Go Back   Forum 4Tuning > Comunitati 4tuning locale > Comunitati locale si internationale 4Tuning > Piatra-Neamt

Reply

Thread Tools
Old 02-05-09, 08:07   #1
Jok3r K10

Stage 5

Jok3r K10's Avatar

Member of:
[VW]
[Kamikaze Racing Team]
Default Brand,eleganta,confort

Uite ca am deschis un topic ca sa putem vorbi mai pe larg....deci

1)ThunderRa eu nu ma refeream ca la VW gasesti nustiu ce comfort si lux...dar totusi daca vrei incearca sa conduci Phaeton...intradevar de la golf 4 incoace VW o dat kix dar stii dece ...pt ca daca te uiti la un golf4 sau un golf5 o sa ai marea surpriza sa vezi ca nu e Made in Germany....is facute inafara tarii si is lucrate deampu***....cele care is lucrate la ei scuzama dar au un grad de calitate mult mai ridicat...am observat la germani ca ei nu is ca noi...au o gandire ff buna din punct de vedere patriotic, ei dau masinile facute inafara tarii la export iar cele facute de ei calumea le pastreaza pentru ei...pecand la noi romanii dam ce e mai bun inafara si noua ne vindem toate ciururile....ziceai ca ma multumesc cu o masina ieftina "conserva...caruta"...cu N km,da scuzama ...fiecare dupa posibilitati....masina mea e "pur sange" made in Germany...si pot sa spun ca interiorul de de o calitate mai ridicata fata de modelele urmatoare....iar motorul trage foarte bine pentru anii care ii are ea....

2)ThunderRa eu nu am vrut sa te jicnesc cu postul meu ca vezi doamne tu ai masina frantuzeasca si eu am germana si e mai buna.....dar totusi nu putem sa bagam in aceiasi oala Mercedes cu Renault....totusi ....cand conduci un mercedes ai senzatia ca pilotez un avion ....nu simti nimic....iar la viteze mari 120-150 eu am vazut oameni ce isi serveau cafeaua pe bancheta din spate....sau BMW pai ia sa vedem ce performante are "varful" de la Renault si ce are "varful" de la bmw....si ca durata de viata pentru europeni bmw'u e primul ....am vazut bmw'ui cu 500.000 km si mergeau destul de bine

Daca ar fi sa ne raportam la calitate/pret da poate o fi Renaultu mai bun sa zicem ....dar totusi sa nu uitam ce istorie au aceste 2 marci in spate Bmw si Mercedes...si mai e si Audi care nu a dormit si aprogresat in confort....
Old 02-05-09, 09:33   #2
ThunderRa

Stage 5

Member of:
[RENAULT]
Default Re: Brand,eleganta,confort

Imi pare bine ca ai deschis topicul. Merci

De unde sa incep...
1. Phaeton-ul ala e 0 pe langa un Rolls. Stiu ca Rolls a fost cumparat de BMW dar nemtii au fost destul de destepti incat sa nu schimbe nimic. Si bine au facut. Oricum, la limuzine de lux, englezii dau tonul. Nemtii fac doar copii palide.
2. Golful tau pur-sange a costat de nou cat o frantuzoaica cel putin de doua ori mai plina de optiuni si mai performanta. Compara existentul de acum ca sa te convingi sau preturile de cand a fost produs Golful tau.
3. Ai sa razi dar "varful" de la Renault matura pe jos cu "varful" de la BMW. Te uiti la Formula 1? Nu compara mere cu pere... In momentul in care Renault, Citroen, Peugeot au vrut sa scoata masini sportive, nu prea au avut concurenta pe acelasi segment de la nicio masina nemteasca.
Sau, daca vrei compara cel mai tare M cu cea mai performanta sportiva de la Renault-Nissan si s-ar putea sa vezi ca BMW-ul costa de 3-4 ori mai mult si se face de rusine pe pista La acelasi pret, nemtoaicele sunt varza.
Daca vrei totusi sa comparam prune cu piulite, hai sa comparam segmente sport: compara Ferarri cu orice nemtoaica vrei tu.
Vorbesti de Mercedes si de confort... sa inteleg ca nu ai auzit de Velsatis... Ia compara tu la capitolul confort un S500, un 750i sau un A8 cu un Velsatis Initiale sau cu un Citroen C6. S-ar putea sa ai surprize... nu doar la pret (cel putin de doua ori mai mare la nemtoaice) dar si din punctul de vedere al confortului (dupa parerea mea, mult mai bun la frantuzoaice). Si comparam masini din clase diferite pentru ca in mod normal ar trebui sa vorbim despre seria 5 si E classe pe acelasi segment, nu de limuzinele numite mai sus...
BMW-ul ala pe care-l lauzi e varza in topurile de satisfactie a clientilor si in cele de fiabilitate. In plus, ca sa poata sa faca fata celor de la Mercedes sau Audi au fost nevoiti sa apeleze la "sange" american (vezi Bangle) pentru ca erau depasiti din ce in ce mai evident la capitolul design. Asta ca sa nu mai vorbim de confort si functionalitate... Mizasera pe sport si au fost ajunsi urgent de AMG-uri si S-uri, pana cand M-urile si-au pierdut "reumele". Cand au mai inceput si japonezii sa faca de ras M3-urile si M5-urile, atunci au inceput sa mai schimbe ceva dar e cam tarziu... Vezi cifrele de vanzari din ultima vreme si evolutia pietei pe ultimii 5 ani.
S-au salvat cu masini pentru ghertoi (SUV-uri de asfalt)... Aici, respect total pentru Touareg, un SUV asa cum ar trebui sa fie si nu o jucarie inutila gen X5, Q7, etc.
La un singur capitol recunosc victoria totala a BMW: au cel mai mare monument de prost gust de pe sosele: strutocamila X6.
Vorbesti de istoria BMW, Mercedes Audi si consideri ca Renault nu are istorie... Poate ca totusi nu stii prea bine despre ce vorbesti... Cartea de vizita a Mercedes este intr-adevar impresionanta dar nici marcile frantuzesti / italiene / engleze nu sunt mai prejos. BMW-ul si Audi sunt intrecute destul de usor... Informeaza-te de pe wikipedia daca nu crezi. Chiar si in sport, acolo unde multi au impresia (falsa) ca nemtii au dominat, numele de Gordini sau Renault Sport au facut istorie si continua sa dea de pamant cu concurenta directa.
Din pacate nu detin destule date despre automobilele americane si despre japoneze, dar ca istorie si performante am impresia ca sunt cel putin la fel de "tari" ca europenele. Poate ne lamureste careva.

Despre nemtoaice, mai e un aspect... Lumea uita sa vorbeasca despre Opel cu toate ca au o istorie plina de lauri si calitativ sunt din ce in ce mai buni. Beneficiind de know-how si experienta britanica si americana, firma asta reprezinta din punctul meu de vedere, un echilibru perfect intre ceea ce fac bine nemtii si restul traditiilor auto. Din pacate, la noi conceptia e total aiurea... Un exemplu simplu: in locul unui Sandero nou lumea prefera un VW second... Nu-i nimic, cumpara nemtii daciile noastre si ne trimit noua dricurile lor. Chestie de mentalitate...

Despre jignire, nu m-ai jignit nicidecum. Eu am exact masina pe care mi-am dorit-o.Chiar sunt printre putinii care si-au cumparat exact masina pe care si-o doreau. Am avut si BMW-uri, Mercedes, un Ford, 3 dacii, un renult 9 si acum un Renault Megane. Toate de noi, si inca mai am in famile un Logan MCV pe care-l folosec din cand in cand. Dintre toate cel mai multumit sunt de banii investiti in Logan si in Megane. Mercedes-ul si BMW-urile au fost bani aruncati aiurea (ale tineretii valuri...). Stiu ca multi nu ma inteleg si ca majoritatea ma considera aberant dar nu-i bai... eu sunt multumit cu masina mea. Fiecare cu parerea sa.

P.S. Sunt curios daca vei avea alte pareri dupa 30 de ani.

