22-06-07, 13:34
|
|
 Stage 5
|
Re: Accidente
nu inteleg la airbag un lucru....se declanseaza cand faci accident la peste 60 kmh...dar daca esti lovit de o masina, tu stand pe loc...se mai declanseaza?
Cineva a patit sa fie lovit in parcare, de un betiv. Victima lovind cu capul parbrizul, airbag-ul nu s-a declansat, chiar daca masina , la lovitura a fost aruncata 15 metrii.....care e socul care declanseaza airbagul, cand stai pe loc?
|
|
|
22-06-07, 13:58
|
|
|
Ford Driver
 Stage 5
Member of: [FORD] [FOTO]
|
Quote:
Originally Posted by -LEXION-
nu inteleg la airbag un lucru....se declanseaza cand faci accident la peste 60 kmh...dar daca esti lovit de o masina, tu stand pe loc...se mai declanseaza?
Cineva a patit sa fie lovit in parcare, de un betiv. Victima lovind cu capul parbrizul, airbag-ul nu s-a declansat, chiar daca masina , la lovitura a fost aruncata 15 metrii.....care e socul care declanseaza airbagul, cand stai pe loc?
|
din cate stiu eu airbagul nu depinde de viteza... el are un senzor care atunci cand simte un soc de o anumita intensitate declanseaza airbagul. In cazul cu loganului acela din cate am inteles a fost impact lateral.. deci nu avea de ce sa se deschida airbagul frontal
|
|
|
22-06-07, 14:16
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by RA_2fast4u
airbagurile nu se deschid daca nu ai pusa centura... pentru ca pot sa te raneasca mai rau daca nu ai centura sa te sustina...
|
asta depinde de fiecare masina.la unele se deschid dak nu ai centura si la unele nu
|
|
|
22-06-07, 15:58
|
|
 Stage 5
Member of: [DAEWOO]
|
oricum era lovita rau masina.
tipa ce-o picat in sant tremura si nu mai stia ce sa faca.
celalalt din cealalta masina se uita si se minuna ca o scapat cu viata.
oricum avea ceva viteza...cred ca la vreo 80 o fost impactul.
tipa din sant cand o iesit din masina tremura de nu putea sta pe picioare.
vezi ce inseamna semnul de obligatoriu dreapta si tu faci stanga?
sau ce inseamna cedeaza trecerea si obligatoriu la dreapta si tu faci stanga .
|
22-06-07, 17:26
|
|
 Stage 5
Member of: [VW] [DACIA] [2 Roti]
|
Quote:
Originally Posted by -LEXION-
|
este un senzor care declanseaza numa la un anumit impact se deschide
o alta faza este de ex daca tu ai 2 airbaguri pe masina in fata si esti lovit din spate nici in cazul asta nu se deschid
un coleg a luat un stalp pe str oasului a vrut sa fereasca pe unu care l-o depasit si s-o bagat brusc in fata lui si a iesit cu capul pe parbriz de la impact cu centura pusa cu tot si nu sa deschis airbagul la masina (dacia logan)
ati vazut poza cea cu bmw-ul ala care a lovit stalpul in fata la diesel si masina nici nu era lovita tare avea airgaburile deschise
|
|
|
22-06-07, 23:07
|
|
 Stage 5
|
Din cate stiu eu, airbagul are un senzor in bara din fata. Nu stiu sigur.
Am auzit airbaguri care s-au declansat cand au intrat intr-o gorapa, sau chiar la franre brusca.
|
|
|
22-06-07, 23:10
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by di48lo
Din cate stiu eu, airbagul are un senzor in bara din fata. Nu stiu sigur.
Am auzit airbaguri care s-au declansat cand au intrat intr-o gorapa, sau chiar la franre brusca.
|
nu are cum sa fie in bara pt ca im caz ca iti lovesti masina in parcare sai iti lovesti numa bara te-ai trezi cu airbagu in gura
cu siguranta senzorul nu e in bara
|
|
|
22-06-07, 23:14
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by aldoadabass_wrs
nah,nimeni nimic nici o poza cu golfu ,hai mah ceva poze plz ufo?ai poze? mie chiar mia placut masina aia,puteam sa jur ca nu apuca o saptamana intreaga shi ce sa vezi a apucat 2 zile...ii de inteles a avut o dacie,shi conducea agresiv baiatu...mie mia dat fiori cand am fost cu el in test...damn,unii merita impuscati
|
uite poza cu stare mai avansata de reparati
|
|
|
22-06-07, 23:17
|
|
 Stage 5
|
Prietenul meu a avut un accident si s-au declansat airbagurile. Dupa cum mi-a explicat, senzorul a fost in bara, undeva mai in spate... Era o teava din metal (cu gaz inauntru???) sub bara, un pic mai adanc. Ala sigur nu se rupe daca o lovesti cu 15 km/h in parcare. Dar o sa ma documentez.
|
|
|
22-06-07, 23:21
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by di48lo
Prietenul meu a avut un accident si s-au declansat airbagurile. Dupa cum mi-a explicat, senzorul a fost in bara, undeva mai in spate... Era o teava din metal (cu gaz inauntru???) sub bara, un pic mai adanc. Ala sigur nu se rupe daca o lovesti cu 15 km/h in parcare. Dar o sa ma documentez.
|
nu stiu probabil conteaz si cat de tare e avariata masina in caz ca se declanseaza airbagu probabil ca difera de la masina la masina
eu am avut un accident cu un Renault Kangoo si am lovit destul de bine partea din fata si nu s-a deschis ,nu stiu ce sa zic......
|
|
|
22-06-07, 23:23
|
|
 Stage 5
|
Inca un motiv pt. a purta centura
|
|
|
22-06-07, 23:30
|
|
 Stage 5
Member of: [Fiat]
|
exact!!! de ex am vaz o pisica facuta varza...si senzoru de la airbag era undeva intre scaune ceva de genu! (nu stiu sigur nu sariti)
|
|
|
23-06-07, 00:47
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by NightRider
nu te supara amice dar eu radeam de cum o ajuns sa loveasca stalpul...cat de sofer o trebuit sa fie...nu ca o avut accidentul...si BTW am AVUT un accident f urat din care abia am scapat cu viata din vina la unu care nu s-o asigurat cand o schimbat banda..so stai linistit ca stiu cum e...  ...chiar mai mult decat mi-as fi dorit...
|
la fel accident am avut si eu  pozele la semnatura...pe autostrada:P
|
|
|
24-06-07, 13:18
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by bzsa
uite poza cu stare mai avansata de reparati 
|
merci d poza...mi e mila shi acum cand ma gandesc la masina aceea
|
|
|
27-06-07, 19:32
|
|
Stage 2
|
Airbagurile care se declaseaza in bord au senzori in fata, atat in bara cat si intre faruri (depinde de model) si sunt declansate de lovituri de insensitate mai mare. Eu de ex. iarna trecuta am derapat pe zapada si m-am lovit de un copac cu partea frontala, nu foarte tare dar oricum destul (noroc ca nici bara de plastic VW nu s-a spart si masina n-a patit nimic, despre mine sa nici nu mai vb  ) si nu s-a declansat airbagul.
In schimb reparam odata halogenele si am atins o mica chestie (cred ca era un senzor de la airbag) si s-a aprins martorul din bord, a trebuit sa merg in service sa mi-l opreasca din calculator.
|
|
|
|
|