27-01-11, 07:13
|
|
Stage 5
|
Cam asta am patit : " BMW facut praf de o Dacie"
http://www.libertatea.ro/stire/bmw-x...10-319748.html
25.01.2011, ora aproximativa 13 !!
Pe scurt : Ma deplasam pe Radu Beller cu maxim 40 km/h , de pe o straduta laturalnica a iesit o dacie care a virat stanga fara sa se asigure. Impactul a fost aproape frontal . In urma accidentului am urmatoarele daune: bara fata, senzori parcare, spalator faruri, faruri , aripi , pasaje roti fata!
Toate componentele de pe masina erau originale, asa sa spart , asta e ... plastice!!!
poze cu masina pe cand era intreaga puteti gasi aici : https://www.facebook.com/album.php?ai...00001181121365
daca aveti alte nelamuriri va stau la dispozitie !
Last edited by alias; 27-01-11 at 07:31.
|
|
|
27-01-11, 09:06
|
|
Banned
Stage 5
|
Re: Cam asta am patit : " BMW facut praf de o Dacie"
Da-o naibii ca se repara.
Plasticele alea nu sīnt grozav de scumpe si dupa cum se vede īn poze, nu-i afectata traversa ci numai bumper-ul
Am ramas īnsa uimit de ce-s capabil sa scrie aia pe acolo, pe linkul pus de tine.
E de groaza. Pur si simplu n-am cuvinte.
A trebuit sa constat ca imbecilitatea si invidia romāneasca nu s-a schimbat cu nimic īn ultimii 20 de ani.
Nu carecumva sa fi mai rasarit, sa ai ceva mai bun sau mai deosebit ca restul lumii ca jar manīnci.
Te spurca aia acolo..........ma mir ca nu le e rusine.
|
|
|
27-01-11, 10:45
|
|
Stage 5
Member of: [Moderators]
|
Ce voiai să vezi īn aşa ziar?
Să se vadă de fapt că vina nu īţi aparţinea şi că n-are nicio legătură faptul că ai X5?
Ei trebuie să aibă tiraj mare şi adevărul este relativ!
Aşa ziar, aşa cititori! Punct!
|
27-01-11, 12:54
|
|
Stage 5
|
le-am trimis acum un drept la replica pe care sunt obligati sa-l publice in max 24 ore!
|
|
|
27-01-11, 13:38
|
|
VW Driver
Stage 5
Member of: [Nissan] [VW] [2 Roti]
|
Asta e tara in care traim...
|
|
|
27-01-11, 13:54
|
|
Stage 5
|
se pare ca cei de la libertatea au modificat articolul si au sters commenturile dar refuza sa imi publice dreptul la relplica astfel incat ma vad nevoit sa il fac public si aici:
CATRE: REDACTIA ZIARULUI LIBERTATEA, EDITIA ONLINE
IN ATENTIA: REDACTOR-SEF ANA NITA
Ref: articol BMW X5 facut praf de o Dacia 1310
In data de 25.01.2011, la ora 21:55 a fost publicat in editia online a ziarului Libertatea un articol in care erau descrise conditiile de desfasurare a unui accident in zona Radu Beller. In articolul dumneavoastra scris intr-un mod ironic la adresa subsemnatului, se genereaza idea ca as fi vinovat de acest accident. Consider ca daca ati fi dorit sa publicati un articol serios, ar fi trebuit sa aveti si marturiile persoanele implicate in acest accident pentru a nu denatura adevarul faptelor.
In calitate de conducator al autoturismului BMW X5, va descriu in continuare conditiile in care s-a petrecut acest eveniment rutier:
In data de 25.01.2011, in jurul orelor 13, ma deplasam pe strada Radu Beller din directia Piata Dorobanti catre Bulevardul Mircea Eliade.
In dreptul intersectiei cu Nicolae Constantinescu, autoturismul Dacia 1310, de culoare albastra, nu a respectat indicatorul cedeaza trecerea si a patruns pe strada Radu Beller fara sa se asigure, avand intentia de a face stanga, catre Piata Dorobanti.
Banda de mers cu sensul catre Piata Dorobanti era ocupata de un autobuz care se afla in miscare, astfel incat autoturismul Dacia a patruns pe contrasens, moment in care s-a produs impactul intre cele 2 autoturisme. Mentionez ca viteza cu care ma deplasam era de maxim 40 km/h .
Referitor la pozele prezentate de publicatia dumneavoastra in care se mentioneaza ca ma uit socat la partea frontala a masinii care este facuta zob, tin sa mentionez ca in aceea poza demontam farul dreapta al masinii pentru a preveni un eventual incendiu, iar avariile accentuate se datoreaza faptului ca autoturismul este fabricat in conformitate nu normele de siguranta Euro 5, care prevad o protectie sporita peentru pietoni in cazul impactului, astfel incat partea frontala a autoturismului este fabricate din plastic casant.
Posesorul Daciei, pe care publicatia dumneavoastra il vede linistit si calm gandindu-se la o reparatie simpla a Daciei, nu poseda asigurare obligatorie la autoturismul pe care il conducea, mai mult avea si ITP-ul expirat din luna a VI a a anului 2008, ceea ce ii anula dreptul de a merge cu autoturismul pe drumurile publice.
Pentru a demonstra cele spuse mai sus, va atasez procesul verbal de la DGPMB Brigada Rutiera, prin care conducatorului Daciei i s-a retinut permisul de conducere si talonul, a primit o amenda de 1.273 lei respectiv 19 puncte de penalizare.
In cazul in care veti considera necesar, va pot pune la dispozitie si alte poze de la momentul accidentului.
Am rugamintea publicarii prezentului drept la replica intrucat din articolul dumneavoastra se intelege ca eu, un smecher cu o masina de jdemii de euro am stricat masina unui om muncitor care din toata agoniseala vietii si-a luat o Dacie pe care o conducea linistit pana s-o izbeasc eu impreuna cu bestia mea de masina. Nu am fost intrebat de nimeni din redactia dumneavoastra cu privire la cele intamplate si consider ca aprecierile facute la dresa mea si a masinii mele sunt de natura sa imi atace imaginea.
Va mai aduc la cunostinta faptul ca de cand posed permis de conducere categoria B nu am fost implicat in alt eveniment rutier si nu am avut nici-o contraventie de natura rutiera.
Avand in vedere acordarea dreptului la replica acordat prin decizia nr.114 din 14 octombrie 2002, publicat in monitorul M.Of. nr. 773/24 din octombrie. 2002, am rugamintea de a face public acest drept la replica, mai putin pocesul verbal incheiat la politie, intrucat apar date confidentiale pe care nu doresc sa le fac publice.
Last edited by alias; 27-01-11 at 14:07.
|
|
|
27-01-11, 14:15
|
|
Stage 2
|
puteti sa ii actionati in judecata am impresia, nu? poate asa se mai calmeaza cu...
|
|
|
27-01-11, 14:15
|
|
Banned
Stage 5
|
Nu cunosc ziarul ala dar dupa felul cum se scrie si faptul ca au niste REDACTOARE (FEMININ) care habar-nau nici de cele mai elementare notiuni de circulatie, legi si regulament, au īntors acel reportaj īmpotriva lui iar cel cu ........ REMAT-UL MOBIL (Dacia) este "saracul compatimit", iar el e "hot / cocalar etc., si asta n-au scris-o numai unii īn comentari ci chiar redactorii ziarului.
Ceva mai grav si mai discriminatoriu nici nu se poate. Este pur si simplu imposibil asa ceva. Un redactor de ziar este obligat nu numai prin natura meseriei pe care o are sa fie NEUTRAL dar si prin lege ceea ce acolo nu se vede.
@ alias
Īn locul tau mi-as lua un advocat, mi-as face copii de siguranta de pe aburelile alea de pe net si i-as da īn judecata de le-ar sari capacele deoarece toate tīmpeniile scrise acolo n-au nici un sīmbure de adevar, departe de realitate ceea ce poti dovedi cu rapoartele cercetarilor ce le poti lua de la autoritati. Ce fac redactorii aia acolo este CALOMNIERE de ultim rang fara sa aiba dovezi.
La cīrpele astea de ziare de bulevard ar trebui bagat pumnu-n gura asa serios ca sa doara pe veci.
|
|
|
27-01-11, 14:18
|
|
Stage 5
|
nu stiu daca ai citit ce am scris mai sus, ala cu dacia nu avea nici RCA, nici ITP si avea si permisul expirat !!! de aici puteau sa faca un articol ,nu din faptul ca un BMW sa lovit cu o dacie !
|
|
|
27-01-11, 16:23
|
|
Banned
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by alias
nu stiu daca ai citit ce am scris mai sus, ala cu dacia nu avea nici RCA, nici ITP si avea si permisul expirat !!! de aici puteau sa faca un articol ,nu din faptul ca un BMW sa lovit cu o dacie !
|
din pacate n-am citit ca am scris amīndoi deodata. postingul tau a aparut aproape simultan cu al meu.
Cu atīt mai bine, īl ai pe individ la mīna. Eu l-as pune īn locul tau sa-ti plateasca fiecare surub la masina si īn afara de asta i-as mai face si un denunt (l-as da īn judecata) pt. ilegalitatile facute sa-ti plateasca despagubiri /daune morale de se satura. Inklusiv pierderea unei zile de munca (dupa caz) si daunele astfel create, plata pierderii materiale din salar pt. ziua de lucru pierduta, costuri transport īn comun ca masina e avariata etc. L-as pune sa plateasca si apa pe care o tragi dimineata la buda.
|
|
|
27-01-11, 16:43
|
|
Stage 5
|
povestea sta putin altfel. Dupa accident domnul respectiv a sustinut ca nu are documentele la el si se duce acasa sa le ia . Ne-am intalnit si am semnat conventia amiabila. ( asta se intampla in data de 25 seara ) ieri seara am vrut sa ma duc sa deschid dosar de dauna si am observat ca data pe care a trecut-o in conventia amiabila era de 27.01.11 . Uitandu-ma mai bine pe asigurare am vazut ca el isi facuse asigurarea in data de 25 dupa producerea accidentului. Am inceput sa-l sun pe om.... mi-a raspuns pe la 1 noaptea si i-am zis ca ma duc la politie. A sustinut ca vrea sa ne intalnim sa discutam.... pe la ora 02 am ajuns la politie , am declarat accidentul asa cum sa intamplat in data de 25, iar in conformitate cu legea in viguare mi-a fost ridicat permisul pt ca am depasit termenul de 24 ore - cu toate ca eu incheiasem o conventie amiabila care ma abroga de orice obligatie de a merge la politie in 24 ore.
In consecinta si in conformitate cu legile din romania:
- nu am fost de vina la producerea accidentului
- aveam toate actele in regula : permis, asigurare, talon, rovinieta, carte verde.
- am incheiat conventia amiabila
- am ramas cu masina lovita
- am ramas fara permis
- am luat amenda 280 ron pt neprezentare in 24 ore.
Last edited by alias; 27-01-11 at 16:47.
|
|
|
27-01-11, 16:49
|
|
Stage 5
|
Daca ti se face mila, asta patesti. Ca sa nu zic ca te-a fraierit pe fata fara sa-l mirosi.
Succes cu solutionarea problemelor.
|
|
|
27-01-11, 16:58
|
|
Stage 5
|
rezolvarea problemei e relativ simpla.
1. permisul il castig in instanta pt ca am dovada ca am incheiat PV amiabil
2. Omu are termen pana maine la ora 14 sa vina cu banii si sa bagam masina la BAVARIA
3. Daca nu vine, maine deschid dosarul de dauna la Fondul de garantare al asigurarilor, bag masina la service, ei imi achita si isi recupereaza banii de la respectivul .
4 . Alta data nu mai fac nimic. Si daca sunt de vina ma duc direct la Politie !
Last edited by alias; 27-01-11 at 17:24.
|
|
|
27-01-11, 17:22
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Predator
Daca ti se face mila, asta patesti. Ca sa nu zic ca te-a fraierit pe fata fara sa-l mirosi.
Succes cu solutionarea problemelor.
|
am fost atat de idiot incat m-am uitat doar cand expira asigurarea !!! am vazut 07.2011 am zis ca a avut pe 1 an, din a 7.2010 - nu mi-am facut probleme!!! idiotu de mine nu stia ca se fac si pe 6 luni !!! iar cu data din conventia amiabila ... nu am luato in seama... sincer nici nu stiam in cat suntem la ce draci aveam !!!
asta e ... prostia se plateste
|
|
|
27-01-11, 18:02
|
|
Banned
Stage 5
|
Fa ma sa-nteleg!
Cei cu conventia asta amiabila? Cu ce se manīnca?
Īn Romānia daca sifonezi masina nu se mai chiama politia ci se rezolva treburile īntr-e "sifonati" ?
Pai ce tīmpenie-i asta domle?
PS:
Vai de mine ca daca a-si face asta aici, m-ar baga astia la parasirea locului de accident "Fahrerflucht" si a-si īnfunda puscaria minim 5 ani chit ca am numai doua zgīrieturi pe numarul de īnmatriculare.
Last edited by CyberCSX; 27-01-11 at 18:05.
|
|
|
|
|