Salut.
Sper sa te mai lamureasca putin
http://incepator.ro/tehnice/ulei_auto.asp asta.
Cu toate ca multi probabil stiu aceste chestii, nu mi se pare ca se spun pe forum legat de ulei.
Cum vei citi si in documentul ala conteaza mult a doua cifra, daca vrei consum mai mic de ulei folosesti o cifra mai mare 10W
40, daca vrei consum mai mic de combustibil si poate puteri usor sporite fata de normal fol unu mai putin vascos 10W
30. De asemenea e f important si
Specificatii API - categoria "service" (SA - SL) (motoare benzina) (din cate stiu motorul de 1.8 e benzina la golf, ca asta am eu..cre ca e la fel si la passat).
Quote:
SA - Pentru motoare foarte vechi, fara cerinte de performanta. Folosita numai atunci cānd este ceruta īn mod special de fabricant.
SB - Pentru motoare foarte vechi. Folosita numai atunci cānd este ceruta īn mod special de fabricant.
SC - Pentru motoare fabricate pāna īn anul 1967.
SD - Pentru motoare fabricate pāna īn anul 1971.
SE - Pentru motoare fabricate pāna īn anul 1979.
SF - Pentru motoare pe benzina fabricate dupa 1980, pāna īn anul 1989. Īn comparatie cu SE asigura o curatire mai buna a partilor active ale motorului si reducerea depunerilor, rezistenta la oxidare si protectie la uzura mai ridicate.
SG - Pentru motoare fabricate dupa 1980, pāna īn anul 1993 inclusiv. Recomandat la autoturismele si autoutilitarele pe benzina. Aditivare mai ridicata īn comparatie cu SF.
SH - Pentru motoare fabricate pāna īn anul 1996 inclusiv. Valabil īncepānd cu 1993, contine un sistem de asigurare a calitatii care īn comparatie cu SG asigura īn mod mai sever proprietatile uleiului.
SJ - Pentru toate motoarele folosite īn prezent. A fost introdusa īn clasificarile API dupa 1996. Este mai eficienta decāt SH īn ceea ce priveste stabilitatea la oxidare la temperaturi īnalte, compatibilitatea cu catalizatorul, spumare redusa.
SL - A fost introdusa īncepānd cu iulie 2001. Standard inca in vigoare.
SM - Cea mai īnalta clasa de performanta pentru motoarele pe benzina dupa clasificarea API. A fost introdusa īncepānd cu noiembrie 2004. Pentru toate motoarele performante produse īn prezent, avand o protectie imbunatatita impotriva depozitelor si lucrului l temperaturi scazute. Unele uleiuri pot primi specificatia "Energy Saving",
|
Daca n-ai schimbat inca uleiul baga un ochi si mai documenteaza-te, daca ai schimbat vei avea mai multe info la urm schimbare. Parerea mea personala e ca cel mai bine fol ce indica producatorul. 'Om fi noi destepti, dar parca tind sa cred ca inginerii de la vag stiu mai multe.
Sper sa va fie de ajutor info astea si la cat mai multi km fara incidente.. "neplacute"