Quote:
Originally Posted by IM
Te gandesti si la o izolare termica de vrei sa folosesti si vata?
Atentie la viteza! Amenzile sunt foarte neplacute...
Nu cred ca este o cursa contra-cronometru dar parerea mea este ca ar fi pacat sa te grabesti si sa nu acorzi atentie sporita detaliilor. Nu am vazut sa fi polizat sudura si nici sa fi urmarit planeitatea perfecta a panourilor fagure.
Pe aceste panouri metalice gen fagure urmeaza a se prinde placile de placaj. Orice neregularitate a panourilor metalice rezultata de la sudura (sudura deformeaza) si neprelucrarea prin polizare a sudurilor duce la aparitia unor spatii intre aceste panouri metalice si primul panou de placaj stratificat, spatii ce vor fi greu de corectat.
|
Faina teorie.
Pe viu toate-s plane acolo. Sudura deformeaza, dar extrem de putin la o stuctura de genul ala, din rectangular ca ala, toata realizata in plan. Incearca si vezi ca am dreptate.
Si stii cum se scot tensiunile acumulate dupa sudura din structura aia, ca sa nu mai ai problemele descrise de tine? In nici un caz nu cu flexul.
Iar OSB-ul asezat acum e doar pe post de "cofrag". Mai bine intreaba, ca sa intelegi ce e acolo, decat sa te dai pur si simplu cu parerea. Placile de tego se vor aseza perfect pe structura metalica, plana si paralela cu ea insasi. Cu tot cu suduri polizate (marea majoritate sunt deja). Nu mai iau in calcul ca tego e suficient de elastic incat sa se muleze la diferente de 1mm pe o supafata de 2 mp. Asta e altceva.
PS: Nu ai incercat niciodata o izolatie cu vata bine comprimata? Pai daca nu incerci si nu stii cum e, de ce faci misto?
Ca daca stiai ce iese, nu mai puneai intrebarea.
Inca o data:
Quote:
Originally Posted by IM
Daca pot sa ajut, ajut, chiar si cu o parere sau un sfat.
O fac cu mare placere de fiecare data
|
Si eu mai intreb:
Quote:
Originally Posted by IM
Eu in locul tau as fi folosit MDF. Nu conteaza cat este de dur tego... ci este vorba despre densitatea materialului. Cu cat este mai dens cu atat mai bine.
|
Daca nu-i deranj, detaliezi?