Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 16-09-06, 10:05   #1
konijiro

Stock

Default Intrebare de noob - HELP

Salutare. O sa imi iau un Mercedes w123 in curand, si m-ar interesa sa ii alcatuiesc un sistem audio cu 4 sau 6 boxe, plus un subwoofer. Problema e ca nu stiu mai nimic despre subiect. Masina vine cu un CD/mp3 player alpina (nu stiu ce model) si cu boxele originale. Boxele le voi schimba oricum, cu ceva mai nou, dar banuiesc ca, pentru a pune inca doua boxe, plus un sub, as avea nevoie de amplificator, nu? Poate cineva sa imi spuna, pas cu pas, cam ce ar trebui sa cumpar? Sau eventual un link catre un site cu tutoriale pt asa ceva... Va multumesc anticipat.
konijiro is offline   Reply With Quote
Old 16-09-06, 14:07   #2
Loop

Stage 5

Loop's Avatar

Default Re: Intrebare de noob - HELP

Pai .. cel mai important e sa ne spui care este bugetul disponibil.
Loop is offline   Reply With Quote
Old 16-09-06, 14:13   #3
saxo

Stage 5

saxo's Avatar

Member of:
[Moderators]

Cel mai bine si mai ieftin e sa mergi la un centru specializat car-audio.
Spun asta pentru ca instalatiile ( configuratiile ) difera de la o masina la alta. Poti face aceeasi masina sa sune prost cu bani multi sau bine cu bani putini.
Vad ca esti din Brasov, asa ca mergi la citeva centre si vezi ce-ti propun ei ca si configuratie, dupa care putem discuta pe marginea lor.
Atentie mare: sa le si instaleze ei !
Poti s-o faci si singur dar vei munci mult si in mod categoric nu va iesi bine.
p.s.
din pacate masina ta face parte din categoria celor foarte "neprietenoase" la capitolul sound...
Old 18-09-06, 10:04   #4
konijiro

Stock

Va multumesc pentru raspunsuri. Ce ma intereseaza sa aflu sunt informatiile de baza, gen: daca vreau subwoofer, trebuie si statie? Si asa mai departe... Nu stiu mai nimic despre sistemele audio pt masini... Si ce vroiai sa spui cu faptul ca e "neprietenoasa" la capitolul audio?

Probabil ca voi ajunge la un cenru audio, sa vedem ce au si baietii de zis.. Puteti sugera cateva? Nu neaparat din Brasov, ajung des si in Bucuresti.

Multumiri.
konijiro is offline   Reply With Quote
Old 18-09-06, 10:13   #5
Dj_Sotty

Stage 4

Dj_Sotty's Avatar

nu`ti lua Mercedes!!! Daca tot iti iei si vrei sa`ti bagi muzika`n el baga`ti boxe`n usi (fata spate) si un Tub de bass in portbagaj!
gasesti tub cu amplif incorporat iar daca nu iti iei separat (tub + amplif)
Asta`i cea mai sipla combinatie! Bafta!
Old 22-09-06, 22:17   #6
bezz

Stage 5

bezz's Avatar

nici sa nu te gandesti la un tub de bass, e o porcarie, mergi la o firma specializata cum ti-a zis saxo, si din 4/6 boxe eu zic sa ramai cu doua boxe in usile din fata (si doua tweeter-e in bord).iar in spate ceva intr-o cutie sealed.cam asta ar fi simplu, in loc sa dai banii pe 6 boxe da-i pe doua, dar MAI BUNE (si amplificate) .
spor la treaba!

bezz is offline   Reply With Quote
Old 25-09-06, 01:15   #7
bulu

Stage 5

Quote:
Originally Posted by konijiro View Post
Va multumesc pentru raspunsuri. Ce ma intereseaza sa aflu sunt informatiile de baza, gen: daca vreau subwoofer, trebuie si statie? Si asa mai departe... Nu stiu mai nimic despre sistemele audio pt masini... Si ce vroiai sa spui cu faptul ca e "neprietenoasa" la capitolul audio?

Probabil ca voi ajunge la un cenru audio, sa vedem ce au si baietii de zis.. Puteti sugera cateva? Nu neaparat din Brasov, ajung des si in Bucuresti.

Multumiri.
La sub de obicei iti trebuie statie ,dar nici boxele nu sunt de neglijat.Pe boxe bune trebuie statie , pe boxe facute pt head unit (casetofon/mp3 ...)nu trebuie neaparat.Totul pleaca din Head unit , unul bun o sa redea un sunet bun(daca iei head unit prost si super boxe si statii , o sa sune prost)
De obicei cam de ce nivel sunt boxele pe care vrei sa le pui si statiile pui si head unitul.
Plus cablurile adecvate in functie de ce putere vrei sa ai in masina.
Iesirile casului,, daca vrei 4+sub sa iti iei un Head unit care scoate 3 seturi de mufe RCA (front/rear/sub),si configurabile , daca vrei sa dai nivelul subului mai jos etc)
O statie buna la un nivel mediu e DLS CA51 care are 4x50RMS si 1X150RMS pe sub.
Daca tot treci prin bucuresti treci pe la tottal(saxo), din toate firmele pe care le-am intalnit mi s-au parut ca te indruma cel mai bine si stiu intradevar ce vorbesc.Nu vreau sa fac reclama, or mai fi si alte firme bune dar eu nu am ajuns pe la ele.
bulu is offline   Reply With Quote
Old 25-09-06, 12:35   #8
bezz

Stage 5

bezz's Avatar

da, tottal e un pit stop mai mult decat necesar
super profi, dar din pacate cam scumpi , in definitiv e alegerea ta.
bezz is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -