Pana la urma am facut si treaba asta. Ceva dubios s-a intamplat. Deci din o pereche de RCA am facut 2 perechi folosind Y-uri. Am pus amplificatoarele in punte si am legat cablurile de semnal. Difuzorul din dreapta se auzea ok si cel din stanga foarte incet, in conditiile in care ambele amplificatoare erau legat identic. Intr-un final am scos RCA-ul negru din amplificatorul care se auzea incet si am rezolvat treaba, se aude corect, la acelasi volum cu celalalt amplificator.
Dupa aia mi-am dat seama ca amplificatoarele nu au nevoie de 2 RCA-uri ca sa transmita semnal mono. Deci Y-urile care le-am luat, le-am luat degeaba. Se leaga cate un RCA (din cablul de semnal) la mufa RCA rosie de pe fiecare amplificator si aia e.
Ca si imbunatatire, pe langa posibilitatea de a da volumul mai tare, mediile si inaltele sunt mai vii. Partea de bass e la fel ... oricum nu am incinte in usi, deci nu are relevanta.
O problema care a aparut dupa ce am facu manevra asta: se aude turatia motorului in difuzoare. Un bazait foarte fin care nu se mai aude daca opresc HU-ul. Nu ma deranjeaza bazaitul pentru ca este evident doar cand se schimba melodiile dar sunt curios de la ce poate fi.