Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Arata-ti sunetul! > Sistemul Audio de pe Masina Mea

Sistemul Audio de pe Masina Mea Sistemul Audio de pe Masina Mea

Reply
 
Thread Tools
Old 14-07-07, 01:47   #1
M.T.M.

Stage 3
 
M.T.M.'s Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 119
Smile Logan VAN SQL / Golf IV SQ

Buna ziua tuturor:

Sa incep cu inceputul. Am o Dacia Logan VAN 1.5 dci 70 CP. Sunt inebunit de calitate. Am ales aceasta masina din mai multe motive:

1. Este masina de la firma dar este si personala in acelasi timp, si prin urmare cel mai mult timp din viata de zi cu zi mi-o petrec in ea.
2. Mai am un Golf IV, dar acela este folosit si de maicamea si daca i-as pune un bass, unde mai pune ea plasele de la piatza :P.
3. Ca si baza de pornire, mi se pare ideal, masina relativ ieftina 9500 eur cu tva cu tot, spatiu mare in spate pentru orice fel de incinta.

Ok sa trec la subiect. Ideea mea este sa imi fac un sistem SQ/SQL, nu stiu exact unde sa il incadrez. Dupa multe discutii cu SoundIdentity si Civic_EX, pot sa spun ca m-am cam decis in mare la componentele viitorului sistem, asta nu inseamna ca nu sunt deschis la alte sugestii.

Ce am eu in cap momentan:

HU: Pioneer DEH-P88RS
Difuzoare: Focal K2 Power 165 K3P - pe viitor am in vedere: Focal Utopia Be no.7
Bass: Aici sunt inca in dubii: Focal K2 Power 27 KX sau Kicker SoloBaric S15L5. As merge pe Focal din dorinta de a avea tot sistemu de la acelasi producator (un fel de fix), DAR imi face cu ochiu si acel Kicker.
Amplifuri: doresc sa achizitionez 2 min, adika unu pentru difuri din usi si unu pentru amplif. Inca nu stiu ce model, Poate ma ajutati voi cu sugestii.

Parte de amplasare:

Dupa cum stiti, sau nu Dacia Logan Van are spatiul de marfa despartit de spatiul pasageri, printr-un panou de fibra, destul de bine facut, si destul de rezistent.

Tin sa mentionez ca eu cu aceasta masina, transport si materiale de constructii, dar pe viitor se va transforma doar in transport de expozoare de gresie/faianta (cu asta ma ocup, importam gresie si faianta), so nu va mai fi praf in spate.

Basul as dori sa il orientez catre panoul de fibra cu orientarea pe verticala, indreptata catre scaunul pasagerului, si sa decupez acel panou dupa forma difului de bass. Dar fara a "lipi" cutia basului de panou, pentru a evita rezonanta si vibratia panoului.

Amplifurile as vrea sa le pozitionez pe plafon in zona cabinei.

Sapt viitoare sper sa imi ajunga materialul pentru izolat usile. Este ceva material cu numele de Sal, cica facut prin Mother Russia pe undeva...Si din cate m-am documentat diferenta fata de Dynamat extreme nu este foarte mare, este mai subtire cu 1mm, si rezita doar pana la 200 Grade, comparativ cu 400. Diferenta cea mai mare este pretul: 100ron/mp. Il voi aplica in 3 straturi dupa cum urmeaza: 2 pe tabla si una pe fata de usa.

Sfaturi de care am nevoie:

1. Care bass sa il iau dintre cele doua enumerate de mine? Sau aveti alta sugestie ?
2. Ce amplifuri recomandati pentru sistemul ce va rezulta?
3. Condensator de 1F, ajunge ? daca da de care, daca nu de care?
4. Voi avea nevoie de baterie suplimentara?
5. Ar trebui mai gros aplicat materialul de insonorizare decat am luat eu in calcul sau nu ? Merita sa antifonez si podeauna si plafonu in zona pasagerilor ?

Merci pentru ajutor anticipat.
__________________
VW Golf IV 1.9 TDI (aprox 125CP) - all black - HQS project under construction
Honda Civic Sedan 1.8 ES - pe drum ....
M.T.M. is offline   Reply With Quote
Old 14-07-07, 02:05   #2
M.T.M.

Stage 3
 
M.T.M.'s Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 119
Default Re: Dacia Logan Van - SQ/SQL Project - HELP

scuze am gresit si numai pot da edit: Materialul pentru izolat se numeste STP.
M.T.M. is offline   Reply With Quote
Old 14-07-07, 02:17   #3
around za world

Stage 4
 
around za world's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 244
Member of:
[Evolution Crew]
Default Re: Dacia Logan Van - SQ/SQL Project - HELP

In primul rand conteaza de ce suma dispui . Un sistem bun sau mediu de sq nu are nevoie de sub , chiar din contra multi il contraindica (pentru o ureche fina daca sistemul nu este reglat perfect se simte cum vine bass-ul din spate si trece peste midd-basii din usa ceea ce cred ca nu este de dorit ... ). Daca vrei un sub de sq este bun 10w7 de la JL in cutie pe compresie .
legat de antifonare nu stiu personal ce sa zic . intre dynamat si stinger road kill (ce am eu pe masina ) nu se prea simte diferenta , insa celelalte materiale de pe piata sunt o idee mai slabute .
condensatorul de 1f in afara de faptul ca iti scoate niste bani din buzunar practic nu face nimic pentru ca este deosebit de mic . un capacitor bun este unul hibrid de pe la 10-15 f in sus , ori in banii astia la capitolul alimentare te-ai descurca mult mai bine daca ti-ai lua o baterie deepcycle (stinger , optima , kinetic ) . foarte importante sunt cablurile . la ce vrei tu cel mai bun ar fi un awg 0 generos .
la amplificatoare vine problema . amplificatoarele bune sunt foarte scumpe . depinde cat de bine vrei sa sune . recomandabil Audison LRx sau VRx . ideal ar fi sa mergi pe full activ adica sa ai amplificat separat si tweetere si midd-basi . in sensul asta un amp batos pe 4 canale sau 2 batoase pe 2 canale . fereste-te de JBL , Infinity si tot restu . Bun ar fi Audison , Brax , Rockford , Focal .
Ar fi bine daca ai putea lasa bass-ul pentru la urma . In prima faza Pioneer-ul (care e demential ... trust me > ) , cabluri , deepcycle , antifonare k lumea (folie pe tabla , pata Brax sau ceva similar pe interiorul panoului , vatelina intre panou si tabla ) , k2 sunt perfecte (mie imi mai plac la banii aia UR de la DLS pentru care pot garanta ca nu vei mai avea nevoie de bass ) , amplificator/oare .
Bafta !
__________________
Turn off the light and I'll glow
around za world is offline   Reply With Quote
Old 14-07-07, 04:01   #4
pesteimputit

Stage 5
 
pesteimputit's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 1,052
Default Re: Dacia Logan Van - SQ/SQL Project - HELP

eu as merge (dupa ce am ascultat si vazut, chumaprat si testat suficiente jucarii scumpe) pe midbasii DLS Berilium cu tweeterul DLS UR1, difuzoare garantat bune. Amplificarea sincer mi se pare o chestie doar de gusturi....
Audison VRx este un ampif moale cu un sunet cald si moale dar cu proleme mari la partea de dinamica, Genesis seria 3 (ciar si seria profile) sunt ceva mai reci, mai precise si mai dinamice (profile sunt doar mai dinamice ), smplifurile Brax iara sunt bune (dar nu orea mai ai de unde sa le iei), la fel o optiune buna de luat in seama ar fi fost si Helix Competition (daca ai avea de unde sa le iei).
Antifonajul este simplu de ales: STP.
Ca HU p88rs este cel putin bun pt banii lui.
pt subwoofer eu sincer as merge pe un JL 8W7.
inca ceva, incearca incinte inchise in usile din fata.... ajuta mult.
P.S
IDEAL e fara subwoofer dar inca nu am vaut un dif de 16.5cm care sa coboare ca "ala micu" de 54cm..., asa ca va rog nu mai insistati pe ideea de fara subwoofer pt ca din pacate este relativ irealizabila, extensia in joase(50hz si mai jos) fiind aproape de zero fara subwoofer (adica spre intelesul tuturor desi usile ar putea canta acolo ar fi nevoie de foarte multa putere pt avea ceva control si oricum va exista o atenuare de cateva zeci de decibeli).
__________________
Brax Matrix 3 way + Hertz ML5400D Sub + Genesis Series 3 Amps + Pioneer P9 Combo + Stinger interconnect & deepcycleS
LOCUL I - SQ Advanced 7Ch EMMA Romania Etapa Timisoara
LOCUL I - SQ Advanced 7Ch EMMA Romania Etapa Drobeta Turnu Severin
pesteimputit is offline   Reply With Quote
Old 14-07-07, 10:15   #5
M.T.M.

Stage 3
 
M.T.M.'s Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 119
Default Re: Dacia Logan Van - SQ/SQL Project - HELP

NU stiu daca ajuta sau nu, dar pe forumurile de afara am vazut ca sistemele SQ/SQl baietii le aleg si in functie de muzica ascultata. In cazul meu electronica cat incape, trance, progressive, si tot ce intra in zona asta. Atentie nu ascult Hip-Hop.

So nu stiu daca ajuta sau nu. La mine cam asta a fost si motivul pentru care am ales Focal in loc la DLS. Am citit pe ceva forum de afara unde era o clasififcare a producatorilor de boxe si in functie de muzica pe care o asculta omu. Eu initial am vrut sa imi iau DLS-uri dar in urma acelui forumuri am ales Focal.

Dintre cele 2 suburi alese de mine, pe care a-ti merge ? Credeti ca un sistem complet de la un singur producator ii mai ok decat luat din 10 parti ? Sincer as incerca pe cat posibil sa ma duc pe Focal cu tot, dar nu stiu ce sa ales la amplifuri si sub. Ar mai fi o varianta un Subwoofer Utopia de 13. Ce ziceti ?

Si inca o intrebare daca nu ii cu suparare. Ce fel de EQ sa imi iau ?

Intreba around za world de buget. Sincer nu mi-am fixat inca un buget pentru acest proiect deloc. Depinde si de cum imi intra banii, dar estimez undeva pe la 3000 eur.

Last edited by M.T.M.; 14-07-07 at 10:18.
M.T.M. is offline   Reply With Quote
Old 14-07-07, 12:59   #6
bogdan2670

Stage 5
 
bogdan2670's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 604
Default Re: Dacia Logan Van - SQ/SQL Project - HELP

Nu am auzit de midbasii DLS Berilium asa ca te rugam George pune si tu un link ceva ca sa stim si noi cate ceva despre ele.......TY
bogdan2670 is offline   Reply With Quote
Old 14-07-07, 17:03   #7
around za world

Stage 4
 
around za world's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 244
Member of:
[Evolution Crew]
Default Re: Dacia Logan Van - SQ/SQL Project - HELP

Cred ca peste se referea la nobelium . UR au basi mai puternici decat k2 din cate stiu eu .
la p88rs nu mai ai nevoie de eq pentru ca are el dsp si tot ce vrei pe el . este practic varianta buget a lui p90 (costa 1/4 fata de el si face 90% acelasi lucru deci la eq te-ai scos )
!!! Nu e neaparat nevoie sa mergi pe o gama de la un singur producator , de fapt este chiar nerecomandat . Linie de la o singura firma isi fac baietii pentru masinile de prezentare si nu e cea mai buna varianta in ceea ce priveste calitatea . de ce ? nu exista un producator care sa fie tatic la toate componentele deci desi audison (eletromedia spa ) are unele dintre cele mai bune amplifuri difuzoarele (hertz ) nu sunt tocmai grozave . focal (pentru segmentul entry si midd ) are difuzoare bune dar nu are amplificatoare excelente .
legat de woofer parerea mea este in continuare JL pentru sq si kicker sau hertz spl pentru basi mai adevarati .
around za world is offline   Reply With Quote
Old 14-07-07, 17:43   #8
M.T.M.

Stage 3
 
M.T.M.'s Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 119
Default Re: Dacia Logan Van - SQ/SQL Project - HELP

legat de HU. Am vazut pe internet ca exista si versiunea PRS, care este facuta sub numele de Premier - gama de varf de la Pioneer. Din punct de vedere a performantelor/dotarilor este cu ceva mai bun sau aceeasi marie cu alta palarie ?
M.T.M. is offline   Reply With Quote
Old 14-07-07, 19:20   #9
around za world

Stage 4
 
around za world's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 244
Member of:
[Evolution Crew]
Default Re: Dacia Logan Van - SQ/SQL Project - HELP

Gama Premier e practic Pioneer pt US . Face aceleasi lucruri . Diferenta este la tunerul radio in sensul ca ala e tuner pt us adica prinde numai posturile de radio cu frecvente impare gen 92.1 , 92.3 etc
around za world is offline   Reply With Quote
Old 15-07-07, 06:05   #10
civic_ex

Stage 5
 
civic_ex's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,087
Member of:
[Moderators]
[Honda]
Default Re: Dacia Logan Van - SQ/SQL Project - HELP

Am zis ca nu mai postez niciodata pe forumul asta, dar pentru tine Nick fac o exceptie.

Ca sa nu imi pierd ideile, incep cu inceputul, adica sa iti raspund la intrebarile tale.
1. Daca esti neaparat hotarat la subwooferele respective, eu iti recomand Focalul. Daca retii ultima noastra discutie pe seama asta, si eu ti-am recomandat JL 8W7.
2. Ca si amplificare, ai nenumarate optiuni, si nu trebuie neaparat sa te axezi pe produse foarte scumpe gen Brax.
3. Condensatorul nu ti-l recomand, mai ales ca nu ai unde sa il mai pui si pe ala, dar fiind relativ ieftin, daca doresti poti sa il achizitionezi.
4. Nu ai nevoie de baterie suplimentara atata timp cat ai una buna in fata, ex. Kinetik, Optima Yellow
5. Daca nu te intereseaza faptul ca ingreunezi putin masina, materialul de insonorizare poate fi aplicat peste tot in masina. Cat mai mult atat mai bine. Podeaua si plafonul neaparat le-as face daca tot am posibilitatea.

EQ extern nu ti-as recomanda, poate nu stii esti constient de chestia asta, dar prea multa procesare nu e ideala intr-un sistem.


PT. Around za world
P88-ul in termeni de procesare NU face 90% din ce face P90, dar e un CD Player grozav la banii aia. Si eu am vrut sa il achizitionez, dar am dispus de ceva mai multi bani.
Focal chiar are amplificare "excelenta". Nu stiu daca ai ascultat vreodata un sistem cu putere FP Dual Monitor.
Producator care sa fie tatic la toate componentele poate nu, dar APROAPE. Ai auzit de Alpine? Inainte sa incepi sa razi, arunca o privire la difuzoarele lor: F1 Status, bazate in proportie de 99,9% pe Scan-Speak Revelator, sau la restul produselor din gama F1 (amplificare, deck+procesor). Chiar si subwooferele din gama Alpine (ex. type x) suna extraordinar de bine, si coboara nemaipomenit in frecventa intr-o cutie facuta bine cu un amplificator destul de puternic sa controleze difuzorul, sau chiar in Infinite Baffle.
JL pentru SQ si Hertz pt SPL? Poi inseamna ca prietenul nostru comun (al meu si al lui MTM), care are 1 amarat de JL si scoate 145.6db pe TermLab, trebuie sa se reprofileze pe Hertz. Sau asta nu e "Bas adevarat" sau cum ii numesti tu?




Nick, vezi ca ti-am trimis un PM. Sa imi spui daca vrei sa nu.
civic_ex is offline   Reply With Quote
Old 15-07-07, 16:43   #11
around za world

Stage 4
 
around za world's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 244
Member of:
[Evolution Crew]
Default Re: Dacia Logan Van - SQ/SQL Project - HELP

ok scuze . Alpine f1 recunosc ca nu am ascultat si e foarte probabil sa fie cum zici tu .
FP dual monitor este un amplif exceptional dar nu este entry sau midd level ci high-end si costa o caruta de bani .
nu am zis ca JL nu este bun de SPL ci k nu este cel mai bun de spl (opinia mea ) , hertz este bunicel si unde pui ca este mai ieftin ? Intr-un final la SPL conteaza sa ai amplificare si curent care sa poata sustine un woofer sanatos .
Repet asta e parerea mea . Nu incerc sa par un know-it-all la capitolul sq . Dar pot impartasi din experienta mea . ce e bine sa faci si ce nu , iar ce intra la "nu asa " le-am incercat pe pielea mea si stiu despre ce vorbesc .
P88rs comparativ cu P90 ... nush ce sa zic ... practic nu se poate face o comparatie pertinenta decat intre cele 2 aparate probate pe acelasi sistem , in aceiasi masina . clar p90 este peste p88 dar oare diferenta este atat de mare incat sa merite 1500 de euro in plus ?
@M.T.M. daca esti hotarat sa iei woofer-ul mai bune intre cele nominalizate de tine ar fi focalul . totusi consider si un 8w7
around za world is offline   Reply With Quote
Old 15-07-07, 17:23   #12
alex MG ZR 160

Stage 5
 
alex MG ZR 160's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,218
Default Re: Dacia Logan Van - SQ/SQL Project - HELP

avend in vedere ca toti au scris aici cum in functie de ce sisteme au pe masini ( ca marci) o sa aberez si eu cum ti-as vedera sistemul

1.player Pionner P88
2.focal k2 power 165k3p
3.Subwoofeer focal k2 27kx sau 33 kx sau un 12w6 (este un sobwoofer incredibil)
4. amplificare Focal DUAL MONITOR ( are un soft de control si egalizare pe 30 de canale individuale , aliniere in timp si multe alte kesti care ar fi peste cea ce face un P9 plus obtiunea ca poate controla inca un amplif in aceleasi conditii) + un amplif monobloc focal FP 1.800 =
5.baterie deep clyce - Kinetik, Optima Yellow
6. maretiale insonorizante : Stinger ;STP HUSH-MAt sau cam orice vrei sa folosesti.

ca o concluzie daca folosesti dual monitorul ca player e bun unu care sa scoata doar un semnal cat mai ok si kiar nu iti trebuie unul cu multe reglaje.
Attached Images
File Type: bmp focal manager.bmp (3.75 MB, 143 views)
alex MG ZR 160 is offline   Reply With Quote
Old 17-07-07, 19:30   #13
M.T.M.

Stage 3
 
M.T.M.'s Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 119
Default Re: Dacia Logan Van - SQ/SQL Project - HELP

In varianta de a merge pe Focal am facut un pic calculele si observ ca trec cu bine de 4500 EURO. Acest fapt incepe sa ma faca s ama gandesc tot mai mult la a lua sau nu Focal, oare chiar merita acesti bani? Am un raport performanta sq/pret atat de bun sau ajung sa platesc mult renumele Focal?

Ca urmare am inceput sa studiez si alternative, gen Helix, Alpine F1 status (ii mai scump dar acolo chiar ii alta clasa), Rockford Fosgate, Scanspeack sau chiar DLS.

In seara asta sper sa am atat timp incat sa fac un Excel comparativ intre mai multe variante, si la care sa ii si fac un sistem de punctaj intern (pt mine). Daca il termin il pun sus, sa vedeti si voi. Si ma mai decid apoi.

Asa cum am mai vb si cu Alex, nu ma grabesc, adika nu am un termen limita pe cand vreau sa termin proiectu, si asta din doua motive:
1. depinde de cum imi intra banii si in ce cantitati si
2. nu ma pregatesc pentru nicio competie. Concursul si competia se da in urechea mea, daca mie imi va place cum suna atunci am castigat, in rest nu ma intereseaza in mod direct aproape deloc (sub 5% :P).

I'll be back cu statistica, as soon as possible.

Singura mea fixatie ii: tot sistemul sa fie acelasi brand. Stiu ca unii vor zice ca la unii sunt anumite componente care is cele mai bune si altele ba, dar avand un sistem din enspemii de firme, dupa mine ii ca si cand ai merge in oras cu pantofi de sport nike, trening adidas si tricou kappa. Adika zero, sau mai pe scurt ca si cum ai asculta manele (sper ca nu am suparat pe nimeni cu asta), dar asa vad eu situatia. :P

Last edited by M.T.M.; 17-07-07 at 19:35.
M.T.M. is offline   Reply With Quote
Old 17-07-07, 21:47   #14
fuscobal

Stage 5
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 686
Default Re: Dacia Logan Van - SQ/SQL Project - HELP

Strict personal, as merge pe mid-basii de la Focal si pe tweeterele UR1 de la DLS (asta daca nu-ti permiti Berillium) !
fuscobal is offline   Reply With Quote
Old 17-07-07, 22:08   #15
bezz

Stage 5
 
bezz's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 869
Default Re: Dacia Logan Van - SQ/SQL Project - HELP

Quote:
Originally Posted by alex MG ZR 160 View Post
ca o concluzie daca folosesti dual monitorul ca player e bun unu care sa scoata doar un semnal cat mai ok si kiar nu iti trebuie unul cu multe reglaje.
offtopic
ce-ti mai face p99-le, il folosesti? cum ti se pare, ai mai multa experienta, eu nu am mai avut un aparat asa bun pana acum...

ps i love it
se poate mai mult feedback pentru DM si UBE pe threadul tau? merci
__________________
Loud&Proud member of SQNLL Team
Music is my PASSION and CITROEN my LOVE



Last edited by bezz; 17-07-07 at 22:11.
bezz is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -