Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > Coltul incepatorului

Coltul incepatorului Intreaba si afla ce vrei sa stii

Reply

Thread Tools
Old 27-09-09, 10:18   #1
Loop

Stage 5

Loop's Avatar

Default O intrebare

Avand in vedere ca ma domina plictiseala ma gandeam sa fac ceva si nu stiu daca se poate.

Spatiul disponibil in spate la HU la masina mea este foarte redus si cum am toate 3 preout-urile ocupate (inghesuiala mare), cablul de semnal pt difuzoarele spate s-a impuscat si l-am scos din amplificator. Deci am doua amplificatoare audison srx2 disponibile si dif fata sunt hertz energy. Ma gandeam sa pun amplificatoarele in punte si sa amplific individual fiecare difuzor.

Intrebarea mea e cum leg un singur cablu de semnal la doua amplificatoare ? Ma gandeam sa leg RCA-ul de stanga la intrarea de stanga pentru amplificatorul care va da in difuzorul din stanga si mufa din dreapta sa o pun analog pe celalalt amplificator. Dar ma gandesc ca amp-ul e pus in punte si are nevoie de ambele RCA-uri. Cum fac ?
Loop is offline   Reply With Quote
Old 27-09-09, 14:19   #2
AlexBanu
VW Driver

Stage 5

AlexBanu's Avatar

Member of:
[VW]
[PARTICIPANT CURSE]
Exclamation Re: O intrebare

Folosesti Y-uri pentru RCA.

AlexBanu is offline   Reply With Quote
Old 27-09-09, 14:35   #3
Loop

Stage 5

Loop's Avatar

Default Re: O intrebare

Da, asa o sa fac. Ma gandeam ca se poate si altfel ca e duminica azi si nu am de unde sa cumpar. Nu ma astept la vreo diferenta prea mare dar asa de curiozitate
Old 16-01-10, 15:58   #4
Loop

Stage 5

Loop's Avatar

Default Re: O intrebare

Pana la urma am facut si treaba asta. Ceva dubios s-a intamplat. Deci din o pereche de RCA am facut 2 perechi folosind Y-uri. Am pus amplificatoarele in punte si am legat cablurile de semnal. Difuzorul din dreapta se auzea ok si cel din stanga foarte incet, in conditiile in care ambele amplificatoare erau legat identic. Intr-un final am scos RCA-ul negru din amplificatorul care se auzea incet si am rezolvat treaba, se aude corect, la acelasi volum cu celalalt amplificator.
Dupa aia mi-am dat seama ca amplificatoarele nu au nevoie de 2 RCA-uri ca sa transmita semnal mono. Deci Y-urile care le-am luat, le-am luat degeaba. Se leaga cate un RCA (din cablul de semnal) la mufa RCA rosie de pe fiecare amplificator si aia e.
Ca si imbunatatire, pe langa posibilitatea de a da volumul mai tare, mediile si inaltele sunt mai vii. Partea de bass e la fel ... oricum nu am incinte in usi, deci nu are relevanta.

O problema care a aparut dupa ce am facu manevra asta: se aude turatia motorului in difuzoare. Un bazait foarte fin care nu se mai aude daca opresc HU-ul. Nu ma deranjeaza bazaitul pentru ca este evident doar cand se schimba melodiile dar sunt curios de la ce poate fi.
- Copyright 2026 4Tuning -