De vreme ce mergi la un atelier specializat in car audio, cred ca ar trebui sa tii cont de parerea/recomandarile expertilor de acolo, pentru ca pentru asta le platesti si serviciile.
Eu am fost in 3 astfel de ateliere si pana la urma sistemul l-am montat in curtea unui prieten
.Sincer cel mai bine m-am simtit la Relu, unde am primit cateva sfaturi (ce-i drept cu caracter mai general) utile, bune pentru a-mi face o idee pentru viitorul sistem.Mi-a aratat poze, mi-a aratat HSK-urile si, extrem de diplomat, nu a suflat o vorba de preturi
, fiind de fapt si o discutie de principiu.
La alta firma, OMA, am fost cand nu-mi mai ejecta HU-ul cd-urile ca lumea, extrem de prompti baietii, l-au dat jos, l-au reparat pe garantie si chiar nu a fost vreo problema ca nu aveam certificatul de garantie la mine (am trecut ulterior cu el pe acolo). In plus un baiat m-a rugat sa-l las sa-mi umble la reglaje (la HU, la statie nu l-am lasat eu
) si mi-a mai dat si el cateva hint-uri legate de cablaj.
A treia firma este Wizards, unde mi s-au propus iarasi diverse variante pentru sistemul meu, mi s-au explicat generalitati legate de insonorizare si chiar mi s-au furnizat preturi. Acolo totusi reprezentantul lor si-a dat seama ca vorbea cu un incepator (putin spus) in audio, si m-a cam tratat ca atare, inclusiv ceva de genul NOI si
restul.Din pacate am mai avut o mica problema cu ei legata de o interfata, pe care n-o voi detalia, pentru ca intr-un final s-a rezolvat.
Una peste alta mi-a placut la Relu, cu regretul enorm ca nu mi-a aratat si o masina fie in lucru fie finisata (ce-i drept in garaj nu avea decat un motor) iar de masina lui nu auzisem atunci.
Ca o completare la acest topic, din pacate importatorii de autoturisme noi recomanda pentru montaje de sisteme audio ateliere obscure sau foarte aglomerate, unde risti sa se dea rasol.Cei de la ATS (iau exemplul meu) nu cred ca au auzit de Relu , in schimb sunt foarte stricti in politica lor de garantie.
In plus, service-ul recomandat de ATS pentru montaje audio nu a auzit de insonorizari
so...
Sper ca acest forum sa reuseasca sa popul@rizeze atelierele car-audio profi, spre beneficiul ambelor tabere
.
Si sper sa ajung si eu la UNUL, sa invat cat mai multe chestii despre reglaje & stuff.