Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 05-02-11, 22:15   #1
montero

Stage 5

montero's Avatar

Default Subwoofer + statie -putin confuz-niste sfaturi

Buna seara !
De curand m-am hotarat sa-mi pun si eu un sub in masina. Este vorba despre o octavia 2,mp3-ul fiind cel stock din fabrica,deci nu am iesire de sub. Din cate am inteles eu pot lua semna de la boxele spate(am 4 dif + tweetere ) cu ajutorul unui adaptor hi/low, apoi merg in statie si de acolo in sub , corect ?acum cateva intrebari :
1. adaptorul hi/low se leaga la un difuzor + si de la celalalt - ? sau ambele fire de la acelasi difuzor
2. din cate am citit e mai bun un sub cu statie, condensator , decat cel activ ? condensatoru parca se pune cand se asculta cu motorul oprit sau cand e sub prea puternic ?
3. pot pune sa mearga in acelasi timp la o statie cu sub + 2 difuzoare ?

stiu ca sunt mai mult de 3 intrebari, dak aveti timp si nervii necesari sa ma lamuriti si pe mine v-as fi recunoscator !
sistemul inca nu l-am achizitionat asa ca dak aveti vreo recomandare as fi bucuros sa o aud,am vazut diverse siteme dar nefiind foarte informat nu m-am hotarat la unul anume.
si mai zice-ti si mie care e faza cu ohmi, cu cat sunt mai mici 4-2 se aude mai puternic si mai clar ? ceva buget este.....asa ca abia astept pareri.
Multumesc

Last edited by montero; 05-02-11 at 22:18.
montero is offline   Reply With Quote
Old 05-02-11, 22:31   #2
ralphmandl

Stage 5

ralphmandl's Avatar

Member of:
[VW]
[Competitor CNCA]
Default Re: Subwoofer + statie -putin confuz-niste sfaturi

1. adaptorul se leaga:

L+ (+ la difu din stanga)
R+ (+ la difu din dreapta)
L- (- la difu din stanga)
R- (- la difu din dreapta)

2. Da e mai bun un sub cu amplif separat. Nu prea gasesti subwoofere active de putere mare si de calitate. Condensatorul se pune daca nu ai ce face cu banii. acesta nu este un acumulator, nu da curent.

3.Poti sa pui dar iti trebuie un amplificator pe 4 canale.
CNCA 2012 @ Galleria Mall ARAD (Maxi 5000): 141.19db

https://forum.4tuning.ro/120-masina-m...2-visiniu.html
ralphmandl is offline   Reply With Quote
Old 10-02-11, 08:51   #3
julaikos
Oltcit Driver

Stage 5

julaikos's Avatar

Member of:
[Oltcit]
[4Rally]
Default Re: Subwoofer + statie -putin confuz-niste sfaturi

Iar faza cu ohmii tine in primul rand de piese;ai difuzoare pe 4 ohmi pui amplificator pe 4 ohmi,ai pe 2 ohmi atunci musai amplificatorul sa fie pe 2 ohmi;in general difuzoarele sub 4ohmi sunt de putere(subwoofere) iar cele peste 4 ohmi de fidelitate,dar nu e o regula

Turbos make torque and torque makes fun!
julaikos is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -