Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 01-07-11, 20:46   #1
MajeStik

Stage 3

MajeStik's Avatar

Default Impedanta subwoofer

Am un subwoofer mtx rt12av pe 4 ohmi.In casa am un home cinema care are subwoofer inactiv pe 3 ohm.Daca pun subwooferul mtx de 4 ohm pe iesirea de 3 ohm a dvd-ului de la home cinema exista vreun risc ?
MajeStik is offline   Reply With Quote
Old 01-07-11, 23:38   #2
groowe

Stage 5

groowe's Avatar

Member of:
[CITROEN]
[Competitor CNCA]
Default Re: Impedanta subwoofer

nu are nimic, impedanta mai mica ii cu probleme, la impedanta mai mare practic scade putin puterea
groowe is offline   Reply With Quote
Old 02-07-11, 10:26   #3
adrian_drift_king

Stage 3

adrian_drift_king's Avatar

Nu cred ca e bine sa pui mtx-ul in locul celui de home-cinema.
Impedanta e de 4ohmi iar de la HomeCinema e de 3 deci din start va pierde din putere.
Amplificatorul de la HomeCinema probabil nu are mai mult de 100-150WRms punandu-i impadanta mai mare clar va scadate putere amplificatorului.
Riscul e sa fortezi amplificatorul pentru a scoate cat mai mult din el si cel mai probabil pot sa il arzi. Daca mergi cu el in limitele lui normale nu are probleme. Dar e posibil sa se auda mai prost decat cu cel de fabrica , din cauza pierderii de putere.

Quote:
Originally Posted by groowe View Post
nu are nimic, impedanta mai mica ii cu probleme, la impedanta mai mare practic scade putin puterea
ce ai zis tu e fix pe dos.

Last edited by adrian_drift_king; 02-07-11 at 10:28.
adrian_drift_king is offline   Reply With Quote
Old 02-07-11, 11:57   #4
ralphmandl

Stage 5

ralphmandl's Avatar

Member of:
[VW]
[Competitor CNCA]

Quote:
Originally Posted by adrian_drift_king View Post
Nu cred ca e bine sa pui mtx-ul in locul celui de home-cinema.
Impedanta e de 4ohmi iar de la HomeCinema e de 3 deci din start va pierde din putere.
Amplificatorul de la HomeCinema probabil nu are mai mult de 100-150WRms punandu-i impadanta mai mare clar va scadate putere amplificatorului.
Riscul e sa fortezi amplificatorul pentru a scoate cat mai mult din el si cel mai probabil pot sa il arzi. Daca mergi cu el in limitele lui normale nu are probleme. Dar e posibil sa se auda mai prost decat cu cel de fabrica , din cauza pierderii de putere.

ce ai zis tu e fix pe dos.
daca ampliful e stabil in 3 ohmi, desi ma cam indoiesc ca-s 3 ohmi, o sa mearga linistit diful tau MTX cu bobina de 4 ohmi, va suna putin mai incet, dar nu vei risca sa arzi ampliful, curentul care trece prin finali este de intensitate mai mica decat daca ai un dif de 3 ohmi legat.
adrian atentie! mai prost nu inseamna mai incet.
CNCA 2012 @ Galleria Mall ARAD (Maxi 5000): 141.19db

https://forum.4tuning.ro/120-masina-m...2-visiniu.html
ralphmandl is offline   Reply With Quote
Old 02-07-11, 12:55   #5
adrian_drift_king

Stage 3

adrian_drift_king's Avatar

Da corect , mai incet nu inseamna mai prost.
Dar amplificatoarele respective sunt gandite si proiectate pentru anumite difuzoare.
Asa am facut si eu am schimbat difu la subu de la sistemu de la pc si mergeam cu el la blana si se auzea aiurea , fortam amplificatoru in speranta ca se va auzii mai tare odata ce am schimbat difu, asta pana sa ma documentez in legatura cu aceasta treaba.
adrian_drift_king is offline   Reply With Quote
Old 02-07-11, 12:59   #6
MajeStik

Stage 3

MajeStik's Avatar

Multumesc.Eu am bagat subwooferul mtx ca sa il probez nu sa il tin acolo.Vroiam sa vad cum se aude ca nu am altfel cum sa il probez,nu am la ce altceva.Multumesc inca odata de raspunsuri.
MajeStik is offline   Reply With Quote
Old 02-07-11, 13:44   #7
groowe

Stage 5

groowe's Avatar

Member of:
[CITROEN]
[Competitor CNCA]

Quote:
Originally Posted by adrian_drift_king View Post
Da corect , mai incet nu inseamna mai prost.
Dar amplificatoarele respective sunt gandite si proiectate pentru anumite difuzoare.
Asa am facut si eu am schimbat difu la subu de la sistemu de la pc si mergeam cu el la blana si se auzea aiurea , fortam amplificatoru in speranta ca se va auzii mai tare odata ce am schimbat difu, asta pana sa ma documentez in legatura cu aceasta treaba.
proiectate si gandite, ii cava final oarecare acolo, stabil in 2 ohm probabil, poti pune cat vrei peste 2 ohmi pe el
Bun, da nu inseamna ca ce am zis eu e gresit, daca pui impedanta mai mica ii bai din punct de vedere electric, daca pui impedanta mai mare, ii bai ca nu bubuie destul de tare si vrei sa dai mai tare, da nu se strica nimic daca nu te apuci sa dai ca ghibolu in amplif.

Current: Android JB Tab | Audison bit one | PPI Phantom 900.4 | Helix HXA20X | Mach 5 MLI-65 | Faital 3FE20 Fullrange | JBL W10GTI | SilentCoat (Civic)

"Pseudoscience is often characterized by the use of vague, exaggerated or unprovable claims, an over-reliance on confirmation rather than rigorous attempts at refutation, a lack of openness to evaluation by other experts and a general absence of systematic processes to rationally develop theories."
groowe is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -