![]() |
Schimbul de ulei
Buna,
Mai am cateva mii de km de facut si pe urma ar trebui sa fac schimbul de ulei. Am un Passat Variant din 91' cu motor de 1.8. Ce ulei imi sugerati sa folosesc? :help: Tinand cont ca pana acuma am folosit 10w40 de la Castrol si intre schimburile de ulei mai trebuia sa complectez din cand in cand cate putin si mai ales in sezonul rece. :confused: |
Re: Schimbul de ulei
daca masina a mers bine baga tot castrol 10w40
|
pai asta e ideea ca ma deranjaza consumul de ulei...si nu stiu ce sa fac...sa schimb uleiul cu unul full syntetic?
am mai citit si pe alte forum-uri ca ce-i de la vw recomanda 0w40, 0w30, 5w40... deja incep sa am o dilema.... :sad: |
5w40 eu stiam ca e bun la motoare mari de la 1.8 in colo acu nu stiuh in carte tie ce iti zice sa bagi?
|
pai in cartea tehnica zice ca masina pleaca din fabrica cu 0w30 sau 0w40....
multi zic ca 5w40 e bun...alti zic ca 10w40 e si mai bun...:shock: eu unu am bagat odata 15w40 de la esso si era apa curata....facea o galagie motorul de numa...plus ca papa la fiecare 1000 km cate 0.300 L ulei... ce-i drept castrol nu mananca asa mult....adica de la un schimb la altul adica la 10.000 km complectez maxim 1 L.... acuma astept sa vad ce mai zice lumea....poate ma lamureste si pe mine cineva.... sau merg direct la VW la reprezentanta sa ma jupoaie aia de banii....:sad: |
si castrol si aral e bun iar intra pe autokarma ca mi-a zis cinva ca ar fii peacol o lista pt motorizari ce ulei
|
mi se pare f mare consumul de ulei....daca zici ca in 10 mii tre sa completezi 1 L. golful meu are 225 mii km, motor 1.8 8v dar nu papa ulei deloc, dar absolut deloc. la fiecare schimb de ulei, schmb si filtrul iar in motorul meu intra 4 L de ulei, iar la schimb, dupa 10 mii km, scot cam 3.7 L, tinanad cont ca si in filtrul de ulei mai ramane ceva din uleiul vechi. oricum intre schimburi, verific constant uleiul dar pe joja imi sta la acelasi nivel deci nu e nevoie sa completez deloc.
folosesc doar ulei full Syntetic, vara 15W40, iar iarna 10w40. a si de la ultimele 3 schimburi pun doar Mobil1...este foarte bun calitativ si pretul este decent. numai bine! |
pai asta e ideea....toata lumea foloseste ce e mai rentabil la pret....
mai mult ca sigur la mine sunt probleme si la motor...are 260.000 km si nu a fost desfacut niciodata....dar cred ca acuma ar fi cazul sa ii fac o revizie generala...la motor... |
Salut.
Sper sa te mai lamureasca putin http://incepator.ro/tehnice/ulei_auto.asp asta. Cu toate ca multi probabil stiu aceste chestii, nu mi se pare ca se spun pe forum legat de ulei. Cum vei citi si in documentul ala conteaza mult a doua cifra, daca vrei consum mai mic de ulei folosesti o cifra mai mare 10W40, daca vrei consum mai mic de combustibil si poate puteri usor sporite fata de normal fol unu mai putin vascos 10W30. De asemenea e f important si Specificatii API - categoria "service" (SA - SL) (motoare benzina) (din cate stiu motorul de 1.8 e benzina la golf, ca asta am eu..cre ca e la fel si la passat). Quote:
Sper sa va fie de ajutor info astea si la cat mai multi km fara incidente.. "neplacute" :) |
lasa castrolul, baga valvoline max life 10w40, sau rheinol 10w40...castrolulnu mai e calitate ca se face in turcia...si in mos miraculos dispare din baie..
|
multumesc fratilor de raspuns....:-)
o sa incerc sa vada daca da rezultate.... estimez ca undeva peste 2 saptamani sa fac schimbul de ulei si atunci o sa vad diferenta.... in cazul in care motorul inca consuma ulei...cred ca va trebui sa merg sa ii fac o revizie generala....:chainsaw: oricum...multumesc mult! |
legat de tara in care se fabrica, elementul care te lamureste cel mai usor si cel mai sigur e codul de bare.
daca codul de bare incepe cu cifra 4, atunci este fabricat in germania. pentru celelalte tari nu stiu cifrele. eu urmaresc doar cifra 4 pentru ca asta ma intereseaza. numai bine |
si asta e un aspect de urmarit... ;)
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:59. |
- Copyright 2026 4Tuning