Quote:
Originally Posted by IL VIS
Nici nu ma gandeam sa fie "dedicata" de rover. Am intrebat in speranta ca poate s-o gasi unu cu "pricepere" la culori. Poate gasesc ceva asemanator la vre-un alt producator (nu de alta dar cred ca asa ar fi cel mai usor).
|
Ma pricep la culori, lucrez in domeniul poligrafic de vreo 15 ani unde se prepara tot felul de nuante, d-aia mi-am permis sa sugerez o combinatie. Va fi greu s-o gasesti gata facuta, in afara de asta cred ca nu e vopsea chioara, e perlata (NU metalizata), adica are ceva "sclipici" in compozitie (asta este cam standard la Rover). De exemplu culoarea mea se numeste "Arden Green Mica", "mica" e partea de "sclipici", dar nu stiu daca sunt intradevar cristale de mica macinata (stiintific botezata "muscovit"), sau banalele micro-bile de sticla (pe vremuri se fabricau pe la Baia Mare, acum nu stiu unde se gasesc).
O idee de doi lei, doar ca sa vezi daca poti sa obtii nuanta:
- cumpara un kil de vopsea alba ordinara pentru metal, ieftina, doar ca sa faci teste, nu s-o folosesti pe masina.
- la magazinele unde sunt tot felul de prostii pentru casa se gasesc niste pulberi fine, de obicei verde, brun-roscat, galben-mustar si negru, vanzatorii ii spun oxid de fier si e un pigment anorganic, costa mai nimic.
- pune niste galben si/sau roscat si extrem de putin negru, te poti juca pana obtii culoarea care-ti place; fa teste pe masina vecinului care se imbata si te terorizeaza cu manele;
- dupa ce ai reteta poti trece la combinatia adevarata; pigmentii poti sa-i folosesti si pentru vopseaua de masina daca filtrezi compozitia; evident ca trebuie testata inainte pe o tinichea.
Edit: inca vreo doua vorbe...toata povestea asta cu codurile de culoare nu e "rocket science", toate pleaca de la un material de baza cu combinatii de pigmenti si diverse particule care dau tot felul de efecte; la coada procesului stau niste misterioase coduri RAL, plus caracteristica de reflexie si refractie botezata de exemplu "MICA"; daca n-ai chef de experimente, ia legatura cu baiatul de pe site-ul cu pricina si cere-i codul.
Bafta, indiferent de ce cale alegi, pe bune ca-i faina culoarea.