24-05-06, 00:12
|
|
Speed Daemons Member
![](/images/ranks/6.gif) Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Speed Daemons] [DAEWOO]
|
Re: ajutor alegere subwoofer
inca nu stiu daca mai e valabila oferta de kicker, trebuie sa contactez iar falcon, iar daca ele sunt masurate in diagonalka, atunci inseamna ca au un con (impropriu zis...) mai mic decat un difuzor rotund echivalent,1 , 2 ar trebui sa iau un minim 12 daca nu 15" ceea ce ma duce spre 500 si ceva de ron si mai si cere de mancare mai mult decat pot sa ii dau...
despre pioneer crede-ma ca nu m-as multumi, am ascultat unul atacat de o statie kenwood de 400w si era foarte foarte agresiv, nu cobora foarte jos, tot cam ca 1202 poate mai jos un pic, dar atacul ala era sfasietor, si da, costa doar 300 ron...
am spus-o si mai sus: vreau sa se auda mai CLAR decat ce am, nu ma intereseaza SPL ci atacul, vreau un bass cat mai scurt posibil si care sa nu ma omoare la bani pt ca ma axez mai mult pe parte tehnica, vreau un sunet peste media strazii, dar atat, nu ceream pareri despre ce este cel mai bun, ci despre ce este cel mai bun raportat la cerintele mele din primul post...
|
|
24-05-06, 07:31
|
|
Banned
|
In primu rand ce intelegi tu atac scurt? Apoi depinde de melodie ....depinde de incinta cum coboara difuzorul.... depinde de masina in care este folosit.... de amplificator..... de multe chestii....
Sa se auda clar un subwoofer ????? Dak ai petarda de amplificator poti sa ai si mama mamei a subwooferului.... si incinta daca e acordata sus la fel.... asa k iti demonstrez k orice subwoofer de pe piata cu un amplificator bun nu va distorsiona si se va auzi clar.... si o incinta adecvata....
Atac cat mai scurt? ![Smile](https://forum.4tuning.ro/images/smilies/icon_smile.gif) Pai ia atunci un P.Audio HP15W ...Xmax 3.2mm...membrana catonash.... deci va fi scurt raspunsul la bass ![Smile](https://forum.4tuning.ro/images/smilies/icon_smile.gif) )....difuzor profesional 95db sensibilitate... smecherie frate......
Last edited by blak; 24-05-06 at 07:35.
|
|
|
24-05-06, 17:31
|
|
Speed Daemons Member
|
acum am un 1202 in incinta sealed f tzapana, pal de 30 mm, si bass este scurt, dar nu are atac asa de puternic cum as vrea eu, in sensul ca nu e suficient de profund bass-ul... nu ma intereseaza cum se aude afara, cat de jos coboara aka cat de tare sa lalaie, ci doar sa fie scurt si profund... am reusit cu jbl sa fie scurt, acum vreau si profund...
va intrebam la genul ca poate a folosit cineva sau a auzit la treaba vreunul din modelele despre care am intrebat, pentru ca judecati asupra valorii respectivelor firme am si eu si s-au inventat review-urile, dar vroiam ceva concret, spre exemplu: a avut/auzit pioneer ts w 306 c la treaba? nu ca pioneer e prost si dls e bun, etc...
|
|
|
24-05-06, 18:50
|
|
|
Quote:
Originally Posted by tico_rs
, dar nu are atac asa de puternic cum as vrea eu, in sensul ca nu e suficient de profund bass-ul... nu ma intereseaza cum se aude afara, cat de jos coboara aka cat de tare sa lalaie, ci doar sa fie scurt si profund... am reusit cu jbl sa fie scurt, acum vreau si profund...
|
vezi ca te contrazici... cat de jos coboara nu inseamna cat de tare suna, ci cat de profund e...
atacul inseamna "viteza de raspuns", daca vrei, a subului... cat de prompt raspunde la semnal...
din ce zici tu, traduc ca un bas scurt inseamna cu atac puternic, sau latenta mica daca vrei...
|
|
|
24-05-06, 18:57
|
|
Speed Daemons Member
|
hai ca o lalaim acum pe tema asta... profund in acceptiunea mea inseamna "punchy" brusc si tare, fara reverberatii, daca prin absurd ai ascultat f salam-nu ma dau... sau in general bass-ul tiganesc este f scurt... pt mine cel putin ca sa fie "profund" nu trebuie sa fie f jos in hertzi... pacat ca forumul asta nu are intalniri iar sunetul e atat de greu de descris...
|
|
|
24-05-06, 19:14
|
|
|
deci am inteles bine... profund inseamna cat de jos coboara... u il vrei "punchy", ca sa zic ca tine, si asta ai ob de la incinta de compresie... dak o sa asculti un band-pass,de ex, o sa vezi ca nu e asa cum iti place tie...
daca, totusi, vrei un bas care sa coboare bine, atunci trebuie sa te orientezi spre difuzoare mai bune si cat mai liniare.
|
|
|
24-05-06, 22:17
|
|
Speed Daemons Member
|
pai asta intrebam si eu, da-mi si mie o idee la ceva in jur de 400 ron, cutie sa nu depaseasca 30-35 litri max in sealed si care sa se simta bine cu 400 w rms de dls...eu am ramas impresionat de pioneer si chiar ma gandeam sa trag o linie de accelerate-uri cap coada, si sa las puterea de sub dls doar, deoarece mie chiar imi place seria asta, dar pt sub sunt deschis la orice alte sugestii concrete... oricum, multumesc pt rabdare, stiu ca sunt dificil :P
|
|
|
24-05-06, 22:33
|
|
|
intr-adevar... in opinia mea, accelarate au un sunet foarte fals si foarte rece. seria dieci de la Hertz sunt net-superioare. JL sunt deja scumpe...
cat despre sub... ai primit sugestii... JL 12w1 sau Hertz ES300D. oricare din ele iti vor satisface pe deplin cerintele... singura problema la JL ar fi puterea relativ mica, 150W, pe cand es300 duce 350W. din pct asta de vedere cred ca cel mai potrivit e hertz es300d.
ca bani e in jur de 140euro.
ca ultima sugestie, DUTE SI ASCULTA-LE PE TOATE!!!!
fa pe draq in 4 si mergi pana la www.tottal.ro si asc Hertz, la www.wizards.com.ro pt JL si iti garantez ca nu pleci cu mana goala.
tine minte, cel mai important e sa-ti placa tie si cred k ti-ar parea rau sa auzi alta masina la aceeasi bani care sa sune mai bine,nu?
|
|
|
24-05-06, 23:09
|
|
Member of: [Competitor CNCA]
|
eu in locul tau mi as lua un hertz es300d ...eu am ascultat es250d si am ramas cu o impresie ffff placuta si la bani e chiar super ok.....coboara ff frumos in frecventa si are un bass profund...si bine detaliat si cere incinta mica ![Wink](https://forum.4tuning.ro/images/smilies/icon_wink.gif) ...dar totusi tre sa l asculti ..gusturile nu se discuta...dar eu asta te as sfatuii
|
|
24-05-06, 23:12
|
|
|
da vpower... io am asc es300 in sealed si am fost foarte impresionat... nu stiam de unde se aude asa tare ![Very Happy](https://forum.4tuning.ro/images/smilies/icon_biggrin.gif) ![Very Happy](https://forum.4tuning.ro/images/smilies/icon_biggrin.gif) ... si cand am vazut...
un bas foarte placut si umpicutz agresiv... un BAS, BAS ![Smile](https://forum.4tuning.ro/images/smilies/icon_smile.gif)
subscriu la faza cu gusturile...
|
|
|
25-05-06, 18:06
|
|
Banned
|
Eu am ascultat Es300D in reflex acordat la 44hz in 56 litri park ![Smile](https://forum.4tuning.ro/images/smilies/icon_smile.gif) .... suna bine in passat ![Smile](https://forum.4tuning.ro/images/smilies/icon_smile.gif) .... Incinta facuta de mine
Last edited by blak; 25-05-06 at 18:11.
|
|
|
25-05-06, 18:13
|
|
Banned
|
In legatura cu kicker te anuntz k are pe latura .... nu pe diagonala data marimea.... conul nu este la fel ca la un difuzor normal...
Daca as avea bani as merge pe kiicker...am ascultat 2 modele.... pana acum si suna....
Hertz am auzit ES380/HXS380D/HX380/ES300/ES300D .....etc ....toate suna bine
|
|
|
25-05-06, 20:02
|
|
Opel Driver
Member of: [Opel] [Colectionar Machete]
|
cam ce statie (nu f scumpa) ar merge pt un kicker de 8 sau 10 (750/400w) ...? pls ... si cam ce volum trebuie sa aive incinta ... asa aproximativ macar ... sa-mi fac o idee cu portbagajul masinii. (astra g 5usi ...)
|
|
|
26-05-06, 03:32
|
|
|
pe ce masina vrei sa montezi subwoofer-ul? un bas scurt, puternic si clar nu il vei obtine fara o antifonare cel putin la portbagaj. Pt un astfel de bas e recomandata o cutie in compresie care cere putere pe dif asa ca nu te arunca sa cumperi un difuzor cu putere mai mare decat cea a statiei pt ca nu vei avea cu ce sa-l controlezi. Incearca un es300 de la hertz. vei fi uimit ce poate acest dif la doar 350w rms ai sai. Are sensibilitate mare si lucreaza f bine in incinte mici. F important mai este si ce aparat ai in bord.
http://www.hertzaudiovideo.com/default_en.htm
Last edited by dj81bas; 26-05-06 at 03:35.
|
|
|
26-05-06, 13:27
|
|
Speed Daemons Member
|
stie cineva unde pot realmente sa ascult un es300? spre exemplu la imp de kicker mi s-a spus ca nu are cum sa mi-l probeze, ca daca nu il mai iau dupa aia, etc... de aceea am si fost reticent... deci, pana la urma kicker e pe latura sau pe diagonala?
|
|
|
|
|