Go Back   Forum 4Tuning > Comunitati 4tuning locale > Comunitati locale si internationale 4Tuning > Iasi

Closed Thread

Thread Tools
Old 15-03-09, 12:57   #1
zorro6299

Stage 5

zorro6299's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[VW]
Exclamation Abuzuri ale politistilor !!!

Va astept cu " sesizari" pe cei care va credeti nedreptatiti , cei care a-ti avut parte de "ora de legislatie rutiera" de la vriun "garcea" , care v-a dat drept exemplu negativ si pe care " s-a aplicat litera legii " dintr -un motiv sau altul , poate pe bune sau poate cine stie....voi stiti mai bine

-astept 2 poate 3 "posturi" apoi va spun si eu prin ce experiente am trecut pana acum cu mult stimabilii nostri " paznici "
-si poate impreuna reusim sa " contestam" procesele verbale castigand atat experienta cat si suprematia pe strazi

P.S. Viteza ucide nu te lasa inselat !!!

Last edited by zorro6299; 15-03-09 at 15:03.
zorro6299 is offline  
Old 17-03-09, 13:52   #2
zorro6299

Stage 5

zorro6299's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[VW]
Angry Re: Abuzuri ale politistilor !!!

Salutare tuturor !!!

Desi am spus ca astept cateva " posturi" se pare ca eu astept degeaba, dar ma bucur oarecum ca EU sunt singurul "norocos" din toti membrii 4tun Iasi, care are "conflicte" cu politia,dar e ok, incerc sa ma obisnuiesc experienta e bine venita pentru mine.
Am deschis acest topic, in ideea ca am putea " imparti' din experientele traite de unii dintre noi si chiar " castiga " de pe urma ei.Niciodata nu esti destul de invatat as putea spune,in lupta cu sistemul..am dreptate ??? In continuare o sa " relatez" cateva din intamplarile as putea spune " fericite" traite " alaturi" de organele de militie, dupa cum urmeaza in ordinea in care s-au intamplat :

1.Prima "fapta savarsita' si desigur imediat pedepsita a fost o " parcare pe trotuar" cum spuneau cei care au aplicat sanctiunea.Drept raspuns am facut contestatie la p.verbal...castigand in instanta.Asta era acum 8 ani.( un martor, o poza trucata, si gata cu amenda)

2.A 2 a " fapta" desigur imediat sanctionata....s-a petrecut chiar deziua mea , acum 5 ani, si atunci fiind depistat tot ca " infractor de temut"...mai exact nu aveam actele de la remorca la mine, imediat intocmindu-se P.V., amenda , asta platita de mine..ca de" ce eram sa mai fac....multumit fiind de " cadoul" pt ziua mea de nastere,dar nu mai conteaza..asa mi-au " cucerit" inima

3.Desigur cu trecerea anilor, fiind in trafic am mai facut " cunostinta" cu cativa militieni, nici nu le mai retin numele, desigur cu fiecare avand " relatii" diferite, de la un simplu " actele la control " si "la revedere" pana la "intalniri mai detaliate" cu articole din lege si chitante la ghiseu pe Stefan cel Mare, fiecare dintre ele stailind intre mine si Politie o stransa legatura de " dragoste".
Si cum in curte la mine s-au "adunat" mai multe " cazane" decat as putea conduce,am recurs la scoaterea spre vanzare a unuia dintre ele, expunand-ul in parcarea din fata Fac. de Chimie, (cred ca stie lumea unde), desigur fiind ridicat chiar la cateva zile de catre D.S.P. Iasi....ca de' asa e legea.Mai aiurea a fost pt cei care au ridicat-o ca...acolo nu-i terenul Primariei, e particular,iar pe anuntul meu nu scria " de vanzare" , era scris doar pretul si telefonul.....fapt care a dus la o mica ancheta la Parchet, si restituirea intregii sume de 280 ron, incasata atunci pt restituirea auto. Super tare as spune, tinand cont cate masini ridica aia abuziv, dar care unii dintre noi nu avem timp sau destule cunostinde juridice sa ne contrazicem cu ei.....si ramanem pagubiti, ingrosand conturile Primariei.Desigur ca a fost un pic de umblat si rezolvat multe pe la Militie, Parchet, dar totul e bine cand se termina cu bine..pentru noi..nu..??detalii pentru cine e interesat, pe P.M. ca e mult de scris si poate nu intereseaza pe nimeni.

4. Dar cel mai interesant "eveniment" si din cauza caruia m-am hotarat " sa vorbesc" este o intamplare pe cat de bizara pe atat de adevarata, petrecuta sambata 14.03.09, in jurul orelor 22, in Cartierul Tomesti,chiar in intersectia cu drumul care vine din Dancu,si cel ce duce in Tutora.Pentru cei care poate trec prin Tomesti cunosc bine " obiceiurile" soferilor de autobuze, care incalca cel putin 2 reguli de circulatie, pentru care noi , ceilalti soferi cu masini particulare am ramane " pietoni" mai exact , opresc pe trecerea de pietoni si linga axul continuu( asta pt ca acolo le-a facut statia , cineva, noi treuind sa asteptam sa coboare toti oamenii din el,si sa treaca si strada), apoi ajung in intersectie spre tutora, intorc fix in intersectie, ca de" acolo au "rond-ul" , nu se mai pune la socoteala, ca m-am obisnuit cu traficul de acolo,si asta e, dar cel mai aiurea este ca desi stationeaza in capatul de linie, asteptand si cate 15 minute ora de plecare spre Iasi,pastreaza aprinse farurile, atat pe faza scurta dar de cele mai multe ori pe faza lunga, fapt inexplicabil, dar foarte deranjant pentru cine vine din directia Iasi , fiind orbit, si avand ocazia sa calce eventualii pietoni aflati in trecere,( fie pe trecerea de pietoni fie aiurea, iar la ora la care se intuneca afara, si pietonii sunt destul de intunecati de aburii de alcool) deci foarte periculos.In concluzie, desi am fost mereu oprit de catre cei cu care calatoream, si sfatuit sa mi vad de treburile mele, chiar si "slip" mi-a spus ca exista posibilitatea chiar eu sa am probleme.....n-am mai ascultat de nimeni, m am oprit vazand un echipaj de militie, aflat in misiune de supraveghere a zonei , exact in intersectia cu pricina, la doar 15 metri de autobuze, si i-am rugat pe cei 2 Agenti, sa faca " ceva" sfatuindu i sa mearga la soferul care era in barul de alaturi, probabil sa bea o cafea, sa i roage frumos sa nu ne mai orbeasca ca vom calca pe cineva sau face vriun accident din cauza lor......si stupoare, desi unul dintre ei, a spus ceva de genul " Ok,Ok, o sa vb eu cu ei"....al 2 lea Agent, probabil mai nesatisfacut de acea zi, sau de nevasta sa, m a rugat sa i prezint actele la control, desi eram oprit, chiar coborat din masina,acuzandu ma de o "mare infractiune" si mai exact ca am sub masina " lumini neomologate",intocmindu mi un P.V. si ridicandu mi certificatul de imnatr. Desigur ca discutia s-a " aprins" un pic, eu spunandu-i cateva lucruri cum ar fi ca sunt oprint deci nu mi poate da amenda, ca nu m-a oprit el in trafic,legea fiind clara ca " victima" adik eu...ar fi trebuit sa ma aflu in mers, el sa ma opreasca ,etc, etc....desigur el continandu-si activitatea...*****iindu mi p.v. cel putin 25 min, ca eram sa si adorm la volan,p.verbal pe care am refzat sa-l semnez, urmand sa l contest imediat ce-l voi primi prin posta.Oare sa fiu eu asa de " norocos"..??? sa i gasesc pe cei mai infocati politisti, oare sa fie asa mare crima sa ai neoane sub masina ??? dar desigur ca cei bauti , sau cei care conduc fara a avea permis, trec neobservati....asta e., fiecare cu norocul lui.O faza si mai tare a fost cand el a trebuit sa opreasca un martor, care sa i semneze p.verbal, cand era sa l calce un mercedes care a trecut pe linga noi cu o viteza asa de mare incat nu a mai putut opri, sincer mi-ar fi parut " tare rau" daca l calca pe agentu 007, ..in fine, mi-a dat o dovada valabila 15 zile, care se poate prelungi pana la terminarea procesului. Promit ca va tin la curent cu desfasurarea evenimentelor.Multumesc celor care au avut curiozitatea, timpul necesar citirii acestui " post"....tin sa mentionez ca nu am scris doar din lipsa de ocupatie, dimpotriva, poate cineva invata din pateniile mele, si poate si altii ne vor impartasi din experietele lor. Numai bine va doresc, drum bun si fara " intalniri " cu garcea.
Si nu uitati, majoritatea proceselor verbale contestate sunt in proportiede 90 % anulate din multe motive cum ar fi : greseli de ortografie, date eronate sau lipsa, lipsa martorilor, etc,etc....nu va lasati inselati, ripostati, nu va lasati calcati in picioare de niste maimutoi cu caschete albe

P.S." SIGURANTA SI INCREDERE " In traducere libera : cu "siguranta" primiti amenda daca aveti "incredere" in militie.

P.S2 Intr-o seara un om tocmai si-a cumparat 10 oua, dupa care pleaca spre casa si cade intr-un canal descoperit. Un gabor il vede si suna la salvare. Tipa de la telf. il intreaba cum se simte omul respectiv. Gaborul ii raspunde ca si-a spart oule. Cucoana de la telf. il intreaba: "Dar organu' ?", iar gaborul ii raspunde "ORGANUL ESTE LA TELFON" !!!

Last edited by zorro6299; 17-03-09 at 13:58.
zorro6299 is offline  
Old 17-03-09, 22:03   #3
ocaruntu

Stage 5

ocaruntu's Avatar

Member of:
[Crazy Drivers]
Default Re: Abuzuri ale politistilor !!!

pot sustine si eu aceeasi idee ... contestati tot ce puteti pentru ca 90% sunt tampenii sau exista portite pe care un jurist sau un patit le stie.

eu am patit o faza stupida ... zic eu ca e cea mai stupida de cand sunt sofer.

venind de la piatra neamt vad pe cativa care trec pe langa mine si fac flash-uri(in afara localitatii), evident franez putin(de la 100 la 80-70) si continui drumul, detectorul imi tipa iar eu continui drumul cu viteza constanta ... intr'un final vad radarul si mai tarziu echipajul de politie care ma si opreste - o domnisoara/doamna mai exact.
urmeaza o discutie intre mine si ea in care ea sustine ca pe zona respectiva se circula cu 50, iar eu ca e zona de DN; intr'un final ma intorc si vad ca are dreptate, semnele de 50 fiind puse recent si pe care nu le'am vazut.
ideea e ca imediat ce au pus semnele au si iesit cu radarul la vanat. Viteza mea a fost de 82 km/h - asa spune radarul -, evident eu am sustinut ca nu aveam viteza respectiva si ca am dreptul sa vad:
-certificatul metrologic al aparatului radar de pe masina(logan alb)
-autorizatia politistului de a folosi aparatul radar
-autorizatia de pozitionare a radarului in acea zona
si inca ceva dar nu mai tin minte... evident a refuzat sa'mi arate toate aceste acte(conform legii) cum ca astea apar doar la contestatie, asa ca am pus'o sa scrie la mentiuni faptul ca nu mi'a dat nici un act din ce am cerut si ca NU aveam viteza mentionata, apoi am refuzat sa semnez.
Opreste un alt conducator si il pune sa semneze, dar NU in prezenta mea si fara sa ma intrebe de fata cu el ceva, la care eu o chem si ii zic sa mai mentioneze in procesul verbal si faptul ca martorul nu a semnat in prezenta mea, iar politista nu a mai vrut sa scrie.

evident acu astept si eu posta romana

inca sunt in judecata pentru permisul meu din toamna cand mi l'a suspendat pentru viteza(104 in localitate) - evident contestat...
Old 18-03-09, 11:58   #4
zorro6299

Stage 5

zorro6299's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[VW]
Talking Re: Abuzuri ale politistilor !!!

"inca sunt in judecata pentru permisul meu din toamna cand mi l'a suspendat pentru viteza(104 in localitate) - evident contestat... " by " ocaruntu"
Si acum esti in proces cu ei...??? conduci cu dovada sau cum..?? pieton ??? naspa frate....ai naibii militieni

"Sergentul catre soferul Bula:
- Caporal, scoate capul pe geam si vezi daca merge girofarul!
- Da, nu, da, nu..."
zorro6299 is offline  
Old 18-03-09, 12:29   #5
GAby645
Opel Driver

Stage 5

GAby645's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
[Opel]
[AUDI]

aia cu luminile neomologate sub masina e tare ! adica te stii cu mortu pe caciula si te duci singur in gura leului ? )
GAby645 is offline  
Old 18-03-09, 15:41   #6
zorro6299

Stage 5

zorro6299's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[VW]
Wink Re: Abuzuri ale politistilor !!!

Quote:
Originally Posted by GAby645 View Post
aia cu luminile neomologate sub masina e tare ! adica te stii cu mortu pe caciula si te duci singur in gura leului ? )
Ma omori Gaby..de ras desigur. Daca tu-i consideri " lei" pe militienii de pe strada care se " prind" in " cete" cand e vorba de-o " interventie....scuze cred ca esti " off -topic' , mai normal ar fi " musca pe cacula" de regula...desi al meu " mort" era " sub caciula" ...neoanele fiin dedesupt dar nu mai conteaza...gandeste te ca poate eu sunt " vanator" si s-a deschis " sezonul de vanatoare la Lei" ....iar ca se informez....se aprind doar cand deschid portiera, sau eventual de la bricheta, eu eram oprit,legea se aplica cand "circuli pe drumul public",etc,etc, cum s-ar zice ....e "nul" procesul verbal.Acum de"..ma intreb oare, esti ??? sau ai de gand sa devii militian ??? no offence

P.S. Viteza ucide, nu te lasa inselat !!!

" Intrebare : De ce un politai pune pe noptiera seara la culcare un pahar cu apa si unul gol ?
Raspuns : Poate i-e sete, poate nu ...
zorro6299 is offline  
Old 18-03-09, 15:50   #7
GAby645
Opel Driver

Stage 5

GAby645's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
[Opel]
[AUDI]

nu am de gand sa devin militian , dar pe asta cu "legea se aplica cand circuli pe drumul public " nu o cred !
GAby645 is offline  
Old 18-03-09, 16:07   #8
zorro6299

Stage 5

zorro6299's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[VW]

Quote:
Originally Posted by GAby645 View Post
nu am de gand sa devin militian , dar pe asta cu "legea se aplica cand circuli pe drumul public " nu o cred !
dar nu tre" s-o crezi tu,asa este....gandeste-te un pic si zi-mi in cazul in care tu esti oprit pe marginea drumului,stai de vb cu cineva in masina,si ai o bere in mana,vine garcea si-ti cere permisul....desigur cu gandul de al suspenda pt alcool....tu esti perfect deacord ???? nu ai nici o problema, nu..?? Esti tare omule...sau ai " neamuri " la Pitesti ??? no offence
Majoritatea faptelor sunt sanctionabile, daca te afli in mers pe drumul public...pe bune i-ti zic. legea incepe cam asa "conducand autovehiculul pe drumul public"...si procesul vebal cam asa..." ..a fost depistat conducand autovehiculul pe strada..." ..iar eu eram stationat de 5 minute cand a venit el la mine sa-mi ceara actele la control....dar in fine...am promis ca tin la " curent' lumea cu desfasurarea procesului....poate ca va ajuta pe careva.

P.S. Viteza ucide, nu te lasa inselat !!!

"- Stiti cite bancuri sunt cu politistii ?
- UNUL singur !!! Restul sunt cazuri reale ...."
zorro6299 is offline  
Old 18-03-09, 19:04   #9
crywolf

Stage 5

Buna asta, dar sa va zic una si mai buna. Un coleg a facut un accident minor cu scuteru' .... mai exact nu a acordat prioritate si a agatat o masina. Pt acest lucru (era pe vremea cand se merea doar buletin la scuter si inmatriculari ++++++) a ramas fara permisul lui categia B.
Ce lagatura are permisul B cu scuteru' ? Daca era un pilot de avion, ii luau licenta de zbor, asu cum dreaq se mai cheama?
Old 18-03-09, 20:43   #10
zorro6299

Stage 5

zorro6299's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[VW]

".....a ramas fara permisul lui categia B.
Ce lagatura are permisul B cu scuteru' ? Daca era un pilot de avion, ii luau licenta de zbor, asu cum dreaq se mai cheama?[/QUOTE]"....asta chiar ca-i faza tare...dar cine l-a pus sa dea permisul, sau l-au verificat ??? oricum daca facea plangere la p.v. castiga cu siguranta.Asta e, ce sa le faci, le " combina" rau de tot...astia de prin militie.

"Intrebare: De ce nu se imbolnavesc politistii de SIDA?
Raspuns: Fiindca nu-i iubeste nimeni si nu se iubesc nici intre ei."
zorro6299 is offline  
Old 18-03-09, 21:59   #11
ocaruntu

Stage 5

ocaruntu's Avatar

Member of:
[Crazy Drivers]

Quote:
Originally Posted by zorro6299 View Post
"inca sunt in judecata pentru permisul meu din toamna cand mi l'a suspendat pentru viteza(104 in localitate) - evident contestat... " by " ocaruntu"
Si acum esti in proces cu ei...??? conduci cu dovada sau cum..?? pieton ??? naspa frate....ai naibii militieni

"Sergentul catre soferul Bula:
- Caporal, scoate capul pe geam si vezi daca merge girofarul!
- Da, nu, da, nu..."
imediat ce contesti un proces verbal in care ti s'a luat permisul, ti se da un certificat de grefa cu care te duci la poliatia judeteana, unde a fost saltat, si iti ceri permisul, fapt care ii obliga sa iti dea "buletinul" inapoi; deci AM permis din toamna
ocaruntu is offline  
Old 18-03-09, 22:40   #12
eu

Stage 5

eu's Avatar

Member of:
[AUDI]

Quote:
Originally Posted by ocaruntu View Post
pot sustine si eu aceeasi idee ... contestati tot ce puteti pentru ca 90% sunt tampenii sau exista portite pe care un jurist sau un patit le stie.

eu am patit o faza stupida ... zic eu ca e cea mai stupida de cand sunt sofer.

venind de la piatra neamt vad pe cativa care trec pe langa mine si fac flash-uri(in afara localitatii), evident franez putin(de la 100 la 80-70) si continui drumul, detectorul imi tipa iar eu continui drumul cu viteza constanta ... intr'un final vad radarul si mai tarziu echipajul de politie care ma si opreste - o domnisoara/doamna mai exact.
urmeaza o discutie intre mine si ea in care ea sustine ca pe zona respectiva se circula cu 50, iar eu ca e zona de DN; intr'un final ma intorc si vad ca are dreptate, semnele de 50 fiind puse recent si pe care nu le'am vazut.
ideea e ca imediat ce au pus semnele au si iesit cu radarul la vanat. Viteza mea a fost de 82 km/h - asa spune radarul -, evident eu am sustinut ca nu aveam viteza respectiva si ca am dreptul sa vad:
-certificatul metrologic al aparatului radar de pe masina(logan alb)
-autorizatia politistului de a folosi aparatul radar
-autorizatia de pozitionare a radarului in acea zona
si inca ceva dar nu mai tin minte... evident a refuzat sa'mi arate toate aceste acte(conform legii) cum ca astea apar doar la contestatie, asa ca am pus'o sa scrie la mentiuni faptul ca nu mi'a dat nici un act din ce am cerut si ca NU aveam viteza mentionata, apoi am refuzat sa semnez.
Opreste un alt conducator si il pune sa semneze, dar NU in prezenta mea si fara sa ma intrebe de fata cu el ceva, la care eu o chem si ii zic sa mai mentioneze in procesul verbal si faptul ca martorul nu a semnat in prezenta mea, iar politista nu a mai vrut sa scrie.

