| Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii |
12-04-06, 10:37
|
|
 Stage 5
|
Care e diferenta dintre ...
Un tub de bass de 300 W rms si un subwoofer tot de aceeasi putere .
Se aude mai profund basu la un tub decat la un subwoofer ?
|
|
|
12-04-06, 11:04
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators]
|
Re: Care e diferenta dintre ...
Quote:
|
Originally Posted by DjVictor
|
Intrebarea e pusa gresit .
Cind vorbesti de "tub de bas" te referi la o incinta cu un difuzor de bas .
Cind vorbesti de "subwoofer" te referi NUMAI la difuzor !
Raspunsul la intrebarea ta , e DA , o incinta va cobori in frecventa mai mult decit un difuzor montat in free-air .
|
12-04-06, 11:13
|
|
 Stage 5
|
( .. ) subwooferul sa fie si el bagat la randul lui intr-o cutie .
Last edited by saxo; 12-04-06 at 11:19.
|
|
|
12-04-06, 11:17
|
|
 Stage 5
|
Forma cutiei NU conteaza .
|
|
|
12-04-06, 11:33
|
|
|
Guest
 Stage 4
|
Quote:
|
|
Daca prin "tub de bas" te referi la un subwoofer montat intr-o incinta gen tub, avem doua cazuri:
1. daca tubul este de plastic subtire... sau carton... la fel de subtire... atunci incinta respectiva va crea sunete chiar ea prin vibratiile pe care le produce... Este o incinta deosebit de ieftina, intalnita in instalatii fara pretentii... Sunetul este de proasta calitate, face brooom-brrroom (adica Boom - difuzor PLUS Brrrr - tub)... si atat!
2. daca tubul este facut din inele de MDF lipite - de exemplu... si peretele este suficient de gros incat sa nu vibreze, eventual beneficieaza si de ranforsari interioare, atunci incinta este ok.
Tin sa precizez aici ca incinta perfecta este cea sferica, unde undele stationare sunt aproape inexistente.
Daca prin "subwoofer" te referi la incinta de forma trapezoidala sau paralelipipedica... cu difuzorul instalat, atunci pot sa iti spun ca aceasta varianta este net superioara incintei gen tub - punctul 1, expus de mine mai sus. Si aici din motive de economie poti intalni incinte confectionate din PAL crud/ignifugat... mai ieftine fata de cele construite din MDF (medium density fiberboard)... Bineinteles conteaza foarte mult si grosimea materialului. Pentru incintele de buna calitate se foloseste MDF minim 18mm grosime... In functie de difuzor, de felul incintei (inchisa/reflex,band-pass...) si de dimensiunile ei si a presiunilor care se creaza in interior se alege grosimea materialului plus ranforsarile de rigoare.
Cred ca la asta te refereai atunci cand ai deschis acest topic.
"Basu se aude mai profund" - se poate realiza acest lucru indiferent de forma incintei.
Trebuie tinut cont de parametri thiele/small, de forma habitaclului masinii si de pozitionarea incintei in masina pentru a obtine un raspuns "profund"...
|
|
|
12-04-06, 17:18
|
|
 Stage 5
|
Alegerea subwooferului si a mp3playerului
Oh yea ! Ground Zero ... ai resusit ... sa inteleg ca basul se aude la fel indiferent de forma cutiei in care e montat difuzorul . Dar conteaza foarte mult materialul din care e construita carcasa ?!?
Yo ma gandeam sa-mi montez un subwoofer . Dar nush care e mai bun dintre ( vezi pozele ) nush ce putere au .
Si la mp3player ma gandeam tot la un Sony Xplod CDX-GT300 are 52W x 4 High Power , Atrac3 plus/Connect ready ,Wireless remote control , Bbe mp/Dso/Eq3 stage 2 , Sat radio ready/iPod control ready ,front&rear /subwoofer w /lpf ( 150 $ costa ) si cam atat . O fi bun ?
|
|
|
12-04-06, 18:02
|
|
 Stage 5
|
orice ai face... ca punct de plecare renunta la Sony...
in alta ordine de idei, despre ce suma vorbim in total? poate asa vei fi mai bine indrumat
|
|
|
12-04-06, 18:03
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [Street Gambler] [Suzuki]
|
Re: Alegerea subwooferului si a mp3playerului
Quote:
|
O fi bun ?
|
NU! Am avut Sony si iti zic:NU! Cred ca toata lumea e de acord cu mine.
|
|
|
12-04-06, 18:27
|
|
 Stage 5
|
Dar de ce nu e bun fratilor Sony ? Am ascultat un sistem auto audio complet Sony Xplod pe o Dacie Solentza din focsani si vreau sa spun ca se aude destul de tare . Tipului i se miscau oglinzile laterale ... si are pana in 300W rms pe subwoofer ... nu mai stiu modelul mp3playerului dar instalatia a fost facuta acum un an de el si a costat 20 de milioane la vremea respectiva . Am citit ca JBL are tehnologie THX . Ce e acea tehnologie ? Stiu ca mai e pe subwooferele de peste 6 mil de la logitech ...
|
|
|
12-04-06, 18:50
|
|
 Stage 5
|
 )....scuza-ma...
a se auzi tare nu e acelasi lucru cu a se auzi BINE...Sony se aude pur si simplu...PROST :P asta e... nimeni nu le duce dorul...ca de scumpe, tot sunt pentru de ofera.
ca sa faci oglinzile sa vibreze nu e nevoie de 300W...poti si cu niste componente puternice si o lipsa acuta de izolatie fonica.
cat despre THX....un singur cuvant ... MARKETINGGG!!!!!!!!
cu alte cuvinte...bull-shit!:P
lasand gluma de-o parte, THX este o tehnologie dezvoltata special pentru vizionarea filmelor in conditii "optime"...si presupune ca informatia audio sa fie codata in concordanta (multicanal), dar mai mult de atat, certificarea se refera la puterea debitata de scule...
"tehnologia", care e de fapt o simpla certificare, se regaseste pe SISTEME audio Logitech...nu doar pe sub... si, nu prea inseamna nimik in afara de o putere ridicola pentru niste boxe (difuri si incinte) prea mici si ineficiente.
sper ca te-am mai lamurit cumva... salutari
|
|
|
12-04-06, 19:03
|
|
 Stage 5
Member of: [Competitor CNCA]
|
sper sa nu zici k sunt rau......dar.......daca ii tremura si numarul era si mai bun sistemul ??nu????..sony este ff prost si mai ales la difuzoare ,nu k Hu ar fi mai bune...THX este numai pt casa si este un sistem mai complex ,presupune si o codare a formatului audio, mai multe ,dar e numai pt casa si are treaba cu sitemele surround .
|
|
12-04-06, 19:06
|
|
 Stage 5
|
bad boy2k , THX nu e chiar asa "vrajeala" mai citeste un pic p net despre si o sa vezi
|
|
|
12-04-06, 19:13
|
|
 Stage 5
|
vpower... ti-ai raspuns singur... este maxim de vrajala intr-un JBL auto...si tot la fel intr-un sistem Logitech...care, stii si tu f bine, nu emite nici un fel de pretentii, altele decat 20 de milioane pentru 500W!!!
io, personal, la banii astia mi-as lua un sistem M-audio 5.1 pt filme, care depaseste net logitechul...chiar daca nu la aceeasi putere magnifica :P
inca odata, nu spun ca THX nu e bun...este foarte bun dar in conditii propice...coloana sonora corespunztoare, scule corespunzatoare..etc. nu esti de acord?
ta salut
|
|
|
12-04-06, 19:17
|
|
 Stage 5
|
DJ !
Ai creat un topic in care ai cerut niste sfaturi
Niste oameni ti-au raspuns pierzind timp pretios cu scopul de a te ajuta
Acum ii contrazici , deviezi de la subiect si nu stiu de fapt ce vrei
4tuning nu e "chat" , si nici forumul de fata !
Ramii ON topic , si acum si pe viitor !
Poti s-o iei ca pe un avertisment .
|
|
|
12-04-06, 19:36
|
|
 Stage 5
|
un mic off topic din partea mea....bad boy  M audio e mult peste logitech pt k ai vazut si tu m audio e cat d cat p parte d pro audio ,iar sistemele astea 5,1 pt calculator sunt o solutie ieftina ce cuprinde si amplificator si difuzoare si zgomot  , iar eu ziceam ..asa cum ai spus si tu ....d sistemele THX pro din cinematografe etc, nu cele la 10mil ,....cum am zis , thx este un sistem complex....deci sunt de acord cu tine ,salutari si tie
djvictor ...nu te grabii sa cumperi .....citeste mai mult p forum ,cauta cu gugal  ,CITESTE si ASCULTA (daca ai unde ) c iti spun colegii d p 4tuning pt k unii au fff multa experienta si stiu c vorbesc ..succes
|
|
|
|
|