Eu mi-am comandat un Suzuki Swift. Intrucat cei de la Suzuki au intarziat cu livrarea si o sa intarzie in continuare, mi-au dat un Splash...sa am cu ce sa ma plimb pana vine Swift-ul. Cu toate ca e urata cu spume (in opinia mea si a prietenilor mei. Tipele zic altceva...)...e absolut geniala. Varianta este 1.2 GLX. Desi este cea mai ieftina, are ceva dotari...printre care volan in piele, aer conditionat, mp3,comenzi pe volan, si alte chestii utile.
Pozitia la volan mi se pare destul de buna, desi nu vad botul masinii, decat cu scaunul usor ridicat, ceea ce aproape imi lipeste capul de plafon. Asta nu e un lucru prea bun, dar nici nu are ea botul prea lung.
Se infige, ceva de speriat, si la consum e absolut geniala. Motorul este de 1.2 16v 86 cp, la 1065kg masa proprie.
Consum: oras media sub 6 litri, condus usor sportiv. Autostrada: penibil. la 100 km\h 4.3 L . 120 km\h 5L . Mie cel putin mi se pare jenant consumul.
De fugit....fuge. Jos palaria. Avand in vedere ca e o buburuza cu motor 1.2, 175 km\h mi se pare suficient. Daca nu bate vantul se poate merge cu viteza. Am prins o portiune in care batea vantul rau si la 130 km\h deja nu era stabila. O lua vantu' pe sus cu tot cu mine
)
Ce pot sa mai spun in rest...desi ea e foarte mica (si extrem de usor de manevrat prin trafic, la parcari etc) spatiul interior, cel putin in fata, este foarte generos. 2 oameni la 1.80 respectiv 1.90 stateam extrem de comod in fata. In spate...mai subtire. Portbagajul...e minuscul. Incap cam 3 ghiozdane... sau o geanta de voiaj medie ar incapea.
Revenind la interior...e foarte tare. Volanul e absolut genial. Cu ajutorul cusaturii si data fiind forma, are o aderenta foarte buna. Turometrul e extrem de tare. Foarte bine pus, este perfect daca ai nevoie sa te uiti la el, din diverse motive.
In afara de unele plastice ieftine folosite la interior, chiar nu poti sa spui ca e o masina de 10.000 euro. Finisaje mult superioare Dacia , Hyundai, Kia, Citroen, Peugeot, si alte chestii in aceeasi gama de pret. Am avut C4, am un tovarash cu 206, un vecin are Accent, si un var de al meu are c'eed, deci nu vorbesc aiurea.
Pot sa spun ca e o masina ok, isi merita banii. Este foarte buna ca masina de oras, si se comporta excelent si la drum intins. O recomand oricui vrea o masina usor de manevrat, usor de parcat, cu consum mic, dar cu care sa poata si sa plece primul de la semafor.