evident acu astept si eu posta romana

inca sunt in judecata pentru permisul meu din toamna cand mi l'a suspendat pentru viteza(104 in localitate) - evident contestat...

Deci. In primul rand nu sunt politist, dar, m-am judecat si eu cu un politist , asa ca stiu cat de cat unele treburi.

Deci:
- politistul tie nu trebuie sa iti arate nici unul dintre actele pe care le-ai spus tu mai sus ( OTV-ul ne-a prostit pt toti; arata-mi tu in lege unde scrie ca trebuie sa iti arate tie organu actele si eu iti dau o bere organu trebuie sa arate respectivele acte doar daca vine vre-un superior)
- martorul de care ai zis tu se cheama martor asistent si nu trebuie sa fii tu de fata cand semneaza respectivul procesul verbal, el trebuind sa fie martor in moemtul incheierii pv

Repet, nu sunt politist, asa ca nu le tin partea nici intr-un caz, dar, ai grija sa nu ajungi ca mine in fata judecatorului cu niste argumente de 2 lei si el sa te intrebe ironic ce alte dovezi mai ai pentru a contesta pv

P.S. Garcea 99,99% nu va veni la proces

Tel: 0765.609.309
id mes
andreidumitrachi
eu is offline  
Old 18-03-09, 22:55   #13
ocaruntu

Stage 5

ocaruntu's Avatar

Member of:
[Crazy Drivers]

crede'ma te rog pentru ca de asta este jurist ... ca sa'si faca treaba , intelegi ? eu stau cu permisu' in buzunar si ... multa sanatate.

e obligat sa'ti arate asa ceva ... intereseaza'te tu ca eu am facut'o
ocaruntu is offline  
Old 19-03-09, 07:16   #14
eu

Stage 5

eu's Avatar

Member of:
[AUDI]

Arata-mi in lege unde scrie, ca eu am cautat
eu is offline  
Old 24-03-09, 17:16   #15
zorro6299

Stage 5

zorro6299's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[VW]

Pentru cine-i interesat, am cautat un pic dar am gasit articolul din lege care specifica clar k trebuie sa " circuli" cu masina , nu se poate aplica legea daca stationez nu..?? sau cel putin asa ar trebui

Art.112. - (1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se retine de catre politia rutiera în urmatoarele cazuri:
a)b)c).....
d) vehiculul circula cu defectiuni majore la sistemele de iluminare-semnalizare sau cu alte dispozitive decât cele omologate;

http://www.politiarutiera.ro/index.p...id=21&catid=10

"- Un politist opreste un autoturism .Verifica toate actele , totul in regula cand observa ca in masina se afla 5 persoane .
- Imi pare rau dar circulati neregulamentar spune politistul , sunteti 5 pers. in masina !
- Ei si ?
- Sunteti 5 persoane in masina.
- Si ce-i rau in asta?
- Dom'le sunteti 5 persoane in Audi Quattro , e clar masina are doar 4 locuri , ii spune clar numele "quattro" inseamna "patru".
- Este quattro dar este masina de 5 persoane.
- Nu !!!
- As putea sa vorbesc cu seful tau ?
- Nu!!! este ocupat cu doi tipi intr-un "Fiat Uno"

Last edited by zorro6299; 24-03-09 at 17:19.
zorro6299 is offline  
Closed Thread

- Copyright 2026 4Tuning -