Imi pare bine ca ai deschis topicul. Merci
De unde sa incep...
1. Phaeton-ul ala e 0 pe langa un Rolls. Stiu ca Rolls a fost cumparat de BMW dar nemtii au fost destul de destepti incat sa nu schimbe nimic. Si bine au facut. Oricum, la limuzine de lux, englezii dau tonul. Nemtii fac doar copii palide.
2. Golful tau pur-sange a costat de nou cat o frantuzoaica cel putin de doua ori mai plina de optiuni si mai performanta. Compara existentul de acum ca sa te convingi sau preturile de cand a fost produs Golful tau.
3. Ai sa razi dar "varful" de la Renault matura pe jos cu "varful" de la BMW. Te uiti la Formula 1? Nu compara mere cu pere... In momentul in care Renault, Citroen, Peugeot au vrut sa scoata masini sportive, nu prea au avut concurenta pe acelasi segment de la nicio masina nemteasca.
Sau, daca vrei compara cel mai tare M cu cea mai performanta sportiva de la Renault-Nissan si s-ar putea sa vezi ca BMW-ul costa de 3-4 ori mai mult si se face de rusine pe pista

La acelasi pret, nemtoaicele sunt varza.
Daca vrei totusi sa comparam prune cu piulite, hai sa comparam segmente sport: compara Ferarri cu orice nemtoaica vrei tu.
Vorbesti de Mercedes si de confort... sa inteleg ca nu ai auzit de Velsatis... Ia compara tu la capitolul confort un S500, un 750i sau un A8 cu un Velsatis Initiale sau cu un Citroen C6. S-ar putea sa ai surprize... nu doar la pret (cel putin de doua ori mai mare la nemtoaice) dar si din punctul de vedere al confortului (dupa parerea mea, mult mai bun la frantuzoaice). Si comparam masini din clase diferite pentru ca in mod normal ar trebui sa vorbim despre seria 5 si E classe pe acelasi segment, nu de limuzinele numite mai sus...
BMW-ul ala pe care-l lauzi e varza in topurile de satisfactie a clientilor si in cele de fiabilitate. In plus, ca sa poata sa faca fata celor de la Mercedes sau Audi au fost nevoiti sa apeleze la "sange" american (vezi Bangle) pentru ca erau depasiti din ce in ce mai evident la capitolul design. Asta ca sa nu mai vorbim de confort si functionalitate... Mizasera pe sport si au fost ajunsi urgent de AMG-uri si S-uri, pana cand M-urile si-au pierdut "reumele". Cand au mai inceput si japonezii sa faca de ras M3-urile si M5-urile, atunci au inceput sa mai schimbe ceva dar e cam tarziu... Vezi cifrele de vanzari din ultima vreme si evolutia pietei pe ultimii 5 ani.
S-au salvat cu masini pentru ghertoi (SUV-uri de asfalt)... Aici, respect total pentru Touareg, un SUV asa cum ar trebui sa fie si nu o jucarie inutila gen X5, Q7, etc.
La un singur capitol recunosc victoria totala a BMW: au cel mai mare monument de prost gust de pe sosele: strutocamila X6.
Vorbesti de istoria BMW, Mercedes Audi si consideri ca Renault nu are istorie...

Poate ca totusi nu stii prea bine despre ce vorbesti... Cartea de vizita a Mercedes este intr-adevar impresionanta dar nici marcile frantuzesti / italiene / engleze nu sunt mai prejos. BMW-ul si Audi sunt intrecute destul de usor... Informeaza-te de pe wikipedia daca nu crezi. Chiar si in sport, acolo unde multi au impresia (falsa) ca nemtii au dominat, numele de Gordini sau Renault Sport au facut istorie si continua sa dea de pamant cu concurenta directa.
Din pacate nu detin destule date despre automobilele americane si despre japoneze, dar ca istorie si performante am impresia ca sunt cel putin la fel de "tari" ca europenele. Poate ne lamureste careva.
Despre nemtoaice, mai e un aspect... Lumea uita sa vorbeasca despre Opel cu toate ca au o istorie plina de lauri si calitativ sunt din ce in ce mai buni. Beneficiind de know-how si experienta britanica si americana, firma asta reprezinta din punctul meu de vedere, un echilibru perfect intre ceea ce fac bine nemtii si restul traditiilor auto. Din pacate, la noi conceptia e total aiurea... Un exemplu simplu: in locul unui Sandero nou lumea prefera un VW second... Nu-i nimic, cumpara nemtii daciile noastre si ne trimit noua dricurile lor. Chestie de mentalitate...
Despre jignire, nu m-ai jignit nicidecum. Eu am exact masina pe care mi-am dorit-o.Chiar sunt printre putinii care si-au cumparat exact masina pe care si-o doreau. Am avut si BMW-uri, Mercedes, un Ford, 3 dacii, un renult 9 si acum un Renault Megane. Toate de noi, si inca mai am in famile un Logan MCV pe care-l folosec din cand in cand. Dintre toate cel mai multumit sunt de banii investiti in Logan si in Megane. Mercedes-ul si BMW-urile au fost bani aruncati aiurea (ale tineretii valuri...). Stiu ca multi nu ma inteleg si ca majoritatea ma considera aberant dar nu-i bai... eu sunt multumit cu masina mea. Fiecare cu parerea sa.
P.S. Sunt curios daca vei avea alte pareri dupa 30 de ani.