Go Back   Forum 4Tuning > Comunitati 4tuning locale > Comunitati locale si internationale 4Tuning > Cluj

Reply

Thread Tools
Old 22-06-07, 13:34   #511
-LEXION-

Stage 5

Default Re: Accidente

nu inteleg la airbag un lucru....se declanseaza cand faci accident la peste 60 kmh...dar daca esti lovit de o masina, tu stand pe loc...se mai declanseaza?

Cineva a patit sa fie lovit in parcare, de un betiv. Victima lovind cu capul parbrizul, airbag-ul nu s-a declansat, chiar daca masina , la lovitura a fost aruncata 15 metrii.....care e socul care declanseaza airbagul, cand stai pe loc?
-LEXION- is offline   Reply With Quote
Old 22-06-07, 13:58   #512
RA_2fast4u
Ford Driver

Stage 5

RA_2fast4u's Avatar

Member of:
[FORD]
[FOTO]

Quote:
Originally Posted by -LEXION- View Post
nu inteleg la airbag un lucru....se declanseaza cand faci accident la peste 60 kmh...dar daca esti lovit de o masina, tu stand pe loc...se mai declanseaza?

Cineva a patit sa fie lovit in parcare, de un betiv. Victima lovind cu capul parbrizul, airbag-ul nu s-a declansat, chiar daca masina , la lovitura a fost aruncata 15 metrii.....care e socul care declanseaza airbagul, cand stai pe loc?
din cate stiu eu airbagul nu depinde de viteza... el are un senzor care atunci cand simte un soc de o anumita intensitate declanseaza airbagul. In cazul cu loganului acela din cate am inteles a fost impact lateral.. deci nu avea de ce sa se deschida airbagul frontal
RA_2fast4u is offline   Reply With Quote
Old 22-06-07, 14:16   #513
CJ-86-UHE

Stage 5

CJ-86-UHE's Avatar

Quote:
Originally Posted by RA_2fast4u View Post
airbagurile nu se deschid daca nu ai pusa centura... pentru ca pot sa te raneasca mai rau daca nu ai centura sa te sustina...
asta depinde de fiecare masina.la unele se deschid dak nu ai centura si la unele nu
CJ-86-UHE is offline   Reply With Quote
Old 22-06-07, 15:58   #514
DACIA-Wrc

Stage 5

DACIA-Wrc's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

oricum era lovita rau masina.
tipa ce-o picat in sant tremura si nu mai stia ce sa faca.
celalalt din cealalta masina se uita si se minuna ca o scapat cu viata.
oricum avea ceva viteza...cred ca la vreo 80 o fost impactul.
tipa din sant cand o iesit din masina tremura de nu putea sta pe picioare.
vezi ce inseamna semnul de obligatoriu dreapta si tu faci stanga?
sau ce inseamna cedeaza trecerea si obligatoriu la dreapta si tu faci stanga .
Old 22-06-07, 17:26   #515
bzsa

Stage 5

bzsa's Avatar

Member of:
[VW]
[DACIA]
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by -LEXION- View Post

este un senzor care declanseaza numa la un anumit impact se deschide
o alta faza este de ex daca tu ai 2 airbaguri pe masina in fata si esti lovit din spate nici in cazul asta nu se deschid
un coleg a luat un stalp pe str oasului a vrut sa fereasca pe unu care l-o depasit si s-o bagat brusc in fata lui si a iesit cu capul pe parbriz de la impact cu centura pusa cu tot si nu sa deschis airbagul la masina (dacia logan)

ati vazut poza cea cu bmw-ul ala care a lovit stalpul in fata la diesel si masina nici nu era lovita tare avea airgaburile deschise
bzsa is offline   Reply With Quote
Old 22-06-07, 23:07   #516
di48lo

Stage 5

Din cate stiu eu, airbagul are un senzor in bara din fata. Nu stiu sigur.
Am auzit airbaguri care s-au declansat cand au intrat intr-o gorapa, sau chiar la franre brusca.
di48lo is offline   Reply With Quote
Old 22-06-07, 23:10   #517
bzsa

Stage 5

bzsa's Avatar

Member of:
[VW]
[DACIA]
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by di48lo View Post
Din cate stiu eu, airbagul are un senzor in bara din fata. Nu stiu sigur.
Am auzit airbaguri care s-au declansat cand au intrat intr-o gorapa, sau chiar la franre brusca.
nu are cum sa fie in bara pt ca im caz ca iti lovesti masina in parcare sai iti lovesti numa bara te-ai trezi cu airbagu in gura
cu siguranta senzorul nu e in bara
Old 22-06-07, 23:14   #518
bzsa

Stage 5

bzsa's Avatar

Member of:
[VW]
[DACIA]
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by aldoadabass_wrs View Post
nah,nimeni nimic nici o poza cu golfu ,hai mah ceva poze plz ufo?ai poze? mie chiar mia placut masina aia,puteam sa jur ca nu apuca o saptamana intreaga shi ce sa vezi a apucat 2 zile...ii de inteles a avut o dacie,shi conducea agresiv baiatu...mie mia dat fiori cand am fost cu el in test...damn,unii merita impuscati
uite poza cu stare mai avansata de reparati
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC00360.JPG
Views:	186
Size:	89.0 KB
ID:	291038  
Old 22-06-07, 23:17   #519
di48lo

Stage 5

Prietenul meu a avut un accident si s-au declansat airbagurile. Dupa cum mi-a explicat, senzorul a fost in bara, undeva mai in spate... Era o teava din metal (cu gaz inauntru???) sub bara, un pic mai adanc. Ala sigur nu se rupe daca o lovesti cu 15 km/h in parcare. Dar o sa ma documentez.
Old 22-06-07, 23:21   #520
bzsa

Stage 5

bzsa's Avatar

Member of:
[VW]
[DACIA]
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by di48lo View Post
Prietenul meu a avut un accident si s-au declansat airbagurile. Dupa cum mi-a explicat, senzorul a fost in bara, undeva mai in spate... Era o teava din metal (cu gaz inauntru???) sub bara, un pic mai adanc. Ala sigur nu se rupe daca o lovesti cu 15 km/h in parcare. Dar o sa ma documentez.
nu stiu probabil conteaz si cat de tare e avariata masina in caz ca se declanseaza airbagu probabil ca difera de la masina la masina
eu am avut un accident cu un Renault Kangoo si am lovit destul de bine partea din fata si nu s-a deschis ,nu stiu ce sa zic......
Old 22-06-07, 23:23   #521
di48lo

Stage 5

Inca un motiv pt. a purta centura
Old 22-06-07, 23:30   #522
DaNuTzU'

Stage 5

DaNuTzU''s Avatar

Member of:
[Fiat]

exact!!! de ex am vaz o pisica facuta varza...si senzoru de la airbag era undeva intre scaune ceva de genu! (nu stiu sigur nu sariti)
DaNuTzU' is offline   Reply With Quote
Old 23-06-07, 00:47   #523
ANM

Stage 5

ANM's Avatar

Quote:
Originally Posted by NightRider View Post
nu te supara amice dar eu radeam de cum o ajuns sa loveasca stalpul...cat de sofer o trebuit sa fie...nu ca o avut accidentul...si BTW am AVUT un accident f urat din care abia am scapat cu viata din vina la unu care nu s-o asigurat cand o schimbat banda..so stai linistit ca stiu cum e......chiar mai mult decat mi-as fi dorit...
la fel accident am avut si eu pozele la semnatura...pe autostrada:P
ANM is offline   Reply With Quote
Old 24-06-07, 13:18   #524
aldoadabass_wrs

Stage 5

aldoadabass_wrs's Avatar

Quote:
Originally Posted by bzsa View Post
uite poza cu stare mai avansata de reparati
merci d poza...mi e mila shi acum cand ma gandesc la masina aceea
aldoadabass_wrs is offline   Reply With Quote
Old 27-06-07, 19:32   #525
glaw

Stage 2

glaw's Avatar

Airbagurile care se declaseaza in bord au senzori in fata, atat in bara cat si intre faruri (depinde de model) si sunt declansate de lovituri de insensitate mai mare. Eu de ex. iarna trecuta am derapat pe zapada si m-am lovit de un copac cu partea frontala, nu foarte tare dar oricum destul (noroc ca nici bara de plastic VW nu s-a spart si masina n-a patit nimic, despre mine sa nici nu mai vb ) si nu s-a declansat airbagul.
In schimb reparam odata halogenele si am atins o mica chestie (cred ca era un senzor de la airbag) si s-a aprins martorul din bord, a trebuit sa merg in service sa mi-l opreasca din calculator.
glaw is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -