Quote:
Originally Posted by RoByNeT
Daca in urma accidentului, nu sunt victime, si daunele nu sunt majore, adica masina poate pleca pe roti ( fara radiatoare sparte, punti rupte etc. ) se poate face un proces pe cale amiabila unde partile isi recunosc vina sau nevinovatia. Apoi se merge direct la Firma de asigurari unde se constata daunele, se face dosarul si s-a incheiat balciul.
|
Scuza-ma dar dupa parerea mea asta este o tīmpenie care ignora persoanele implicate īn accident. La un accident indiferent cīt de usor, pot aparea oricīnd vatamari corporale (traumatizari) care nu se vad / simt la prima vedere, cauza de ce la fiecare accident se face un proces verbal de constatare de catre autoritatile īn drept.
Comparativ, aici daca am un accident, indiferent cīt e de mic, da se face versiunea amiabila dar asta este doar un schimb de date personale care sa īnlesneasca plata daunelor īn ceea ce priveste asigurarile partilor implicate. Constatarea vinei se face numai de autoritati (politia rutiera) proces verbal constatat prin fotografii si masuratori la fata locului.
Īn cazul unei vatamari corporale care nu se vede / simte la prima vedere (traumatizare craniana / coloana īn urma socului impact etc.) trebuie partea vatamatoare sa suporte costurile medicale pt. partea vatamata.
O cale amiabila īn aceasta situatie nu este valabila.
Singurul drept pe care-l am, la un accident bagatela din asta, este sa descongestionez carosabilul pt. a nu bloca circulatia īnainte de a veni politia dar numai cu conditia sa marchez cu creta nesolubila pozitia masinilor pe carosabil pt. a putea ulterior autoritatile sa faca masuratorile si constatarile necesare.
Īn cazul intemperiilor (ploaie torentiala, ninsoare, ghiata cam greu de realizat)
Īn fine. E bine ca stiu de chiestia asta amiabila valabila īn RO. Sper cīnd o fi sa vin īn tara pe 4 roti sa n-am ocazia s-o cunosc LIVE.