Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Accidente

Reply

Thread Tools
Old 07-10-07, 10:54   #16
randysgby

Stage 5

randysgby's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: Alt accident cu decese ,tot motor,tot incepator motociclistul...tot sofer inconst

Dumnezeu sa ii ierte pe amandoi!!! Cu trei zile inainte de acest accident am facut si eu accident pe un Suzuki, identic ca cei doi numai ca la mine a fost Dacia 1310 in loc de camion prin zona Republica. Mi-a taiat calea si a franat, nu l-am mai putut evita si am intrat in plin in el. In urma accidentului m-am ales cu recarenarea completa a motocicletei + furca si cu 15 zile de spitalizare asta insemnand fisura in testiculu drept . Nu aveam viteza mare doar ca tipu purta ochelari bosorog la vreo 60 de ani, ochelari de corectie si a adaugat ca nu ma vazut, omu` era atat de chior incat atunci cand nea Militianu la pus sa semneze testu meu de alcoolemie omu intreba unde sa semneze ca nu vede =))))).........in fine nu mai spun nimic doar ca acest tragic accident a lui Traian ma socat foarte tare, eu fiind in spital la intamplarea acestuia.......spun inc-o data Dumnezeu sa ii ierte!!!! PEACE

>>>>>Toate femeile-s la fel<<<<<

Suzuki GSX-F 600 - Blue
Peugeot 205 1.7 - White
Renault Megane 2.1 Coupe - Gri
randysgby is offline   Reply With Quote
Old 07-10-07, 13:11   #17
Hondarul
Super Moderator

Stage 5

Hondarul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
Default Re: Alt accident cu decese ,tot motor,tot incepator motociclistul...tot sofer inconst

Daca vreunul din voi crede ca soferul de basculanta a facut ce a facut intentionat si-i urati sa traiasca cu asta toata viata sunteti imorali si foarte limitati in gandire. Nu cred ca vreunul din voi ar vrea sa fie in locul sau.

In plus de asta, din nou, pentru a suta oara, aceeasi poveste - masina este la locul si momentul nepotrivit. Cand esti pe motor si mergi normal, este imposibil sa nu vezi un camion cat o casa, care nu vine din dreapta ta ci taie sensul celalalt de mers si iti vine in fata. Un motociclist este obisnuit sa priveasca mult mai in fata si mai in perspectiva decat un sofer. Repet, asta in cazul in care mergi normal. Este un accident nefericit din pacate, foarte trist si cu urmari foarte grave. Dar parerea mea este ca vina ii apartine motociclistului. Nu se poate altfel decat sa fi avut o viteza foarte mare, altfel nu avea cum sa NU vada camionul. Probabil era si tanar, cu prietena usor de impresionat in spate, cine stie... Eu cred ca vina ii apartine. Mai exact, viteza prea mare este de vina. Ca motociclist stii ca trebuie sa privesti mult inainte sa stii ce te asteapta si sa pastrezi viteza si distanta de franare sigure. Mai ales cand esti cu inca o persoana in spate...

Soferul de camion a franat, nu a mers mai departe... Dar nu cred ca este asa usor sa franezi 40 de tone cand probabil omul accelera ca sa taie banda si sa intre pe sensul celalalt. Haideti sa nu mai gandim asa usor toata povestea. Este foarte trist ca oamenii au murit in conditii groaznice, dar sa ne uitam la vina de ambele parti.
Hondarul is offline   Reply With Quote
Old 07-10-07, 13:17   #18
randysgby

Stage 5

randysgby's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[PARTICIPANT CURSE]

Daca vreunul din voi crede ca soferul de basculanta a facut ce a facut intentionat si-i urati sa traiasca cu asta toata viata sunteti imorali si foarte limitati in gandire. Nu cred ca vreunul din voi ar vrea sa fie in locul sau.

Nu a spus nimeni Hondare ca nu are si motociclistul vina dar acel sofer daca era mult mai atent in trafic nu se intampla acest tragic accident si se asigura. El e vinovat 100% pentru ca stiu cum e ca, cu trei zile inainte de acest tragic accident am avut si eu unu asemanator numai ca soferu a intors pe trecerea de pietoni, nu sa asigurat, era linie continua si purta si ochelari de corectie.....Parerea mea ca daca soferii de automobile ar fi mai prudenti si mult mai atenti ar scadea considerabil numaru accidentelor.... Precizez ca nu aveam viteza in momentu producerii accidentului si nici nu am fost scos vinovat.....peace all
Old 07-10-07, 14:35   #19
adu89

Stage 5

adu89's Avatar

Member of:
[VW]

de ce toti dati vina pe conducatorii de masini/motociclete si nu invinovatiti gaborii imputiti care pentru 5 milioane dau carnetul oricui?de ce nu dati vina pe cei care fac fisa medicala si dau dreptul tuturor chiorilor sa aiba permis?TREZITI-VA!!! cati dintre noi au dat bani la traseu?cati dintre noi au dat spaga atunci knd au facut dosarul?cati dintre noi au facut testele alea pe bune?yo knd miam facut controlul la urechi mosul ala nu auzea nici daca ii vorbeam la 2cm de ureche!!! si cine imi zice daca aud bine?EL?!?! TREZITI-VA!!! PESTELE SE IMPUTE DE LA CAP
ps: dumnezeu sai ierte,nu meritau la varsta asta,mai aveau multi ani de trait
adu89 is offline   Reply With Quote
Old 07-10-07, 15:47   #20
dj01fad

Stage 5

daca motociclistul respecta o limita de viteza DECENTA, avea cum sa evite. puneti-va si in situatia camionului: te uiti in dreapta... nimic; te uiti in stanga... o ulminita la mama dreaq.... dai sa treci si intra unu sub tine... cand te asiguri o faci in limita a 50 de metrii da? cum pana mea sa apreciezi in 50 de metrii ceva care vine ca ghiuleaua? soferul camionului nu are nici o vina! s-a aflat la locul nepotrivit si atat. vina lui asta a fost, si pentru acest lucru o sa traga toata viata, atat penal cat si moral. treziti-va odata si intelegeti ca daca mergeti cu 150 prin oras, nu au ceilalti cum sa va evite sau sa va observe, si mai bagati si lumea in puscarie aiurea. in germania mergeau porsche 911, 460 modena si multe alte supersporturi cu 40-50 la ora... de ce? unul din motive e ca amenda pleaca de la peste 200 de euro. la noi e normal, dai in radar, platesti 70 de lei aka 20 de euro si gata, te doare-n basca. sa nu ma intelegeti gresit, nu ma refer aici la cazul care s-a petrecut cu 3 zile inainte sau la altele unde s-a intamplat din neatentie si la viteze mici, ci la cazurile in care viteza e mare, ca asta sau cel de acum ceva vreme de pe DN1 cu mercedesul.
si in ultimul rand, daca el e inconstient sa isi puna viata in pericol, cu ce drept a pus in pericol si viata prietenei lui? avea o responsabilitate din moment ce o plimba pe motor, si trebuia sa aiba gtija de ea... in schimb... asa e cand nu ai cap sa gandesti.
citroen xantia 3.0 V6 activa '97

Last edited by dj01fad; 07-10-07 at 15:51.
dj01fad is offline   Reply With Quote
Old 07-10-07, 15:58   #21
Hexer

Stage 5

Hexer's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

Din pacate in europa de est pe motor (cum zice tata ) esti donator de organe, ori din prostia, greseala ta ori din cauza participantilor in trafic.
Eu am mers in partea mai buna a europei cu motocicleta...total altfel, fie orice vehicul mai mare de al mau are grija de mine, cum intu in ungaria-romania si spre est...doamne fer, daca merg in coloana e sinucidere din start, daca merg cu 90 la fel, in oras toti claxoneaza, depasesc, intu in fata, urla...cred ca aici trebue sa cautam problema...e drept ca si motociclisti cred ca au voie la toate...

Last edited by Hexer; 07-10-07 at 16:01.
Hexer is offline   Reply With Quote
Old 07-10-07, 16:07   #22
randysgby

Stage 5

randysgby's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[PARTICIPANT CURSE]

haideti fratilor noi ca mergem cu 200km/h cu 300km/h, de unde stiti voi asta?, voi care stati si il priviti din masina sau de pe trotuar?
gata daca unu are motor gata, ala e imbecil isi cumpara moartea cu bani si bla bla bla, donatori de organe cum mai suntem supranumiti, nu e adevarat si nu are nici o logica, la noi in romania motociclistii sunt luati in ras, numai mie nu stiu de cate ori mi sa intamplat sa mi se taie calea, sa mi se franeze ( luna trecuta nu am avut cum sa evit cu toate ca nu aveam viteza mare si am intrat din plin in masina vinovata ), dar de ce sa faci sunt mult prea multi invidiosi si mult prea multi soferi inconstietni care uita atunci cand se suie in masina ca exista si motociclisti pe sosea nu numai masini.....peace all
Old 07-10-07, 16:21   #23
Hexer

Stage 5

Hexer's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

Din pacate in ultimi 2 ani am vazut prea multi baieti pe masa...cateva stranse cu lingurita. Tatal meu a avut grija sa ma convinca ca in europa de est este aproape sinucidere sa umbli pe stada cu motociclea. Batranul lucreaza ca medic si multe ori e pe ambulanta, macari 2-3 ori este adus cate un motociclist cu care nu mai e ce de facut.
Si sa fiu corect, cam jumi-juma cu vina, ori motociclistul da prea tare sau este inconstient de ce e capabil motorul (asta este de cele mai multe ori), ori participanti in trafic cred ca sunt niste superman sau din neatentie cauzeaza parobleme grave (ultimul este cel mai comun, pur si simlu nu sunt obisnuite).
Tot asta e valabil si pentru biciclisti (evident ca numai in oras) in afara orasului nu prea indrazneste vreunul...

Deci concluzie, la accidentele neatentie si inconstienta sunt primi factori i nu viteza, motocicleta sau masina.
Old 07-10-07, 19:41   #24
dj01fad

Stage 5

Quote:
Originally Posted by randysgby View Post
haideti fratilor noi ca mergem cu 200km/h cu 300km/h, de unde stiti voi asta?, voi care stati si il priviti din masina sau de pe trotuar?
daca tu crezi ca nu stiu despre ce vorbesc este problema ta... dar de multe ori trec pe dn-uri cu 150 (si eu sunt inconstient) si ma depasesc destui motociclisti si crede-ma, dupa modul in care o fac, au cred ca de voie 200. nu ma refer la tine, poate tu mergi cumpatat. ceea ce vroiam sa subliniez, este ca daca ar merge mai incet, ar avea cum sa evite. si in plus de asta o motocicleta opreste mai bine ca o masina, asa ca daca nu mai poti evita un obstacol e clar ca ca ai ceva viteza. cu motocicleta, esti carne de tun si gata. cel mai mic acrosaj la o viteza maricica si esti praf. motociclismul trebuie considerat un sport, de care ar trebui sa se bucure pasionatii in fiecare zi! nu sa o dea in extreme pe sosele.
dj01fad is offline   Reply With Quote
Old 07-10-07, 20:24   #25
randysgby

Stage 5

randysgby's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[PARTICIPANT CURSE]

Quote:
Originally Posted by dj01fad View Post
daca tu crezi ca nu stiu despre ce vorbesc este problema ta... dar de multe ori trec pe dn-uri cu 150 (si eu sunt inconstient) si ma depasesc destui motociclisti si crede-ma, dupa modul in care o fac, au cred ca de voie 200. nu ma refer la tine, poate tu mergi cumpatat. ceea ce vroiam sa subliniez, este ca daca ar merge mai incet, ar avea cum sa evite. si in plus de asta o motocicleta opreste mai bine ca o masina, asa ca daca nu mai poti evita un obstacol e clar ca ca ai ceva viteza. cu motocicleta, esti carne de tun si gata. cel mai mic acrosaj la o viteza maricica si esti praf. motociclismul trebuie considerat un sport, de care ar trebui sa se bucure pasionatii in fiecare zi! nu sa o dea in extreme pe sosele.

ai dreptate, dar te inseli cu evitatu, incearca tu sa franezi si sa iei si curba sa te feresti de impact sa vedem ce se intampla daca tot spui ca tu cunosti si daca iti taie cineva calea nu cred ca ai cum evita daca e pe scurt, asa cum obisnuiesc multi conducatori auto sa o faca motociclistilor, un lucru e cert in Romania motociclisti nu sunt respectati!!!!!peace man
Old 07-10-07, 20:26   #26
Hexer

Stage 5

Hexer's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

Quote:
Originally Posted by dj01fad View Post
si in plus de asta o motocicleta opreste mai bine ca o masina, asa ca daca nu mai poti evita un obstacol e clar ca ca ai ceva viteza. cu motocicleta, esti carne de tun si gata. cel mai mic acrosaj la o viteza maricica si esti praf. motociclismul trebuie considerat un sport, de care ar trebui sa se bucure pasionatii in fiecare zi! nu sa o dea in extreme pe sosele.
Cu franare nu ai dreptate, motocicletele franeaza mult, mult mai naspa decat masinile (100-0 ~50m, decat la o masina sub 40m)
Despre depasirea, multi considera ca drumurile publice sunt circuite de viteza si masinile niste obstacole bine pentru slalom. Cu mune la autostrada mi se inantampla ca sunt depasit deodata din staga si dreapta (eu mergand ~150 si nu apuc sa vad numerele de inmatriculare = peste 220).
Data trecuta un prieten a patit exact asta, el pe autostrada in depasirea unui camion cu 140, 4 ciclisti din spate, 2 au venit din dreapta si 2 au incercat din stanga, primul a trecut, ultimul este sub pamant (prietenul sa speriat ca intre el si camion trec motociclete, a virat spre stanga, loc nu prea ramas pentru motociclist care vrea sa treaca acolo, a zburat motociclistul pe celalat sens si un tir a facut din baiat hamburger).
Spre vest sunt circuite unde baietii asta care cauta adrenalina gasec doza necesara.
Nu zic ca toti sunt asa, dar nu prea vad ciclisti mai ales cu motoare de viteza care sa aiba macar tendinta ca sa respecte regurile, mai ales cele de viteza (intradevar e cam greu cu o acceleratie extraordinara, si eu am mers cu motoare de asta (GSXR750) si nici nu am dat seama ca merg cu 130 pana ce nu am uitat la ceas).
Old 07-10-07, 20:31   #27
Hexer

Stage 5

Hexer's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

Quote:
Originally Posted by randysgby View Post
un lucru e cert in Romania motociclisti nu sunt respectati!!!!!peace man

Dar nici motociclisti (catva dintre ele) nu dau dovada de resprect, numai ca feresc de masini. Cumva nici o data nu am vazut ciclist german care merge ca unul din balcan, cumva ei sunt cuminti...alta specie...?!
Old 08-10-07, 12:44   #28
Hondarul
Super Moderator

Stage 5

Hondarul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

Despre distanta de franare gresesti. O motocicleta franeaza cred de la aceeasi viteza ca o masina pe jumatatea distantei. Este si logic - greutate mica, inertie mica. Asadar eu despre asta spuneam, ca NUMAI o viteza mare nu poate fi oprita la timp. Asa banuiesc ca s-a intamplat si aici.
Hondarul is offline   Reply With Quote
Old 08-10-07, 15:49   #29
Hexer

Stage 5

Hexer's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

Quote:
Originally Posted by Hondarul View Post
Despre distanta de franare gresesti. O motocicleta franeaza cred de la aceeasi viteza ca o masina pe jumatatea distantei. Este si logic - greutate mica, inertie mica. Asadar eu despre asta spuneam, ca NUMAI o viteza mare nu poate fi oprita la timp. Asa banuiesc ca s-a intamplat si aici.

Daca tot vorbim de inertie, greutate si logica sa explic ceva.
Centul de greutate la o motocicleta este un general peste axa rotii, si majoritatea spre roata fata, asta rezulta ca la franare daca centul de greutate misca in fata axei de la roata fata si este mai sus de axa 99% pici, ori blochezi roata. Manevra asta la o motocicleta se intamla mult mau usor decat la o masina. Asta rezulta ca forta de franare nu are cum sa depaseasca un nivel si nu conteaza cat de lata e roata sau ce grip ai, pir si simplu fizica, dace e prea mult sari ghidonul sau blochezi roata.
Oricum, numai motocicletele echipate cu ABS si frana pe 2 roti (tragi frana, trage automat si cealata) ajung la valori aproape de o dacia 1300 cu cauciucuri bune si frane puse la punct ( 100-0 undeva la 43-50m).
Va rog, contrazica cineva dar cu date!
Old 08-10-07, 22:20   #30
randysgby

Stage 5

randysgby's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[PARTICIPANT CURSE]

Quote:
Originally Posted by Hexer View Post
Dar nici motociclisti (catva dintre ele) nu dau dovada de resprect, numai ca feresc de masini. Cumva nici o data nu am vazut ciclist german care merge ca unul din balcan, cumva ei sunt cuminti...alta specie...?!

frate nu prea iti inteleg mesaju dar oricum mie mi sa intamplat de multe ori sa nu fiu respectat si nici slalom printre masini nu fac si crede-ma e mult prea multa invidie in Romania pe motocilisti, din cauza ca ei se pot strecura cand la semafor e o coada de 100 de masini pe cand cu masina nu prea ai cum sa te strecori si de asta si in germania stai linistit ca acolo sunt respectati frate motociclistii si daca mergi cu motocicleta in germania sigur iti vei schimba parerea acolo exista respectu de sine si sunt de 1000 de ori mai atenti soferii de autoturisme decat ca la noi....crede-ma
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -