| Zona tehnica Opel Zona tehnica, secrete, tips&tricks Opel |
12-08-07, 23:23
|
|
 Stage 5
Member of: [Opel]
|
Ceas boost
am luat 3ceasuri de la RAID pt masina, dintre care si pe cel de boost pressure.
cine imi poate spune unde sa ma intep cu el?
din spatele admisiei de unde am pus si vacuumul pt Blow off valve? sau din vacumul care duce la BOV/ul original al masinii? (cel din capatul turbinei) sau e acelasi lucru?
|
13-08-07, 16:02
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Opel] [MERCEDES]
|
Re: Ceas boost
Semnalul pentru ceasul de boost trebuie sa vina din galeria de admisie....oriunde ai loc intre clapeta de acceleratie si motor...
|
|
|
15-08-07, 00:52
|
|
 Stage 5
|
am montat ceasul...
la ralanti face vacuum 1 BAR, iar in birja maxima are varfuri de 1,8 BAR iar constatnt sta la 1,4 BAR (EDS stage 1). mi se pare cam mult.... sincer credeam ca nu merg cu mai mult de 1,2 BAR ...e posibil ca sa fi pus ceva gresit pe-acolo?
o sa pun si o poza sa vedeti de unde m-am legat.
GTA - ceva sfaturi? merci!
|
|
|
15-08-07, 01:30
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
|
Mie mi se pare cam mare depresiunea de -1bar....legat de presiunea in sarja....o sa ma documentez in legatura cu motorul tau.....de legat gresit ceasul nu prea ai cum daca ai tras furtun din galeria de admisie.....ca sa dormi linistit poti verifica ceasul la metrologie......
Incearca sa accelerezi din treapta 2 de la 3000RPM pana la treapta 4 chiar 5 dar schimba treptele aproape de limitare....si citeste atunci valorile de pe ceas...
Varfurile de 1.8 BAR ar trebui de fapt sa fie unul singur pe treapta(overboost)......fa cum ti-am spus si mai citeste o data valorile...
Ce putere si ce cuplu are masina acum...???
Si inca ceva...cum ai montat BOV-ul atmosferic daca este atmosferic????
Last edited by GTA; 15-08-07 at 01:33.
|
|
|
15-08-07, 21:21
|
|
 Stage 5
|
pe fiecare treapta face overboost de 1.7-1,8 BAR iar constant sta intre 1,3 si 1,4 BAR.
BOV - ul e de la Forge, montat pe furtunul de la admisie la intercooler - vacuum e tras din acelasi loc de unde e si T-ul pt ceas (pe un furtun care vine fix din admisie)
puterea la volanta e de 289 CP si 420 NM masurat pe dyno la EDS in Germania.
|
|
|
15-08-07, 23:26
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by MadCow
pe fiecare treapta face overboost de 1.7-1,8 BAR iar constant sta intre 1,3 si 1,4 BAR.
BOV - ul e de la Forge, montat pe furtunul de la admisie la intercooler - vacuum e tras din acelasi loc de unde e si T-ul pt ceas (pe un furtun care vine fix din admisie)
puterea la volanta e de 289 CP si 420 NM masurat pe dyno la EDS in Germania.
|
Spune-mi te rog ....dupa ce ai montat BOV-ul daca ai avut vreo interventie asupra POP-OF-ului original al turbinei.....un capac..ceva sau vreo supapa de sens????
|
|
|
15-08-07, 23:39
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by GTA
Spune-mi te rog ....dupa ce ai montat BOV-ul daca ai avut vreo interventie asupra POP-OF-ului original al turbinei.....un capac..ceva sau vreo supapa de sens????
|
am incercat intr-o seara sa vad daca este vreo diferenta in modul in care descarca BOV-ul atmosferic. (chiar cu tine am vb despre cum pot anula DV-ul original) insa dupa o tura am pus totul la loc pt ca nu era nici o diferenta.
|
|
|
15-08-07, 23:55
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
|
Cand ai cumparat BOV-ul de la Forge ,in cutie ar fi trebuit sa gasesti un capac cu care se astupa POP-OF-ul turbinei(asata daca ai cumparat BOV-ul exact pentru motorul tau)....daca nu, se poate monta o supapa de sens pe vacuumul care pleaca din POP-OF...cu sensul catre turbina.
Legat de presiunea cu care mergi mie mi se pare exagerat de mare pentru puterea pe care o ai.....un c20LET cu 1.8 overboost si 1.5 constant sare de 400cp....
Poate o fi alta treaba la tine....
|
|
|
16-08-07, 11:20
|
|
 Stage 5
Member of: [Streetline-CCC] [PARTICIPANT CURSE]
|
mai contabil la presiunea asta mai ai putin si decolezi...ia baga tu frumos alt ceas si mai vb dupa aia.
|
|
|
18-08-07, 21:46
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by B39738
mai contabil la presiunea asta mai ai putin si decolezi...ia baga tu frumos alt ceas si mai vb dupa aia.
|
cred ca ceasul arata eronat la presiune mai mare....pe mapa de 204 CP am presiune maxima constanta aproape 0,5 bari... o sa incerc alt ceas cand ajung in tara.
|
|
|
18-08-07, 22:09
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by GTA
Cand ai cumparat BOV-ul de la Forge ,in cutie ar fi trebuit sa gasesti un capac cu care se astupa POP-OF-ul turbinei(asata daca ai cumparat BOV-ul exact pentru motorul tau)....daca nu, se poate monta o supapa de sens pe vacuumul care pleaca din POP-OF...cu sensul catre turbina.
Legat de presiunea cu care mergi mie mi se pare exagerat de mare pentru puterea pe care o ai.....un c20LET cu 1.8 overboost si 1.5 constant sare de 400cp....
Poate o fi alta treaba la tine....
|
am luat 2 BOV-uri, unul de la Forge (de la Racing Nick) si unul de la Baleys Motorsport (EDS)- ambele mi-au fost recomandata ca fiind speciale pt OPC insa la nici una nu a venit nimic pt anularea DV-ului original. Am vazut (pe un site din Anglia) ca toate lumea pune o astfel de supapa de sens pentru a anula DV-ul original (din cate am inteles si vazut in poze supapa vine pe furtunul de la vacumul DV-ului si lasa presiune spre DV dar nu lasa vacuum). ai idee de unde pot lua o astfel de supapa de sens?
merci
|
|
|
19-08-07, 02:28
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by MadCow
am luat 2 BOV-uri, unul de la Forge (de la Racing Nick) si unul de la Baleys Motorsport (EDS)- ambele mi-au fost recomandata ca fiind speciale pt OPC insa la nici una nu a venit nimic pt anularea DV-ului original. Am vazut (pe un site din Anglia) ca toate lumea pune o astfel de supapa de sens pentru a anula DV-ul original (din cate am inteles si vazut in poze supapa vine pe furtunul de la vacumul DV-ului si lasa presiune spre DV dar nu lasa vacuum). ai idee de unde pot lua o astfel de supapa de sens?
merci
|
O poti cumpara de la orice magazin de piese auto......nu cred ca o sa coste mai mult de 1-2 ron.. 
|
|
|
19-08-07, 11:21
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by GTA
O poti cumpara de la orice magazin de piese auto......nu cred ca o sa coste mai mult de 1-2 ron..  
|
 merci - ma gandeam ca am de cautat la greu
|
|
|
19-08-07, 13:05
|
|
 Stage 5
Member of: [Streetline-CCC] [PARTICIPANT CURSE]
|
contabil,esti pregatit?...hai ca aseara am iesit pe strazi,este fenomenal ce precizie a directiei am in deplasare...te asteptam cu drag,mai OPC.
|
|
|
19-08-07, 21:57
|
|
 Stage 5
|
nu prea sunt pregatit, am rupt un tampon la motor... cica am prea multa putere  )
|
|
|
|
|