Last edited by ThunderRa; 02-05-09 at 09:49.
ThunderRa is offline   Reply With Quote
Old 02-05-09, 09:50   #3
Jok3r K10

Stage 5

Jok3r K10's Avatar

Member of:
[VW]
[Kamikaze Racing Team]

Vorba ta "ale tinertii valuri".....dar eu tot la nemtoaice raman....si na sti cume e "fiecare isi lauda ciocanul"....poate daca nu aveai renault priveai altfel lucrurile....

hai altii sariti cu argumete pro si contra....
Jok3r K10 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-09, 09:53   #4
ThunderRa

Stage 5

Member of:
[RENAULT]

Dragul meu, mie mi-a placut Megane-ul asta. Din cauza asta l-am luat. Peste o perioada, cand voi cauta o masina noua, daca o sa-mi placa un VW sau un BMW, o sa-l iau. Din punctul asta de vedere sunt mercenar. Nu sunt indragostit de o firma anume. Ma deranjeaza cliseele si de asta am ripostat. Atat.

P.S. Deja intrevad ca pe urmatorul certificat de inmatriculare va scrie Subaru... dar asta e o alta poveste...
Old 02-05-09, 09:59   #5
Jok3r K10

Stage 5

Jok3r K10's Avatar

Member of:
[VW]
[Kamikaze Racing Team]

Quote:
Originally Posted by ThunderRa View Post
Dragul meu, mie mi-a placut Megane-ul asta. Din cauza asta l-am luat. Peste o perioada, cand voi cauta o masina noua, daca o sa-mi placa un VW sau un BMW, o sa-l iau. Din punctul asta de vedere sunt mercenar. Nu sunt indragostit de o firma anume. Ma deranjeaza cliseele si de asta am ripostat. Atat.

P.S. Deja intrevad ca pe urmatorul certificat de inmatriculare va scrie Subaru... dar asta e o alta poveste...
Pai uite asa mai afla si lumea lucruri noi......

Subaru e masina mea de suflet....bine ma-si multumi si cu un evo da nah.....daca nus posibilitati asta e
Old 02-05-09, 12:07   #6
buddy_lexx

Stage 5

buddy_lexx's Avatar

Member of:
[KATANA TEAM]

Quote:
Originally Posted by Jok3r K10 View Post
Pai uite asa mai afla si lumea lucruri noi......

Subaru e masina mea de suflet....bine ma-si multumi si cu un evo da nah.....daca nus posibilitati asta e
asa ca fapt divers ai vazut cat de praf sunt subaru la fiabilitate?sa vezi masina de 20,000 km cum ii crapa motoru ..ti`ai mai lua? si nu a fost 1 caz sau 4... ci ff multe..
vw... am golf IV pe care toata lumea`l pupa in ... mie nu`mi place dloc...de aia il si vand. Mi se pare o masina mediocra ... chiar nu inteleg de ce toata lumea se arunca dupa golf si passat. Cred ca daca ar fi o masina care mi`a placut la vw a fost bora.. chiar imi place masinuta aia.
BMW-ul... inafara ca are tractiune pe spate si k il detin jumatate din romania..chiar nu ma impresioneaza cu nimic...desi nu mi`ar displace un 2.5i sa ma invart cu el :P
Audi.. audi imi plac f mult ..mai ales modelele de dupa 2005.
OPEL mi se pare o masina cu un raport pret / calitate f bun care avanseaza de la an la an dpdv tehnologic si al designe`ului .Pacat ca la noi in romania is conceptiile astea... vw e cea mai tare marca ..si bmw`u kk tot...
eu am avut numai opel si o dacie ... si vreau sa zic ca opelu e o masina f buna chiar daca multi o critica ca`i slaba ca performante si nuj ce... si ca motoarele pe diesel erau facute de isuzu..

si pt doritorii de ff multi cp... va zic eu ca degeaba aveti sub capota 400 cp daca nu stiti sa mergeti nici macar cu 60cp
Old 02-05-09, 12:13   #7
Jok3r K10

Stage 5

Jok3r K10's Avatar

Member of:
[VW]
[Kamikaze Racing Team]

Quote:
Originally Posted by buddy_lexx View Post
asa ca fapt divers ai vazut cat de praf sunt subaru la fiabilitate?sa vezi masina de 20,000 km cum ii crapa motoru ..ti`ai mai lua? si nu a fost 1 caz sau 4... ci ff multe..
vw... am golf IV pe care toata lumea`l pupa in ... mie nu`mi place dloc...de aia il si vand. Mi se pare o masina mediocra ... chiar nu inteleg de ce toata lumea se arunca dupa golf si passat. Cred ca daca ar fi o masina care mi`a placut la vw a fost bora.. chiar imi place masinuta aia.
BMW-ul... inafara ca are tractiune pe spate si k il detin jumatate din romania..chiar nu ma impresioneaza cu nimic...desi nu mi`ar displace un 2.5i sa ma invart cu el :P
Audi.. audi imi plac f mult ..mai ales modelele de dupa 2005.
OPEL mi se pare o masina cu un raport pret / calitate f bun care avanseaza de la an la an dpdv tehnologic si al designe`ului .Pacat ca la noi in romania is conceptiile astea... vw e cea mai tare marca ..si bmw`u kk tot...
eu am avut numai opel si o dacie ... si vreau sa zic ca opelu e o masina f buna chiar daca multi o critica ca`i slaba ca performante si nuj ce... si ca motoarele pe diesel erau facute de isuzu..

si pt doritorii de ff multi cp... va zic eu ca degeaba aveti sub capota 400 cp daca nu stiti sa mergeti nici macar cu 60cp
ehehe ca tie nu tiar place multi cp....
Old 02-05-09, 12:17   #8
buddy_lexx

Stage 5

buddy_lexx's Avatar

Member of:
[KATANA TEAM]

Quote:
ehehe ca tie nu tiar place multi cp....
nu am spus deloc ca nu mi`ar place...dar am zis asa pt ca stiu ca sunt f multi care habar n`au sa conduca si vor masini de sute de cai... si vedem cu totii astfel de tembeli pe la tv cum omoara alti oameni nevinovati pe strada cu figurile lor de raceri...ati vaz si voi acuma recent cazul din roman cu tembelu ala care a omorat`o pe maiksa pt ca s`a dat el spartan.... astia nu ar trebui sa mai tina un volan in mana in viata lor...
asta e..unele legi din tara asta au pedepse prea mici pt gravitatea faptelor
buddy_lexx is offline   Reply With Quote
Old 02-05-09, 12:21   #9
Jok3r K10

Stage 5

Jok3r K10's Avatar

Member of:
[VW]
[Kamikaze Racing Team]

Quote:
nu am spus deloc ca nu mi`ar place...dar am zis asa pt ca stiu ca sunt f multi care habar n`au sa conduca si vor masini de sute de cai... si vedem cu totii astfel de tembeli pe la tv cum omoara alti oameni nevinovati pe strada cu figurile lor de raceri...ati vaz si voi acuma recent cazul din roman cu tembelu ala care a omorat`o pe maiksa pt ca s`a dat el spartan.... astia nu ar trebui sa mai tina un volan in mana in viata lor...
asta e..unele legi din tara asta au pedepse prea mici pt gravitatea faptelor
da intradevar ....sunt multi "tembeli"....dar de ce sau legalizat cursele oare?....acolo iti arati ce poate masina ta .....bine inteles ca asta nu inseamna ce de acuma tre sa mergem ca pensionarii ca sa nu fim"tembeli".....dar totul trebuie sa aiba o limita
Old 02-05-09, 12:27   #10
buddy_lexx

Stage 5

buddy_lexx's Avatar

Member of:
[KATANA TEAM]

Quote:
da intradevar ....sunt multi "tembeli"....dar de ce sau legalizat cursele oare?....acolo iti arati ce poate masina ta .....bine inteles ca asta nu inseamna ce de acuma tre sa mergem ca pensionarii ca sa nu fim"tembeli".....dar totul trebuie sa aiba o limita
asa si???si ce daca s`au legalizat cursele ... is odata la cateva luni si in orasele mai mari... poate multi nu`si permit sa ajunga ... asta nu ajuta cu nimic... ideal ar fi ca in fiecare oras sa fie un poligon cu macar 1 pista de drag ..asa cand te mananca talpa..te duci frumos in poligon ..unde`i spatiu special amenajat pt asa cva...si daca esti prost..si habar n`ai sa conduci..macar mori numai tu ) nu mor si altii nevinovati..
la noi daca s`ar investi cva bani in poligon ar fi o treaba buna... si bineinteles ca ar fi convenabil sa dai acolo 20..30 lei si sa ai unde sa`ti faci damblaua fara sa primesti vreo amenda de viteza sau mai rau vreun dosarel penal
Old 02-05-09, 12:32   #11
Jok3r K10

Stage 5

Jok3r K10's Avatar

Member of:
[VW]
[Kamikaze Racing Team]

Quote:
asa si???si ce daca s`au legalizat cursele ... is odata la cateva luni si in orasele mai mari... poate multi nu`si permit sa ajunga ... asta nu ajuta cu nimic... ideal ar fi ca in fiecare oras sa fie un poligon cu macar 1 pista de drag ..asa cand te mananca talpa..te duci frumos in poligon ..unde`i spatiu special amenajat pt asa cva...si daca esti prost..si habar n`ai sa conduci..macar mori numai tu ) nu mor si altii nevinovati..
la noi daca s`ar investi cva bani in poligon ar fi o treaba buna... si bineinteles ca ar fi convenabil sa dai acolo 20..30 lei si sa ai unde sa`ti faci damblaua fara sa primesti vreo amenda de viteza sau mai rau vreun dosarel penal
ar fi ceva daca am reusi sa facem noi o pista....."mana de la mana"....dar cred ca visez prea departe
Old 02-05-09, 15:44   #12
ThunderRa

Stage 5

Member of:
[RENAULT]

Exista inca locuri unde poti merge tare... Oricum, cu ce masina ai tu, eu unul n-as depasi 120 km/h... De fapt, as fi foarte circumspect cu orice SH, nu cu masina ta in mod special (nici macar nu o stiu). Cred ca ne indepartam de la subiect... inca astept o contra puternica
Old 02-05-09, 15:58   #13
buddy_lexx

Stage 5

buddy_lexx's Avatar

Member of:
[KATANA TEAM]

eu zic ca nu poti vb despre un anume brand..sau un anumit model de masina pana nu`l ai cativa ani! deci..asa din carti si din spusele altora.. nu putem trage o concluzie exacta .

ce parere aveti despre firmele astea care produc replici ?? gen tata motors..
Old 02-05-09, 16:08   #14
ThunderRa

Stage 5

Member of:
[RENAULT]

Tata motors nu stiu daca e chiar firma care sa produca replici... Sa nu uitam ca vorbim de alta lume si alta civilizatie... India si Pakistanul cred ca intrec si China in populatie, ca sa nu mai vorbim de Europa sau USA. Ma gandesc la ei ca la o firma inteligenta care a oferit exact ce a cerut piata lor si care a stavilit "invazia" firmelor straine intr-o piata imensa. Nu as pune in aceeasi barca Tata cu Gigly sau cum draq se numesc firmele alea chinezesti. Si daca tot vorbim de chinezi...nu stiu cum au unii tupeu sa vanda anvelope chinezesti la pret de camera de bicicleta si sa mai faca si reclama... Am vazut atatea accidente tampite din cauza unor astfel de anvelope ca m-am saturat... Tin minte cateva teste ale unor reviste auto care reuseau sa distruga in timpul testelor 3-4 anvelope chinezesti, cand celelalte anvelope de "firma" nici macar nu prezentau semne de uzura ...

Last edited by ThunderRa; 02-05-09 at 16:12.
Old 02-05-09, 17:01   #15
buddy_lexx

Stage 5

buddy_lexx's Avatar

Member of:
[KATANA TEAM]

am vaz la rompetrol 2 suvuri facute de tata motors dar cu sigla de mitsubysi...
si mai e uratenia aia copie x5 de la martin motors
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -