Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > OPEL > Zona tehnica Opel

Zona tehnica Opel Zona tehnica, secrete, tips&tricks Opel

Reply

Thread Tools
Old 22-09-12, 10:11   #1
mcsimus

Stage 1

Default Acceleratie probleme ! HELP !!!

Salutare tuturor.In urma cu ceva timp am intampinat ceva probleme cu potentiometrul de pe clapeta de acceleratie,pe care am hotarat sa il schimb,deoarece masina dadea in nas iar pedala de acceleratie se intarea undeva pe la 2500 turatii.Dupa schimbarea potentiometrului,a fost nevoie de stergerea erorii cu testerul,iar mecanicul a tras atunci concluzia,din parametrii afisati,ca in scurt timp ar trebui sa schimb intreg ansamblul clapeta acceleratie,dar nu l-am luat in serios deoarece alte dati mi-a mai spus ca as mai avea si alte probleme,pe care intr-un final am aflat,de la un vecin foarte priceput,care este si mecanic,ca nu le-as avea.La o saptamana dupa ce am schimbat potentiometrul,am hotarat sa merg putin mai sportiv cu masina,in sensul ca o schimbam pe la 4000-4500 rpm,iar in bord imi aparea Check Engine, si parea ca masina se zgaltaie,dar asta se intampla numai la turatii ceva mai mari.La distanta de vreo 3 zile,masina a inceput sa dea iar in nas ca atunci cand am avut potentiometrul defect,si culmea,pe tester a iesit ca as avea probleme la senzorul de pe axele cu came,si iarasi la potentiometrul de pe clapeta de acceleratie.Rog pe cine cunoaste sa imi dea un sfat,deoarece vecinul meu mecanic,este plecat si nu imi poate da un "diagnostic" fara sa se uite sub capota.Masina este Opel corsa B 1.4 16v motor X14XE.Multumesc !
mcsimus is offline   Reply With Quote
Old 25-10-12, 23:15   #2
reparatiiecu

Stage 1

Default Re: Acceleratie probleme ! HELP !!!

Salut, poti sa schimbi zilnic clapete de acceleratie. Clapeta ta este 100% perfecta. Toate defectele sunt date din ecu. Te pot ajuta eu cu reparatia calculatorului. Pentru detalii suna la 0763 783 990
reparatiiecu is offline   Reply With Quote
Old 26-10-12, 09:59   #3
mcsimus

Stage 1

Default Re: Acceleratie probleme ! HELP !!!

Quote:
Originally Posted by reparatiiecu View Post
Salut, poti sa schimbi zilnic clapete de acceleratie. Clapeta ta este 100% perfecta. Toate defectele sunt date din ecu. Te pot ajuta eu cu reparatia calculatorului. Pentru detalii suna la 0763 783 990

Iti multumesc pentru raspuns.Am trimis ECU la reparat in urma cu 3 saptamani la un domn Mihai din Bucuresti,iar acum astept sa il primesc.
mcsimus is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -