Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Difuzoare ( Coaxiale & Componente )

Reply

Thread Tools
Old 14-09-11, 00:56   #1
dudaionescu

Stage 3

dudaionescu's Avatar

Default Boxe 16.5 ~200 RON

Salve,
Caut niste boxe pt un 206. Nu ascult muzica f tare, am nevoie mai degraba de la ele de o calitate OK pt pret.
Pana acum am gasit urmatoarele ca fiind in buget:

Clarion SRE1721S - http://www.****************/SRE1721S
MacAudio APM 2.16 - http://www.****************/APM-2-16
Alpine SPG-17C2 http://www.****************/spg-17c2
MacAudio MP 2.16 http://www.****************/MP-2-16
HERTZ DCX 165 http://www.****************/boxe-auto...axiale-dcx-165
JBL GT5-650C http://www.****************/GT5-650C

Pe hartie, Clarion arata bine, insa multi imi recomanda Mac. Vor fi conectate direct la player, un Pioneer DEH-1100MP (nu e cine stie ce, dar cred ca e peste JVC sau Sony).
Ce imi recomandati in bugetul asta?

Last edited by dudaionescu; 14-09-11 at 01:10.
dudaionescu is offline   Reply With Quote
Old 14-09-11, 18:59   #2
cca_golf

Stage 5

cca_golf's Avatar

Default Re: Boxe 16.5 ~200 RON

Parerea mea este sa mergi pe " MacAudio MP 2.16 " , eu am MacAudio AMP 2.16 si is multumit de ele
cca_golf is offline   Reply With Quote
Old 14-09-11, 23:00   #3
dudaionescu

Stage 3

dudaionescu's Avatar

Dupa ce le-am intors pe toate partile, cred ca batalia finala e intre Mac MP 2.16 si Clarion SRS1726. Primele par mai puternice, celelalte raspund pe o plaja mai larga de frecvente...
Old 18-09-11, 02:17   #4
groowe

Stage 5

groowe's Avatar

Member of:
[CITROEN]
[Competitor CNCA]

Opinie sarcastica:
"Parerea mea este sa mergi pe " MacAudio MP 2.16 " , eu am MacAudio AMP 2.16 si is multumit de ele "
Chiar comic. Am Mac deci ia-ti Mac. Foarte frumos rationament.

Sfat util:
Lasa specificatiile pe hartie, lupta da-o intre Hertz si Alpine daca vrei lupta, dar mai bine ia Hertz.

Current: Android JB Tab | Audison bit one | PPI Phantom 900.4 | Helix HXA20X | Mach 5 MLI-65 | Faital 3FE20 Fullrange | JBL W10GTI | SilentCoat (Civic)

"Pseudoscience is often characterized by the use of vague, exaggerated or unprovable claims, an over-reliance on confirmation rather than rigorous attempts at refutation, a lack of openness to evaluation by other experts and a general absence of systematic processes to rationally develop theories."
groowe is offline   Reply With Quote
Old 18-09-11, 12:30   #5
cca_golf

Stage 5

cca_golf's Avatar

Deci daca nu observi propozitia mea incepe cu " Parerea mea " .. deci care e problema ta ? Chiar asa greu era sa ii recomanzi omului ceva fara sa faci pe "superiorul' " ?

Last edited by cca_golf; 18-09-11 at 12:33.
cca_golf is offline   Reply With Quote
Old 18-09-11, 12:37   #6
groowe

Stage 5

groowe's Avatar

Member of:
[CITROEN]
[Competitor CNCA]

Quote:
Originally Posted by cca_golf View Post
Deci daca nu observi propozitia mea incepe cu " Parerea mea " .. deci care e problema ta ? Chiar asa greu era sa ii recomanzi omului ceva fara sa faci pe "superiorul' " ?
Ok, scuze.
Old 18-09-11, 12:51   #7
wazzabi

Stage 2

wazzabi's Avatar

Salutare. Avand in vedere ca difuzoarele vor fi amplificate de player, parerea mea este sa le achizitionezi pe cele cu putere rms cat mai mica. Din lista de mai sus eu as merge pe Clarion. Plus de asta, nu sunt coaxiale, este sistem pe 2 cai (midbass si tweeter separat); cred ca este o varianta mai buna.
Daca am gresit cu ceva, rog pe cei mai priceputi sa ma contrazica.
O zi buna!
wazzabi is offline   Reply With Quote
Old 18-09-11, 12:59   #8
dudaionescu

Stage 3

dudaionescu's Avatar

N-am gasit Clarion pe stoc. Am pus Mac-urile si sunt total dezamagit. Basii nu se aud decat cu volumul dat f tare... ceea ce nu imi doream. Parca are un filtru trece sus Voi incerca sa le schimb.
Mai am un Golf 6 ca si referinta. Nu stiu ce cartoane are ala pe el, insa basii se aud superb inca de la volum mic... Imi trebuie ceva de genul acela, daca ma puteti sfatui...

Last edited by dudaionescu; 18-09-11 at 13:01.
Old 18-09-11, 19:42   #9
groowe

Stage 5

groowe's Avatar

Member of:
[CITROEN]
[Competitor CNCA]

Quote:
Originally Posted by dudaionescu View Post
N-am gasit Clarion pe stoc. Am pus Mac-urile si sunt total dezamagit. Basii nu se aud decat cu volumul dat f tare... ceea ce nu imi doream. Parca are un filtru trece sus Voi incerca sa le schimb.
Mai am un Golf 6 ca si referinta. Nu stiu ce cartoane are ala pe el, insa basii se aud superb inca de la volum mic... Imi trebuie ceva de genul acela, daca ma puteti sfatui...
"Basii nu se aud decat cu volumul dat f tare..." Se numeste dinamica, si este o calitate a difuzoarelor bune(conteaza si amplificatorul, dar 50% din problema e difuzorul). Si nu apare nicaieri scris pe specificatii, numai la pret se observa.
Nu ma dau atotstiutor, dar rationamentele "Recomand X pentru ca am X" sunt foarte relative, in general se ajunge la rezultate nesatisfacatoare. Prefer "Recomand X, pentru ca am ascultat X, Y, Z, Q, iar X sunt cele mai ok in zona lor de pret."

In varianta coaxiale, ai avea Helix Esprit E6x, la 275ron, putin cam scumpe pt coaxiale, dar sigur isi merita banii. Acelasi lucru pot spune si despre Hertz DCX 165.2. Mai ieftin ai putea merge pe Alpine Type-G SPG-17C2, dar se va observa o diferenta intre Alpine si Hertz/Helix. Intre cele doua variante ar fi si DLS Classic 226, dar parca as mai pune cativa lei si as lua ceva mai bun, diferenta nefiind mare.

Daca ai ceva bani in plus, recomand Helix Dark Blue B62c(340ron pe un site de profil), componente, care, pe langa faptul ca am avut modelul anterior, sunt cele mai ieftine compouri decente, le-am comparat cu foarte sisteme din aceeasi clasa si chiar din clase mai scumpe si pot zice ca pe medii-inalte si inalte sunt impecabile, cele mai detaliate tweetere ieftine, iar in zona de mid-basi sunt destul de ok, desi parca Hertz DSK 165.2(414ron pe acelasi site) coboara mai bine in frecventa. Acuma pot spune ca un efect masiv l-ar avea si constructia/insonorizarea portierei, dar acolo deja e alta poveste si alti bani.

In general nu poti avea pretentii de la difuzoare cu 50% mai ieftine decat altele. Ce-i ieftin sigur ii prost, ce-i scump nu-i sigur ca-i bun.

Succes.

EDIT: acuma vad, Clarioanele au plaja de 28Hz-35000hz si Macurile 36Hz-23000hz. Comic, tinand cont ca producatorii care se respecta si vand difuzoare de 2000ron dau frecvente in genu 50-20000hz.

Last edited by groowe; 18-09-11 at 19:49.
Old 18-09-11, 22:29   #10
dudaionescu

Stage 3

dudaionescu's Avatar

Merci pt sfaturile ce mi se par corecte si concrete. O sa ma duc la firma care le-a montat si o sa ii rog sa imi puna sa ascult modelele ce mi le citezi. Intre Helix si Hertz DSK, ce imi recomanzi?

Last edited by dudaionescu; 18-09-11 at 22:35.
Old 19-09-11, 01:34   #11
groowe

Stage 5

groowe's Avatar

Member of:
[CITROEN]
[Competitor CNCA]

Quote:
Merci pt sfaturile ce mi se par corecte si concrete. O sa ma duc la firma care le-a montat si o sa ii rog sa imi puna sa ascult modelele ce mi le citezi. Intre Helix si Hertz DSK, ce imi recomanzi?
Daca poti, incearca componente, daca nu, asculta-te pe amandoua cele coaxiale, si alege ce crezi, amandoua sunt bune, se zice ca Hertzurile ar fi mai basoase, dar nu le-am ascultat pe acelasi sistem sa imi pot spune parerea.
Old 19-09-11, 10:43   #12
dudaionescu

Stage 3

dudaionescu's Avatar

Quote:
Originally Posted by groowe View Post
Daca poti, incearca componente, daca nu, asculta-te pe amandoua cele coaxiale, si alege ce crezi, amandoua sunt bune, se zice ca Hertzurile ar fi mai basoase, dar nu le-am ascultat pe acelasi sistem sa imi pot spune parerea.
Merg pe sistem, nu pe coaxiale. Merci!
Old 19-09-11, 17:25   #13
groowe

Stage 5

groowe's Avatar

Member of:
[CITROEN]
[Competitor CNCA]

Quote:
Merg pe sistem, nu pe coaxiale. Merci!
Buna alegere! Asa poti sa ai si o baza ok pt imbunatatiri.
Din curiozitate, ce masina ai?
Old 19-09-11, 19:16   #14
Bigu

Stage 5

Bigu's Avatar

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
[Competitor CNCA]

Quote:
Salve,
Caut niste boxe pt un 206. .........
.....
Bigu is offline   Reply With Quote
Old 19-09-11, 19:18   #15
groowe

Stage 5

groowe's Avatar

Member of:
[CITROEN]
[Competitor CNCA]

Quote:
Originally Posted by Bigu View Post
.....
A. facepalm moment. Si chiar am editat postu sa intreb de masina.
- Copyright 2024 4Tuning -