Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Amplificatoare mono si multicanal

Reply

Thread Tools
Old 26-04-07, 23:35   #1
bluey
Audi Driver

Stage 5

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[AUDI]
Default Amplificator mid-bas

Vreau si eu cateva opinii cu privire la un amplificator pentru difuzoarele de mid-bas din usi.Aproximativ 200W pe canal.
Difuzoarele inca nu le-am cumparat.
Pe medii si inalte voi folosi un dls CA41 fara filtre pasive si intentionez ca si difuzoarele din usi sa fie controlate dpdv al frecventeleor de taiere tot din amplificator, adica activ.
Pe sub sunt aproximativ 800W dar nu ii folosesc pe toti, prefer sa stau cu distorsiunile cat mai jos si sa am un control mai bun.

The best exhaust for a turbo is the least exhaust.
bluey is offline   Reply With Quote
Old 27-04-07, 03:23   #2
pesteimputit

Stage 5

pesteimputit's Avatar

Default Re: Amplificator mid-bas

la 200w pe canal care sa fie acolo prezenti toti optiunile sunt limitate, cred ca mai simplu e sa gasesti un 4 canale si sa il pui in punte
pesteimputit is offline   Reply With Quote
Old 27-04-07, 07:52   #3
bluey
Audi Driver

Stage 5

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[AUDI]

M-am gandit si la asta dar din cate mai stiu eu la conexiunea in punte cresc distorsiunile.Asa ca mai bine caut ceva care scoate mai mult ca sa il pot tine mai jos ca nivel. Dar nu am luat nici o decizie in privinta modelului.Sa continui tot cu dls dar cu o clasa mai buna?Audison?
Old 27-04-07, 08:27   #4
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Corect ! In punte nu se recomanda conectarea altor difuzoare in afara de sub-uri.
Sa fii atent cind alegi ampliful pentru activ sa aibe filtrele necesare punctelor de separare. Multe aplificatoare au punctele pina in 500 Hz.
Old 27-04-07, 08:39   #5
bluey
Audi Driver

Stage 5

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[AUDI]

Quote:
Originally Posted by saxo View Post
Corect ! In punte nu se recomanda conectarea altor difuzoare in afara de sub-uri.
Sa fii atent cind alegi ampliful pentru activ sa aibe filtrele necesare punctelor de separare. Multe aplificatoare au punctele pina in 500 Hz.
Am observat...
Totusi 500 Hz limita superioara la mid-bas e ok pentru mine pentru ca dls-ul stie sa coboare mai jos de atat in configuratia de 2 medii+ 2 inalte.
Old 27-04-07, 09:48   #6
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

500 ca punct de taiere e cam mic pentru medii chiar daca ele "stiu" dupa specificatii si acolo. Un HP pe la 700 ar fi sanatos. Stii bine ca din punctele alea nu "taie" ci incep atenuarea. Poate chiar mai sus ar fi bine sa le "tai" cu o panta corespunzatoare.
In fine, numai la teste poti sa-ti dai seama cum e mai bine, si daca filtrul nu permite o plaja mai larga, nu vei avea multe de ales. Adicatelea, teste mai la "mic" ca n-ai de unde....
saxo is offline   Reply With Quote
Old 27-04-07, 17:25   #7
53xtc
Registered

Stage 3

Soundstream TR2200 / sau TR2250 sau mai scump REF800.2
53xtc is offline   Reply With Quote
Old 13-05-07, 16:36   #8
Marinu

Stage 5

Marinu's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Competitor CNCA]
Thumbs down Re: Amplificator mid-bas

E gresit sa crezi ca iti trebuie amplificator mia bun pe mid-basi decat pe medii si inalte..... si la fel de gresi e sa crezi ca iti trebuie 200W RMS pt. mid basii tai, care oricat control ar primiii de la amplif.. nu au cum sa fie rapide sau dinamice din cauza constructiei.... e adevarat ca se poate imbunatatii sunetul cu un amplif maibun si mai puternic.. dar e irtional sa pui un amplif puternic si bun care costa cateva sute de euro bune, pe niste difuzoare de max. 100E asta daca nu ti le-ai schimbat intre timp..... Stiu din proprie experienta ca nu intotdeauna pretul influenteaza calitatea, dra in cazul tau deocamdata mid-basii sunt veriga slaba...... oricum in fine, masina ar putea sa sune foarte bine daca ai cheltuiii banii pe ce e important pt. sistemul tau.

Parerea mea e ca un DLS CA23 e super ok avand in vedere ca are 2x135W RMS din care 80W sunt acolo sigur..... e mai mult decat suficiet pt. mid-basii tai si daca chiar vrei sa chelti ceva bani, schimba mid-basii si pt. un Audison..... recomandarea mea e LRX pe 4 canale pt. medie si inalta bafta oricum

More at: https://www.facebook.com/ArtInMotionExclusive
Marinu is offline   Reply With Quote
Old 13-05-07, 17:15   #9
bluey
Audi Driver

Stage 5

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[AUDI]

Quote:
Originally Posted by Marinu View Post
E gresit sa crezi ca iti trebuie amplificator mia bun pe mid-basi decat pe medii si inalte..... si la fel de gresi e sa crezi ca iti trebuie 200W RMS pt. mid basii tai, care oricat control ar primiii de la amplif.. nu au cum sa fie rapide sau dinamice din cauza constructiei.... e adevarat ca se poate imbunatatii sunetul cu un amplif maibun si mai puternic.. dar e irtional sa pui un amplif puternic si bun care costa cateva sute de euro bune, pe niste difuzoare de max. 100E asta daca nu ti le-ai schimbat intre timp..... Stiu din proprie experienta ca nu intotdeauna pretul influenteaza calitatea, dra in cazul tau deocamdata mid-basii sunt veriga slaba...... oricum in fine, masina ar putea sa sune foarte bine daca ai cheltuiii banii pe ce e important pt. sistemul tau.

Parerea mea e ca un DLS CA23 e super ok avand in vedere ca are 2x135W RMS din care 80W sunt acolo sigur..... e mai mult decat suficiet pt. mid-basii tai si daca chiar vrei sa chelti ceva bani, schimba mid-basii si pt. un Audison..... recomandarea mea e LRX pe 4 canale pt. medie si inalta bafta oricum
Sunt si eu constient ca mid-basii mei sunt jenanti dar pana acum au "dus" puterea pe care au primit-o si la cati bani am dat pe ei s-au achitat de datorii.

Nu am spus ca vreau un amplificator mai bun.
Vreau unul ceva mai puternic pentru ca asta deja intra in zona de distorsiuni cand vreau mai mult de la el.
Cred ca m-am aruncat prea sus cu puterea la sub si acum trebuie sa trag si frontul dupa el.
Daca imi iau un amplif suficient de puternic pot sa opresc subul si sa merg doar cu fata oricand vreau putina calitate.
Dupa cum mi-ai spus tu "Dar daca e nevoie sa poata si mai tare"
- Copyright 2024 4Tuning -