Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Amplificatoare mono si multicanal

Reply

Thread Tools
Old 15-08-12, 21:32   #16
games_bond

Stage 5

games_bond's Avatar

Member of:
[Opel]
Default Re: Ajutor Amplificator Auto Domotec MS- 2507-3800 w

Era normal sa nu stiu, din moment ce ai spus ca ai un amplificator pe 4 canale si un subwoofer, fara sa mentionezi modul in care le folosesti si faptul ca subwooferul nu e singurul difuzor pus pe amplificator.
Old 15-08-12, 21:36   #17
LpN`

Stage 2

Quote:
Originally Posted by games_bond View Post
Era normal sa nu stiu, din moment ce ai spus ca ai un amplificator pe 4 canale si un subwoofer, fara sa mentionezi modul in care le folosesti si faptul ca subwooferul nu e singurul difuzor pus pe amplificator.
...astazi am adaugat inca o boxa cu medii si inalte..
LpN` is offline   Reply With Quote
Old 15-08-12, 21:38   #18
LpN`

Stage 2

Quote:
Originally Posted by aolicios View Post
Quote:
Originally Posted by Bigu
Sfatul meu este sa termini cu prostiile si sa le instalezi in locurile pentru care au fost proiectate.

Crezi ca daca folosesc subwoofer-ul in alt scop decat cel pt care a fost creat este o prostie? ... trist...in fine ..Altcineva ma poate ajuta?

trist? probabil tu esti trist acum ca nu ti-a dat cineva o formula magica cu care sa rupi subul cu manele in casa! ia si baga la cap ce iti explica oameni cu experienta daca tot ceri pareri pe forum ca nimeni nu iti vrea raul.
prietene nu toti sunt manelisti ca tine.... am postat pe site sa invat nu de dragul de aposta...
Se pare ca bateria a fost de vina ..nu a avut suficient curent...am pus si un condensator de 1.0 F si nu mi'a mai facut probleme deocamdata..

Last edited by LpN`; 15-08-12 at 21:42.
Old 15-08-12, 22:57   #19
lucian_24

Stage 5

lucian_24's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]

.deci nu ramane niciun canal gol ca intre in protectie ..cum zici tu...[/QUOTE]

chiar daca ar ramane vreun canal gol nu are voie sa intre in protectie...
lucian_24 is offline   Reply With Quote
Old 16-08-12, 15:14   #20
LpN`

Stage 2

Quote:
Originally Posted by lucian_24 View Post
.deci nu ramane niciun canal gol ca intre in protectie ..cum zici tu...
chiar daca ar ramane vreun canal gol nu are voie sa intre in protectie...[/QUOTE]

Mai am o problema..daca nu supar pe nimeni...wooferul are 2 bobine de 4 ohmi...cu trebuie sa le leg sa am 2 ohmi ? ..eu am legat + de la una cu + de la cealalta si - cu -... la amplificator am legat + de la woofer cu + de la amplificator si - de la woofer cu - de la ampolificator ...se aude bine...din prostie am incurcat firele si am legat + de la woofer cu + de la primul canal si - de la woofer cu + de la al 2 lea canal al amplificatorului ..si culmea se aude mult mai tare (amplificatorul fiind setat pe 2 canale).
Old 18-08-12, 18:31   #21
vwvento

Stage 4

Member of:
[PEUGEOT]

Mai am o problema..daca nu supar pe nimeni...wooferul are 2 bobine de 4 ohmi...cu trebuie sa le leg sa am 2 ohmi ? ..eu am legat + de la una cu + de la cealalta si - cu -... la amplificator am legat + de la woofer cu + de la amplificator si - de la woofer cu - de la ampolificator ...se aude bine...din prostie am incurcat firele si am legat + de la woofer cu + de la primul canal si - de la woofer cu + de la al 2 lea canal al amplificatorului ..si culmea se aude mult mai tare (amplificatorul fiind setat pe 2 canale).

Amplificatorul tau in punte duce doar 4 ohm, tie iti trebuie un amplificator cu un canal de 2 ohm!
Ca sa fie legate in paralel +de la o bobina trebuie legat cu - de la cealalta bobina, + si minusul nefolosit trebuie sa se duca la amplificator !
Asa se pune in paralel, daca ai 2 bobine de 4 ohm vei avea rezistenta de 2 ohm, daca ai 2 bobine de 2 ohm vei avea rezistenta de 1 ohm!
Asta este fizica de clasa a 9-a!
vwvento is offline   Reply With Quote
Old 18-08-12, 19:04   #22
doggovy

Stage 3

Quote:
Originally Posted by vwvento View Post
Ca sa fie legate in paralel +de la o bobina trebuie legat cu - de la cealalta bobina, + si minusul nefolosit trebuie sa se duca la amplificator !

esti sigur...?
doggovy is offline   Reply With Quote
Old 18-08-12, 19:12   #23
LpN`

Stage 2

Amplificatorul tau in punte duce doar 4 ohm, tie iti trebuie un amplificator cu un canal de 2 ohm!
Asa se pune in paralel, daca ai 2 bobine de 4 ohm vei avea rezistenta de 2 ohm, daca ai 2 bobine de 2 ohm vei avea rezistenta de 1 ohm!
Asta este fizica de clasa a 9-a![/QUOTE]

se pare ca si tu ai lipsit la ora aia =))...
Old 18-08-12, 21:48   #24
games_bond

Stage 5

games_bond's Avatar

Member of:
[Opel]

Quote:
Originally Posted by vwvento View Post

Te-ai grabit putin, ce ai spus tu e legarea in serie si va avea 8 ohmi. Pentru paralel se leaga + la + si - la -.
games_bond is offline   Reply With Quote
Old 22-08-12, 14:11   #25
dydy-andrey
VW Driver

Stage 5

dydy-andrey's Avatar

Member of:
[VW]
[Hyundai]
[2 Roti]
[4Rally]
[Competitor CNCA]

bagati baiatu in ceata de tot...
Din 2 bobine de 4 ohmi, ca sa faci 2 ohmi, vi cu +ul din amplif in + din prima bobina, apoi te duci cu acelasi fir in + din cealalta bobina.. asa faci si la - .

amplificatorul tau pe 4 canale nu e stabil pe 2 ohmi in punte.
daca vrei 2 ohmi, trebuie sa folosesti doar un canal de la amplif, nu doua canale facute in punte.

condensatorul ala nu te ajuta cu nimic. mai bine schimbi bateria, pt ca acel condensator isi ia curent tot din baterie, iar cand se termina curentul din el, trage din baterie sa se incarce, dar nu poate pt ca tu tot tragi din el, el din baterie.. si bateria ar fi trebuit sa traga dintr-un alternator...
mai bine iti iei ceva de casa, iar astea le ti pt masina

salut
dydy-andrey is offline   Reply With Quote
Old 23-08-12, 08:33   #26
valitataye

Stage 5

valitataye's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]
[SEAT]
[4Tuning International]

Eu folosesc de multi ani scule auto in casa..Si nu am avut probleme,am avut tot timpul redresorul pe baterie si cand ascultam si nu numai.Cel mai jos curent avut in baterie cand ascultam a fost 11.2V..

Revenind la problema ta,sunt mai multe cauze nu am apucat sa ma uit la link-u postat de tine cu subwooferul,schimba toate cablurile de curent intai dupa pune un redresor tot timpul pe baterie si cel mai important sa ai si un voltmetru sau un multimetru la indemana sa verifici curentu in baterie.

Toate aceste explicatii ca ai canale care merg in gol sunt doar niste aberatii,nu are nici o treaba lucrul acesta.O spun din proprie experienta treaba asta.

- Copyright 2025 4Tuning -