Parerea mea despre JBL .... si am vazut multe produse JBL e ca nu sunt exact cum scriu pe cutie.500W la JBL nu este la fel ca 500 de W la alte firme.
O statie care se numeste gto 75.4 (de la 75W) spun ei ca scoate 4X140 RMS @ 2 ohm (deci cam 600W) din vreo 700 si un pic intrare ... al dracu de randament ... vre-o 80 -90% la clasa AB ... chiar depaseste si clasa D.Poate la JBL statiile mono clasa D fac 110% randament.
Am vazut Rockford fosgate ... statie cu super randament si avea 60% pe AB.
Ce legatura are focal cu F1 ... tu compari o firma cu o serie (daca vrei intradevar fa focal-alpine si utopia-F1)Au si focal componente pe la 5 mil chiar si mai jos.
Atata timp cat se pune boss pe JL si Magnat RX mono sau alte chestii pe difuri cu ceva pretentii mi se pare ciudat.
M-am uitat pe specificatii la Magnat RX mono si scrie ca P rms e la 1khz masurata si are raspuns -3dB pe cei cateva sute de hertzi interesanti la o statie mono (in mod normal sunt zeci). -3dB = putere la jumate deci unde vrei sa raspunda ex 50HZ din 1000W s-ar putea sa dea doar 500
.
De obicei asta duc la nesatisfacerea utilizatorului care-i va da tare din gain rezultand distorsiuni care duc la micsorarea duratei de viata a difului pana la arderea lui.Moment in care difuzor e de vina.
Oricum recomand difuzor cat mai bun si mai puternic sa reziste torturilor impuse de utilizatori care nu stiu sa le foloseasca.
Scuze ca sunt putin cinic dar asta e parerea mea despre coctailu molotov ... nu are nici o legatura cu car audio.