Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > OPEL > Zona tehnica Opel

Zona tehnica Opel Zona tehnica, secrete, tips&tricks Opel

Reply

Thread Tools
Old 28-06-07, 23:38   #1
MANTUS

Stage 5

MANTUS's Avatar

Exclamation Radiator Intercooler

azi un prieten si-a schimbat uleiul la o zafira, iar cand a ajuns in faza de a schimba filtrul de ulei nu a reusit sa ia capacul si-a trebuit sa desfaca furtunul de la radiatorul de la intercooler.Intrebarea e: IN ACEL RADIATOR TREBUIE SA SE AFLE CEVA ULEI SAU APA??? CA ERA GOL GOLUTZ!!!
Old 29-06-07, 17:31   #2
platon911
Opel Driver

Stage 5

platon911's Avatar

Member of:
[Opel]
Default Re: Radiator Intercooler

in intercooler de obicei se afla o pelicula f fina de ulei......poate sa nu fie,nu e musai.Intercooleru' are rolu' de a raci aeru care intra in turbina
platon911 is offline   Reply With Quote
Old 29-06-07, 20:31   #3
MANTUS

Stage 5

MANTUS's Avatar

Question Re: Radiator Intercooler

Quote:
Originally Posted by platon911 View Post
in intercooler de obicei se afla o pelicula f fina de ulei......poate sa nu fie,nu e musai.Intercooleru' are rolu' de a raci aeru care intra in turbina
aham am inteles.Mersi mult de informatie.Aceasta qestie nu o stiam, dar omul cat traieste tot invata.Dar totusi eu ma gandeam ca circula ceva apa prin acel radiator mic. ?
MANTUS is offline   Reply With Quote
Old 29-06-07, 22:27   #4
GTA
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

GTA's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Opel]
[MERCEDES]

Quote:
Originally Posted by MANTUS View Post
aham am inteles.Mersi mult de informatie.Aceasta qestie nu o stiam, dar omul cat traieste tot invata.Dar totusi eu ma gandeam ca circula ceva apa prin acel radiator mic. ?
Daca si tu mai gandesti ....................nici macar nu stii ce vrei sa intrebi .

Si ca fapt divers intercooler-ul nu are legatura cu uleiul....ala care-i spui tu intercooler este de fapt un radiator de racire a uleiului si clar trebuie sa aibe ulei in el...nu apa sau altceva..intercooler-ul este un radiator mai mare prin care circula aerul de la turbina catre admisie si de acolo se intampla niste chestii pe care daca le-ai intelege,ti-ar schimba definitiv conceptia legata de scopul tau pe pamant.
Old 30-06-07, 12:57   #5
B39738

Stage 5

B39738's Avatar

Member of:
[Streetline-CCC]
[PARTICIPANT CURSE]

prin intercooler trebuie sa circule apa...orice demontare a acestuia atrage purjarea sistemului...se foloseste antigel cu apa in proportie 1:1 ...sa nu existe aer in el ca se duce naibii totul...spor la treaba...

PS:esti foarte tare frate de ai initiat topicul asta

www.completechip.ro
www.anulare-dpf.ro
B39738 is offline   Reply With Quote
Old 01-07-07, 17:44   #6
MANTUS

Stage 5

MANTUS's Avatar

Angry Re: Radiator Intercooler

Quote:
Originally Posted by GTA View Post
Daca si tu mai gandesti ....................nici macar nu stii ce vrei sa intrebi .

Si ca fapt divers intercooler-ul nu are legatura cu uleiul....ala care-i spui tu intercooler este de fapt un radiator de racire a uleiului si clar trebuie sa aibe ulei in el...nu apa sau altceva..intercooler-ul este un radiator mai mare prin care circula aerul de la turbina catre admisie si de acolo se intampla niste chestii pe care daca le-ai intelege,ti-ar schimba definitiv conceptia legata de scopul tau pe pamant.
poate ca nu m-am exprimat eu bine, dar nu toata lumea poate fi asa desteapta ca tine, sau alte persoane.Fiecare cat poate! Asa ca nu are rost sa faci pe inteligentu, trebuia sa explici si atata tot! Mersi oricum de raspuns
MANTUS is offline   Reply With Quote
Old 11-07-07, 18:21   #7
GTA
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

GTA's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Opel]
[MERCEDES]

Quote:
Originally Posted by B39738 View Post
prin intercooler trebuie sa circule apa...orice demontare a acestuia atrage purjarea sistemului...se foloseste antigel cu apa in proportie 1:1 ...sa nu existe aer in el ca se duce naibii totul...spor la treaba...

PS:esti foarte tare frate de ai initiat topicul asta
Ai uitat sa spui ce presiune trebuie sa aibe lichidul in functie de temperatura uleiului si arderea stoichiometrica.....chiar daca e diesel......
GTA is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -