08-11-07, 13:47
|
|
 Stage 4
|
cele mai bune twetere.....care or fi?
brax? morel? rainbow? utopia? scan-speak?ce credeti?
|
|
|
08-11-07, 16:08
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [Competitor CNCA]
|
Re: cele mai bune twetere.....care or fi?
Quote:
Originally Posted by dragosv
brax? morel? rainbow? utopia? scan-speak?ce credeti?
|
Termenul "cel mai bun" este un termen care este valabil doar pt. o singura persoana.......... adica ceea ce auzim este subiectiv datorita constructiei sistemului nostru auditiv, si mai intervin gusturile fiecaruia..... ceea ce sustin eu in testele comparative pe care le-am facut si le fac este capabilitatea unui difuzor de a canta natural....... nici pe departe daca suna cum imi place mie, si deaia cand am postat mai devreme ti-am recomandat mai multe tweetere fiindca nu a aparut acel difuzor perfect care sa fie bun la toate. Fiecare difuzor are avantaje si dezavantaje si mai intervine si mediul in are a fost ascultat/probat.......... pana cand si diferentele de temperatura si umiditate afecteaza propagarea undelor sonore, sa nu mia vb. de diferente mult mia evidente cum ar fii timbrica HU, cabluri, amplifuri etc. asa ca nu cred ca iti va satisface cineva placerea de a auzii ca Xsau Y e mai bun decat in cazul i care aceea persoana e interesata sa iti vanda acel produs  )  )
|
|
|
08-11-07, 16:18
|
|
 Stage 4
|
ma refeream la unul pe care il ai, si sa zicem ca la o comp sq nu va fi nevoie sa il schimbi pt ca din cauza lui ai pierdut
adica mi-am luat tw asta si pana nu moare e super tare(multumire totala) si sa poti sa-l reglezi ca sa sune cum vrei tu
|
|
|
08-11-07, 16:37
|
|
 Stage 5
|
Quote:
ma refeream la unul pe care il ai, si sa zicem ca la o comp sq nu va fi nevoie sa il schimbi pt ca din cauza lui ai pierdut
adica mi-am luat tw asta si pana nu moare e super tare(multumire totala) si sa poti sa-l reglezi ca sa sune cum vrei tu
|
Cele mai neutre tweetere de masina pe care le-am auzit vreodata sunt Brax Matrix 1.1 si Rainbow Reference....... seamana foarte mult cu sunetul pe care il reproduc de obicei monitoarele de studio (sunetul natural fara coloratii care se pot interpreta ca sunet cald, rece, moale etc).............. au acea caracteristica tipic germana care inspira sobrietate (de fiecare data ma surprinde superioritatea inginerilor germani in aproape orice domeniu). Acestea doua te-ar avantaja fiindca indiferent de comfiguratie (2 sau 3 cai) fiind neutre timbric si avand o freq de rezonanta destul de joasa pt. un tweeter, iti e mai usor sa le faci sa sune cum vrei tu, si pot fii folosite ata intr-un sistem pe 3 cai cat si unul pe 2 cai unde ai nevoie ca tweeterul sa cante natural si in spectrul freq medii.......... oricum e mult de discutat pe tema acestui subiect si tocmai deaia o sa continui acest post cu un test destul de relevant......
|
|
|
08-11-07, 16:42
|
|
 Stage 4
|
are cineva din romania rainbow reference? stiu ca sunt vreo 6-8000 lire
|
|
|
08-11-07, 18:34
|
|
 Stage 5
|
Quote:
are cineva din romania rainbow reference? stiu ca sunt vreo 6-8000 lire
|
Nu cred si pretul ala e probabil pt. tot setul, dar l-am ascultata pe o masina din fericire si mi-a placut.
|
|
|
08-11-07, 19:10
|
|
 Stage 4
|
da, ma refeream la tot setul
acum ca stii pretul, merita?
|
|
|
08-11-07, 20:12
|
|
 Stage 5
|
Quote:
da, ma refeream la tot setul
acum ca stii pretul, merita?
|
 ) staim pretul de acum cativa ani de cand au aparut... aveam abonament la AUTO HIFI in 2003 cred..... si stiu ca tweeterul separat e pana in 1000 euro si io cred ca daca iti place merita  ca iti spun fiecare e diferit in felul lui si daca se nimereste sa iti placa mult unul ala nu iti mai iese din cap...... o varianta cu care as asemana tweeterul ala e braxul fiind construite in aceeasi fabrica din cate stiu eu...... dar ti-am zis tre sa asculti si sa vezi care iti place.
|
|
|
18-11-07, 22:56
|
|
Stage 2
|
sincer sa fiu nu cred ca tweeter-ul rainbow reference suna mai bine decat tweeterul folosit la Abbey Road Studios, unde se mixeaza pe monitoare ADAM. Dupa cum am zis si in thread-ul deschis de mine, mi se pare f interesanta ideea de a cumpara o pereche de monitoare ADAM pasive care costa cam 600 de euro si sa imi pun in masina tweetere ART. sper sa reusesc sa-mi pun in aplicare ideea pana la urma
|
|
|
19-11-07, 11:36
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by mrc
sincer sa fiu nu cred ca tweeter-ul rainbow reference suna mai bine decat tweeterul folosit la Abbey Road Studios, unde se mixeaza pe monitoare ADAM. Dupa cum am zis si in thread-ul deschis de mine, mi se pare f interesanta ideea de a cumpara o pereche de monitoare ADAM pasive care costa cam 600 de euro si sa imi pun in masina tweetere ART. sper sa reusesc sa-mi pun in aplicare ideea pana la urma 
|
Ai ascultata tweeterele A.R.T ?????????, S-ar putea sa ai o surpriza..........
|
|
|
19-11-07, 11:59
|
|
Stage 2
|
am ascultat tweeterele ART. Am avut intr-adevar o surpriza. Placuta
|
|
|
19-11-07, 12:21
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by mrc
|
Da intradevar am vazut ca sunt foarte laudate tweeterele A.R.T, daorita sistemului inovativ cu ajutorul caruia au reusit sa minimizeze zgomotul de tranzient si ar mai fii un avantaj faptul ca sunt construite sa creeze stage si in Near Field ceea ce te avantajeaza pt. un sistem de masina.... Ce vroiam sa zic mai sus este ca o sa ai niste surprize (poate nu asa placute)...... legat de pozitionarea in masina avand in vedere dispersia tweeterelor Ribbon in general  , Oricum bafta, merita incercat..........
Din nou spun ca eu cred ca e totusi cam deplasat sa presupui ca un tweeter e mai bun ca altul daca nu le-ai ascultata pe amindoua pe acelasi sistem..... si chiar daca le-ai asculta pe amindoua pe acelasi sistem ai putea sa spui care ti-a placut mai mult, si in functie de experienta in domeniu ai putea prezenta cateva caracteristici dupa care sa se ghideze fiecare in alegera unuia dintre ele......... O chestie de luat in calcul este naturaletea, si eu cred ca orice proba de ascultare trebuie sa aiva ca referinta clar instrumentele naturale, si intradevar se poate spune ca un difuzor e mai natural ca altul, mai transparent... mia detaliat.....dar totusi "mai bun".........
|
|
|
19-11-07, 12:30
|
|
 Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by mrc
|
ai ascultat rainbow si art pe acelasi sistem ??????
|
|
|
19-11-07, 12:44
|
|
 Stage 4
|
[QUOTE=Marinu;1205956]Da intradevar am vazut ca sunt foarte laudate tweeterele A.R.T, daorita sistemului inovativ cu ajutorul caruia au reusit sa minimizeze zgomotul de tranzient si ar mai fii un avantaj faptul ca sunt construite sa creeze stage si in Near Field ceea ce te avantajeaza pt. un sistem de masina.... Ce vroiam sa zic mai sus este ca o sa ai niste surprize (poate nu asa placute)...... legat de pozitionarea in masina avand in vedere dispersia tweeterelor Ribbon in general  , Oricum bafta, merita incercat..........QUOTE]
eu am o parere destul de proasta despre riboane...ce masini ai ascultat tu care sa sune cu adevarat bine ???????????
|
|
|
19-11-07, 13:31
|
|
 Stage 5
|
[QUOTE=_vrx_;1205984]
Quote:
Originally Posted by Marinu
Da intradevar am vazut ca sunt foarte laudate tweeterele A.R.T, daorita sistemului inovativ cu ajutorul caruia au reusit sa minimizeze zgomotul de tranzient si ar mai fii un avantaj faptul ca sunt construite sa creeze stage si in Near Field ceea ce te avantajeaza pt. un sistem de masina.... Ce vroiam sa zic mai sus este ca o sa ai niste surprize (poate nu asa placute)...... legat de pozitionarea in masina avand in vedere dispersia tweeterelor Ribbon in general  , Oricum bafta, merita incercat..........QUOTE]
eu am o parere destul de proasta despre riboane...ce masini ai ascultat tu care sa sune cu adevarat bine ???????????
|
Sunt si tweetere planare, ribbon, electroacustice care suna bine tonal, dar toate au aceeasi problema care ar afecta sunetul in masina, mai putin o parte din planarele care sunt exorbitant de scumpe. Acea problema este cum am spus mai sus dispersia..... daca luam ca referinta faptul ca suprafata radianta a acestor tipuri de difuzoare este in mare parte (cu cateva exceptii) dreptunghiulara si se monteaza vertical, in acest caz avem un plan vertical "X" si unul orizontal "Y", in planul X acest tip de difuzoare au dispersia foarte mica..... ceea ce inseamna in jur de 5-10 grade, insemnand ca si cea mai mica modificare de inaltime a ascultatorului poate afecta destul de grav raspunsul in freq, iar in planul Y teoretic dispersia este aproape de 180 de grade..... adica e foarte mare si implicit e greu de gasit o pozitie in care sa le montezi fara ca sunetul sa nu se reflecte de cel putin un geam destul de grev, iar in multe cazuri chiar de 2 geamuri........ Referitor la tweetere care sunau bine am mai scris si mai sus cred....... ascultate in masina:
- Pioneer ODR, un sunet putin cam Harsh, nu era supradetaliat, neutru si cu tranzienti extraordinari.
- Rainbow reference natural, neutru........ foarte asemanator ca sunetul reprodus de Brax Matrix 1.1 , avantajul acestora 2 fiiind ca sunt foarte bune si folosite intr-un sistem pe 2 cai, deoarece au freq. de rezonanta jos, si matasea le permite sa cante natural sub 3Khz
- Focal Utopia BE supradetaliate, adica reproducea detaliile un pic exagerat fata de realitate, tranzienti foarte buni la fel ca si Pioneer, aveau totusi o amprenta tipica sunetului Focal, nu tocmai foarte batural dar foarte aproape......
|
|
|
|
|