Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > ROVER - MG > ROVER - MG tuning

Reply

Thread Tools
Old 30-06-10, 14:29   #1
Carjan16

Stock

Carjan16's Avatar

Default salut

vreau sa stiu si eu ce pot pune pe un mg zr 1.8 160 de caii turina sau kompresor si daca stie cineva care dintre ele imi dau mai multi caii si cam la ce preturi ???multumesc stima
Carjan16 is offline   Reply With Quote
Old 30-06-10, 23:46   #2
ct 32 blu

Stage 5

Default Re: salut

salut,ai mgzr160?eu sunt din cta,nu am vazut alta pe aici,doar de 105 si 120 cai.daca ai lasa-mi si mie un id ceva cum sa te contactez,eu am de 160 si poate ne impartaseam impresii.....
ct 32 blu is offline   Reply With Quote
Old 30-06-10, 23:51   #3
dany12epz

Stage 5

dany12epz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Carjan16 View Post
vreau sa stiu si eu ce pot pune pe un mg zr 1.8 160 de caii turina sau kompresor si daca stie cineva care dintre ele imi dau mai multi caii si cam la ce preturi ???multumesc stima
In primul si in primul rand acest motor nu prea este exact ce trebuie pt ce vrei tu,sunt fcateva dezavantaje majore pt a a o turba sau ai pune un Kompresor...o sa incerc sa iti spun care ar fi dezavantajele.
-investitie mare in piese si manopera,motorul nu este facut pt turbo sau Komp si atunci vor trebuii schimbate pistoanele+multe alte chestii
-pentru a putea pune turbina sau kompresor va trebuii sa renunti la VVC(turbo nu este compatibil cu sistemul VVC) si sa faci rost de o chiuloasa de 1.8 simplu si deci vei pleca de la 120 cai deci castigul de putere va fi destul de mic(exista un motor turbo de 1.8 pe rover 75 si are 150 cai putere este acelasi motor cu cel de pe 160 doar ca nu are vvc si are turbo blocul motor si interioarele motorului sunt identice)
Ca si solutie pt mult mai multa putere ar fi sa gasesti un rover 220 coupe turbo,si sa iei motorul+cutia(2.0 turbo 200 cai)se gasesc cam intre 1500-3000 euro toata masina insa sunt un pic cam rare,dezavantaje vei avea si aici caci nu vei putea omologa motorul la rar.
Daca insa un castig de 10-25 cai ar fi suficient si dispui de aproximativ 500-1500 euro poti sa faci cateva modificari
Chip tunig la superchips,pe site in angliua castigul ar fi de 5 cai pe site in romania scrie ca 10,insa tind sa cred ca site-ul mama scrie mai aproape de adevar...cost 270 euro
Poti opta pt un filtru de aer ,neaparat cold air intake,unul smplu conic mai mult rau va face si vei pierde putere,aici ai 2 optiuni una de buget pipercross viper 500 ron cu reducere 50 % in momentul de fata si un castig de putere de cam 5 cai http://www.ptp-ltd.co.uk/shop/276_21...pipercross.htm
a dua optiune ar fi un kit itg maxogen agreat chiar de rover -mg si singurul dat cu o crestere de putere de 8 cai insa pretul ajunge la 371 lire + taxe transport
http://www.ptp-ltd.co.uk/shop/23_21/...ion_system.htm
Ai mai putea opta pt un traseu de evacuare sport:serpi catalizator sport toba mijloc si toba finala(asta nu as recomanda sa se schimbe daca inca o ai pe cea originala) care in combinatie cu un filtru de aer maxogen da o crestere de putere de peste 20 cai cu un cost de 1041 lire + transport....http://www.ptp-ltd.co.uk/shop/420_14...0your%20basket.
Poti iesi mai ieftin daca nu cumperi toba finala si iei un piperscross in loc de maxogen mai adaugi si un cip si ajungi la o crestere de 25 cai pret 500 lei filtru+chip 1200 lei(270 euro)+ catlizator sport si serpi 2500 lei(169 lire +222 +tva +transport) deci total 4200 lei,acum tu stii daca se meritas sau nu,doar un mg zr are modificarile de mai sus si e la cluj in posesia lui zander,insa masina trage extraordinar am auzit....mai poti cauta poe site si alte chesti p putere cum ar fi o volanta usurata sau axe cu came etc....succces cu masina
dany12epz is offline   Reply With Quote
Old 02-07-10, 09:44   #4
alex MG ZR 160

Stage 5

alex MG ZR 160's Avatar

Quote:
Originally Posted by Carjan16 View Post
pe motorul de 1.8 se poate pune turbo. cresterea ar fi maxim de 40 cp.

mai exista si alta varianta de turbo cu schimbarea motorului.
alex MG ZR 160 is offline   Reply With Quote
Old 02-07-10, 10:28   #5
Carjan16

Stock

Carjan16's Avatar

Wink Re: salut

am avut unul dar am facut accident si lam aruncat asta in italia .. acum am un 530 193 pachet m de fabrica+evacuare 205caii dar vreau sa imi mai cumpar un mg zr 1.8 160caii si vroiam sa stiu daca ii pot pune turbo si cati caii castig ...eu sunt din navodari id: carjan16
Carjan16 is offline   Reply With Quote
Old 05-07-10, 17:50   #6
mankiony

Stage 4

mankiony's Avatar

Member of:
[Shadows Racing Team]

Salut,si eu am MG ZR 160,am kit ITG Maxogen pe ea,si catalizatorul dat jos,dar de tras nu mi se pare ca ar trage mai bine,acum nu stiu cum trage una stoc,insa catalizatorul o sa`l pun la loc,pt ca imi taie benzina pe la 4500 5000 de ture,probabil de la sonda lambda
Old 06-07-10, 08:50   #7
alex MG ZR 160

Stage 5

alex MG ZR 160's Avatar

Quote:
Originally Posted by mankiony View Post
Salut,si eu am MG ZR 160,am kit ITG Maxogen pe ea,si catalizatorul dat jos,dar de tras nu mi se pare ca ar trage mai bine,acum nu stiu cum trage una stoc,insa catalizatorul o sa`l pun la loc,pt ca imi taie benzina pe la 4500 5000 de ture,probabil de la sonda lambda
exact de la aia nu mai trage.

daca vrei sa-l nu mai pui , trebuie sa pacalesti sonda lamba. Erau pe net niste kituri de pacalit sonda lamba.
Old 06-07-10, 14:59   #8
mankiony

Stage 4

mankiony's Avatar

Member of:
[Shadows Racing Team]

Quote:
Originally Posted by alex MG ZR 160 View Post
exact de la aia nu mai trage.

daca vrei sa-l nu mai pui , trebuie sa pacalesti sonda lamba. Erau pe net niste kituri de pacalit sonda lamba.
Pai de pus l`asi pune inapoi catalizatorul dar e infundat,ca altfel nu`l dadeam jos,merge curatat cu ceva ? sau de unde pot lua kitul de pacalit sonda lambda ?si cum il instalez
mankiony is offline   Reply With Quote
Old 07-07-10, 00:22   #9
alex MG ZR 160

Stage 5

alex MG ZR 160's Avatar

Quote:
Originally Posted by mankiony View Post
Pai de pus l`asi pune inapoi catalizatorul dar e infundat,ca altfel nu`l dadeam jos,merge curatat cu ceva ? sau de unde pot lua kitul de pacalit sonda lambda ?si cum il instalez
cauta pe net , la un moment dat m-am lovit de el si aveam salvat undeva ,dar nu mai am pagina respectiva. il montezi simplu , lipesti niste fire)
Old 18-08-10, 18:10   #10
mankiony

Stage 4

mankiony's Avatar

Member of:
[Shadows Racing Team]

Nu era de la catalizator era de la buji,aveam ngk pe iridium si le dadusem jos si am pus normale,iar acum le`am pus la loc si se duce in 7000 de ture fara probleme,asta dupa ce am pus catalizatorul la loc fara vr`un efect.

Alex tu ai soft la ea ? unde l`ai facut si zine daca se simte diferenta ca la aspirate mai greu sa obtii ceva sa se simta.
mankiony is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -