Dragii meu...sau dragu' meu...In seara aceasta va propun spre analiza ONTOPIC urmatorul link:
http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=281 nu este legat de car audio,dar principiul este acelasi
Decat sa va obositi sa cititi tot va supun atentiei urmatorul citat:
"In timpul exploatarii statiei pot aparea perturbatii la receptie cauzate de motorul autoturismului.(....) trebuie sa localizam sursa de paraziti si sa eliminam cauza. Perturbatiile sunt de doua feluri:
-paraziti de la aprindere: se poate recunoaste ca dupa scoaterea antenei din statie parazitarea dispare. De obicei apare la masini mai vechi si la cele, la care cablurile de la bujii nu sunt prevazute cu rezistente volumice. Inlocuirea setului de cabluri de bujii rezolva problema. (atentie la "turcisme" din piete...care nu au asa ceva).
-parazitii de la alternator: se manifesta ca un vijiit permanent (in unele cazuri si la emisie). Parazitii patrund pe cablul de alimentare si nu dispar la debransarea antenei. Cauza in 90% este blocul de diode.
Din cele 6 diode din acest bloc, daca o dioda este defecta alternanta apare "lipsa" la iesirea redresorului trifazic, iar tensiunea obtinuta este pulsatorie. Defectul nu se manifesta la incarcare si la inceput este "combatut" de electricianul auto. Se remedieaza prin inlocuirea diodei (sau a blocului de diode). Operatiunea aceasta este "dificila" pentru un electronist (presupune demontarea alternatorului) si este mai bine sa fie efectuata de un electrician auto... Acest tip de parazitare nu se poate rezolva cu alte masuri. Alte incercari in acest sens sunt numai pierdere de timp. "
Deci oare sa credem o parere a cuiva care stie ce sa raspunda si de aceea si raspunde sau un un citat dintru-un ARTICOL de pe un site dedicat ELECTRONISTILOR.
Repet, eu doar am avut o experienta in acest sens concretizata uite printr-un articol dedicat electronistilor,cam mare coincidenta asta.Si DA dupa parerea mea cu o dioda usor strapunsa EU cred ca alternatorul va mai incarca "ceva" dar nu va fi in parametrii.
Eu am dat un articol ca si argument...si o experienta.Mai e nevoie sa va conving ca ,,,chiar asa s-a intamplat?