Go Back   Forum 4Tuning > Diverse > Tot ceea ce nu poate fi incadrat

Reply

Thread Tools
Old 12-05-10, 01:03   #31
werwceul

Stage 5

Default Re: Ce mai urmeaza? Sa vanda "Base" tara?

chiar auzeam aseara la nasul (b1tv) cum l-a intrebat radu moraru pe dinu patriciu de ceva si el raspunde altceva si apoi zice" in 2000-2004(pe vremea lui iliescu) romania avea doar 2 miliarde de dolari (cred ca atunci nu erau euro) datorie externa.
din 2004-2010 romania are datorii de 70 miliarde euro (sau 700, nu mai retin, oricum enorm in euro si infinit de mult transformat in lei :P )"
Apoi nasul intreaba...si cu bani din privatizarea bcr ce ati facut...la care raspunde patriciu" am trait de acolo si nu a trebuit sa ne bagam in datorii"

ce am inteles eu din ce zice el?
s-a furat cat s-a putut in perioada lui iliescu, acum vine basesc, incearca sa readuca tara la liman dar din pacate, datoriile sunt mult prea mari, dobanda lunar trebuie platita, dar trebuie si bani la oameni.
in 1965 ceausescu era cam in aceeasi situatie in care-i basescu acum.
dar el a procedat simplu, nu importam nimic, producem noi si exportam noi, eventual facem schimb.
oare daca noi nu am cumpara zahar din germania cu 2E/kil si l-am produce din sfecla noastra si pretul ar fii de 2LEI/kil s-ar supara careva?
sau daca am cultiva cartofi romanesti, sau mere sau mama dracului si le-am vinde la noi in piata si n-am mai aduce mere de tot rahatul din turcia...oare ne-ar merge mai rau?
sunt curios daca ne-am apuca de lucru , somerii sa lucreze in...agricultura, statul sa puna la lucru somerii, nu-ti gasesti de lucru, ok, mergi aduna gunoaiele de pe malul raurilor si primesti de mancare si iti asiguram drumul.
nu vrei la adunat gunoaie, nici o problema, mergi la cules mere in livezi(daca mai avem prin romania asa ceva)
nu vrei in livada? apuca-te si sapa santuri pentru a face drumuri.
dar daca fiecare sta si zice...da-l in masa, oricum nu ma duc sa lucru pentru 600ron/luna salariu, mai bine stau pe facebook si hi5 sau alte rahaturi decat sa lucru...oricum statul trebuie sa ma intretina...doar nu ma lasa sa moara.
aici gresim cu totii, recunosc, si mie imi place sa belesc ariciu...dar din cand in cand mai si lucrez.

toata lumea ca base in sus base in jos, dar sa nu uitam o treaba, i-a obligat pe judecatori sa isi faca mai repede treaba...nu in 5 ani un proces simplu ci in 2-3 luni.
sa nu uitam de partile pozitive, sunt sigur ca are mult mai multe decat altii.
dar cand esti o singura caprioara si in jurul tau sunt numai lupi...ce faci?
JOCI CUM ITI CANTA EI, sau ma insel?

mi-am adus aminte, dupa al-2-lea razboi mondial germania era la pamant(pentru cei tineri exista discovery nu numa mtv si nfs).
cine nu avea de lucru i-au pus la facut strazi
reparat cladiri...si pe bani de nimic.
si uite asa , in germania poti merge fara limita de km pe unele drumuri.
daca am inteles bine fundatia la drumurile nemtesti sunt de 115cm adancime...culmea in romania teoretic are 25, dar daca la ion ii tre un sac in gheama pe gheorghe si fura 2 saci il pune in dacia lui veche si o plecat.
gandirea romaneasca

Last edited by werwceul; 12-05-10 at 01:05.
werwceul is offline   Reply With Quote
Old 12-05-10, 02:46   #32
vacaroz

Stage 5

vacaroz's Avatar

Member of:
[VW]

las ca si basescu a furat a 2-a flota comerciala din lume....
fapte, dovezi nu vorbe. asa toti se bat cu pumnii in piept ca au facut treaba
vacaroz is offline   Reply With Quote
Old 12-05-10, 09:00   #33
Dany.bilan628
VW Driver

Stage 5

Dany.bilan628's Avatar

Member of:
[4Rally]
[VW]
[Toyota]

Quote:
Originally Posted by werwceul View Post
acum vine basesc, incearca sa readuca tara la liman dar din pacate, datoriile sunt mult prea mari, dobanda lunar trebuie platita, dar trebuie si bani la oameni.
banuiesc că īți dai seama că ce spui tu acolo e frecție la picior de lemn
īn mandatul anterior,cānd nu era criză sau alte probleme similare ce anume a făcut Băse ăsta al vostru de vă merge așa bine?
PD-L este un partid subordonat lui Băse și tot ce zice el se execută, de aceea suntem īn rahatul in care suntem. Daca Boc făcea ceea ce este necesar, criza tot ar fi venit īn vizită și la noi dar consecințele ar fi fost mult mai blānde.
Băse al vostru a devenit un fel de mic dictator...dar bănuiesc că asta știai deja.Așa că aștia care l-ați votat ar trebui să aveți ciocul mic și joc de glezne și să nu spuneți ca nu sunteți conduși cum trebuie pentru că voi v-ați ales conducătorii.

Quote:
toata lumea ca base in sus base in jos, dar sa nu uitam o treaba, i-a obligat pe judecatori sa isi faca mai repede treaba...nu in 5 ani un proces simplu ci in 2-3 luni.
sa nu uitam de partile pozitive, sunt sigur ca are mult mai multe decat altii.
dar cand esti o singura caprioara si in jurul tau sunt numai lupi...ce faci?
JOCI CUM ITI CANTA EI, sau ma insel?
Cred că dacă citești mai atent nici tu nu crezi ce ai scris.

Last edited by Dany.bilan628; 12-05-10 at 09:04.
Dany.bilan628 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-10, 11:36   #34
werwceul

Stage 5

Bun, rau, este presedintele romaniei.
A fost ales de o tara intreaga nu de x sau y.
Prezenta la vot nu este obligatorie!
Multi spun, lasa ca nu ma duc la vot ca oricum iasa cine trebuie...bun frate, nu mergi tu, nu ma duc eu, nu merge vecinu si uite asa nu merg 2-3-4-5 ilioane de oameni.
ei bine, cu alea 5 milioane de oameni care inseamna aproape 25% din populatia romaniei, s-ar putea schimba ceva, sau poate nu, dar macar ai incercat nu ti-au furat altii voturile noaptea.
Cand ii aud pe unii si pe altii ca voi l-ati votat, frate, da de unde stii tu ce am votat eu?
poate am votat udmr-ul ca-s ungur...acum ce parere ai? :d
el o furat flota(foarte discutabila treaba)
becali o furat jumate de bucuresti, patriciu rafinariile, vantu bancorex-ul, sever muresan, banca dacia-felix...si putem continua lista......mult si bine ca tot nu ajhungem nicaieri.

cred ca solutia ar fii sa strangem cureaua, sa nu mai importam nimic si sa incepem noi sa producem, sa lucram nu sa cersim
Old 12-05-10, 21:32   #35
G0rdy
Banned

Stage 5

Quote:
Bun, rau, este presedintele romaniei.
A fost ales de o tara intreaga nu de x sau y.
Prezenta la vot nu este obligatorie!
Multi spun, lasa ca nu ma duc la vot ca oricum iasa cine trebuie...bun frate, nu mergi tu, nu ma duc eu, nu merge vecinu si uite asa nu merg 2-3-4-5 ilioane de oameni.
ei bine, cu alea 5 milioane de oameni care inseamna aproape 25% din populatia romaniei, s-ar putea schimba ceva, sau poate nu, dar macar ai incercat nu ti-au furat altii voturile noaptea.
Cand ii aud pe unii si pe altii ca voi l-ati votat, frate, da de unde stii tu ce am votat eu?
poate am votat udmr-ul ca-s ungur...acum ce parere ai? :d
el o furat flota(foarte discutabila treaba)
becali o furat jumate de bucuresti, patriciu rafinariile, vantu bancorex-ul, sever muresan, banca dacia-felix...si putem continua lista......mult si bine ca tot nu ajhungem nicaieri.

cred ca solutia ar fii sa strangem cureaua, sa nu mai importam nimic si sa incepem noi sa producem, sa lucram nu sa cersim
corect...Care o sa vina la putere o sa faca exact ce au facut si restul pana acum.Am mai ramas sa vindem fier vechi si cherestea.Mai zicea un user cu cateva posturi mai sus ca ar fi bine ca tara noastra sa se apuce de productii de toate felurile si sa faca export...da??? da cu ce daca toata fabricile,uzine,combinate etc.au ajuns loganuri
G0rdy is offline   Reply With Quote
Old 12-05-10, 21:44   #36
andi_cimpean

Stage 5

andi_cimpean's Avatar

Member of:
[Moderators]

Quote:
Originally Posted by G0rdy View Post
corect...Care o sa vina la putere o sa faca exact ce au facut si restul pana acum.Am mai ramas sa vindem fier vechi si cherestea.Mai zicea un user cu cateva posturi mai sus ca ar fi bine ca tara noastra sa se apuce de productii de toate felurile si sa faca export...da??? da cu ce daca toata fabricile,uzine,combinate etc.au ajuns loganuri
Vă spune eu că gloata (5 milioane) care l-a ales pe superBăse, plānge cu ambii ochi acum şi ies īn stradă.

Eu am rămas mască atunci cānd l-am văzut pe Băsescu cu cātă nonşalanţă spune că v-a tăia īncă 25% din salariile bugetarilor.
Cānd a spus asta se gāndea la salariile de miniştrii, că la ăia de cāstigă acum 800 de lei, sigur nu se gāndea...
Old 12-05-10, 22:28   #37
vacaroz

Stage 5

vacaroz's Avatar

Member of:
[VW]

agricultura. nu e greu, pamanturi fertile avem.branzeturi, lactate, carne si etc. putem consuma de inceput numai de la noi.si asa deja toti ducem dorul la legumele noastre de odinioara, fructe. un carnat de casa etc. nu trebuie sa ne gandim deja sa producem porsche si compaq.piese de schimb pt diferite, masini, tractoare, electronice. etc etc imbracaminte, de incaltat... etc etc
Old 12-05-10, 22:37   #38
G0rdy
Banned

Stage 5

Quote:
Originally Posted by vacaroz View Post
agricultura. nu e greu, pamanturi fertile avem.branzeturi, lactate, carne si etc. putem consuma de inceput numai de la noi.si asa deja toti ducem dorul la legumele noastre de odinioara, fructe. un carnat de casa etc. nu trebuie sa ne gandim deja sa producem porsche si compaq.piese de schimb pt diferite, masini, tractoare, electronice. etc etc imbracaminte, de incaltat... etc etc
Ce nu va este clar ca in tara asta nimeni nu mai face nimic bun???
G0rdy is offline   Reply With Quote
Old 12-05-10, 23:36   #39
werwceul

Stage 5

nu se face din cauza unora ca tine care gandesc asa.
ia gandeste in felul urmator.
decat sa importam mere din turcia (cu gust de plastic pline de apa) mai bine le recoltam pe a noastre (inca mai exista livezi pe ici pe colo) si in loc de 4ron/lik punem pretul de 3 ron /kil dar cu gust mult mai bun si mai sanatoase.

Ce parere ai? ai manca cu 4 din turcia ca arata bine sau cu 3 si nu te imbolnavesti din cauza ca-s tratate cu tot felul de chimicale.

Ce preferi, sa mananci pere care tin 2 luni pe masa in bucatarie sau pere cu gust de para facut in romania?

Si uite asa, incet incet nu am mai importa, si am putea exporta, nu me bani, da-i in colo de bani, dam la schimb 10 vagoane de mar pe 1 vagon de portocale/banane/etc

asa o facut si ceusescu, oare era mai rau?

ok, nu-ti gasesti de lucru, mergi unde se cere, la drumuri, poduri, aduna mere etc...da tu ce zici?
eu? sa fac asa ceva? am facut 12 ani de liceu, 3-4 de facultate, am facut masteratul si acum ma pregatesc de doctorat...sa ma duc eu sa lucrez pamantul?
da frate, uite, eu as merge pentru ca ROMANIA NU ESTE A MEA SAU A TA SAU A LUI BASESCU, ESTE A VIITORILOR NOSTII COPII.
Noi acum distrugem tot, ei ce-o sa faca? o sa fie sclavi in propria tara.
in fine...
Old 12-05-10, 23:47   #40
vacaroz

Stage 5

vacaroz's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
nu se face din cauza unora ca tine care gandesc asa.
ia gandeste in felul urmator.
decat sa importam mere din turcia (cu gust de plastic pline de apa) mai bine le recoltam pe a noastre (inca mai exista livezi pe ici pe colo) si in loc de 4ron/lik punem pretul de 3 ron /kil dar cu gust mult mai bun si mai sanatoase.

Ce parere ai? ai manca cu 4 din turcia ca arata bine sau cu 3 si nu te imbolnavesti din cauza ca-s tratate cu tot felul de chimicale.

Ce preferi, sa mananci pere care tin 2 luni pe masa in bucatarie sau pere cu gust de para facut in romania?

Si uite asa, incet incet nu am mai importa, si am putea exporta, nu me bani, da-i in colo de bani, dam la schimb 10 vagoane de mar pe 1 vagon de portocale/banane/etc

asa o facut si ceusescu, oare era mai rau?

ok, nu-ti gasesti de lucru, mergi unde se cere, la drumuri, poduri, aduna mere etc...da tu ce zici?
eu? sa fac asa ceva? am facut 12 ani de liceu, 3-4 de facultate, am facut masteratul si acum ma pregatesc de doctorat...sa ma duc eu sa lucrez pamantul?
da frate, uite, eu as merge pentru ca ROMANIA NU ESTE A MEA SAU A TA SAU A LUI BASESCU, ESTE A VIITORILOR NOSTII COPII.
Noi acum distrugem tot, ei ce-o sa faca? o sa fie sclavi in propria tara.
in fine...
cu merele e relativa.deja romanul sa saturat de mere, pere rosii castraveti mari si frumosi, nu bube, nu puncte negre dar fara gust.... si eu unul cel putin i-mi cumpar de la piata de la tarani mere de multer ori la 1 leu kilul dar au un gust foarte bun si mai ales iese un compot excelent dupa care sunt inebunit.de exemplu a luat tata ieri mere de la billa, parca erau turnate in forma si erau din portelan dar la gust nici sa te fortezi nu puteai manca unul. taranii lafel, cand cumpara la 2 lei kilu isi permita sa puna inca 2, si se scot pe adaos. si asa supermarketurile sunt vanzatorii principali, si daca ei nu mai au livezi deunde sa cumpere din tara.... ce sa faca?
uite, cunosc multa lume care prefera o tuica buna sau palinca in defavoarea unui wiski, dar si asa... unde gasesti o tuica buna?
asta nu pleaca de la micii intreprinzatori, ci tot de sus. daca ei vor atunci se poate, daca nu.....
Old 13-05-10, 22:58   #41
werwceul

Stage 5

deci...se poate?
Old 14-05-10, 11:04   #42
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5

Mustang's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Va aprindeti degeaba... ardeti si injurati degeaba o poza de-a lui Basescu.

Chiar daca nu vreti sa intelegeti, tara asta mergea la fel de "bine" si cu Crin Antonescu (s-a vazut foarte clar ca el era cea mai mare curva din politica, in momentul cand a "cedat" voturile catre Geoana), si cu Geoana (condus din umbra de acelasi infect: Iliescu - un jegos notoriu care a pus minerii pe oamenii care au realizat ca nu e bine cu el si s-au rasculat impotriva lui).

Toata lumea: Base, Base... Dati in Base ca a el a fost cel care a tinut conferinta de presa. Daca era Geoana la conducere si el era cel care dadea "soarta" asta... bannerele cu fata cui erau scuipate?

Haideti sa nu fim ipocriti.
Mustang is offline   Reply With Quote
Old 14-05-10, 12:59   #43
werwceul

Stage 5

iliescu nu a fost bun !
constantinescu nu a fost bun
iliescu iar nu a fost bun
basescu mi se pare cel mai bun conducator dupa revolutie.
poate dupa el
Old 14-05-10, 13:09   #44
deniel
Dacia Driver

Stage 5

deniel's Avatar

Member of:
[DACIA]
[FORD]

Oricare ar fi fost presedinte la fel proceda,poate chiar mai rau...
deniel is offline   Reply With Quote
Old 14-05-10, 13:47   #45
dolb
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[4Tuning International]
[VW]

Quote:
Originally Posted by valib View Post
legat de votare...eu unul m-am saturat de ceea ce a fost inainte de Basescu. Nu ca acum e 'fain si soare', dar hotiile dinainte nu dau credibilitate celorlalti.

toti vorbiti de vandut tara, de fraude, de parlamentari, de mai stiu eu ce...si toti il injurati numai pe Basescu. Nu sunt PRO Basescu, dar ideea care o vad eu e urmatoarea:

- in `89...tara era pe zero cu datoriile
- in 2000+ suntem datori vanduti
- nimeni nu are treaba cu cei care au condus tara inainte de Basescu (mici exceptii)
- toti stiu doar sa bage de vina

Ipotetic vorbind, tu daca esti pus patron la o firma cu multe datorii, credite, etc....cum o scoti din cacat, ca sa nu dea faliment?
S-au luat gramezi de imprumuturi inainte de era Basescu, nimeni nu a zis nimic, pentru ca salariile au mai crescut, pensiile s-au mai majorat, dar nimeni nu vede faptul ca noi, ca tara, nu ne putem imprumuta la infinit. Datoriile trebuie achitate, platite, pentru ca altfel o dam in diverse.

Daca ai preluat cacatul (datoriile), si incerci sa redresezi situatia putin, esti cel mai hulit din tara. (de fapt e vorba de intretinerea 'datoriilor curente' + bani pentru BUGET, pentru ca fara imprumuturile actuale, nu ar fi nici un ban in spitale (nu ca ar fi cine stie cat), nu ar fi nici un ban pentru salariile bugetarilor)..
Probabil daca mai luam un imprumut de cateva zeci de miliarde de euro, sa creasca salariile in continuare, sa creasca pensiile, sa nu se faca nici o reducere, sa traiasca bine si o gramada de bugetari care sunt in plus....probabil Basescu era cel mai iubit dintre romani.

Nu consider ca -25% / -15% e cea mai buna varianta, dar era una din variantele posibile.
Cu o tara in care totul e la pamant, din cauza ca s-a vandut TOT, s-a furat TOT (cred eu, mai putin de cand e basescu), nu ai cum sa te descurci fara sa strangi din buci si sa te imprumuti pentru a supravietui. Iar tie, ca tara, care ai miliarde de datorii, nu o sa iti dea nimeni imprumut fara anumite conditii. Fara imprumut = tara e moarta.

va intreb...VOI ce ati fi facut in situatia data?
<< uite un om care gandeste! COPII , LUATI AMINTE SI CITITI BINE!

Quote:
Originally Posted by Mustang View Post
Va aprindeti degeaba... ardeti si injurati degeaba o poza de-a lui Basescu.

Chiar daca nu vreti sa intelegeti, tara asta mergea la fel de "bine" si cu Crin Antonescu (s-a vazut foarte clar ca el era cea mai mare curva din politica, in momentul cand a "cedat" voturile catre Geoana), si cu Geoana (condus din umbra de acelasi infect: Iliescu - un jegos notoriu care a pus minerii pe oamenii care au realizat ca nu e bine cu el si s-au rasculat impotriva lui).

Toata lumea: Base, Base... Dati in Base ca a el a fost cel care a tinut conferinta de presa. Daca era Geoana la conducere si el era cel care dadea "soarta" asta... bannerele cu fata cui erau scuipate?

Haideti sa nu fim ipocriti.
Exact asta vreau sa zic si eu, oricine ar fi fost presedinte acu noi urlam "a nu e bun" pt ca asa este romanu ! Dar romanu nu se uita in spate cat s-a furat in anii 90 si oleaca si in 2000-2004. Romanu se uita a Base a luat o decizie la care era cam obligat.
Ma uit cu stupoare la "pensionarii" care ies in strada si fac scandal dar ei poate nu au fost informati de catre cei ce ii platesc ca FMI ne-a dat de ales 2 solutii: 25% TVA in plus sau salariile bugetarilor cu 25 in minus si pensiile cu 15 in minus. Oricum ar fi dat-o .. tot iesea cineva in strada, dar faza e a ERA OBLIGAT. E O DIFERENTA IMENSA!

Ce a furat Base (ipotetic) nu este nici o zecime din cat a furat gasca PSD-ului in aproape 20 de ani de conducere. Va rog sa comparati 20 de ani cu 6 ani .
Ideea nu e cine este probase si cine il injura. Ideea e ca vad multi comentatori si pe realitatea si aici care vorbesc doar asa sa se afle in treaba dar ei nu stiu nimic, ei nu stiu decat ca atunci cand trebuia sa intinda mana la pomana ar fi luat cu 15 - 25 % mai mult.
Eu zic sa va mai si documentati inainte sa vorbiti, pt ca de la un mos prost sau un copil prost, vine altu mai prost si inca unu si inca unu si uite-asa va vad cum va calcati in picioare pe la televizor incercand sa ziceti HUA..dar de ce..nici voi nu stiti..stiti doar ca trebuie zis HUA.
LA MUNCA

dolb is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -