Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 19-09-08, 18:29   #1
Mytza07

Stage 5

Member of:
[SKODA]
Talking Configurare

Salut urmaresc acest forum de ceva vreme si abia acum am indraznit sa va cer ajutorul....Sunt posesorul unei Skoda Octavia I ....si as dori sa imi dati niste sfaturi despre ce componente as putea achizitiona ca sa imi schimb sistemul audio din masina cu unul mai performant bugetul de care dispun este de 1500 Ron maxim. Ce credeti ar trebui ca boxele din portiere sa le las pe cele din fabrica sau sa le scot?Daca imi mai vin ceva idei despre ce as mai putea schimba la partea de sunet o sa va anunt. Multimesc anticipat
Mytza07 is offline   Reply With Quote
Old 17-11-08, 22:27   #2
bulan

Stock

Post Re: Configurare

salut, ai si in spate difuri?
in orice caz..tine-ti boxele(deocamdata) cumpara un HU, un prieten de-al meu are:
HU: Clarion DXZ468RMP raport pret/calitate foarte bun.(in 2006 :P)
- in fata are MTX Thunder (165mm) THS652 (contine si filtre si tweetere)
- in spate tot ceva MTX ,
important e ca nu a dat mai mult de 1200lei inclusiv montat.

ce mai lipseste de acolo e un amplificator si un subwoofer(ceva discret) in rest suna foarte bine pt un sistem asa ieftin(parerea mea)
bulan is offline   Reply With Quote
Old 22-11-08, 13:21   #3
ceachi

Stage 5

ceachi's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]
Default Re: Configurare

Eu as incepe cu un player bunicel luat din bazar , si cu o antifonare de usi.
Dupa asta in functie de buget as lua un amplificator in 4 canale pe care sa il pun pe boxele stoc (daca bugetul permite schimbi si tweterele) dupa care la fel in functie de buget schimbi si midbasii si adaugi un amplificator pentru subwofer si un subwofer, evident.
Un sfat atunci cind tragi alimentarea pentru primul amplificator , alege un cablu cit mai gros de preferat 0AWG , chiar daca instalatorul iti spune ca nu ai nevoie , si ca e scump , tu alege un cablu de o awg , in felul asta vei scuti bani mai tirziu cind vei mai monta un amplificator si timp pierdut pentru tragera altui cablu.Asta e un sfat cu care toti de aici de pe forum sigur vor fi de acord pentru ca toti am schimbat 2-3 cabluri de alimentare.
Bafta cu alegerea componentelor si cu montajul lor.
P.S.
Sa stii ca 15 mil sunt cam putini pentru un sistem ,daca vrei ceva mai bun decit sistemul stoc va trebui sa mai scoti niste banuti pentru ca altfel vei ajunge sa ai un sistem dezechilibrat: vei avea ori un bas prea puternic de la subwofer (in cazul in care vei pune doar un subwofer si amplificator pentru el)sau daca alegi sa chimbi doar difuzoarele si sa montezi un amplificator pentru ele fara sa antifonezi usa vei avea foarte multe rezonante + ca daca nu pui un player bun nu prea ai sanse sa obtii un sunet de calitate.
De asta zic incepe cu un player si cu antifonare in usi (sa fie bine facuta ca altfel arunci banii degeaba pe material) si daca mai ramin bani schimba si tweterele.
Inca o data bafta si tinene la curent !
Nu ezita sa intrebi (chiar daca nu prea stii cum sa pui problema) nimeni nu s-a nascut invatat.Eu acum vro 2-3 ani eram praf ( nu ca acum as sti prea multe ) dar macar am facut sau am vazut greseli din care am invatat.
CDA-7990R F#1 Status CD Tuner + PXA-H900 F#1 Status Multimedia Manager , BRAX Matrix 1.1 , BRAX Matrix 2.1 , 2*BRAX Matrix 6.1 PP , 4*BRAX X 2000.2 Graphic Edition platinum ,2* BRAX Matrix 10.1

ceachi is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -