Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Zona tehnica VW

Zona tehnica VW Zona tehnica, secrete, tips&tricks VW

Reply

Thread Tools
Old 02-11-09, 13:08   #1
bogdyAR

Stage 5

bogdyAR's Avatar

Member of:
[VW]
Exclamation Schimbul de ulei

Buna,

Mai am cateva mii de km de facut si pe urma ar trebui sa fac schimbul de ulei.
Am un Passat Variant din 91' cu motor de 1.8.
Ce ulei imi sugerati sa folosesc?
Tinand cont ca pana acuma am folosit 10w40 de la Castrol si intre schimburile de ulei mai trebuia sa complectez din cand in cand cate putin si mai ales in sezonul rece.
bogdyAR is offline   Reply With Quote
Old 02-11-09, 13:10   #2
XoRRo
Opel Driver

Stage 5

XoRRo's Avatar

Member of:
[Opel]
[VW]
Default Re: Schimbul de ulei

daca masina a mers bine baga tot castrol 10w40
XoRRo is offline   Reply With Quote
Old 02-11-09, 13:14   #3
bogdyAR

Stage 5

bogdyAR's Avatar

Member of:
[VW]

pai asta e ideea ca ma deranjaza consumul de ulei...si nu stiu ce sa fac...sa schimb uleiul cu unul full syntetic?
am mai citit si pe alte forum-uri ca ce-i de la vw recomanda 0w40, 0w30, 5w40...
deja incep sa am o dilema....
Old 02-11-09, 16:04   #4
iguana69

Stage 2

5w40 eu stiam ca e bun la motoare mari de la 1.8 in colo acu nu stiuh in carte tie ce iti zice sa bagi?
iguana69 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-09, 22:11   #5
bogdyAR

Stage 5

bogdyAR's Avatar

Member of:
[VW]
Exclamation Re: Schimbul de ulei

pai in cartea tehnica zice ca masina pleaca din fabrica cu 0w30 sau 0w40....
multi zic ca 5w40 e bun...alti zic ca 10w40 e si mai bun...
eu unu am bagat odata 15w40 de la esso si era apa curata....facea o galagie motorul de numa...plus ca papa la fiecare 1000 km cate 0.300 L ulei...
ce-i drept castrol nu mananca asa mult....adica de la un schimb la altul adica la 10.000 km complectez maxim 1 L....
acuma astept sa vad ce mai zice lumea....poate ma lamureste si pe mine cineva....
sau merg direct la VW la reprezentanta sa ma jupoaie aia de banii....
Old 02-11-09, 22:16   #6
iguana69

Stage 2

si castrol si aral e bun iar intra pe autokarma ca mi-a zis cinva ca ar fii peacol o lista pt motorizari ce ulei
iguana69 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-09, 07:17   #7
andreiand1
VW Driver

Stage 4

andreiand1's Avatar

Member of:
[VW]

mi se pare f mare consumul de ulei....daca zici ca in 10 mii tre sa completezi 1 L. golful meu are 225 mii km, motor 1.8 8v dar nu papa ulei deloc, dar absolut deloc. la fiecare schimb de ulei, schmb si filtrul iar in motorul meu intra 4 L de ulei, iar la schimb, dupa 10 mii km, scot cam 3.7 L, tinanad cont ca si in filtrul de ulei mai ramane ceva din uleiul vechi. oricum intre schimburi, verific constant uleiul dar pe joja imi sta la acelasi nivel deci nu e nevoie sa completez deloc.
folosesc doar ulei full Syntetic, vara 15W40, iar iarna 10w40.
a si de la ultimele 3 schimburi pun doar Mobil1...este foarte bun calitativ si pretul este decent.
numai bine!
Old 03-11-09, 11:23   #8
bogdyAR

Stage 5

bogdyAR's Avatar

Member of:
[VW]
Post Re: Schimbul de ulei

pai asta e ideea....toata lumea foloseste ce e mai rentabil la pret....
mai mult ca sigur la mine sunt probleme si la motor...are 260.000 km si nu a fost desfacut niciodata....dar cred ca acuma ar fi cazul sa ii fac o revizie generala...la motor...
Old 05-11-09, 09:56   #9
gargamel

Stage 1

gargamel's Avatar

Salut.
Sper sa te mai lamureasca putin http://incepator.ro/tehnice/ulei_auto.asp asta.
Cu toate ca multi probabil stiu aceste chestii, nu mi se pare ca se spun pe forum legat de ulei.
Cum vei citi si in documentul ala conteaza mult a doua cifra, daca vrei consum mai mic de ulei folosesti o cifra mai mare 10W40, daca vrei consum mai mic de combustibil si poate puteri usor sporite fata de normal fol unu mai putin vascos 10W30. De asemenea e f important si Specificatii API - categoria "service" (SA - SL) (motoare benzina) (din cate stiu motorul de 1.8 e benzina la golf, ca asta am eu..cre ca e la fel si la passat).
Quote:
SA - Pentru motoare foarte vechi, fara cerinte de performanta. Folosita numai atunci cānd este ceruta īn mod special de fabricant.
SB - Pentru motoare foarte vechi. Folosita numai atunci cānd este ceruta īn mod special de fabricant.
SC - Pentru motoare fabricate pāna īn anul 1967.
SD - Pentru motoare fabricate pāna īn anul 1971.
SE - Pentru motoare fabricate pāna īn anul 1979.
SF - Pentru motoare pe benzina fabricate dupa 1980, pāna īn anul 1989. Īn comparatie cu SE asigura o curatire mai buna a partilor active ale motorului si reducerea depunerilor, rezistenta la oxidare si protectie la uzura mai ridicate.
SG - Pentru motoare fabricate dupa 1980, pāna īn anul 1993 inclusiv. Recomandat la autoturismele si autoutilitarele pe benzina. Aditivare mai ridicata īn comparatie cu SF.
SH - Pentru motoare fabricate pāna īn anul 1996 inclusiv. Valabil īncepānd cu 1993, contine un sistem de asigurare a calitatii care īn comparatie cu SG asigura īn mod mai sever proprietatile uleiului.
SJ - Pentru toate motoarele folosite īn prezent. A fost introdusa īn clasificarile API dupa 1996. Este mai eficienta decāt SH īn ceea ce priveste stabilitatea la oxidare la temperaturi īnalte, compatibilitatea cu catalizatorul, spumare redusa.
SL - A fost introdusa īncepānd cu iulie 2001. Standard inca in vigoare.
SM - Cea mai īnalta clasa de performanta pentru motoarele pe benzina dupa clasificarea API. A fost introdusa īncepānd cu noiembrie 2004. Pentru toate motoarele performante produse īn prezent, avand o protectie imbunatatita impotriva depozitelor si lucrului l temperaturi scazute. Unele uleiuri pot primi specificatia "Energy Saving",
Daca n-ai schimbat inca uleiul baga un ochi si mai documenteaza-te, daca ai schimbat vei avea mai multe info la urm schimbare. Parerea mea personala e ca cel mai bine fol ce indica producatorul. 'Om fi noi destepti, dar parca tind sa cred ca inginerii de la vag stiu mai multe.

Sper sa va fie de ajutor info astea si la cat mai multi km fara incidente.. "neplacute"

Last edited by gargamel; 05-11-09 at 09:59.
gargamel is offline   Reply With Quote
Old 05-11-09, 10:05   #10
szoke_sz

Stage 5

szoke_sz's Avatar

Member of:
[VW]

lasa castrolul, baga valvoline max life 10w40, sau rheinol 10w40...castrolulnu mai e calitate ca se face in turcia...si in mos miraculos dispare din baie..
szoke_sz is offline   Reply With Quote
Old 05-11-09, 10:47   #11
bogdyAR

Stage 5

bogdyAR's Avatar

Member of:
[VW]
Exclamation Re: Schimbul de ulei

multumesc fratilor de raspuns....
o sa incerc sa vada daca da rezultate....
estimez ca undeva peste 2 saptamani sa fac schimbul de ulei si atunci o sa vad diferenta....
in cazul in care motorul inca consuma ulei...cred ca va trebui sa merg sa ii fac o revizie generala....

oricum...multumesc mult!
Old 06-11-09, 18:49   #12
andreiand1
VW Driver

Stage 4

andreiand1's Avatar

Member of:
[VW]

legat de tara in care se fabrica, elementul care te lamureste cel mai usor si cel mai sigur e codul de bare.
daca codul de bare incepe cu cifra 4, atunci este fabricat in germania.
pentru celelalte tari nu stiu cifrele.
eu urmaresc doar cifra 4 pentru ca asta ma intereseaza.
numai bine
andreiand1 is offline   Reply With Quote
Old 06-11-09, 19:03   #13
bogdyAR

Stage 5

bogdyAR's Avatar

Member of:
[VW]
Thumbs up Re: Schimbul de ulei

si asta e un aspect de urmarit...
- Copyright 2026 4Tuning -