Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Zona tehnica VW

Zona tehnica VW Zona tehnica, secrete, tips&tricks VW

Reply

Thread Tools
Old 27-08-08, 17:19   #1
lucian secara

Stage 2

Question pret distributie???

stie cineva cam cat ma duce distributia +pompa apa+rola AC+ ce curele mai trebuiesc?? Va multumesc mult de tot
Motor 1,9tdi, 101cp din 2003
lucian secara is offline   Reply With Quote
Old 27-08-08, 18:03   #2
iulian2476

Stage 5

iulian2476's Avatar

Default Re: pret distributie???

Nu m-am lovit de aceasta problema si nu stiu sa iti spun niste preturi. Cauta pe Google . Daca vrei sa afli daca motorul tau e AXR, deschide capota motorului si uita-te ce scrie pe motor. Vezi ca e un topic mai jos pe aceasta pagina (Informatii ITP Golf 4...) unde am pus niste poze si daca maresti poza vezi unde scrie la mine modelul motorului. Sterge-l si vezi ce scrie pe el. Daca ai cartea tehnica a masinii, acolo gasesti tot ce te intereseaza, in functie de kilometrajul masinii, cu privire la ce trebuie schimbat.
iulian2476 is offline   Reply With Quote
Old 27-08-08, 22:31   #3
Marius

Stage 5

Marius's Avatar

Member of:
[VW]

In jur de 1500 ron piese OEM, fara manopera.
Marius is offline   Reply With Quote
Old 28-08-08, 08:35   #4
lucian secara

Stage 2

Talking Re: pret distributie???

Quote:
Originally Posted by last. View Post
In jur de 1500 ron piese OEM, fara manopera.
zi-mi si mie ce inseamna OEM?? :d
lucian secara is offline   Reply With Quote
Old 28-08-08, 09:49   #5
simplu

Stage 4

An original equipment manufacturer, or OEM is typically a company which uses a component made by a second company in its own product, or sells the product of the second company under its own brand. The specific meaning of the term varies in different contexts.

http://en.wikipedia.org/wiki/Origina...t_manufacturer
simplu is offline   Reply With Quote
Old 28-08-08, 13:41   #6
iulian2476

Stage 5

iulian2476's Avatar

Ca o completare pentru ce s-a scris mai sus, defapt o traducere, pentru cine nu intelege, sau nu deduce.
Diviziunea muncii a impus in timp ca fiecare agent economic sa se specializeze intr-un domeniu de activitate anume. Volkswagen nu poate produce toate componentele masinii de o calitate superioara, si atunci comenada (de exemplu) baterii de la Varta, turbine de la Garret, sisteme audio incar de la Blaupunkt, sau jante de la Borbet, etc. Chiar daca piesele nu au fost fabricate de Volkswagen, se aplica pe ele sigala VW-Audi, care impune un anumit standard de calitate acestor producatori adanc ancorati in diviziunea muncii. Deci aceste piese au de obicei 2 firme trecute pe ele: cea care le-a comandat, si cea care le-a fabricat (ambele firme fiind destul de cunoscute publicului si cu personalitate distincta, ambele avand de castigat din aceasta afacere). Cea care le produce isi asigura piata de desfacere (dar respecta conditiile impuse de solicitant) , iar cea care le comanda obtine produse de calitate (chiar daca sunt mai scumpe).

Cel mai utilizat cuvant pentru "piese OEM" ar fi pe roamaneste: piese originale

Last edited by iulian2476; 28-08-08 at 17:48.
iulian2476 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -