Quote:
Originally Posted by shaid-kid
Fratilor am un peugeot 307...si cand am vrut sa antifonez au deschis baetzi fetele la usi...si vazand ca boxa se prinde pe fata de plastic a usi nu pe partea metalica...au zis ca nu are nici un rost sa insonorizez ca tot la fel o sa zbarnaie pt ca e pe plasticul usii prinsa boxa...exista vreo solutie?  adik ma gandeam cu minte mea care nu se pricepe...as putea sa le fac cate o mini incinta din lemn? ca am vazut ca nitel loc ar fi....si nu radetzi de mine daca am spus vrei fabula cu asta.. 
|
nu-i adevarat, daca nu insonorizezi nu zbarnaie numai fata de plastic a usii, zbarnaie si fata metalica, zbarnaie si ce mai e prin interiorul usii si ce-i mai important, nu ai o incinta inchisa in care sa cante difuzorul
daca insonorizezi si pastrezi difuzoarele montate pe fata de plastic vor zbarnai fetele de plastic in doua situatii (usually):
- volum mare (poti asculta si la un volum decent totusi);
- frecvente sub 100-80 hz (daca ai un subwoofer il poti seta sa se ocupe el de frecventele joase, lasand woofer-ele din portiere sa cante de la 100Hz in sus...majoritatea zbarnaiturilor vor disparea.
eu sunt in aceeasi situatie ca tine (citroen xsara), un an si ceva am mers cu usile insonorizate si difurile fixate pe fetele de plastic, nu era asa de oribil, nu era nici foarte bine...acum o sa montez difurile pe niste inele din mdf, o sa adaptez fetele de usa (fibra) si o sa le acopar si cu niste pasta brax ... cand o veni primavara

.