Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Accidente

Reply
 
Thread Tools
Old 29-10-07, 22:37   #46
Outrageous

Stage 5
 
Outrageous's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 318
Default Re: Accident DN1 balotesti...Pacat:(

Quote:
Originally Posted by TazzY View Post
Nu ai priceput ideia dude.. Nu am m'am referit la voi ca ne vanati... Ci la cei care pana acum au omorat zeci de motociclisti care s-a stabili clar ca erau SUB viteza legala (cazul lui AleXX). Nu am spus ca noi mergem in limita legala.. Nimeni nu o face.. Dar mai gandestete ca la 70 la ora este cam greu sa opresti un motor de 200kg tinand cont ca esti pe 2 roti si trebuie sa stii cum sa franezi sa nu pierzi aderenta.. Si eu am intrat frontal in unu care a intors pe dubla linie continua cu 70km/h! Norocul meu a fost ca am zburat peste masina altfel nu mai eram viu...
In trafic nu poti sa te bazezi pe faptul ca toata lumea respecta regulile de circulatie si tocmai d-aia trebuie sa CONDUCI PREVENTIV!!!!
Din partea mea poti sa mergi cu 150km/h ca ai motor de viteza dar gandeste-te ca un sofer nu o sa se asigure la o manevra si o sa intrii in el.Tu mori, el e de vina, cine castiga din chestia asta???Daca mergeai mai incet aveai timp sa franezi si sa-l eviti.

Sunt sigur ca vitezomanii pe motor (viitori donatori de organe) nu inteleg ce inseamna condusul preventiv dar ganditi-va ca totul se poate evita usor, trebuie doar sa ai destul cap ca sa intelegi lucrul asta.
Outrageous is offline   Reply With Quote
Old 13-02-08, 20:15   #47
crazy_devyyll

Stage 4
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 270
Default Re: Accident DN1 balotesti...Pacat:(

scuze pt bagarea in seama .sunt si sofer si motociclist....:INRAIT;;; aveti dreptate toti ,mai mult sau mai putin,dar aveti dreptate DUMNEZEU sa-i ierte
crazy_devyyll is offline   Reply With Quote
Old 13-02-08, 21:01   #48
Dimitris

Stage 5
 
Dimitris's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 643
Member of:
[2 Roti]
Default Re: Accident DN1 balotesti...Pacat:(

Quote:
Originally Posted by flexus View Post
La noi deocamdata speed bikeuri cumpara doar oamenii sa se dea jmecheri. Nu exista motociclist sa nu depaseasca pe dreapta, printre masini pe benzi inexistente, pe langa bordura, sa nu-i dea blana cand cred ei ca e liber.
Specia romaneasca de speedbiker este sinucigasha parerea mea, impreuna cu jumate din scuteristi. Si in acelasi timp sar cu gura ca nu te uiti dupa ei. Frate eu trebuie sa ma uit dupa ei sa nu cumva sa semnalizez dreapta si schimb banda si vine el dintre masini si-l busesc sau cum?

Fratii nostri motociclisti, atata timp cat mergeti dupa regulile voastre, cat nu exista benzi de mers ci "culoare de mers", cat faceti numa depasiri pe dreapta, cat va credeti asa de smecheri, veti continua sa fiti victime si sa luati si pe altii dupa voi.

Va rog nu va suparati pe mine, va zic pentru ca mi-e frica de voi pe strada si aparent oricate se intampla nu va pasa! Treziti-va!

Flex ne stim destul de bine.

Mi-am luat motor pentru ca nu mai suport aglomeratia din oras, lipsa locurilor de parcare. Si da, mi se pare normal, nu legal, ci doar normal ca in momentul in care faci dreapta sau stanga sa bagi semnal. nu sa il agatzi atunci cand ai inceput sa intorci de volan.

eu am invatat ca atunci cand mergi cu motorul nu exista sa ai prioritate. Ii pupa comunitatea in cur pe aia cu m'uri, amg'uri , masini care prind suta in 3-4 secunde dar daca ai motor automat esti dobitoc, inconstient si nu stii sa conduci preventiv. Si cum a zis si altcineva pe forum aici, chiar daca mergi regulamentar tot poti ajunge la spital. De ce? Pentru ca lumea nu s-a obisnuit inca. nu e vina lor. pur si simplu nu le-a intrat in sange. Peste cativa ani, peste cativa alti zeci de motociclisti morti din pacate, atunci voi putea intra pe verde in intersectie fara sa pun frana sa reduc viteza mult.

Si cum dracu sa stai la semafor pe o banda ca tot timpu se urca cate un dobitoc pe tine si daca ii zici ceva : pai frate, de ce nu te bagi printre masini ca ai loc?

Pana peste cativa ani o sa imi pastrez paranoia de pe motor si o sa incerc sa fiu atent la alti motociclisti.

p.s: exista foarte foarte multi motociclisti "anti-talent" dar spre binele nostru ( automobilisti, ca una e sa tai fata unuia si sa ajungi la tamponari si alta e sa ajungi la cercetari penale ) e bine sa ii ajutam sa ajunga acasa fara incidente.

On-topic. Culpa comuna. Cel cu motoru ca a mers CHIAR PREA TARE, iar cel cu masina ca a intors pe linie dubla .
Dimitris is offline   Reply With Quote
Old 13-03-08, 00:14   #49
mitza mtb
Banned

Stage 5
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,849
Member of:
[4Rally]
Default Re: Accident DN1 balotesti...Pacat:(

condoleantemama cum se vede sangele:-ss
mitza mtb is offline   Reply With Quote
Old 13-03-08, 00:15   #50
mitza mtb
Banned

Stage 5
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,849
Member of:
[4Rally]
Default Re: Accident DN1 balotesti...Pacat:(

off-topic:Ce inseamna R.I.P ....ast PM
mitza mtb is offline   Reply With Quote
Old 13-03-08, 14:22   #51
cipoNCE
Dacia Driver

Stage 4
 
cipoNCE's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 281
Member of:
[DACIA]
Default Re: Accident DN1 balotesti...Pacat:(

Quote:
Originally Posted by mitza mtb View Post
off-topic:Ce inseamna R.I.P ....ast PM
lol... vorbesti serios?
R.I.P. = "Rest In Peace" sau pe romaneste "Odihneste`te in pace"
cipoNCE is offline   Reply With Quote
Old 13-03-08, 20:40   #52
Bobytzul

Stage 4
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 178
Default Re: Accident DN1 balotesti...Pacat:(

Quote:
Originally Posted by dj01fad View Post
motociclistul este vinovat! cand iti vine din lateral un vehicul care ruleaza cu peste 200 nu ai cum sa te mai asiguri. este imposibil sa apreciezi ce se mai intampla, crezi ca ai timp pentru ca nu vezi pe nimeni care sa vina de la o distanta mai mica de 100 de metrii si incerci sa treci, apoi vine ghiuleaua. la 100 Km/H, 100 de metrii se parcurg in 3,6 secunde, iar la 150Km/H se parcurg in 2,4 secunde. poti sa te asiguri in timpul asta, sau mai bine zis ai macar timp sa ajungi in mijlocul drumului? NU! si... sa rastorni un mercedes??? ala avea ceva viteza, peste 150. vina soferului masinii este doar ca a intors pe linie continua.
nu sunt antimotociclisti, dar si pentru ei este scrisa legea si daca e limita de viteza sa o respecte si ei, impreuna cu toate celelalte reguli. asta se intampla cand te crezi imparatul soselei si crezi ca esti mai presus de orice.
retineti, viteza ucide! regulile de circulatie si mai ales limitele de viteza nu au fost gandite sa ne ingradeasca livertatea, ci sa ne protejeze unii de altii.
Sincer sa fiu ,este cel mai intelept lucru ,de pe acest topic si eu citind prima pagina ,am inceput sa fac calculele tale ,dar nu are rost sa ma repet .
-Am peste 350.000 km condusi 50-55/80-100 Km/h
-Cea mai mare teama o am de cei cu masini .Merg foarte des Buc-Buzau si sunt satul de cite buseli vad .Am dat o mina de ajutor sa punem pe roti o masina condusa de niste netrebnici care erau cu fundul in sus pe miriste .Masina care cu 2-3 minute in urma ma depasise. flashuri .clacsoane semne ....
-Experiente cu motociclisti :
a)La cca 90Km/h ma pregatesc sa depasesc
-ma asigur dau semnal ma asigur iar
-Cind sa incep sa depasesc trece fulgerator (scuze nu am gasit alt termen) un motociclist ,nici in ziua de astazi nu stiu de unde a aparut si cum nu am putut sa il sesizez .Senzatia avuta ,parca stateam pe loc si nu realizam ce se intimpla ,apoi senzatia de teama ,ca in experienta mea de sofer nu intilnisem asa ceva, sa stiu cum sa reactionez.
b) Dealul Vacaresti ,coada de masini ,stateam cuminte pe banda mea cu piciorul pe frina si simt cum masina se scutura din toate incheieturile .Un motociclist lipise roata de bara din spate si a acelerat brusc pe loc .apoi ma depaseste rizind.
b') Daca ma speriam si ridicam piciorul de pe pedala de frina ,masina o lua la vale, bara mea din spate urca pe roata lui din fata si ghici cine pleca sportiv.
c)Cart Berceni peste drum de fabrica de Paine ,porneste motocicleta merge x metri se cabreaza cine era intins pe strada pe sub motor
Concluzie personala sunt prea multi netrebnici si la volan si la ghidon.
Acum revenind la vinatoarea de motociclisti : daca luam din calculul de mai sus la 150Km/h parcurge 500-600 m in 15 secunde .Oare sa existe un sofer care sa poata afirma ca de la 500-600 m vede motociclistul ,ii apreciaza viteza apoi mai oprste masina sa intoarca cred ca soferul in ultima secunda a realizat ce se intimpla .
Nu dai tu mercedesul cu fundul in sus cu 300 Kg la 70 Km/h cind este mai simplu sa il ocolesti pe dreapta .
Cit despre circotasii cu scutere nu zic nimic ,poate asta a rupt oglinda unui alt usser http://www.ziare.com/Tariceanu_s_a_d...su-263551.html

Last edited by Bobytzul; 13-03-08 at 20:43.
Bobytzul is offline   Reply With Quote
Old 13-03-08, 21:40   #53
JUST-DO-IT

Stage 5
 
JUST-DO-IT's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 657
Member of:
[DACIA]
[RENAULT]
Default Re: Accident DN1 balotesti...Pacat:(

am vazut multe batand tara in lung si lat...am si oprit de cateva ori sa dau o mana de ajutor unde a fost nevoie,dar ceva nu miroase a bine....
e doar o parere personala,dar cum dumnezeu au murit aia din mercedes???RIP totusi ca sa intorci o masina de 1500 kg cu roatele in sus trebuie forta nene,nu gluma...o motocicleta de 300 kg a rasturnat mertu de 5 ori mai greu?cam ciudat...cand am vazut poza am zis ca l-a lovit un tir ceva...masina mare nicidecum o paraitoare pe 2 roate(no ofense for enyone),am condus modelu ala de mertz si pot spune ca e ff stabil pe sosea,iar mercedesu e renumit pr siguranta oferita....cel putin asa stiam...
__________________

-----Cumpar Gotti R17------
Cumpar 2 gume 195 50 15--Urgent !!!
Bmw 318 i---------Own
Dacia 1310---------Own
_________________________
-Driving sideways ,is a way of life !
JUST-DO-IT is offline   Reply With Quote
Old 31-03-08, 22:21   #54
Bobytzul

Stage 4
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 178
Default Re: Accident DN1 balotesti...Pacat:(

Quote:
Originally Posted by lascarica View Post
Aici nu-i vorba de a carei categorii de participant la trafic apartii in majoritatea timpului,ci de reguli de baza .....eu consider deasemenea ca vina mare o are soferul...nu pentru ca nu s-a asigurat suficient,ci pentru ca a trecut peste dubla linie continua ! Asa ceva ,pe o portiune de drum unde se circula cu 130(limita legala)- 1xx, este extrem de riscant...Eu era sa ma pulverizez (impreuna cu un inconstient ce a facut exact ce-a facut soferul lui w124) imediat dupa popasul de la baicoi pe dn1 in 2003...si aveam vreo 185km/h...am franat cat s-a putut pana pe la 140(cand am simtit ca cedeaza franele)...apoi am intrat direct pe contrasens(idiotul era in momentul cu pricina,FIx pe ambele benzi,perpendicular cu directia mea),dupa ce am apucat sa aprind tot ce erau lumini (faza lunga,proiectoare)...daca ar fi venit ceva pe contrasens ,ramanea solutia iesirii pe camp...probabil rasturnare,etc...dar scapam...Insa cu motorul e cam greu sa faci manevre d-astea mai ales cand NU VEZI ca un ...sofer se pregateste sa-ti taie calea,fiind si oarecum in curba + rampa(de rampa nu sunt sigur,poate nu localizez eu exact pozitia)....
Bre Lascarica te credeam om serios 180Km/h=>180.000m/3600s daca la 180000m.....3600s dar
x(m)...................1s =>x=180000/3600=50 m deci Domnul Lascarica la 180Km/h 50 m ii strabate in 1 secunda ,sa fiu mai clar 100m in 2 s 1000m in 20 s
Stai sa ma luminez si eu la minte
a) cu piciorul in pedala
b)Cu miinile inclestate pe volan ca vedeai moartea cu ochii
c)Cu ce miini mai dadeai flashuri clacsoane ca 2 erau pe volan si piciorul ocupat multe mai faceai tu in 20 secunde
Domnu Lascarica daca trecea strada un taran cu calul cu saci de porumb crezi ca stia calul ca tu in 20 secunde ii strici obiectul muncii de raminea ala numai cu oistea si taranul cu biciul sa il rupa pe circa ta .
Bobytzul is offline   Reply With Quote
Old 04-04-08, 17:08   #55
lascarica
Super Moderator

Stage 5
 
lascarica's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 4,330
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: Accident DN1 balotesti...Pacat:(

Cam aberezi crunt domnu' Bobytzul...de ce crezi ca nu ai timp sa faci ce spuneam in...(conform calculului matale)...20sec?...eu cred ca in 20sec si un sofer cu 2-3ani de experienta face ceea ce eu istoriseam....
Apreciez nespus aritmetica si logica in care te arati iscusit,insa nu stiu in ce masura era cazul aici....
In al doilea rand,te rog ...obligatoriu sa-ti completezi varsta reala in profil sau sa n-o completezi deloc !....asta nu e circ ci forum...nu facem misto unii de altii. Astept sa te conformezi cu ceea ce spuneam mai sus la prima accesare a forumului.
Multumesc,
__________________
...
un cumul de idei si de concepte, menite sa ne confere identitate, inglobate intr-un pachet avand capacitatea de a le perpetua...
*Ma destind jongland cu propriile-mi ganduri in vasta cultura de amintiri trecute si viitoare*
Gold_Fm - purest form of entertainment music; Romānia Muzical - only music.
lascarica is offline   Reply With Quote
Old 04-04-08, 19:26   #56
lascarica
Super Moderator

Stage 5
 
lascarica's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 4,330
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: Accident DN1 balotesti...Pacat:(

Quote:
Originally Posted by Bobytzul View Post
Bre Lascarica te credeam om serios ........
Stai sa ma luminez si eu la minte
a) cu piciorul in pedala
b)Cu miinile inclestate pe volan ca vedeai moartea cu ochii
c)Cu ce miini mai dadeai flashuri clacsoane ca 2 erau pe volan si piciorul ocupat multe mai faceai tu in 20 secunde
Domnu Lascarica daca trecea strada un taran cu calul cu saci de porumb crezi ca stia calul ca tu in 20 secunde ii strici obiectul muncii de raminea ala numai cu oistea si taranul cu biciul sa il rupa pe circa ta .
...scuza-ma ca din cand in cand indraznesc sa desclestez mainile de pe volan pentru a manevra levierul destinat flash-urilor..."claCSoanele" binenteles ca"le dau" tot cu ambele maini si cu piciorul(ce la momentul respectiv il aveam ocupat cu pedala de frana,dupa cum bine ai remarcat,neputand sa dau flash-uri&clacsoane ) ,insa de data asta eu n-am amintit nimic de claxoane
In alta ordine de idei,sa stii ca am supravietuit multor accidente urate la viteza mare...pana acum..INSA de pierdut cu firea sau de blocat comenzile(mele) precum maxilarele unui bullterrier...nu mi s-a intamplat...spre norocul meu,sunt unui dintre aceia ce au amaratul ala de permis pe bune si nu-mi pierd cumpatul in situatii la limita sau peste aceasta
PS: multumesc pentru ca m-ai facut sa zambesc si chiar sa rad intr-o zi in care nu mi-au mers lucrurile chiar cum mi-as fi dorit...
lascarica is offline   Reply With Quote
Old 04-04-08, 21:33   #57
Bobytzul

Stage 4
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 178
Default Re: Accident DN1 balotesti...Pacat:(

Bre Lascarica nu sari cu gura mare ,ca om sunt si eu dimineata la 8 la scirbici la 20 plec asa ca sincer vorbind chiar ca nu mai acordam atentie mare sa mai pun un x la goarne sau cele sesizate de tine .Totusi trebuie sa recunosti ca am fost domn am lasat calul intreg doar caruta stricata ,iar de gaselnita cu taranul si biciul rideam si eu cu lacrimi .Stai linistit ca nu esti singurul care mai are probleme si ii mai merge si pe dos .Ciubucul meu ca sunt decan de virsta ,totusi meritul meu ca nu am depasit limitele bunului simt pe unde am postat .
Astazi este vineri miine sunt hotarit sa mai mesteresc pe la masina,de 3 sapt sunt hotarit sa inlocuiesc carbunii la electromotor,dar nu am reusit miine sunt chitit pe el, Baietilor de pe forum un sf de sapt placut si motociclistii sa ajunga intregi acasa valabil si pentru cei cu scutere
Mircea
Bobytzul is offline   Reply With Quote
Old 29-07-08, 19:08   #58
Alex30

Stage 5
 
Alex30's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 2,417
Member of:
[DACIA]
[4Wheels]
Default Re: Accident DN1 balotesti...Pacat:(

Din cate vad de vina a fost cel cu masina...dar sa nu uitam si de motociclisti (nu am nimic cu ei) dar frate unii sufera rau si isi merita soarta!
__________________
Alex30 is offline   Reply With Quote
Old 16-09-08, 00:39   #59
Radovan_eu

Stage 5
 
Radovan_eu's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 363
Default Re: Accident DN1 balotesti...Pacat:(

Quote:
Originally Posted by dj05dpx View Post
Ce viteza reala avea motociclistul de a rasturnat o masina de aprox 1400kg?Daca ar fii respectat viteza legala acum ar fii trait...
da,asa e,ce viteza avea motociclistul,dar nu cumva pe strada se merge pe directia inainte iar atunci cand semnele si situatia iti permite mai faci si viraje,e adevarat ca trebuie f multa atentie la condus,sunt multe accidente cu motociclisti dar mare parte din ele sunt din cauza altora prin neacordare de prioritate,sunt motociclist dar acum nu mai conduc motoare,am peste 100 mii km pe motor si am vazut multe magarii pe strada,vina motociclistilor e ca merg cu viteza mare iar a unor soferi e ca-i omoara cu buna stiinta.
Radovan_eu is offline   Reply With Quote
Old 16-09-08, 13:42   #60
dj01fad

Stage 5
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 630
Default Re: Accident DN1 balotesti...Pacat:(

omule... tu nu intelegi ca daca mergi cu 250 cu motoreta ta, eu nu pot sa apreciez sub nici o forma cand ma asigur ca sa iti dau sau nu prioritate? eu te vad undeva departe, si in 3 secunde esti peste mine...
daca am prioritate merg si cu 400 ca am prioritate, ce pana mea. imi place mentalitatea asta. chiar crezi ca astia au pus de prosti limitele?
si da, sunt vinovati si soferii, aia care nu baga in seama motocicletele si scooterele, si chiar si biclele... sunt nesimtiti, si destui... dar motoristii care gonesc ca disperatii... sunt clar vinovati!
__________________
citroen xantia 2.0 HDI activa '00
citroen xantia 2.0 HDI break '99
citroen xantia 2.0 TCT activa '99
citroen xantia 3.0 V6 activa '97

Last edited by dj01fad; 16-09-08 at 13:44.
dj01fad is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -