20-02-09, 13:44
|
|
 Stage 5
|
Re: Cat o sa mai reziste oltcitu
foarte posibil...
in RO stiu ca e stipulat clar in lege, 30ani de la data incheierii fabricatiei modelului respectiv.
(in Ungaria, exista o incadrare 'hobby car', in care se pot inmatricula autovehicule cu varsta de peste 20ani, sunt scutite de la impozit, ITP odata pe an(in caz ca vrei sa circuli cu ea), asigurarea costa mai putin, inmatricularea ca autovehicul hobby presupune aceleasi taxe/aceeasi pasi ca la o inmatriculare normala, lipsa obligativitatii ITP/RCA (la ei, ca o masina sa ramana inmatriculata, trebuie sa aibe sau ITP sau RCA, obligatoriu, altfel e radiata din circualatie))
la noi e ca la nimeni...
|
|
|
20-02-09, 16:17
|
|
Oltcit Driver
 Stage 5
Member of: [Oltcit] [DAEWOO] [SKODA]
|
Re: Cat o sa mai reziste oltcitul?
Mi se pare normal sa putem circula cu o anumita masina indiferent de varsta, dar uitati un lucru, nu traim in Germania, ori in Ungaria, traim in Romania, tara unde pe alesii nostrii ii doare in cot, sa nu zic ce gandesc cu adevarat, si se gandesc decat la ei si la cum sa ma vanda tara, nici peste 100 de ani n-o sa vezi la noi ce este in Germania, spre exemplu, sau ma multumesc si cu Ungaria.
Poate o sa inmatriculam oltencele in Germania, in Ungaria, sau chiar in Bulgaria, ca am vazut ca e la moda, si o sa circulam cu ele aici, iar atunci sa vedem ce le mai debiteaza mintea, ca trebuie sa gaseasca ceva sa le interzica.
Last edited by darck_angel64; 20-02-09 at 16:21.
|
|
|
20-02-09, 16:23
|
|
Banned
 Stage 5
|
Se pare într-adevar ca în RO legile se fac cu ***** nu cu capul.
Aici în Duisburg exista un singur OLTCIT, este unul albastru ceriu, culoare originala româneasca, tipul locuieste în cartierul MEIDRICH si are deja pe el de un car de vreme numere de oldtimer cu "H".
Last edited by manu_96xls; 20-02-09 at 18:50.
|
|
|
20-02-09, 16:26
|
|
Oltcit Driver
 Stage 5
|
frumos, dar pana cand legislatia romaneasca o sa permita o sa-l conserv cat pot de bine.
|
|
|
20-02-09, 16:29
|
|
Banned
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by darck_angel64
frumos, dar pana cand legislatia romaneasca o sa permita o sa-l conserv cat pot de bine.
|
si de reînmatriculat or sa-l reînmatriculeze DIN PACATE eventual stranepotii tai daca nu-l topeste rugina pîna atunci
|
|
|
20-02-09, 18:01
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by CyberCSX
Aici în Duisburg exista un singur OLTCIT, este unul albastru ceriu, culoare originala româneasca, tipul locuieste în cartierul MEIDRICH si are deja pe el de un car de vreme numere de oldtimer cu "H".
|
poti sa ii faci poze daca te rog frumos? 
eventual sa stai de vorba cu el(sau sa ii lasi bilet in parbriz), sa vezi cum sta cu piesele de schimb...poate mai are nevoie de ceva, poate il putem ajuta cu ceva
chiar as vrea sa vad oltcit cu nr de germania....
|
|
|
20-02-09, 18:36
|
|
Banned
 Stage 5
|
Daca-l întîlnesc / vad prin oras, cu placere. Stiu numai cartierul unde sta deoarece o vreme era permanent parcat afara. De cînd are pe el numere de "H" are garaj (l-am vazut o data cînd a bagat-o în garaj în toamna 2008 ) si eu eram în trecere pe acolo, tot cu masina.
Last edited by CyberCSX; 20-02-09 at 18:48.
|
|
|
23-02-09, 13:30
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [Opel] [Oltcit]
|
ideea asta cu masinile retro e foarte bine venita si la noi. mai e mult pana romania va deschide ochii. ar trebui ca statul roman sa sustina pastrarea masinilor vechi mai ales cele de productie autohtona... sper ca domnu tariceanu sa viseze intr-o noapte ca este accidentat de o dacie 1100... poate se trezeste si el la realitate. culmea, nu dau voie sa ne aducem masini de afara dar nu ne lasa nici sa le putem pastra pe cele vechi... Traim in Roamania....
|
|
|
23-02-09, 18:54
|
|
Oltcit Driver
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by MihaiS
... sper ca domnu tariceanu sa viseze intr-o noapte ca este accidentat de o dacie 1100...
|
atunci va face tot posibilul sa le scoata
|
|
|
23-02-09, 18:59
|
|
Oltcit Driver
 Stage 5
Member of: [Moderators] [Oltcit] [Fiat]
|
Quote:
Originally Posted by darck_angel64
atunci va face tot posibilul sa le scoata
|
Si eu sa fiu la volan 
Orice lege o sa dea ei...eu tot nu renunt la oltcit!
|
|
|
03-03-09, 02:12
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [Oltcit] [Opel]
|
eu unul nu renunt la oltcit orice ar fi !!! de-as stii ca merg cu el numai pe camp si nu-l dau la remat sau fier vechi  doamneeee feresteee...
|
|
|
03-03-09, 19:05
|
|
 Stage 5
Member of: [Oltcit]
|
Pana nu vad Trabantu scos din circulatie ,pana atunci kilometri fara numar!!
|
|
|
04-03-09, 15:11
|
|
Oltcit Driver
 Stage 5
Member of: [DAEWOO] [Oltcit] [Old School Cars] [4Rally]
|
Da cu ce te deranjeaza Trabantul? E o masina la fel ca toate celelalte... daca tu gandesti asa despre Trabant poti fi sigur ca sunt multi care gandesc asa despre Oltcit...
|
04-03-09, 16:00
|
|
Oltcit Driver
 Stage 5
Member of: [Moderators] [Oltcit] [Fiat]
|
Pentru trabant-isti din cate stiu eu sa aprobat acea lege in care este specificat ca mai sunt putine trabant-uri in circulatie si nu are rost sa le scoata...cu conditia sa puna catalizatoare pe ele..parca
Oricum aici este vorba de Oltcit nu de Trabant!
|
|
|
04-03-09, 17:24
|
|
 Stage 5
|
n-a fost nici o asemenea lege...
cu montatul catalizatoarelor, a fost la TV...cum ca in Ungaria din 2012, trabantul (de fapt toate masinile non-euro) vor fi obligate sa isi monteze catalizatoare. Inca nu exista legislatie, inca nu se stie cat va costa, etc...
|
|
|
|
|