![]() |
Subwoofer + statie -putin confuz-niste sfaturi
Buna seara !
De curand m-am hotarat sa-mi pun si eu un sub in masina. Este vorba despre o octavia 2,mp3-ul fiind cel stock din fabrica,deci nu am iesire de sub. Din cate am inteles eu pot lua semna de la boxele spate(am 4 dif + tweetere ) cu ajutorul unui adaptor hi/low, apoi merg in statie si de acolo in sub , corect ?acum cateva intrebari : 1. adaptorul hi/low se leaga la un difuzor + si de la celalalt - ? sau ambele fire de la acelasi difuzor 2. din cate am citit e mai bun un sub cu statie, condensator , decat cel activ ? condensatoru parca se pune cand se asculta cu motorul oprit sau cand e sub prea puternic ? 3. pot pune sa mearga in acelasi timp la o statie cu sub + 2 difuzoare ? stiu ca sunt mai mult de 3 intrebari, dak aveti timp si nervii necesari sa ma lamuriti si pe mine v-as fi recunoscator ! sistemul inca nu l-am achizitionat asa ca dak aveti vreo recomandare as fi bucuros sa o aud,am vazut diverse siteme dar nefiind foarte informat nu m-am hotarat la unul anume. si mai zice-ti si mie care e faza cu ohmi, cu cat sunt mai mici 4-2 se aude mai puternic si mai clar ? ceva buget este.....asa ca abia astept pareri. Multumesc |
Re: Subwoofer + statie -putin confuz-niste sfaturi
1. adaptorul se leaga:
L+ (+ la difu din stanga) R+ (+ la difu din dreapta) L- (- la difu din stanga) R- (- la difu din dreapta) 2. Da e mai bun un sub cu amplif separat. Nu prea gasesti subwoofere active de putere mare si de calitate. Condensatorul se pune daca nu ai ce face cu banii. acesta nu este un acumulator, nu da curent. 3.Poti sa pui dar iti trebuie un amplificator pe 4 canale. |
Re: Subwoofer + statie -putin confuz-niste sfaturi
Iar faza cu ohmii tine in primul rand de piese;ai difuzoare pe 4 ohmi pui amplificator pe 4 ohmi,ai pe 2 ohmi atunci musai amplificatorul sa fie pe 2 ohmi;in general difuzoarele sub 4ohmi sunt de putere(subwoofere) iar cele peste 4 ohmi de fidelitate,dar nu e o regula
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:20. |
- Copyright 2026 4Tuning