Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Opel (https://forum.4tuning.ro/326-zona-tehnica-opel.html)
-   -   Radiator Intercooler (https://forum.4tuning.ro/326-zona-tehnica-opel/44853-radiator-intercooler.html)

MANTUS 28-06-07 23:38

Radiator Intercooler

azi un prieten si-a schimbat uleiul la o zafira, iar cand a ajuns in faza de a schimba filtrul de ulei nu a reusit sa ia capacul si-a trebuit sa desfaca furtunul de la radiatorul de la intercooler.Intrebarea e: IN ACEL RADIATOR TREBUIE SA SE AFLE CEVA ULEI SAU APA??? CA ERA GOL GOLUTZ!!!

platon911 29-06-07 17:31

Re: Radiator Intercooler

in intercooler de obicei se afla o pelicula f fina de ulei......poate sa nu fie;),nu e musai.Intercooleru' are rolu' de a raci aeru care intra in turbina

MANTUS 29-06-07 20:31

Quote:

Originally Posted by platon911 (Post 973435)
in intercooler de obicei se afla o pelicula f fina de ulei......poate sa nu fie;),nu e musai.Intercooleru' are rolu' de a raci aeru care intra in turbina

aham am inteles.Mersi mult de informatie.Aceasta qestie nu o stiam, dar omul cat traieste tot invata.Dar totusi eu ma gandeam ca circula ceva apa prin acel radiator mic. :-??

GTA 29-06-07 22:27

Quote:

Originally Posted by MANTUS (Post 973663)
aham am inteles.Mersi mult de informatie.Aceasta qestie nu o stiam, dar omul cat traieste tot invata.Dar totusi eu ma gandeam ca circula ceva apa prin acel radiator mic. :-??

Daca si tu mai gandesti ....................nici macar nu stii ce vrei sa intrebi .

Si ca fapt divers intercooler-ul nu are legatura cu uleiul....ala care-i spui tu intercooler este de fapt un radiator de racire a uleiului si clar trebuie sa aibe ulei in el...nu apa sau altceva..intercooler-ul este un radiator mai mare prin care circula aerul de la turbina catre admisie si de acolo se intampla niste chestii pe care daca le-ai intelege,ti-ar schimba definitiv conceptia legata de scopul tau pe pamant.

B39738 30-06-07 12:57

prin intercooler trebuie sa circule apa...orice demontare a acestuia atrage purjarea sistemului...se foloseste antigel cu apa in proportie 1:1 ...sa nu existe aer in el ca se duce naibii totul...spor la treaba...

PS:esti foarte tare frate de ai initiat topicul asta

MANTUS 01-07-07 17:44

Quote:

Originally Posted by GTA (Post 973757)
Daca si tu mai gandesti ....................nici macar nu stii ce vrei sa intrebi .

Si ca fapt divers intercooler-ul nu are legatura cu uleiul....ala care-i spui tu intercooler este de fapt un radiator de racire a uleiului si clar trebuie sa aibe ulei in el...nu apa sau altceva..intercooler-ul este un radiator mai mare prin care circula aerul de la turbina catre admisie si de acolo se intampla niste chestii pe care daca le-ai intelege,ti-ar schimba definitiv conceptia legata de scopul tau pe pamant.

poate ca nu m-am exprimat eu bine, dar nu toata lumea poate fi asa desteapta ca tine, sau alte persoane.Fiecare cat poate! Asa ca nu are rost sa faci pe inteligentu, trebuia sa explici si atata tot! Mersi oricum de raspuns

GTA 11-07-07 18:21

Quote:

Originally Posted by B39738 (Post 974425)
prin intercooler trebuie sa circule apa...orice demontare a acestuia atrage purjarea sistemului...se foloseste antigel cu apa in proportie 1:1 ...sa nu existe aer in el ca se duce naibii totul...spor la treaba...

PS:esti foarte tare frate de ai initiat topicul asta

Ai uitat sa spui ce presiune trebuie sa aibe lichidul in functie de temperatura uleiului si arderea stoichiometrica.....chiar daca e diesel......

All times are GMT +2. The time now is 00:14.

- Copyright 2026 4Tuning