Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Subwoofere

Reply

Thread Tools
Old 25-10-06, 10:38   #1
taz21

Stage 5

taz21's Avatar

Unhappy Bass

Sa va povestesc situatia mea.
Am intr-un Golf 2 in doua usi, un cd player Pioneer DEH-3500MP, in usi doua Kenwood de 13, de vreo 35w, in spate in locurile originale de difuzoare am o pereche de GZRF 42, pe care le tin oprite din fader, in portbagaj mi-am cumparat destul de recent un amplificator JBL GTO 301.1 care scoate 1*204w la 4 ohm pe un sub in cutie originala JBL GTO1200B care are 250w.
Si acum care ar fi problema mea:
Inca de la inceput nu prea mi-a placut cum suna bass-ul. Adica are bass, tremura oglinzile, nu se aude afara (asta e un lucru destul de bun), dar nu-ti face masaj la plamani. Pana acum tot ce-am ascultat a fost de la tuburi si sincer mi-a placut.
Am facut chiar o proba: am pus pe statia mea un tub Infinity, nu stiu ce model si puterea avea, dar parca totusi te misca mai tare in scaun.
Am pus si sub-ul meu pe un JBL seria Cs, nu stiu exact modelul, dar parca era 4X, cu un DEH-P80MP intr-o Laguna si parca se auzea mai bine
Ce vreau eu de la sub e sa simti cum i-ti vibreaza scaunul, plamanii. Asta se intampla cumva numai la tuburile de bass?
M-am gandit ca ar fi si statia de vina ca e prea mica si eventual sa pun macar una minim de 300w. (Chestia cu statia mai puternica am aflat-o cam tarziu la fel si de forumul asta )
Sper ca nu v-am plictisit cu postul meu lung dar vreau sa stiu ce ar fi mai bine sa fac: sa schimb statia sau sa schimb subwoferul.
Multumesc
Old 25-10-06, 11:01   #2
steaua23
Opel Driver

Stage 5

steaua23's Avatar

Member of:
[Opel]
[Colectionar Machete]
Default Re: Bass

pai wooferul tau e in cutie sealed, iar ce ascultai tu ... in tub erau in cutie reflex.
steaua23 is offline   Reply With Quote
Old 25-10-06, 11:18   #3
taz21

Stage 5

taz21's Avatar

E bass-reflex si al meu :
http://www.jbl.com/car/products/prod...at=BOX&ser=GTO

http://www.jbl.com/car/products/prod...at=AMP&ser=GTO
taz21 is offline   Reply With Quote
Old 25-10-06, 11:25   #4
steaua23
Opel Driver

Stage 5

steaua23's Avatar

Member of:
[Opel]
[Colectionar Machete]

eu ma uitasem pe alt site ... si cred ca facusera confuzia intre 1000B si 1200B.
steaua23 is offline   Reply With Quote
Old 25-10-06, 15:07   #5
bulu

Stage 5

Asta e basul din cutii originale JBL .... si la alte firme e la fel sau asemanator. Au volumul cutiei si portu tunat in asa fel incat sa scoata un bas auzibil nu sa miste plamanii fara sa auzi nimic.Pt a-ti misca plamanii iti trebuie o incinta cu port tunata destul de jos si sa mai sune si diful jos.+ cu cat suna mai jos cu atat iti trebuie mai multa putere.Eu am amp de 630W RMS pe un dif de 1000 RMS in bass reflex si scoate bine si destul de jos dar parca tot nu sunt 100% multumit ... Inainte aveam dif de 400 RMS in tub si am scos 138DB iar pe asta in cutie am scos 137.5 cu toate ca e putere mai mare.
Dar sunetul masinii s-a modificat total.Daca vrei mai jos pregatestete sa sune si mai incet decat suna acum.
Cat despre 200RMS ... vezi ca scoate si 300 RMS la 2 Ohm ... iti iei un dif care merge pe 2 ohm ca sa ai mai multa putere in el si faci incinta sa sune mai jos si vei obtine un sunet care va suna cam tot cum suna acum de tare dar ceva mai jos.
Pt incinta vorbeste cu blak ca poate iti da cateva sfaturi
bulu is offline   Reply With Quote
Old 25-10-06, 21:00   #6
adiv

Stage 5

adiv's Avatar

In primul rand daca vrei sa redea frecv mai joase poti sa te joci un pic cu filtrul ala trece-jos, sa asculti la mai multe frecv si sa vezi cum iti place sa sune.

In al 2-lea rand puterea este destul de mica "sa iti miste plamanii" Cred ca de la 300-400 W in sus se poate vorbi de asa ceva

In al 3-lea rand niciodata nu o sa fii 100% multumit, mereu o sa vrei mai mult Cel putin asa sunt eu...
adiv is offline   Reply With Quote
Old 25-10-06, 21:39   #7
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Pe linga faptul ca intotdeauna e loc pentru mai bine, una din calitatile umane e sa tinda mereu catre mai bine .....
saxo is offline   Reply With Quote
Old 26-10-06, 00:06   #8
bulu

Stage 5

Asta cu mereu o sa vrei mai mult e adevarata si creeaza o dependenta ... am schimbat deja cateva statii/suburi/boxe si sigur nu ma opresc aici ( majoritatea prietenilor imi zic ca-s maniac si eu inca nu am nimic in comparatie cu alte masini din tzara) . Cat despre filtru low pass cu cat il pune mai jos cu atat se va auzi mai incet si nu va simti cine stie ce.Daca isi face cutia ca in loc sa aiba raspunsu maxim la 50-60 hz sa-l aiba pe la 40-45 va face un pas important ... asta va fi primul pas catre SQ ... dupa Dumnezeu cu mila.Nu stiu ce boxe are omu dar usor usor va fi captivat
Old 26-10-06, 00:29   #9
adiv

Stage 5

adiv's Avatar

Da, asa sunt si eu, le schimb intr-una. Asa e cand n-ai un buget de mii de euro sa le iei pe toate o data
adiv is offline   Reply With Quote
Old 26-10-06, 08:28   #10
taz21

Stage 5

taz21's Avatar

E normal sa vrei tot timpul mai mult, si eu vreau, dar cateodata altele sunt prioritatile. Asa ca deocamdata trebuie sa ma multumesc cu ce am, eventual sa fac o mica schimbare.
De aceea v-am intrebat ce ar trebui sa schimb, pt. ca tubul ala care l-am ascultat nu avea 300-400w si nici statia nu era prea potenta, dar in Laguna vibrau scaunele bine de tot.
Multumesc
Old 26-10-06, 15:38   #11
bulu

Stage 5

Pai incearca sa schimbi subu sau sa-l pui intr-o alta cutie .Oricum un test ar fi daca ai vre-un prieten caruia i se misca scaunele fara sa aiba mii de wati rms ci tot cam cat ai tu sa-ti imprumute subu lui pt cateva teste. Sa vezi intr-adevar ce poate statia. Ca acum daca il dai pe al tau cu 2-3 mil si iti iei altu de 4 mil nu e o cine stie ce investitie .
Old 26-10-06, 18:09   #12
pesteimputit

Stage 5

pesteimputit's Avatar

E mult mai rau atunci cand te intinzi la un sistem de SQ chair de mai mult mii de euro. Optiunile sunt mult mai multe si mult mai nasol te poti arde cu ceva care nu suna asa cum vrei
pesteimputit is offline   Reply With Quote
Old 26-10-06, 21:38   #13
bulu

Stage 5

Eu acum nu-i zic SQ competitie ci cum ar putea sa sune mai bine (ca doar asta e esenta SQ)Eu nu sunt maniac SQ dar imi place sa sune bine basu sa nu-mi bazaie capu ci sa fie jos iar pe voce sa am un amp bunicel si ceva componente astfel incat sa nu distorsioneze si sa se auda clar. Acum nu vorbim de stage si alte nebunii ca banuiesc ca omu asculta mp3 in masina cum ascult si eu.Eu oricum sunt multumit cum suna masina mea si consider ca are ceva calitate in sunet (am scule cam de 1500 eu 2statii 1 sub 1 HU + comp )Bine ca m-am urcat si la relu in masina si am vazut cum suna dar eu sunt multumit de ce am.
Deja are mare parte din componente pt un sunet ... mai baga putini bani-nu neaparat mii si ii va suna cat de cat masina.
Old 27-10-06, 08:08   #14
taz21

Stage 5

taz21's Avatar

Baieti, hai sa nu vorbim de sisteme SQ de mii de euro ca nu e cazul. Pe mine bassul m-a costat aprox. 1300ron cu tot cu montaj, asa ca mai e mult pana departe.
Repet intrebarea mea, si anume ca tubul face sa vibreze scaunele sau nu e statia indeajuns de puternica?
Multumesc
Old 27-10-06, 09:20   #15
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Motive pot fi multe: amplificator slab, cutie gresit facuta, reglaj necorespunzator, masina , etc.... Cel mai bine mergi la un atelier, ca pe net nu vei putea trage o concluzie referitor la problema ta.

- Copyright 2026 4Tuning -