Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 02-07-11, 23:19   #1
alxtzu

Stock

Default Probleme, probleme ....

In primul rand tin sa precizez ca mai incepator ca mine in domeniul car sound nu exista!

Problema sta in felul urmator, am un Ford Mondeo Mk3 cu boxele din fabrica. Boxele sunt destul de slabutze, pe medii si inalte mai sunt cum sunt, dar pe bass sunt foarte slabe. Ca Head Unit am un Clarion DXZ 468 RMP ( http://www.sigmanet.ro/Clarion-DXZ-468-RMP--id4312 ). Ma bate gandul sa imi cumpar un bass pack si am vreo 5 variante in bugetul pe care il am ( 500, maxim 550 lei)
1.http://m.sono.ro/subwoofer-auto-in-i...nat-3834.html?
2.http://www.sonic-shop.ro/subwoofere-...ack-p2002.html
3.http://www.autosound.ro/pachet-auto-...nc-p-2040.html
4.http://www.***********/car-sound/pach...pack-6944.html
5.http://www.***********/car-sound/pach...cial-9312.html ( dar cu incinta cutie, nu cu tub )

Acum am urmatoarele probleme
1. Mi-a zis cineva ca in bugetul asta, sa il iau pe cel mai ieftin ca nu se va simti diferenta, totusi nu l-as crede, voi ce ziceti ?
2. Pot trece si cele 4 boxe ale masinii prin amplificator? Am auzit ca boxele ar putea mai mult daca ar fi legate la un amplificator, si daca tot e sa cumpar unu, imi ajunge acela pe 2 canale? sau renunt la bass pack, iau pe bucati si aleg un alt fel de amplificator ?
3. Imi mai trebuie ceva pe langa subwoofer, amplificator si kit de instalare ca sa il conectez la Head Unit si sa fie totul bine si frumos ?

P.S. Stiu ca bugetul este mic, stiu ca n-o sa se auda exceptional, stiu ca o sa vreau mai mult in curand, dar momentan atat imi permit si va rog sa intelegeti ca nu ma pot intinde mai mult. In bugetul asta, vreau sa fac o treaba cat se poate de desteapta cu ajutorul vostru. Multumesc anticipat...

Last edited by alxtzu; 02-07-11 at 23:30.
alxtzu is offline   Reply With Quote
Old 03-07-11, 08:31   #2
adrian_drift_king

Stage 3

adrian_drift_king's Avatar

Default Re: Probleme, probleme ....

La banii pe care ii ai nu poti lua mare lucru
Eu unu as cumpara magnatul sau pioneer-ul si as ocoli blaupunkt-ul (are amplificator pe 4canale) oricum diferente semnificative de la un pachet la altu nu sunt adica gen 150-200W rms.
Nus cat de bine o sa mearga pus un amplificator pe boxele masinii , la modu ca acele boxe nu au mai mult de 20-30Wrms (asta daca sunt cele stok). Daca le pui amplificator bass tot nu o sa ai, ele nu pot oferi gama de frecvente pe care o poate oferii subwooferul.
Nu iti sunt de ajuns 2canale la amplificator daca iei decizia sa legi boxele la amplificator iti trebuie 4canale.

La toate pachetele de bass (si cele prezentate de tine)majoritatea vin cu ce iti trebuie amplificatorul + subwoofer-ul + kit cabluri (alimentare , masa , cabluri de semnal) tot ce trebuie e sa le montezi pe masina.

Parerea mea e sa lasi boxele masini amplificate doar de player, ia un bass pack , care consideri tu ca ti-ar place ,nici unu dintre ele nu e cine stie ce dar o sa ai bass diferit fata cel de la boxele masinii.

Eu am pe masina un amplifcator de 160Wrms in punte si un sub care suporta maxim 200wrms. Diferenta intre sub + amplificator si player + boxe la bass e incontestabila.

Last edited by adrian_drift_king; 03-07-11 at 08:42.
adrian_drift_king is offline   Reply With Quote
Old 03-07-11, 11:59   #3
cynegeticos

Stage 5

Member of:
[Competitor CNCA]

Salut!
Daca este primul tau subwoofer, poti sa mergi linistit pe oricare dintre ele ca o sa fii multumit!
Problema o sa intervina peste ceva timp, cand poate o sa vrei ceva mai mult si atunci o sa-ti cam dai seama ca ai dat banii degeaba pe ele...
cynegeticos is offline   Reply With Quote
Old 03-07-11, 12:59   #4
alxtzu

Stock

deci nu e nicio afacere cu boxele stock trecute prin amplificator, acum ramane sa gasesc un meserias bun in bacau si sa ma hotarasc la pachetul de bass din cele 5... sincer, pioneer-ul imi face cel mai mult cu ochiul... daca n-am dreptate va rog sa ma corectati...

Si de ce nu blaupunkt ? Are un prieten si suna destul de bine...
Old 03-07-11, 14:19   #5
cynegeticos

Stage 5

Member of:
[Competitor CNCA]

Daca ai ascultat Blaupunkt-ul si iti place cum se aude mergi linistit pe el...
Cat despre fiabilitate, am un prieten care are acelasi pack pe care l-ai mentionat tu mai sus, il are de mai bine de 5 ani si functioneaza si acum.
Daca ai cum, asculta si celelate pachete si vezi care iti place mai mult.
cynegeticos is offline   Reply With Quote
Old 04-07-11, 09:59   #6
alxtzu

Stock

din pacate nu prea am cum pentru ca am masina in Bacau, si acolo nu am niciun magazin de audio tunning... Imi voi comanda pachetul prin posta, deci nu il voi putea asculta inainte. Ma gandesc totusi ca pioneer trebuie sa fie mai bun decat blaupunkt si am sa il iau pe ala . Va multumesc pentru raspunsuri si lamuriri, daca mai aveti si alte sugestii le ascult cu placere. O zi faina...
Old 04-07-11, 11:28   #7
adrian_drift_king

Stage 3

adrian_drift_king's Avatar

Alta sugestie e sa iei bazaru car audio de aici de pe forum si poate dai de cineva din bacau sau din imprejurimi care vinde sh ceva , poate la banii aia dai de ceva mai bun .
adrian_drift_king is offline   Reply With Quote
Old 04-07-11, 12:54   #8
alxtzu

Stock

asta ar fi ideea, sa fie din bacau, sa le vad, sa le aud, ca nu pot sa cumpar sh-uri la comanda ramburs. Buna idee, am sa ma interesez, merci
- Copyright 2026 4Tuning -