05-12-09, 15:20
|
|
|
NoSpeedLimit Romania Club Member
  Stage 5
Member of: [NoSpeedLimit Romania Club] [4Tuning International] [VW]
|
Re: Windows vs Mac vs Linux
Quote:
Originally Posted by pHlow
Huh?!?! De ce ai restarta pc-ul ca sa intri in xp sau 7 doar ca te joci sau muzica & chat? Nu le poti face foarte bine pe amandoua din XP? Prin varianta ta pierzi timp si spatiu degeaba.
|
exact! ciudat mod de a privi lucrurile ! adica daca era sa tina pe o partitie linux si pe alta windows..mai ziceam  dar doua win-uri.... cam ....ciudat!
|
|
|
05-12-09, 15:21
|
|
|
Fiat Driver
 Stage 5
Member of: [Fiat]
|
mam plictisit de xp vreau ceva nou,la 7 imi place interfata, si mai are chestii in plus, nu prea pot sa ma joc pe w7 cu 1,2 gb de ram, dar pt muzica filme si deastea merge
|
|
|
05-12-09, 20:47
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by pHlow
Este plina dar tot Microsoft conduce detasat.
|
Conduce dintr-un singur motiv parerea mea.. nu stiti de toate povestiile si porcariile pe care le face microsoft cu orice rival? Ei vor sa detina totul.. am vazut diverse documentare despre programatori si tot felul de oameni care au realizat ceva dar au fost redusi la tacere de catre microsoft.
Aici e vorba de mai mult decat performanta si chestii de genu.. sa fim seriosi cine nu ar vrea un DESKTOP cu cat mai putine probleme?
|
09-12-09, 20:08
|
|
|
Saab Pilot
  Stage 5
Member of: [Moderators] [Freehand Design Usergroup] [4Tuning International] [FOTO] [PEUGEOT]
|
Actualmente: Mac OX X Panther, Tiger si Leopard
Windows nu ii bun de nimic, nu se compara cu Mac OS 
Cel putin pentru mine. Care folosesc calculatorul pentru multimedia
|
|
09-12-09, 20:54
|
|
|
Fiat Driver
 Stage 5
|
la bugetul multora e bun si windowsul :P
|
|
|
09-12-09, 21:16
|
|
|
Fiat Driver
 Stage 5
|
vreau sa incerc ubuntu,sau linux (sau e aceeasi chestie) sa vad cum e , cd butabil se face la fel ca la xp, putine detalii va rog...a si ubuntu asta stie jocuri cam de 700mb?
|
|
|
09-12-09, 22:01
|
|
|
Fiat Driver
 Stage 5
|
scuze de triplu post, dar nu am postat in interval de 5 min daca este vreun moderator amabil sa mi le ,,stranga'' ms  . Ce spatiu e necesar unei instalari de ubuntu sa revin la XP cand nu ma descurc:P
|
|
|
09-12-09, 22:52
|
|
|
4Tuning International Member
  Stage 5
Member of: [4Tuning International]
|
Quote:
Originally Posted by aleyx_oltcit
vreau sa incerc ubuntu,sau linux (sau e aceeasi chestie) sa vad cum e , cd butabil se face la fel ca la xp, putine detalii va rog...a si ubuntu asta stie jocuri cam de 700mb?
|
Ubuntu este doar una din multele distributii linux. Ca sa il testezi nu e neaparat nevoie sa il instalezi. Il poti testa direct in varianta live cd. Downloadeaza de aici . Oricum instalarea este putin mai complicata daca nu ai deja niste partitii goale. Pentru a fi mai simplu ai putea sa il instalezi direct din windows dar nu o sa mearga la fel de bine. Da mai multe detalii despre PC-ul tau. In ceea ce priveste jocurile ma tem ca e si mai complicat. Jocurile in general sunt pentru Windows. Pentru a le testa in Linux ai nevoie de emulatoare sau jocuri native linux. Pentru asta vezi ca sunt multe tutoriale pe google. Iar ubuntu asta nu vad de ce nu ar sti jocuri de diferite marimi. Nu are nicio legatura.
Quote:
Originally Posted by aleyx_oltcit
scuze de triplu post, dar nu am postat in interval de 5 min daca este vreun moderator amabil sa mi le ,,stranga'' ms  . Ce spatiu e necesar unei instalari de ubuntu sa revin la XP cand nu ma descurc:P
|
Ai nevoie de vreo 5 gb pentru partitia / unde se vor gasi toate fisierele sistemului(un fel de C:\Windows daca vrei) si apoi cat mai mult pentru partitia /home unde vei instala aplicatiile si chestiile userului.
I am free, no matter what rules surround me. If I find them tolerable, I tolerate them; if I find them too obnoxious, I break them. I am free because I know that I alone am morally responsible for everything I do.
|
|
|
09-12-09, 22:55
|
|
|
Fiat Driver
 Stage 5
|
aha...o sai fac o partitie de 7 gb, il instalez in seara asta, mam facut curios  )lam descarcat deja..pc-ul meu amd athlon x64 2 ghz , 1.2 gb ram, nvidia 8500gt (la asta am indoieli daca o pot instala) si un amarat de hdd sata de 80 gb, trebuie sai fac cd sau se instaleaza de pe hdd, subliniez c anu stiu nimic de linux dar vreau sa invat
Last edited by aleyx_oltcit; 09-12-09 at 22:58.
|
|
|
10-12-09, 00:08
|
|
|
Fiat Driver
 Stage 5
|
am instalat ubuntu...primele probleme...cum dezarhivez,si montez fisiere iso. ,,trebuie sa ma mai documentez
|
|
|
10-12-09, 09:54
|
|
|
  Stage 5
|
intra in terminal si scrie
Quote:
|
sudo apt-get install -y gmount-iso
|
si apoi dupa ce se instaleaza scrie tot in terminal gmount-iso sau ceva de genu si iti apare programul. Apoi presupun ca stii ce sa faci
|
|
|
10-12-09, 12:31
|
|
|
Fiat Driver
 Stage 5
|
am rezolvat cu winrar si iso...trebuie sa vad cum fac sa ma uit la filme cu subtitrare...din cate vad eu este un SO placut, lipsa programelor cu care suntem obisnuiti il face complicat
|
|
|
10-12-09, 12:47
|
|
|
  Stage 5
|
Pentru filme downloadeaza vlc. Aceasi miscare
Quote:
|
sudo apt-get install -y vlc
|
asta daca nu e deja instalat. Apoi cand deschizi filmul click dreapta -video-subtitle...
|
|
|
|
|