Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Accidente

Reply

Thread Tools
Old 10-12-07, 18:58   #16
Tataee_^

Stage 5

Tataee_^'s Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
Default Re: Casco

Pai sa vedem la cat se ridica dauna, doar trebuie desfacuta sa se vada ce piese trebuie schimbate. dar cred ca se va repara.
Tataee_^ is offline   Reply With Quote
Old 10-12-07, 20:45   #17
panaitescud

Stage 5

panaitescud's Avatar

Member of:
[FORD]

asta e de dauna totala..cu o mica atentie
panaitescud is offline   Reply With Quote
Old 11-12-07, 09:57   #18
alexutzu
4 Speed Squad Member

Stage 5

alexutzu's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

e dauna totala fara nici macar cea mai mica atentie, nu mai este nevoie de nici macar o ciunga
alexutzu is offline   Reply With Quote
Old 12-12-07, 00:36   #19
SLV3
Ford Driver

Stage 4

SLV3's Avatar

Member of:
[FORD]

Dupa parerea mea este dauna totala dar depinde de constatarea ce o fac cei de la service. Din cate stiu, nu vreau sa vorbesc prostii, dauna totala se considera atunci cand masina este avariata in proportie de peste 60%, sau, daca nu se considera aceasta metoda, daca valorea reparatiilor (piese noi, manopera inlocuit, vopsit etc) se ridica peste pretul masinii de catalog (schwacke catalog).
Sunt sigur de a doua varianta deoarece in cazul meu asa a fost, am avut un Opel Vectra A din 92, costurilor pieselor se ridicau la 2400 EURO (pret in care nu a fost adaugat costul reparatiilor de service) si ei au considerat-o dauna totala, adica, mi-am pastrat masina (epava) si ei imi mai dau 1670 EURO (Pretul masinii dupa catalog), in fine... masina deja am dat-o acum doar sa vina banii
SLV3 is offline   Reply With Quote
Old 17-12-07, 14:33   #20
Tataee_^

Stage 5

Tataee_^'s Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

Topic Inchis !!!
Tataee_^ is offline   Reply With Quote
Old 10-07-08, 19:24   #21
lancerX

Stage 2

lancerX's Avatar

Quote:
Originally Posted by Detman View Post
nu tot timpul. sunt masini care au suferit accident f grave si sunt pe strazi . daca e facuta de cineva care se pricepe, iese la fel ca din fabrica
poate ca ies ca din fabrica la partea exterioara...estetica...dar pe interior...suduri etc pot fi mult mai slabe si acest lucru se vede in cazul unui nou accident rutier masina fiind mult mai slaba.am vazut asa un test si pe discovery:P
lancerX is offline   Reply With Quote
Old 20-07-08, 11:49   #22
kosfunny

Stage 3

kosfunny's Avatar

Quote:
Originally Posted by alexutzu View Post
e dauna totala fara nici macar cea mai mica atentie, nu mai este nevoie de nici macar o ciunga
Daca firma de asigurari duce masina la un service mai micut, cu adaos comercial mic si manopera subtire, nu mai iese dauna totala,mai ales daca nu are airbag-urile sarite!
La ARDAF, unde lucrez eu, masina e declarata dauna totala atunci cand costul reparatiei depaseste 85% din valoarea asigurata!Apoi se calculeaza valoarea epavei (care ramane in posesia asiguratului), care se scade din valoarea asigurata si ceea ce rezulta este suma banilor pe care ii veti primi de la asigurari!
kosfunny is offline   Reply With Quote
Old 21-07-08, 19:45   #23
alexutzu
4 Speed Squad Member

Stage 5

alexutzu's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

Quote:
Originally Posted by kosfunny View Post
Daca firma de asigurari duce masina la un service mai micut, cu adaos comercial mic si manopera subtire, nu mai iese dauna totala,mai ales daca nu are airbag-urile sarite!
La ARDAF, unde lucrez eu, masina e declarata dauna totala atunci cand costul reparatiei depaseste 85% din valoarea asigurata!Apoi se calculeaza valoarea epavei (care ramane in posesia asiguratului), care se scade din valoarea asigurata si ceea ce rezulta este suma banilor pe care ii veti primi de la asigurari!
daca tot lucrezi la ardaf de ce nu ai pus mana sa vezi cat costa masina in cauza conform tabelului vostru, ai vreun dubiu ca in cazul de fata costul reparatiei nu depaseste acei 85% de care vorbesti tu?
la toate firmele de asigurari posibile, masina de aici iese dauna. se un procent de xx % din valoarea de pe catalog + epava
nu stiu cum se lucreaza la ardaf, ca toate serviceurile fug de ardaf ca de dracu, dar sunt sigur ca nu difera f mult de standardele firmelor de asigurari serioase

Daca ai ceva de zis, zi cu voce tare. Daca vrei sa taci, taci sa auzi numai tu.

Old 22-07-08, 22:24   #24
kosfunny

Stage 3

kosfunny's Avatar

Quote:
daca tot lucrezi la ardaf de ce nu ai pus mana sa vezi cat costa masina in cauza conform tabelului vostru, ai vreun dubiu ca in cazul de fata costul reparatiei nu depaseste acei 85% de care vorbesti tu?
la toate firmele de asigurari posibile, masina de aici iese dauna. se un procent de xx % din valoarea de pe catalog + epava
nu stiu cum se lucreaza la ardaf, ca toate serviceurile fug de ardaf ca de dracu, dar sunt sigur ca nu difera f mult de standardele firmelor de asigurari serioase
Nu comara ARDAFUL de acum un an cand era al lui Tender cu cel de acum,care e detinut de PPF Holding! Poate ca ar fi trebuit sa-i schimbe si numele pt ca are rezonanta proasta datorita trecutului nu prea roz.

Nu eu decid cat costa reparatia! Devizul estimativ il face sevice-ul.
In primul rand colegul nostru nu a precizat daca i-au sarit airbagurile.Asta conteaza mult pt ca e foarte costisitor sa le inlocuiesti.
Oricum, ideea E ca daca devizul fa fi efectuat de Porsche, sigur va fi dauna totala, dar daca il va face un service mai modest nu prea as fi asa sigur.
Si ca idee, sa stii ca multe daune totale de la firmele de asigurari sunt luate de samsari care le repara de nici nu le recunosti si le vand in targ la preturi destul de bune.
Lumea nu prea stie, dar multe masini aduse din Germania de exemplu, acolo au fost daune totale si nu mai pot fi inmatriculate, pt ca asa e legislatia.Pe acestea le gasiti pe mobile.de cu mentiunea NUR FUR EXPORT.

Last edited by kosfunny; 22-07-08 at 22:41.
Old 23-07-08, 11:46   #25
alexutzu
4 Speed Squad Member

Stage 5

alexutzu's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

nu zic ca nu e adevarat cu devizul
dar uita-te la masina, chiar crezi ca nu au sarit airbagurile??
eu personal sunt de parere ca diferenta de deviz intre porsche si orice service posibil care lucreaza cu asigurarile, este ca la porsche va fi mai mare dar cu siguranta in ambele parti conform devizului masina iese dauna
nu zic ca orice stapan de service ar putea repara masina cu fortele proprii si diverse mijloace, la un pret convenabil mult sub deviz si sa o faca pentru vanzare, treaba asta se stie si se practica de foarte mult timp
Old 23-07-08, 13:50   #26
lancerX

Stage 2

lancerX's Avatar

eu zic sa iei o bata de baseball sau o ranga si sa mai ciomagesti un pic masina )sa fi sigur de dauna totala;.
lancerX is offline   Reply With Quote
Old 26-07-08, 09:53   #27
kosfunny

Stage 3

kosfunny's Avatar

Quote:
nu zic ca nu e adevarat cu devizul
dar uita-te la masina, chiar crezi ca nu au sarit airbagurile??
Nu e de ras! Sunt multe cazuri in care nu sar daca nu ai centura pusa!

Si o adaugire: masina asta nu pare plecata din lonjeroane!Cel putin cel din dreapta e ok.Ca sa nu mai zic ca armatura de bara e in linie buna.
Deci e foarte posibil sa fie reparabila in limita valorii de despagubire!

Last edited by kosfunny; 26-07-08 at 09:58.
Old 29-07-08, 19:25   #28
Alex30

Stage 5

Alex30's Avatar

Member of:
[DACIA]
[4Wheels]

Daca ti-o repara eu zic ca dupa aceea sa o vinzi...dupa cum ai spus si tu chiar si reparata nu v-a mai fi cum era cand a iesit din fabrica.

- Copyright 2025 4Tuning -