Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > FIAT > Alte discutii Fiat

Reply

Thread Tools
Old 14-05-06, 00:14   #31
fiatgroup

Stage 4

Default Re: FIAT is fantastic

Si inca ceva eu am avut aproape numai fiat-uri noi, sa vezi cum o sa fuga dupa primul schimb de ulei (10000 Km), abea atunci isi da drumu' k lumea.
fiatgroup is offline   Reply With Quote
Old 14-05-06, 13:12   #32
bogdan26

Stage 2

sdalutare ,am o nelamurire am caracteristicele la 1{grande punto1400-95cai}si pegeut207{91cai de 1400}benzina amindoua,ce nu inteleg deci prima de la 0-100 vrea mai putin timp,dar de la 60-120 a doua{pegeut} e mai rapida ce sa inteleg e mai bun motorul celor de la pegeut?dar grande punto de la 100/h-o/hvrea 30metri si pg 40 metri
bogdan26 is offline   Reply With Quote
Old 14-05-06, 13:51   #33
fiatgroup

Stage 4

Deci hai sa-ti zic eu cum sta treaba, caracteristicile din carti si reviste sunt puse respectand consumul anuntat de producator. Un 1400 de peugeot nu sufla in fata unui 1400 de fiat de aici pana in la masa in Franta si inapoi dar o sa observi ca atunci cand mergi foarte sportiv cu fiat-ul consumul o sa fie destul de mare. Masina aia rupe masini pana in 2000 cmc (inclusiv). La masinile nemtesti in general la demaraj castigi maxim o sec mai putin decat in carti la italience diferenta e mult mai mare (cronometreaza-te si o sa vezi). Dar te sfatuiesc sa treci de primii 5000 Km si apoi dai niste zone rosii ca sa vezi Maserati din el
Old 26-05-06, 08:56   #34
flaviuf

Stage 5

flaviuf's Avatar

Member of:
[RENAULT]
[Old School Cars]
[4Rally]

Quote:
Originally Posted by fiatgroup
Deci hai sa-ti zic eu cum sta treaba, caracteristicile din carti si reviste sunt puse respectand consumul anuntat de producator.
E prima oara cand aud asa ceva. Dupa logica ta ar trebui spre exemplu la timpii pentru 0-100km/h, sa dea 3 timpi: respectand consumul/urban/extraurban/mixt, nu?
flaviuf is offline   Reply With Quote
Old 26-05-06, 11:35   #35
Race

Stage 5

Am intrat aici pur intamplator,pentru ca era ultimul topic in care se postase la "Masina mea" si am dat click de curiozitate.Daca ar exista un emoticon care s-ar tavali pe jos de ras pana s-ar inverzi ar fi cel mai potrivit pentru a exprima parerea mea,dar cum nu exista:

Quote:
Stilo JTD merge bine si cu 220,nervoasa,se bate serios cu un 330D
Nici macar versiunea Abarth nu atinge 220 km/h,daramite tractorasul ala.La comparatia cu BMW-ul chiar nu mai am cuvinte

Quote:
Harisson Ford se inchina in fata unei Alfa Romeo
Vad ca tot dai inainte cu asta...esti penibil ! Harrison Ford e un actor,de succes ce-i drept,dar care n-are nici o treaba cu lumea auto.Daca tot vorbesti din zicatori,macar spune-le cum trebuie.

Quote:
si-a luat un prieten 318 i 116 CP pe care l-am condus si tin sa spun ca e 0 taiat, pana la 180 ii dau clasa cu 1.2 16 V
Povestiri vanatoresti...revenim asupra acestui aspect mai tarziu.

Quote:
Grande Punto este un Maserati la bani putini
Tu chiar ai probleme grave ! Un rahat de hatchback de familie FWD e aproape o masina sport cu putere de 4-5 ori mai mare ?!

Quote:
e o masina superba si supersportiva
Mai aveam putin si facea stop cardiac...deci acum hatch-ul ala FWD de 95 CP e SUPERSPORTIV ?! Chestia aia abia se taraie,nici macar suportabila nu e.Pana la sportiva mai e foarte mult...iar faza cu supersportiva cred ca ai zis-o la betie,sau dupa ce ai tras pe nas.

Quote:
caracteristicile din carti si reviste sunt puse respectand consumul anuntat de producator
Alta aberatie.Sa stii ca timpii aia sunt pusi plecand de pe loc la 1.500 RPM,si schimband la 3.000 RPM,fara a calca acceleratia in blana.Noroc cu tine ca faci adevarul cunoscut de toti.

