Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 27-03-06, 00:11   #1
Marius_Gom

Stage 1

Marius_Gom's Avatar

Default Amplificator si subwoofer!Sfat va rog...

Salut am si eu nevoie de cateva sfaturi in legatura cu un amplificator si un subwoofer. Precizez ca bugetul este de 12 mil fara chitul de instalare si masina pe care vor fi instalate este un Peugeot 407.Acum intrebarea mea care este...ce imi recomandati sa-mi iau in banii astia...tinand cont ca cd-playerul este stock si nu prea poate fi schimbat din motive estetice si practice in acelasi timp....este integrat in consola centrala... s.a. nu cred k are iesiri RCA deci banuiesc k trebe sa cumpar si un adaptor high-low am inteles k se numeste .......pe fata componente pe 16.5cm si pe spate coaxiale tot 16.5cm stock.
Momentan vreau statie si subwoofer...urmeaza in viitor antifonarea usilor...o a 2 statie si difuzoarele schimbate (astept un sfat si pt asta). Un subwoofer care cat de cat mi-a placut a fost un JBL in Vitan si pe Drumul Sarii....cutie bass-reflex putere 300W RMS pret 5.3 mil sau GTO 1200B cutie tot bass-reflex dar 250W la 4.2 mil-4.5 mil (mentionez k asta l-am vazut si pe site la JBL cat despre celalalt am vazut doar difuzorul).Ar mai fii destule modele de la macAudio...Magnat...SAL....nu prea stiu cum se aud...asa k cer sfaturi... Cat despre amplif acelasi lucru...am vzut JBL GTO 75.2 II (2*97W/1*290W) JBL GTO 301.1(1*204W) sunt la acelasi pret...nu stiu care e mai indicat. Nu sunt pus pe luat JBL...astea le-am vazut si ajung exact la 12 mil amandoua (multi au scris pe forum k e bine k amplif-ul si sub-ul sa fie aceasi firma etc...nu stiu cat de adevarat e). Nu prea pot sa ma duc sa testez mai multe si sa vad kre imi place mai mult....pentru ca e problema mare cu montatul cu service-ul Peugeot...care de abia asteapta sa scoata masini din garantie)
La amplif cateva exemple ar fi JBL-urile de mai sus....macAudio MP8000 (2*150W/1*400W RMS 4 ohmi), Magnat Phantom2000 (2*100W/1*300), Magnat BullPower One (1*225W), DLS CA22(2*60/1*200W) si DLS CA23(2*135/1*400W). Acum stiu ca Magnat-urile si DLS-urile au filtru subsonic in plus...dar nu stiu exact cum sta treaba....
Astept si alte variante...pe forum aici am vazut foarte multe pareri bune despre DLS...astept parerile voastre....stiu k sunt oameni aici care chiar stiu ce vorbesc....nu ca cei de pe la magazine care incearca numai sa-si vanda marfa...si n-au pic de habar despre ce vorbesc.
Va multumesc anticipat!
Marius_Gom is offline   Reply With Quote
Old 27-03-06, 10:14   #2
vpower16v

Stage 5

Member of:
[Competitor CNCA]
Default Re: Amplificator si subwoofer!Sfat va rog...

DLS sunt destul d bune ...filtru subsonic este bun dak ai o incinta bass reflex, il setezi nitel sub frecventa d rezonanta a br .....e util k taie din frecventele ff joase gen 25hz > p care incinta oricum nu le mai reproduce si nu mai supui diful la stres ...eu totusi zic sa mai cauti/sa mai citesti si despre alte firme decat cele enumerate care sunt mult mai bune hertz,groundzero,audison,jlaudio,jensen,planetaudi o etc as evita magnat mac audio si jbl....iar d sal sa nu mai zic (cah ....kk ....sa fiu nitel comic....sper )
evita sa ie din vitan din motive d siguranta ..sa nu fie contra facute ..iar cu adaptorul d nivel (speaker>rca) unele statii au asa ceva inclus ...bafta

gen muzical cautat : manele
vpower16v is offline   Reply With Quote
Old 27-03-06, 11:29   #3
Marius_Gom

Stage 1

Marius_Gom's Avatar

Merci mult pt raspuns...am citit pe forum si despre firmele enumerate mai sus...nu pun la indoiala ca sunt mult mai bune...dar in bugetul meu stii cumva daca as putea sa iau ceva?(aici ma refer si la amplif si sub) preturi ceva la Hertz...Audison...JL.....? despre DirectedAudio ce impresie aveti?preturi ceva stie careva?(am cerut o lista de preturi pe site-ul lor....dar nici in ziua de azi n-am primit nimica...)
Old 27-03-06, 13:35   #4
bad_boy2k

Stage 5

bad_boy2k's Avatar

cel mai tare sfat de azi... da o fuga pe la saxo (www.tottal.ro) sau pe la "vrajitori" (www.wizards.com.ro). ei au Hertz, respectiv JLAudio... SIGUR te pot ajuta.
peace si bafta
bad_boy2k is offline   Reply With Quote
Old 27-03-06, 13:35   #5
decibels

Stage 3

decibels's Avatar

De Directed am auzit numai de bine, iar de ascultat am avut ocazia sa ascult un amplificator Directed pe un sub Kicker si se auzea foarte bine, bas dinamic, precis.
decibels is offline   Reply With Quote
Old 27-03-06, 15:42   #6
Marius_Gom

Stage 1

Marius_Gom's Avatar

Pey cred ca asta o sa fac....o sa ma duc pe la sfarsitul saptamanii pe la wizards...am auzit k membrii peugeot ar beneficia si de o reducere...ramane de vazut...dar sincer nu ma astept sa ma incadrez in banii astia cu produse hertz..sau jl.....poate poate.... (poate sa aiba ceva SH)...
Mai vroiam sa intreb ceva....un basslink Infinity....stie cineva se merita?ajunge pe la 8-9 mil...cica 200W RMS....
Un sub Phase e bun de ceva?preturi nu am gasit deocamdta decat la unul singur..."http://www.clearsound.ro/index.php?cPath=4_36"...
Merci inca o dta pt sfaturi!
Old 27-03-06, 16:41   #7
GYM

Stage 5

Daca vrei sa "sune" bassu' nu te gandi la sub activ...adica acel Infinity
GYM is offline   Reply With Quote
Old 27-03-06, 17:20   #8
vpower16v

Stage 5

Member of:
[Competitor CNCA]

te incadrezi....dak nu ma insel un sub d 10" din seria w1 e cam 3,5mil...iar ala d 12" vreo 4mil si un amplif jensen pt asa ceva nu sare d 5,5mil...sau d la hertz un es 250d e vreo 3,5 mil iar es300d e cam 4,5-5....ambele marci se aud super .....si directed e bun pt cat dai p ele ...dar totusi ce am enumerat mai sus sunt peste ..audison sunt scumpute cel mai eftin din gama srx care e entry level e 186 euro ...dar merita.....acum vezi cum le legi
Old 27-03-06, 19:44   #9
Marius_Gom

Stage 1

Marius_Gom's Avatar

ok...vpower16v banuiesc ca preturile alea sunt doar pt difuzoare...o cutie (sa zicem un bass reflex/sau ce ar fii mai bine pt masina mea...) cat m-ar mai costa...de ex la Hertz ES 250D / ES 300D...k deja am inceput sa-mi fac sperantze...
Old 27-03-06, 19:57   #10
bad_boy2k

Stage 5

bad_boy2k's Avatar

o cutie simplutza, de compresie si acoperita cu material din ala nu te duce mai mult de 1-1.5 mile. dak ti-o faci singur i scoti la 1 da dak ti-o face cineva..nu e treaba mea sa comentez :P
bad_boy2k is offline   Reply With Quote
Old 27-03-06, 20:02   #11
Marius_Gom

Stage 1

Marius_Gom's Avatar

sa inteleg ca o cutie de compresie mi-ar fi indicata?Poate ma ajuta vpower16v cu niste preturi...indicatii ceva...
Old 27-03-06, 20:20   #12
vpower16v

Stage 5

Member of:
[Competitor CNCA]

o incinta pe compresie ....sunt cunoscute pt calitatea sunetului p care o ofera si nu neaparat pt putere..au un rsp in frecventa destul d linear (de aici vine si calitatea) in aceasta incinta diful suporta puteri mari pt k are un control bun al conului..dau un bass compact bine definit si cu "punch" si ocupa spatiu putin..cele bass reflex ofera mai multa putere cu vreo 3-4db cel mult...sunetul este mai "neclar" (nu in sens rau) dar ofera un raspuns mai bun p gama d frecvente 35-60 hz ...depinde d acordaj si low pass ..dar in general sub 35 hz sunt mai slabe k cele inchise din cauza k diful nu mai are control...in aceste incinte diful nu mai suporta puteri mari....dar ..ai avantajul k sunt cu 3-4 db mai puternice si nu iti mai trebuie amplif mare ...e un joc d w si decibeli...acuma eu te as ajuta cu incinta sa o fabricam dar sub 1,5 mil nu prea pot sa o scot depinde d dif acuma, d c incinta vrei tu si c volum cere ..sa vad c aflu d la furnizorii d materiale k sar putea sa avem preturi mai bune....poti sa iti iei sub cu incinta facuta d fabricant dar costa.....si nu are nimik in plus fata d cele " custom" bine doar aspectul....alegerea iti apartine
Old 27-03-06, 21:10   #13
Marius_Gom

Stage 1

Marius_Gom's Avatar

Dar avand in vedere k boxele usi....respectiv HU....sunt stock...si nu pot cobori f mult in frecventa....si masinile frantuzesti sunt binecunoscute pt antifonarea proasta...(eu pe viitor vreau sa antifonez fetele de usi fata...dar nu stiu cat de rpd se va intampla lucrul asta respectiv inlocuirea boxelor) nu ar fii mai indicat un bassreflex...adik....sa ajute un pic si boxele...cu un bass un pic sus....peste 40-50 hz....?
Old 27-03-06, 21:44   #14
decibels

Stage 3

decibels's Avatar

Daca conteaza si parerea mea... votez compresie, sigur vei fi satisfacut de sunet, si e mai simplu de construit decat incinta bass reflex (in caz ca nu o cumperi). Cu un difuzor BUN o incinta pe compresie ar trebui sa sune cel mai bine Bafta.
decibels is offline   Reply With Quote
Old 27-03-06, 22:01   #15
Marius_Gom

Stage 1

Marius_Gom's Avatar

O sa incerc sa iau intai amplif-ul sa-l montez....si dupa aia sa vad poate reusesc sa fac ceva probe....cu bandpass...sealed...bassreflex....poate rezolv ceva cu cei de la wizards...ramane de vazut....la sf saptamanii. Pana nu aud nu prea am de unde sa stiu daca imi place sau nu.....deocamdata e cam aiurea k nu-mi permit sa schimb si difuzoarele....si pregatirea usilor.....era alta viata....sper usor usor sa le rezolv si pe astea. Nu vreau cine stie ce puteri fenomenale sa-mi distrug masina...mai mult SQ....dar oricum ceva superior instalatiilor stock pe masini.
Mai am si eu o intrebare....as avea posibilitatea sa-mi fac si singur cutia...cu putin ajutor bineinteles...dar stiu ca ar trebui niste material fonoabsorbant...de unde se poate procura si la ce pret...
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -