19-10-09, 17:16
|
|
Stage 2
Member of: [SEAT]
|
Ce sanse am sa-l gaseasca politia?
Astazi mergeam si eu ca tot omul normal la ora de varf...in coloana. O masina de scoala era oprita artistic, pe carosabil, pe o strada cu 2 benzi pe sens si masini parcate pe o parte (scoala era oprita pe partea opusa, respectiv pe directia mea de mers). Masina din fata mea semnalizeaza depasirea masinii de scoala, la fel si eu. Doar ca intre timp se face rosu la semafor si coloana se opreste, pe mine si pe cel din fata mea ne prinde in dreptul masinii de scoala. OK pana aici, pe contrasens era liber... Se face verde, cel din fata s-a pus in miscare incet si pe contrasens a venit tare un Peugeot. A vazut ca nu are loc intre mine si masinile parcate dar nu l-a deranjat deloc chestia asta. A mers ca berbecul mai departe si mi-a ras toata partea stanga de la aripa pana in spate (portiere, oglinda, praguri). Nu a oprit, si-a continuat drumul. Am dat declaratie la politie (i-am retinut marca, culoarea, nr). Ce sanse am sa-mi vopseasca masina?!?!?!
|
|
|
19-10-09, 17:19
|
|
Oltcit Driver
Stage 5
Member of: [Moderators] [Oltcit] [Fiat]
|
Re: Ce sanse am sa-l gaseasca politia?
Quote:
Originally Posted by panteraroz
Astazi mergeam si eu ca tot omul normal la ora de varf...in coloana. O masina de scoala era oprita artistic, pe carosabil, pe o strada cu 2 benzi pe sens si masini parcate pe o parte (scoala era oprita pe partea opusa, respectiv pe directia mea de mers). Masina din fata mea semnalizeaza depasirea masinii de scoala, la fel si eu. Doar ca intre timp se face rosu la semafor si coloana se opreste, pe mine si pe cel din fata mea ne prinde in dreptul masinii de scoala. OK pana aici, pe contrasens era liber... Se face verde, cel din fata s-a pus in miscare incet si pe contrasens a venit tare un Peugeot. A vazut ca nu are loc intre mine si masinile parcate dar nu l-a deranjat deloc chestia asta. A mers ca berbecul mai departe si mi-a ras toata partea stanga de la aripa pana in spate (portiere, oglinda, praguri). Nu a oprit, si-a continuat drumul. Am dat declaratie la politie (i-am retinut marca, culoarea, nr). Ce sanse am sa-mi vopseasca masina?!?!?!
|
Daca i-ai retinut si marca masinii, si culoarea si numaru eu zic ca ai mari sanse Il gaseste, probabil ii face dosar penal pentru fuga de la locul faptei si pana la urma o sa dai de el
|
|
|
19-10-09, 18:54
|
|
Stage 5
Member of: [DACIA] [4Wheels]
|
Daca zici ca i-ai retinut tot ce trebuie sansele sunt de 100% sa il gaseasca...doar sa nu fie masina furata ca atunci e mai grav si sansele de reusita se diminueaza. Daca era destept oprea si poate rezolvati voi cumva...acuma e mai rau cu politia oricum bafta sa iti faci masina
|
|
|
19-10-09, 19:01
|
|
Stage 2
Member of: [SEAT]
|
Nah, prostia se plateste. Probabil a sters-o repede caci a ras si masinile parcate. Totul e sa nu si-o vopseasca el repede si sa faca pe nevinovatul...
|
|
|
19-10-09, 20:43
|
|
Stage 5
Member of: [Moderators]
|
Posibil sa nu fi avut permis..
Ai retinuat moaca soferului, sau nu ai apucat sa il vezi?
|
|
|
19-10-09, 22:28
|
|
Stage 5
Member of: [Moderators] [4Rally] [Shadows Racing Team] [ALFA ROMEO]
|
un prieten a patit sa`i loveasca 2 masini in parcare unu beat , a avut martori, a fost la politie, a dat toate datele inclusiv adresa aluia de conducea masina dar nu a fost de gasit nici el nici masina pana in ziua de azi, masina apartine unei firme din alt oras si el nu figureaza ca sofer acolo
|
|
|
20-10-09, 01:32
|
|
BMW Driver
Stage 2
Member of: [4Rally]
|
si eu am patit ceva asemanator .......si am rezolvat o laie ...
|
|
|
20-10-09, 01:39
|
|
Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [PARTICIPANT CURSE] [Fiat] [SKODA]
|
Quote:
Originally Posted by Danutz Bratosin
Daca i-ai retinut si marca masinii, si culoarea si numaru eu zic ca ai mari sanse Il gaseste, probabil ii face dosar penal pentru fuga de la locul faptei si pana la urma o sa dai de el
|
Exact asta pateste. Ce a facut el, poate nu a constientizat pe moment ca asta face...dar se cheama fuga de la locul accidentului si pentru treaba asta stiu ca se face dosar penal. Si iti face si masina. Da de el cat mai repede ca si el are masina avariata si dovezile confruntate o sa iti dea castig de cauza. E parerea mea, sa ne spui ce ai rezolvat...
Quote:
Originally Posted by Alex30
Daca zici ca i-ai retinut tot ce trebuie sansele sunt de 100% sa il gaseasca...doar sa nu fie masina furata ca atunci e mai grav si sansele de reusita se diminueaza. Daca era destept oprea si poate rezolvati voi cumva...acuma e mai rau cu politia oricum bafta sa iti faci masina
|
Hai totusi sa nu punem raul in fata...ma indoiesc ca vorbim de o masina furata. Avand in vedere ca a plecat omu sansele sa o rezolve amiabil sau diminuat. Daca ar putea sa il afle pe om, adresa, nume, tot dupa nr. de inmatriculare, sa il sune si sa ii spuna "fratica ori ne intelegem amiabil la asigurator ori te duc la politie si iesi cu dosar penal, e alegerea ta" situatia sar schimba putin...
Chiar is curios daca se poate solutiona problema si cum...oricum e o situatie aiurea. Succes iti doresc si imi pare rau pentru cele intamplate.
|
|
|
20-10-09, 15:00
|
|
Stage 5
Member of: [Old School Cars] [Echipa de sprijin]
|
Incearca sa cauti numarul si pe google, s-ar putea sa fie inregistrat pe PeugeotClubRomania sau macar sa il cunoasca cineva. E o incercare, nu zic ca o sa mergi la sigur!
Bafta!
|
20-10-09, 15:22
|
|
4 Speed Squad Member
Stage 5
Member of: [Super Moderators] [Moderators] [4 Speed Squad] [Observator 4tuning] [REDACTOR 4TUNING] [PARTICIPANT CURSE] [VW]
|
Quote:
Il gaseste, probabil ii face dosar penal pentru fuga de la locul faptei si pana la urma o sa dai de el
|
Nu era cumva valabila sanctiunea asta doar pentru accidentele care s-au soldat cu victime ?
|
|
|
21-10-09, 00:49
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by RoSonic
Nu era cumva valabila sanctiunea asta doar pentru accidentele care s-au soldat cu victime ?
|
nu este fuga de la locul accidentului daca nu au trecut 48 ore.. el poate sa plece fara sa iti zica nimic , si sa se duca la politie in timp de 48 de ore si sa spuna ce s-a intamplat , are tot dreptul..
Daca nu a facut o in 48 ore... cam nasol pentru el , ca politia o sa interpreteze ca a fost beat si el nu o sa aibe nici o dovada cum ca nu ar fi fost..
Oricum o sa stea multa vreme fara permis , pana se termina scoaterea de sub urmarire sau tot dosarul daca ii face desi nu cered.
La parasirea locului NU SE DA DOVADA DE CIRCULATIE , sunt si eu intr un astfel de dosar si nu am permis de 8 luni din cauza asta , si nici dovada provizorie nu am avut.
De prins il prinde instant , daca numarul este original al masinii nu luat de pe alta. Poate ne tii la curent.
|
21-10-09, 01:16
|
|
Stage 5
Member of: [Moderators] [NoSpeedLimit Romania Club] [PARTICIPANT CURSE] [MERCEDES]
|
si eu sunt de aceasi parere, sunt sanse maxime sa-l gaseasca. sa ne anunti si pe noi ce ai rezolvat. bafta!
|
|
|
21-10-09, 01:32
|
|
Stage 5
Member of: [PEUGEOT]
|
Quote:
Originally Posted by gelu_r
nu este fuga de la locul accidentului daca nu au trecut 48 ore.. el poate sa plece fara sa iti zica nimic , si sa se duca la politie in timp de 48 de ore si sa spuna ce s-a intamplat , are tot dreptul..
Daca nu a facut o in 48 ore... cam nasol pentru el , ca politia o sa interpreteze ca a fost beat si el nu o sa aibe nici o dovada cum ca nu ar fi fost..
Oricum o sa stea multa vreme fara permis , pana se termina scoaterea de sub urmarire sau tot dosarul daca ii face desi nu cered.
La parasirea locului NU SE DA DOVADA DE CIRCULATIE , sunt si eu intr un astfel de dosar si nu am permis de 8 luni din cauza asta , si nici dovada provizorie nu am avut.
De prins il prinde instant , daca numarul este original al masinii nu luat de pe alta. Poate ne tii la curent.
|
Parasirea locului accidentului se face doar cu acordul politiei.
Conform prevederilor art. 38 din Decretul 328/1966, constituie infractiune parasirea locului accidentului fara incuviintarea organelor de politie, de catre oricare dintre conducatorii vehiculelor angajate intr-un accident de circulatie de pe urma caruia a rezultat moartea, vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii vreunei persoane, sau daca accidentul constituie infractiune, ori s-a produs ca urmare a unei infractiuni.
E logic.
|
|
|
21-10-09, 11:53
|
|
Daewoo Driver
Stage 5
Member of: [Moderators] [DAEWOO]
|
Quote:
Originally Posted by gelu_r
|
Te contrazic... sunt 2 lucruri distincte: parasirea locului accidentului si nedeclararea accidentul in 48 ore. Pt nedeclarare in 48 ore stiu ca se da o amenda si se retine permisul pt 90 zile. Pt parasirea locului accidentului nu stiu, dar cred ca sanctiunea este mai aspra.
@EWN: singura posibila ar fi ultima parte, sa fie rezultatul unei infractiuni, in rest nu se incadreaza. Dar nu e de dorit ca acea masina sa fi fost folosita pt a fugi de la locul unei infractiuni... proces penal pt infractor/i si abia dupa aceea civil pt despagubiri... mult timp pierdut si sanse minime de recuperare a despagubirilor.
|
21-10-09, 13:19
|
|
Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [PARTICIPANT CURSE] [Fiat] [SKODA]
|
Quote:
Originally Posted by ~ EWN ~
Parasirea locului accidentului se face doar cu acordul politiei.
Conform prevederilor art. 38 din Decretul 328/1966, constituie infractiune parasirea locului accidentului fara incuviintarea organelor de politie, de catre oricare dintre conducatorii vehiculelor angajate intr-un accident de circulatie de pe urma caruia a rezultat moartea, vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii vreunei persoane, sau daca accidentul constituie infractiune, ori s-a produs ca urmare a unei infractiuni.
E logic.
|
Bro...stiti legea ca pe Biblie...ce ai scris tu e valabil in cazu in care sa lasat cu mai mult decat pagube materiale ...in cazu in care sunt oameni raniti chestii/morti atunci e asa...daca sa lasat doar cu avarii la automobil e altcva...
|
|
|
|
|