![]() |
Impedanta subwoofer
Am un subwoofer mtx rt12av pe 4 ohmi.In casa am un home cinema care are subwoofer inactiv pe 3 ohm.Daca pun subwooferul mtx de 4 ohm pe iesirea de 3 ohm a dvd-ului de la home cinema exista vreun risc ?
|
Re: Impedanta subwoofer
nu are nimic, impedanta mai mica ii cu probleme, la impedanta mai mare practic scade putin puterea
|
Nu cred ca e bine sa pui mtx-ul in locul celui de home-cinema.
Impedanta e de 4ohmi iar de la HomeCinema e de 3 deci din start va pierde din putere. Amplificatorul de la HomeCinema probabil nu are mai mult de 100-150WRms punandu-i impadanta mai mare clar va scadate putere amplificatorului. Riscul e sa fortezi amplificatorul pentru a scoate cat mai mult din el si cel mai probabil pot sa il arzi. Daca mergi cu el in limitele lui normale nu are probleme. Dar e posibil sa se auda mai prost decat cu cel de fabrica , din cauza pierderii de putere. Quote:
|
Quote:
adrian atentie! mai prost nu inseamna mai incet. |
Da corect , mai incet nu inseamna mai prost.
Dar amplificatoarele respective sunt gandite si proiectate pentru anumite difuzoare. Asa am facut si eu am schimbat difu la subu de la sistemu de la pc si mergeam cu el la blana si se auzea aiurea , fortam amplificatoru in speranta ca se va auzii mai tare odata ce am schimbat difu, asta pana sa ma documentez in legatura cu aceasta treaba. |
Multumesc.Eu am bagat subwooferul mtx ca sa il probez nu sa il tin acolo.Vroiam sa vad cum se aude ca nu am altfel cum sa il probez,nu am la ce altceva.Multumesc inca odata de raspunsuri.
|
Quote:
Bun, da nu inseamna ca ce am zis eu e gresit, daca pui impedanta mai mica ii bai din punct de vedere electric, daca pui impedanta mai mare, ii bai ca nu bubuie destul de tare si vrei sa dai mai tare, da nu se strica nimic daca nu te apuci sa dai ca ghibolu in amplif. |
| All times are GMT +2. The time now is 04:50. |
- Copyright 2026 4Tuning