Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Discutii generale

Reply
 
Thread Tools
Old 20-12-06, 17:01   #31
FreaK_Bv

Stage 5
 
FreaK_Bv's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 851
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[SKODA]
Exclamation Re: Client vs Ateliere Car-Audio

Quote:
Originally Posted by ReLLaXX View Post
In ce masura credeti ca ar trebui sa aleaga un client configuratia optima a unui sistem de sunet? Cat la suta din aceasta decizie ar trebui sa apartina montatorului si cat la suta clientului?

Clientul trebuie sa-si aleaga ce-i place raportat
la buget sau montatorul trebuie sa recomande ceva optim pentru bugetul alocat?

Ce se intampla cand clientul refuza o solutie buna calitativ in favoarea uneia care i se pare lui mult mai buna? Ce credeti ca ar trebui sa faca montatorul in acel moment?

Ce parere ar trebui sa primeze in acest caz?

Discutati, argumentati, exemplificati. O sa sprijinim si noi cu exemple concrete, cazuri si pareri, mai mult sau mai putin avizate.
1+2.clientul sa zice ca este un necunoscator...trebuie sa prezinte bugetul disponibil(unde este cazul) iar montatorul trebuie sa-i prezinte un sistem concret si complet in limita bugetului....daca omul este un cunoscator atunci si schimba foaia...omul vine si zice ce vrea iar montatorul trebuie sa zica daca este in stare sa procure ceea ce-i cere clientul si daca este in stare sa duca la bun sfarsit si in siguranta si calitativ acea lucrare;
3.sincer daca clientul este necunoscator atunci eu as fi de parere sa i se atraga atentia si sa i se explice ff bine avantajele si dezavantajele sistemelor care se afla in contradictoriu...
daca omul zice ca este cunoascator...atunci poate el merge pe zicala "nu tot ce e scump e si bun"...aici as fi deacord cu el....tinand cont ca multe firme , mai nou, au cam inceput sa jecmaneasca clientii...dandule tot ce e mai scump...dar totodata nu si ce este mai bun....
in oricezaz omul discuta pe banii lui...iar daca el vrea sa ia ceva ca "ex: ii place culoare" si-l ia ca e pe banii lui...corect nu???

4.parerea omului dar si a montatorului....
omul: este pe banii lui si face ce vrea...chiar daca nu va fi in avataj
montatorul: sa isi faca datoria si sa explice...iar daca nu se intelege cu omul...atunci sa puna pe masina ce vrea acea persoana!

daca am gresit undeva va rog sa ma corectati
__________________

Apasa pedala de acceleratie cu grija...viteza ucide

Range Rover Sport HSE---> 3.6HSE ---> 272CP+
FreaK_Bv is offline   Reply With Quote
Old 29-01-07, 23:38   #32
tandrei2

Stage 2
 
tandrei2's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 66
Default Re: Client vs Ateliere Car-Audio

sincer ca monatator imi permit sa spun cate ceva legat de subiect.Daca nenea client s-ar pricepe si-ar achizitiona sg si ar monta sg dar dat fiind faptul ca a venit la un centru de montaj consider ca s-a dus undeva unde crede ca se afla pe maini bune .Acuma el propune un aparata care i se pare lui mai frumos nestiid detalii tehnice depre acel prdus si in general el propune dupa ochi , mai departe conteaza experienta montatorului in felul cum explica si cum il comvinge pe client ca alegerea este sau nu buna, parerea mea!
__________________
muzica tare=vecini invidiosi
tandrei2 is offline   Reply With Quote
Old 25-02-07, 01:39   #33
around za world

Stage 4
 
around za world's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 244
Member of:
[Evolution Crew]
Default Re: Client vs Ateliere Car-Audio

Uitati ceva : exista montatori de buna calitate care lucreaza 3 masini maxim pe zi dar le fac bec si altii care le fac pe banda rulanta si ceva mai putin profesional gen Protector , Alarm (de la care am plecat eu cu mataraie de RCA-uri care imi atarnau din spatele bordului la picioare , cablu de alimentare care a ajuns sub pedale etc . ). Un astfel de montator va pune ce vrea clientu mai ales sony icsplod si domontec pentru ca el nu are nici un fel de renume de aparat . Pe de alta parte un montator de calitate nu poate sa faca asa ceva pentru ca s-ar compromite si si-ar distruge bunul (re)nume .
Oricum montatorii de clasa se protejeaza primordial prin pret ceva mai pipperat . vb aia "dai un ban dar stai in fata " .
Mai este evident si faptul ca nu poti lucra numai masini de competitie sau cu sisteme de la 5000 de euro in sus . Clientul poate fi redirectionat daca este pe un drum gresit prin bunavointa montatorului . Nu te costa nimic ca si comerciant , din moment ce ai deja componente desfacute in "vitrina " sa i le pui omului pe masina sa vada cum se aude o scula buna si una proasta , daca ai vreo masina facuta sa-i arati cum suna o portiera si sa-l sfatuiesti sa renunte la configuratia cu 10 difuri pe hu in favoarea uneia cu componente amplificate .
Daca omul o tine pe a lui si vrea varza il trimiti frumos in targ ca i le pune acolo sigur cineva si n-ai pierdut nimic in defintiv pentru ca sigur nu ai nevoie de clienti care sa vina sa-si puna toate gioarsele . Ca un bun profesionsit cu oarece renume vei avea intotdeuna clienti , poate chiar mai multi decat poti duce ...
__________________
Turn off the light and I'll glow
around za world is offline   Reply With Quote
Old 26-02-07, 00:13   #34
bulu

Stage 5
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 370
Default Re: Client vs Ateliere Car-Audio

Din pacate astfel de montatori lasa impresia proasta asupra tuturor. Multe ateliere dau gaura si arunca un difuzor sa stea acolo.
La acelas montator am trecut sa iau o grila de sub si am asistat cand un client incerca un dif de 1000RMS in loc de cel al lui de vreo 300 si era surprins de ce nu scoate sa darame masina (avea amp kenwood de vreo 250RMS mono ). Nimeni nu i-a zis ce si cum.
La un alt atelier a fost atat de penibil incat le explicam ce sa lege de cine si cum sa faca.La ce erau buni era sa traga cabluri si sa desfaca diverse comp ale masinii ca sa treaca RCA si alimentare.
Eu cred ca mult conteaza cat de pasionat este cel care face montajul. Sunt oameni care pur si simplu vor sa iasa totul ok si sa sune cat mai bine indiferent ce maisna fac si cati bani iau pt asta. Din pacate astia sunt putini.
bulu is offline   Reply With Quote
Old 04-03-07, 21:57   #35
bezz

Stage 5
 
bezz's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 869
Default Re: Client vs Ateliere Car-Audio

De vreme ce mergi la un atelier specializat in car audio, cred ca ar trebui sa tii cont de parerea/recomandarile expertilor de acolo, pentru ca pentru asta le platesti si serviciile.

Eu am fost in 3 astfel de ateliere si pana la urma sistemul l-am montat in curtea unui prieten .Sincer cel mai bine m-am simtit la Relu, unde am primit cateva sfaturi (ce-i drept cu caracter mai general) utile, bune pentru a-mi face o idee pentru viitorul sistem.Mi-a aratat poze, mi-a aratat HSK-urile si, extrem de diplomat, nu a suflat o vorba de preturi , fiind de fapt si o discutie de principiu.

La alta firma, OMA, am fost cand nu-mi mai ejecta HU-ul cd-urile ca lumea, extrem de prompti baietii, l-au dat jos, l-au reparat pe garantie si chiar nu a fost vreo problema ca nu aveam certificatul de garantie la mine (am trecut ulterior cu el pe acolo). In plus un baiat m-a rugat sa-l las sa-mi umble la reglaje (la HU, la statie nu l-am lasat eu ) si mi-a mai dat si el cateva hint-uri legate de cablaj.

A treia firma este Wizards, unde mi s-au propus iarasi diverse variante pentru sistemul meu, mi s-au explicat generalitati legate de insonorizare si chiar mi s-au furnizat preturi. Acolo totusi reprezentantul lor si-a dat seama ca vorbea cu un incepator (putin spus) in audio, si m-a cam tratat ca atare, inclusiv ceva de genul NOI si restul.Din pacate am mai avut o mica problema cu ei legata de o interfata, pe care n-o voi detalia, pentru ca intr-un final s-a rezolvat.
Una peste alta mi-a placut la Relu, cu regretul enorm ca nu mi-a aratat si o masina fie in lucru fie finisata (ce-i drept in garaj nu avea decat un motor) iar de masina lui nu auzisem atunci.

Ca o completare la acest topic, din pacate importatorii de autoturisme noi recomanda pentru montaje de sisteme audio ateliere obscure sau foarte aglomerate, unde risti sa se dea rasol.Cei de la ATS (iau exemplul meu) nu cred ca au auzit de Relu , in schimb sunt foarte stricti in politica lor de garantie.
In plus, service-ul recomandat de ATS pentru montaje audio nu a auzit de insonorizari so...

Sper ca acest forum sa reuseasca sa popul@rizeze atelierele car-audio profi, spre beneficiul ambelor tabere .
Si sper sa ajung si eu la UNUL, sa invat cat mai multe chestii despre reglaje & stuff.
__________________
Loud&Proud member of SQNLL Team
Music is my PASSION and CITROEN my LOVE


bezz is offline   Reply With Quote
Old 25-03-07, 17:14   #36
dj81bas

Stage 5
 
dj81bas's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 877
Default Re: Client vs Ateliere Car-Audio

Problema In RO tine f mult de nestiinta clientilor in ceea ce inseamna un sistem de calitate si ce implica el. Multi clienti lasa pretul sa decida pt ei, asa ca, nu sunt surprins cand majoritatea gloatei alege marci comerciale din hipermarket-uri iar dupa ce le monteaza isi dau seama cat de pacaliti au fost.....dar....e prea tarziu. Unii se impaca cu ideea si nu ii mai intereseaza subiectul iar ceilalti vin la adevaratele firme de profil si incep sa invete si sa inteleaga ca cu 200euro nu poti sa-ti faci un sistem bun. din pacate ... doar putini ajung sa aiba sisteme in toata regula. Majoritatea se zgarcesc exact acolo unde e mai dureros: baterie, cabluri, insonorizare, care dupa parerea lor nu sunt asa de importante. Ca montator ii explic importanta unei baterii speciale sau a unei insonorizari dar clientul de multe ori(daca nu in majoritatea cazurilor ) paleste la auzul contravalorii acestora. Acum, eu ca montator si comerciant.....ce sa fac???....sa nu ii montez nimic pt ca nu vrea sau nu are bani sa isi antifoneze masina??? pai in ritmul asta mor de foame si mai devreme sau mai tarziu o sa fiu dispus sa fac orice compromis sau mai rau, ies din bussines. Oricum, daca nu ii vand sau montez eu, isi gaseste usor alternativa care poate nu sta ca mine si ii explice imortanta anumitor lucruri si ii spune clientului exact ce vrea sa auda, deci.... Eu sunt sigur ca orice montator de la noi face compromisuri dar ce ar trebui subliniat si ce ar trebui sa faca diferenta este cat de mari sunt acele compromisuri.
__________________
Civic EG
A4 B7
Accord CL7
dj81bas is offline   Reply With Quote
Old 14-08-08, 17:11   #37
qiuness

Stage 2
 
qiuness's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 59
Default Re: Client vs Ateliere Car-Audio

mai apare si problema "romania" unde te duci la un atelier cu un buget moderat...si ti se face o mare grabeala, pentru ca au primit 2 comenzi de slk`uri care platesc mult mai gros.

Eu am avut o astfel de experienta. Am dat 1000 de euro pentru:

- incinta spate
- Woofer Kicker Solo Baric L5 12
- Amplif West coast customs
- kit cabluri (profi)
- montare

cablajul/si componentele sunt ok... incinta zici ca e cotet. Nu pot sa ii zic ca nu ii dau banii sau sa fac scandal, dar am ajuns sa imi izolez singur usile, pentru ca nu am incredere in atelierele Romanesti care de cele mai multe ori au "specialisti". Singura mica problema va fi la construirea inelelor de distantiere ca sa incapa focalurile de 16.5cm in fata

Singura data cand pun osu si iese frumos e la demo cars, parerea mea

Last edited by qiuness; 14-08-08 at 17:14.
qiuness is offline   Reply With Quote
Old 14-08-08, 19:45   #38
tandrei2

Stage 2
 
tandrei2's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 66
Default Re: Client vs Ateliere Car-Audio

inca o-data e bine sa te indrumi sg catre un atelier ce are proeicte puse in practica prin care s-a facut remarcat la competitii gen tornado ce are masini facute pt competitii , show cars s.a.m.d. ,ca tot veni vorba de targ.E bine sa intrebi inainte sa te duci undeva la montaj, sunt unii clientii ce au impresia ca nu li se face treaba buna (de parca ar sti cum se face ) caci cei ce cred asta nu cred ca s-ar mai duce la un centru si ar face masina sg , cei ce vb dupa ureche . Parerile sunt impartite , trebuie tinut cont si de cei ce deschid vorba despre un subiect sunt sau nu cunoscatori au sau nu habar despre ce vorbesc , ca montator m-am saturat de o anumita clasa de clienti "fitosi" si nu cred ca sunt singurul ce este de parerea asta. Cine a inteles ce am avut de spus respectele mele domnilor cat despre cine nu a inteles o sa planga in continuare ca a fost jepcarit la atelier si cine stie ce o sa mai creada el. Toate cele bune lume.
tandrei2 is offline   Reply With Quote
Old 14-08-08, 20:16   #39
qiuness

Stage 2
 
qiuness's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 59
Default Re: Client vs Ateliere Car-Audio

Tandrei... vin cu masina pana la tine sa iti vezi.. dupa parearea ta daca merita lucrarea facuta din portpagajul meu? nu vreau sa "prove a point" ci sunt curios.

Mai mult unii nu sunt clienti fitosi ci chiar au dat peste "meseriasi"
Cu pile sunt sigur ca se face treaba buna.
Stii care erau asteptarile mele... sa vad ceva asemanator cu ce vad la tuning shows... adica ceva ce sa placa.
qiuness is offline   Reply With Quote
Old 18-08-08, 20:07   #40
xpert_customs

Stage 5
 
xpert_customs's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 697
Member of:
[VW]
Default Re: Client vs Ateliere Car-Audio

Hmm....Ca si instalator...sa imi dau si eu cu parerea...
Problema principala a unor clienti este ca...vor prea multe pentru banii care ii dau...(unii dintre ei)....vor ca totul sa iasa struna si in timp record.Eu vreau sa cred ca am tipul de atelier care face 2 masini pe zi dar bine...sau chiar in 2 zile o masina.Problema e ca am ajuns sa ma rog de clienti sa imi lase masina sa imi fac treaba.Multi zic ca daca termini masina in o ora esti foarte profi nestiind ca e la un pas sa ia foc de la cabluri prost izolate si multe altele...Ca si altei colegi de breasla ma confrunt cu fenomenul sony exploud si "cu cat mai multe difuzoare cu atat mai bine".E pacat ca romanul se crede atotstiutor si nu stie sa faca diferenta intre un atelier unde se vrea sa se faca treaba profi si un atelier care vrea sa ii jecmaneasca.Nu putine au fost cazurile cand an recomandat sisteme de 2000 de ron focal si miam auzit vorbe prin oras ca lumea si luat sony sau jbl cu 1500 ron si ziceau de mine ca sunt jepcar ca vand firme fantoma cu preturi peste sony care pentru ei e dumnezeu pe pamant.Oricum eu cred ca cea mai buna reclama pentru un atelier de car audio sunt masinile facute de la a la z care chiar suna si care sunt in stare sa impresioneze orice tzaran care le stie pe toate doar pentru ca are seria 5 si nimeni nu mai e ca el.....
__________________
Mess with the best...die like the rest...
xpert_customs is offline   Reply With Quote
Old 20-10-08, 14:05   #41
tandrei2

Stage 2
 
tandrei2's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 66
Default Re: Client vs Ateliere Car-Audio

"lasa-ma sa ma dau sa fiu .............eu care este" portretul clientului in proportie de 80% din cei ce au pretentii sa li se faca treaba bine cam asha este
tandrei2 is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -