17-02-06, 12:54
|
|
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [PORSCHE] [2 Roti] [ALFA ROMEO]
|
Doua Ampuri... cum le instalez!
intrebare:
vreau sa imi pun un amp pe subwoofer si unu pentru boxele de pe spate! Imi trebuie doua seturi de instalare pentru amp, adica in loc de 3 fire(2 de la baterie 1 remote de la HU) imi tre sa trag 6 fire (4 de la baterie si 2 de la hu-remote)? care mai sunt posibilitati? mentionez ca ampul de subwoofer are 375W rms si amp-ul de boxe e 2*100!
|
|
|
17-02-06, 13:28
|
|
 Stage 5
Member of: [Competitor CNCA]
|
stai asa k nu inteleg d c atatea cabluri d putere..?ai cumva caroseria d fibra d sticla..?k alt fel treaba e simpla ...c iti trebuie tie e asa :
1 bucata cablu putere d cel putin AWG4 sau chiar AWG2 pt cei 600 w rms care ii ai , care il tragi d la borna pozitiva pana in spate la portbagaj
1 siguranta putere d vreo 120 amp (cea d langa baterie )
1 bloc de distributie, cu sigurante ar fi d preferat , in care intra cablul d la baterie ....si se va impartii in 2 cabluri mai mici care vor merge in amplifuri :
1m ( sa zicem ) d cablu AWG 4 pt ampliful d subwoofer
1m -//- AWG 6 -//- ovale
si apoi ink 1m d fiecare amplif cu aceeasi dimensiune cablul ..pt legarea la masa masinii ..cam asta ar fii asa p scurt...
|
|
17-02-06, 16:24
|
|
|
Super Moderator
 Stage 5
Member of: [Moderators] [4 Speed Squad]
|
NICIODATA nu am inteles cum se leaga o statie pentru boxe pe 4 canale. Stiu ca are doua iesiri, dar semnalul de intrare trebuie sa fie doar printr-o pereche de mufe rca ?? daca HU-ul nu are iesire rca ?? se trag fire de la o boxa, cum se face ? mersi.
|
|
|
17-02-06, 16:31
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [Opel] [Colectionar Machete]
|
pai din cate am inteles eu ... daca HU-ul are doar o pereche de rca-uri nu o sa ai control fata-spate pentru boxe. din casetofon pleaca o pereche de rca-uri si in statie intra 2 ... cel putin la mine asa ar cam fi ...
s-ar putea sa vb prostii ... dar asa am inteles eu
|
|
|
17-02-06, 16:39
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [Observator 4tuning] [PARTICIPANT CURSE]
|
Hondarul se leaga o resitenta in serie, intre castofn si intrarea de la amp
adica iei un bucata rezistenta, nu stiu exact marimea... incearca si tu una standard.. exemplu 1kohm o legi intre firul de difuzor + si intrarea de statie... si minusul il legi direct la statie..
inainte se le elgi la statie.. leaga-le la un dif
da volumul la maxim... vezi daca se aude ceva in dif... trebuie sa se auda ca si cum ar fi legat la un walkman... adica INCET!
faci asta ca sa nu risit si azi intrarea amplificatorului
|
|
|
17-02-06, 18:18
|
|
|
Super Moderator
 Stage 5
|
Nu va suparati pe mine daca nu am inteles nimic...
Repet: o statie pe 4 canale, cum ia semnalul audio de la HU, daca acesta are doar o iesire RCA, pentru woofer ?
Este vorba de semnalui care se duce apoi pe cele 4 canale spre cele 4 difuri. Daca am statie, ce se intampla cu cele 4 iesiri audio din HU care duceau spre boxe ?
|
|
|
17-02-06, 18:34
|
|
|
Competitor CNCA
 Stage 5
|
Daca ai o singura iesire RCA aceasta se SPLIT-uieste adica din 2 rca(care cel mai probabil sunt REAR left-right ca si control volum sau intr-un caz mai fericit volum separat din meniu) se fac 4 iesiri. Splituirea astea se face cu 2 cabluri \" Y \".Cred ca nu e greu de inteles din:
| |
devine
4 RCA
Y Y
| |
2 RCA (dinspre unitate)
Daca unitatea nu dispune nici macar de cele 2 RCA se foloseste un adaptor care transforma semnalul amplificat in semnal output-(input amplif)
|
17-02-06, 18:39
|
|
|
Super Moderator
 Stage 5
|
am inteles asta, dar de obicei HU-urile care au o pereche de rca-uri aceasta este pentru woofer. Este vreo diferenta intre semnalul de woofer si cel pt boxe ? sunt sigur ca da, una dintre ele fiind si controlul pt woofer care se face pe ele. Am inteles idea, cert e ca as vrea sa-mi spuna cineva care a facut asa ceva si cum. HU-ul meu are multe iesiri rca, deci nu se pune problema, dar am de mult aveasta nelamurire.
|
|
|
17-02-06, 18:51
|
|
|
Competitor CNCA
 Stage 5
|
Iesirea care este pt woofer este o iesire neafectata ca si sunet in sensul de a reda doar joase.
De obicei unitatile care au o singura iesire sunt cele din gama entry level unde se considera necesitatea existentei unei iesiri doar in ideea de a pune subwoofer( difuzoarele de medii inalte fiind gandite a fi montate pe iesirile amplificate ale hu).
Controlul care se face din meniu (respectiv din schema VOLUM/BASS/TREBLE/ SUBWOOFER/BALANCE/FADER este strict pe volumul de iesire pe RCA nicidecum pe o crestere a BASS-ului pe aceasta iesire.Sunt intr-adevar unitati cu mai multe perechi de iesiri unde intr-adevar iesirea de bass poate fi setata cu un LPF(Low PASS Frequency) + multe alte functii dar nu e discutia de aici.
Deci la unitatile cu 1 pereche de RCA aceasta pereche nu are semnal \"special\" pt subwoofer au doar un control pe volumul pe aceasta iesire(daca au) pt un setup mai bun.
Parerea mea...care este
|
|
|
17-02-06, 21:16
|
|
Stage 3
|
Eu am un HU Alpine care are o singura pereche de iesire RCA. Uita cum sta treaba, am legat pe acel iesire un amplif+un woofer, iar HU am lasat pe setarea subwoofer ON. Ce sa spun abia se auzea basul, ampliful parca nu avea putere sa miste wooferul! Eram foarte dezamagit, nu stiam care este problema, pana cand dupa multe ore de chinuiala cu reglaje am zis ca gata inchid subwooferul pt ca e mai bine fara el, si am schimbat setarea din HU in subwoofer OFF, si sa vezi ce m-am speriat! Era sa primesc infarct cand a tunat wooferul! Era enorma diferenta, dupa ce am schimbat setarea pe HU, basul se auzea super, asa cum trebuie. Singurul dezavantaj este ca nu mai poti regla nivelul basului direct din HU, dar asta nu ma deranjeaza pt ca am telecomanda pt bass la amplif.
Concluzia este ca mai bine folosesti crossoverul din amplif decat acel din HU [cel putin la modele entry] cred ca problema principala la HU entry level este preot-ul slabut de 2V! Cu o singura pereche de RCA se poate face un sistem excelent [mai ales cu un crossover activ] dar din cauza niveleului slab la iesire se pierde mult din calitate!
|
|
|
18-02-06, 10:23
|
|
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [PORSCHE] [2 Roti] [ALFA ROMEO]
|
adica ce sa inteleg? ca daca nu am telecomanda la amplificator, cand dau din HU de volum + sau - mie bass-ul imi ramane constant pe aceiasi intensitate sau variaza si el o data cu volumul master? Faza cu volumul controlabil numai de la amplificator mi se pare destul e aiurea!
|
|
|
19-02-06, 11:47
|
|
Stage 3
|
Quote:
|
adica ce sa inteleg? ca daca nu am telecomanda la amplificator, cand dau din HU de volum + sau - mie bass-ul imi ramane constant pe aceiasi intensitate sau variaza si el o data cu volumul master?
|
No man, nu ai inteles, daca nu ai telecomanda la amp, basul ramane la nivelul pe care ai reglat la amp, dar volumul creste normal din HU, adica poti sa dai incet sau tare din HU se modifica si volumul de la amplif pt bass.
Telecomanda la amplif e util daca ai CD-uri cu muzica mai veche [din anii 90] sau niste melodii la care basul este prea slab, deci atunci nu mai trebuie sa te bagi in portbagaj si sa umbli la amp, poti sa dai basul mai tare din telecomanda respectiva, iar daca schimbi CD-ul si/sau melodia e de ajuns sa reglezi mai jos potentiometrul din telecomanda, fara sa umbli incaodata la amplif.
Sper ca am fost destul de clar, iar la HU meu puteai sa trimiti semnal filtrat [adica numai sub] pt amplif, si aveai posibilitatea sa setezi nivelul basului din HU facilitate care la mine functiona foarte prost.
Quote:
|
Este vreo diferenta intre semnalul de woofer si cel pt boxe ? sunt sigur ca da, una dintre ele fiind si controlul pt woofer care se face pe ele.
|
Deci diferenta este ca la semnalul pt woofer ai deja filtrat semnalul, deci ai numai joase, iar la semnalul full ai semnalul nefiltrat. Dar pt asta am povestit exemplul meu --> concluzia este ca un HU entry level nu are neaparat un crossover acceptabil, si e mai bine sa folosesti cel incorporat in amplif.
|
|
|
14-02-11, 09:19
|
|
 Stage 4
|
Re: Doua Ampuri... cum le instalez!
Salut,as dori sa va adresez o intrebare in legatura cu legarea unui amplificator.
Amplificator Blaupunkt GTA 460 4canale(bridge-2x180w)
Subwoofer Blaupunkt de 200rms
MP3 player auto Sony Xploud(iesiri RCA pt amplificator)
Problema este ca player-ul are doar 2 iesiri RCA pentru amplificator si in amplificator ar trebui sa intre 2 perechi de RCA-uri pentru a-mi reda sunetul in 4 canale.Cum fac legaturile sau ce piese ar trebui sa inlocuiesc/adaug pentru a mai lega inca un subwoofer in punte?Numai bine!
|
|
|
14-02-11, 09:24
|
|
|
VW Driver
 Stage 5
Member of: [VW] [PARTICIPANT CURSE]
|
Salutare,
Ai nevoie de Y-uri.
|
|
|
14-02-11, 09:28
|
|
 Stage 4
|
Aceste Y-uri se imbina cu RCA-urile dinspre amplificator?
|
|
|
|
|