Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Discutii generale

Reply

Thread Tools
Old 04-07-05, 13:06   #1
godaro

Stock

Default Amplificator in hatchback - unde sa il amplasez ?

imi doresc de mult sa imbunatatesc sonorizarea si incerc sa inteleg de ce anume am nevoie. nu am pretentii f. mari asa ca nu vreau sa investesc f. mult
am inteles de la voi ca pentru un sunet \"corect\" este musai nevoie de un amplificator. principala problema pe care o am este ... unde sa il amplasez?

-ideal ar fi pe udeva pe sub scaune, dar nu stiu cum se ventileaza. mai ales ca sub scaunele fatza am niste duze de incalzire
-daca il pun in portbagaj ma gandesc ca ia din spatiu, dar chiar si asa tot nu se ventileaza.

voi cum ati facut? ce solutie ati gasit pentru amplasarea amplif-ului?
godaro is offline   Reply With Quote
Old 04-07-05, 14:17   #2
viperu

Stage 5

viperu's Avatar

Member of:
[Moderators]

ce masina ai ?
viperu is offline   Reply With Quote
Old 04-07-05, 14:48   #3
godaro

Stock

scuze, nu mi-am dat seama ca nu am profil completat

PGT 307 berlina , 1.6 HDI

acum sa fac si niste precizari:
sunt total nepretentios. ma gandesc la amplif doar pt ca am auzit ca asa s-ar auzi mai bine. nu vreau sub, vreau un sonet CORECT si atat

ceea ce voi face cu siguranta va fi dynamat pe toate usile, si probabil niste boxe mai bune. ampliful il voi pune doar daca ma conving ca nu am bataie de cap cu prezenta lui.
Old 04-07-05, 19:18   #4
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Daca nu erai pretentios deloc o lasai asa cum e....
Foarte bine ca vrei sa faci upgrade la sistem pentru ca in 307 sonorizarea de fabrica e chiar \"strictul necesar\" si inseamna ca-ti doresti ceva de calitate dar fara pretntii deosebite.
Prima intrebare : vrei sa pastrezi HU de fabrica ?
Daca da atunci n-ai de facut decit ce ti-ai propus si anume sa prepari usile si sa schimbi tweeterele pe fata.
Daca schimbi si HU poti sa te gindesti si la difuzoare si eventual amplificator.
Old 05-07-05, 00:09   #5
blak
Banned

Stage 5

blak's Avatar

Ma scuzi sa te intreb..dar ce loc iti ocupa un amplificator? , si in al doilea rand nu bate aer-ul conditionat sub scaun?
blak is offline   Reply With Quote
Old 05-07-05, 04:44   #6
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Un amplificator pentru ce ai tu nevoie va fi destul de mic.Aprox 40x20x7 cm.Nu recomand sub scaun,mai bine pe spatarul banchetei si nu te incomodeaza deloc.
saxo is offline   Reply With Quote
Old 05-07-05, 11:32   #7
godaro

Stock

multumesc de informatii

@saxo
-vreau sa pastrez HU deoarece se integreaza bine in bord, se pastreaza controlul pe volan si afisajul pe display
-ma surprinde faptul ca nu imi recomanzi sa schimb boxele stock, ci doar tweeterele. crezi ca schimbarea acelor boxe ordinare din carton nu va avea efecte benefice in combinatie cu insonorizare de calitate?

-vad ca (,) conditionezi montarea amplif si a unor boxe noi de schimbarea HU. Subinteleg ca daca nu schimb HU atunci devine un non-sens schimbare boxe si montare amplif. poti sa imi detaliezi?

scuzati-mi va rog intrebarile de novice. sunt pe cale sa fac niste investitii si vreau sa ma pun in tema, de aia apelez la colegii de pe forumuri.

o alta intrebare: cu ce ma ajuta un amplif atunci cand ascult muzica incet? se imbunatateste calitatea sunetului, se imbunatatesc joasele ? intotdeauna am asociat amplif-ul cu bubuiala.
Old 05-07-05, 14:36   #8
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Ai dreptate cu HU de fabrica in sensul ca e mult mai practic avind comenzile la volan.
Am spus de tweetere ca trebuiesc schimbate pentru ca sunt veriga cea mai slaba din sistemul original al masinii.
Poate parea curios ce voi spune acum,dar difuzoarele \"de carton\" de fabrica suna mai bine JOS decit multe difuzoare scumpe.Asta pentru ca asa au fost gindite,sa aibe o sensibilitate foarte mare si sa fie ok pentru puterea aparatului cu care vine masina din fabrica.Basca sunt gindite sa sune bine intr-o incinta mare cit usa masinii respective.Dar !!! nu suporta puteri mai mari.....
In plus de asta,am studiat masina si MAREA problema la 307 sunt usile ! Difuzoarele la 307 sunt prinse pe FATA de usa si NU pe usa.Asta inseamna ca nu se pot rigidiza prea mult.Sincer,nu recomand amplificator decit dupa studierea posibilitatii fixarii difuzoarelor pe partea metalica a usii. ( daca s-o putea... )
Daca exista cineva care a facut insonorizari la 307 si a reusit,rugam sa ne spuna cum a facut.
Daca reusim insonorizarea,putem pune difuzoare noi si amplificator.Amplificatorul NU face masina sa \"bubuie\" dar va da instalatiei un sunet foarte placut prin faptul ca va controla mai bine difuzoarele.
Se poate pastra HU de fabrica cu amplificator dar calitatea sunetului pe care-l scoate HU este mediu...chestiune de gust si pretentii.Dar oricum va suna mult mai bine.
Propun sa ne vedem sa studiem putin usile,poate gasim vreo solutie.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	307_169.jpg
Views:	83
Size:	141.0 KB
ID:	32886  
saxo is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -