu' spart.)
Cel care a provocat accidentul ,a coborat din masina , si-a dat cu parerea("lasa-i ma ca au dat in bordura si nu au nimic)
A plecat ca un caine de la fata locului , fara sa-i intrebe ceva.
Imi cer scuze ca am postat asa tarziu , dar acum am scos filmul de pe camera.
Imi cer scuze si pentru eventualele greseli de exprimare , gramaticale , etc...
Daca nu merita, poate fi sters.
Attached Files
File Type: wmv FărăTitlu.wmv (6.94 MB, 334 views)

Last edited by manu_96xls; 20-08-08 at 00:20.
manu_96xls is offline   Reply With Quote
Old 20-08-08, 19:30   #2
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]
Default Re: Cenad-Dacia "vs" TIR .

din ce citesc, tirul nu are nici o vina, ci doar soferul daciei. cand vezi masina oprita pe dreapta drumului, sau biciclist, sau orice "obstacol" care in mod normal se ocoleste la ceva distanta, nu la muchie, si cel pe care vrei sa il depasesti se aproprie de el, nu te bagi in depasirea lui. astepti sa treaca de acel ceva de pe marginea drumului, si dupa aceea depasesti
22VIN is offline   Reply With Quote
Old 20-08-08, 19:38   #3
sKyNeT

Stage 5

sKyNeT's Avatar

Member of:
[Honda]
[NoSpeedLimit Romania Club]

ca si poti sa vezi ce se intampla in fata unui tir, mai ales pe partea dreapta cand tu astepti sa poti depasii tirul... astazi am vazut si eu ceva asemanator dar pe 2 benzi pe sens iar cel din stanga tirului a avut noroc ca nu venea ceva din contrasens si a taiat linia. pana si tiristii au devenit nesimtiti in trafic
Old 20-08-08, 19:41   #4
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

poti sa vezi, ca doar nu stai la 1m in spatele lui, si drumul nu se termina langa rotile lui de pe partea dreapta
Old 20-08-08, 19:59   #5
Gabi
Super Moderator

Stage 5

Gabi's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]

Dacă Dacia era īn depăşire semnalizată īn momentul īn care tirul a vrut la rāndul lui să depăşească maşina staţionată, singurul vinovat este şoferul tirului.
Old 20-08-08, 22:18   #6
manu_96xls

Stage 5

manu_96xls's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Virtual Tuning]

Nu m-ati inteles corect baieti , cu exceptia lu' Gabi, sau poate m-am exprimat eu gresit ,
Masina mea era doar 20-30 cm pe asfalt, aveau loc un TIR , Dacia , si un Tico(fara suparare pt posesori)
Deci , Cel cu TIR-u' nu a fost atent.
LE: Da Gabi, Dacia era inscrisa cu mult timp in depasire.
Old 20-08-08, 23:52   #7
sKyNeT

Stage 5

sKyNeT's Avatar

Member of:
[Honda]

eu mi-am dat seama dar i-am raspuns lui amphetamine, ns cum faceti voi depasirile la un tir dar eu stau aproape de el adica la un metru...
sKyNeT is offline   Reply With Quote
Old 21-08-08, 00:11   #8
Danutz Bratosin
Oltcit Driver

Stage 5

Member of:
[Moderators]
[Oltcit]
[Fiat]

eu zic ca a fost din vina tir-ului....sunt nebuni rau soferii astia...

saptamana trecuta am fost pana in craiova...m-am intors si de la alexandria la bucuresti e drumul super bun, numai ca e doar cu o singura banda de mers....

din sens opus unu cu un tir s-a bagat in depasire si am tras dreapta mult...rotile din dreapta erau iesite de pe sosea aproape ca si cele din stanga iesisera...am tras dreapta cat am putut altfel ne lua ala cu tir-u praf ne facea...in masina eram 3 persoane!

sunt prea nebuni astia cu tir-urile...se baga in depasirii periculoase, nu au nici un stres sunt siguri insa ca sunt sus...la 2 m de pamant si nu patesc nimic...
Danutz Bratosin is offline   Reply With Quote
Old 21-08-08, 00:37   #9
sKyNeT

Stage 5

sKyNeT's Avatar

Member of:
[Honda]

Danutz Bratosin tu ai 17 ani...wtf ?

Nu stiu exact dar tin minte ca in legislatie scrie ca daca nu s-a produs nici un contact intre ei doi nu este nici unu vinovat nu ?
sKyNeT is offline   Reply With Quote
Old 21-08-08, 01:33   #10
C180

Stage 5

C180's Avatar

Member of:
[VW]

o intrebare ...acolo aveai voie sa opresti? ..ca din cate stiu eu pe drumurile europene este interzisa oprirea pe partea carasabilului ..chiar si 20 30 cm era de ajuns pt a se ajunge la o tragedie ...eu zic ca aici vinovati sunteti toti 3 ...ala cu dacia ca s-a bagat in depasire fara sa se asigure , tiru ca a vrut sa depaseasca un obstacol , si tu pt ca ai oprit pe partea carosabila ...daca era mai grav accidentul cadeai si tu sub incidenta legii ..deoarece teoretic tu ai provocat accidentul ....

ti-am zis ca pe un sfat nu ca pe un repros
Old 21-08-08, 01:48   #11
demin2609
Renault Driver

Stage 5

demin2609's Avatar

Member of:
[RENAULT]
Thumbs down asa e dl C180

astia cu tiru sunt de-a dreptul tampiti, pe mine erau de 2 ori sa ma bage in stalp, mentionez ca eram cu o platforma mai lata decat masina.. le e greu sa astepte pana sa depaseasca (desi mergeam cu 85-90 km/h) si sa nu mai zic ca taie curba pana la jumatatea mea de banda... eu ce draq fac atunci? rad toti pietonii d p trotuar!!! ce sa mai zic de marginea drumului...
Old 21-08-08, 02:32   #12
dj01fad

Stage 5

Quote:
Originally Posted by sKyNeT View Post
Nu stiu exact dar tin minte ca in legislatie scrie ca daca nu s-a produs nici un contact intre ei doi nu este nici unu vinovat nu ?

cred ca ai inteles gresit daca te referi la dacie si la camion... scrie clar acolo ca l-a acrosat... oricum se face vinovat de fuga de la locul faptei. in schimb, daca te referi la masina oprita, chiar daca era si asta acrosata, tot nu aveau cum sa il scoata vinovat pe proprietar. obstacolele se ocolesc, nu se incaleca.

maisna putea sa fie stationata... nu poate fi scos vinovat unul ca a oprit pe marginea drumului, si s-au pocnit altii depasindu-l. in al doilea rand, ala cu tirul daca a vazut masina oprita, si stia ca vrea sa o depaseasca, trebuia sa semnalizeze, si oricum, trebuia sa se uite si in oglinzi in timpul deplasarii. deci aici tiristul a facut 2 greseli: nu a observat ca era depasit de cineva, si nu a semnalizat intentia de a depasi un obstacol din drum. deci nu mai incercati sa cautati nod in papura, ca nu are rost.
citroen xantia 3.0 V6 activa '97

Last edited by dj01fad; 21-08-08 at 02:36.
dj01fad is offline   Reply With Quote
Old 21-08-08, 11:26   #13
manu_96xls

Stage 5

manu_96xls's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Virtual Tuning]

Quote:
Originally Posted by C180 View Post
o intrebare ...acolo aveai voie sa opresti? ..ca din cate stiu eu pe drumurile europene este interzisa oprirea pe partea carasabilului ..chiar si 20 30 cm era de ajuns pt a se ajunge la o tragedie ...eu zic ca aici vinovati sunteti toti 3 ...ala cu dacia ca s-a bagat in depasire fara sa se asigure , tiru ca a vrut sa depaseasca un obstacol , si tu pt ca ai oprit pe partea carosabila ...daca era mai grav accidentul cadeai si tu sub incidenta legii ..deoarece teoretic tu ai provocat accidentul ....

ti-am zis ca pe un sfat nu ca pe un repros
Nu m-ai inteles deloc , era linie discontiunua , drum drept mai bine de un km, eu eram parcat in "sant" .
Si am mai repetat ca avea loc pe langa TIR si Dacie si un Tico.
Deci nu-mi explic de ce a iesit asa in larg cel cu tirul . S-a speriat , nu stiu.
Mentionez ca a iesit in larg dupa ce a trecut cu cabina de usa masinii mele.
Dupa legile tarii Romane , aveam 100% dreptul de a parca acolo.
Old 21-08-08, 12:42   #14
Danutz Bratosin
Oltcit Driver

Stage 5

Member of:
[Moderators]
[Oltcit]
[Fiat]

Quote:
Originally Posted by sKyNeT View Post
Danutz Bratosin tu ai 17 ani...wtf ?

nu eram eu la volan...la 17 ani iti dai seama

in legislatie probabil asa e....dai in cazul in care eram eu dadeam cu rotile de pe dreapta intr-o piatra....sau intram in santu de pe marginea drumului...si nu era de bine
Danutz Bratosin is offline   Reply With Quote
Old 21-08-08, 13:31   #15
22VIN
Opel Driver

Stage 5

22VIN's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Rally]

ok, daca masina era 20-30cm pe asfalt si dacia era deja in depasire e vina tirului. dar imi sustin ideea si anume ca dacia nu ar fi trebuit sa intre in depasire, pentru ca desi masina era doar 20-30cm pe asfalt tot trebuie sa o ocolesti un pic mai la distanta, pentru ca nu stii ce dobitoc iti deschide portiera fix in fata si sare din masina, sunt multe lucruri care se pot intampla.
Reply

- Copyright 2024 4Tuning -