Quote:
Masina aia rupe masini pana in 2000 cmc (inclusiv)
Adevarul e ca ii dau ceva sanse cu un 307 2.0 HDI/90 CP Break

Revenind acum la Punto-ul tau,care desi atinge maxim 172 km/h face BMW-uri 318 pana la 180 km/h Masina aia,in stare buna si condusa de cineva care a mai vazut masina pana atunci,macar in in poze,te face fara drept de apel,nici macar nu e stansa cursa.Si cum vad ca esti asa increzator in fortele "Maserati"-ului tau de 1,2 litri ,ce zici de o cursa cu o masina foarte lenta,si anume un Clio de 98 CP ? Ar trebui sa castigi fara probleme,tinand seama ca 318-le e "0 barat" in fata ta.Deci,ca sa arati ca nu e doar gura de tine,astept raspuns sau mesaj privat.
Si nici faza cu 860 kg nu o prea cred...e drept ca pe site-urile oficiale nu sunt masele reale,dar e extrem de putin.Oricum,astept raspuns la provocare.
Race is offline   Reply With Quote
Old 26-05-06, 17:13   #36
fiatgroup

Stage 4

Quote:
Originally Posted by flaviuf
E prima oara cand aud asa ceva. Dupa logica ta ar trebui spre exemplu la timpii pentru 0-100km/h, sa dea 3 timpi: respectand consumul/urban/extraurban/mixt, nu?
Nu bey inginerule, dar niciodata cand ei o sa cronometreze 0-100 Km/h nu o sa-i dea niciodata in a 2-a, si daca iei una nemteasca si cronometrezi castigi maxim 1 - 0,5 sec fata de indicatiile tehnice, la italience obti pana la 2 - 3 la unele alfa chiar 4 mai putin.
Old 26-05-06, 17:18   #37
fiatgroup

Stage 4

Quote:
Originally Posted by Race
Am intrat aici pur intamplator,pentru ca era ultimul topic in care se postase la "Masina mea" si am dat click de curiozitate.Daca ar exista un emoticon care s-ar tavali pe jos de ras pana s-ar inverzi ar fi cel mai potrivit pentru a exprima parerea mea,dar cum nu exista:

Nici macar versiunea Abarth nu atinge 220 km/h,daramite tractorasul ala.La comparatia cu BMW-ul chiar nu mai am cuvinte

Vad ca tot dai inainte cu asta...esti penibil ! Harrison Ford e un actor,de succes ce-i drept,dar care n-are nici o treaba cu lumea auto.Daca tot vorbesti din zicatori,macar spune-le cum trebuie.

Povestiri vanatoresti...revenim asupra acestui aspect mai tarziu.

Tu chiar ai probleme grave ! Un rahat de hatchback de familie FWD e aproape o masina sport cu putere de 4-5 ori mai mare ?!

Mai aveam putin si facea stop cardiac...deci acum hatch-ul ala FWD de 95 CP e SUPERSPORTIV ?! Chestia aia abia se taraie,nici macar suportabila nu e.Pana la sportiva mai e foarte mult...iar faza cu supersportiva cred ca ai zis-o la betie,sau dupa ce ai tras pe nas.

Alta aberatie.Sa stii ca timpii aia sunt pusi plecand de pe loc la 1.500 RPM,si schimband la 3.000 RPM,fara a calca acceleratia in blana.Noroc cu tine ca faci adevarul cunoscut de toti.

Adevarul e ca ii dau ceva sanse cu un 307 2.0 HDI/90 CP Break

Revenind acum la Punto-ul tau,care desi atinge maxim 172 km/h face BMW-uri 318 pana la 180 km/h Masina aia,in stare buna si condusa de cineva care a mai vazut masina pana atunci,macar in in poze,te face fara drept de apel,nici macar nu e stansa cursa.Si cum vad ca esti asa increzator in fortele "Maserati"-ului tau de 1,2 litri ,ce zici de o cursa cu o masina foarte lenta,si anume un Clio de 98 CP ? Ar trebui sa castigi fara probleme,tinand seama ca 318-le e "0 barat" in fata ta.Deci,ca sa arati ca nu e doar gura de tine,astept raspuns sau mesaj privat.
Si nici faza cu 860 kg nu o prea cred...e drept ca pe site-urile oficiale nu sunt masele reale,dar e extrem de putin.Oricum,astept raspuns la provocare.
Bai copilule in primu' rand cand am zis maserati la bani putini ma referam la aspect bey gaga, in al doilea rand taci draq si vbeste de masini italienesti dupa ce ai, in al treilea rand punto are 875 Kg in ordine de mers (benzina + roata rezerva), si in al 4 rand cu bmw e real dar nu ma intereseaza sincer ce crezi tu. Daca vrei ne intrecem dar eu zic sa stai linistit cu lada aia de carat cartofi, cu aia am tupeu sa ma dau cu punto de 60 Cp. Si in al treilea rand Punto al meu prinde in a 5-a la 4800 rpm 200 Km/h (viteza maxima, a 6-a e doar de consum, si 0-100 Km/h in 9 sec, 2 pers in masina si m-am cronometrat de 3 ori si am facut media adik 8.9, dar eu zic 9 ca poate a fost vreo eroare umana). Tu sa vorbesti cu mine dupa ce conduci o italianca nu dacie up-gradata.
Old 26-05-06, 19:54   #38
Race

Stage 5

In primul rand mai usor cu insultele,asta daca nu vrei ca in momentul in care ne intalnim sa facem intreceri sportive la mai multe discipline,unele fara legatura cu domeniul auto.

Quote:
Punto al meu prinde in a 5-a la 4800 rpm 200 Km/h (viteza maxima, a 6-a e doar de consum

Te doare capul ? Ia un algocalmin.
Ia uite un review despre cutia in 6 trepte de pe Punto 1.2 si 1.4:
The sixth speed in the Sporting is non-overdrive on this version: the car reaches its top speed when in this gear
In alta ordine de idei,hai sa facem un calcul:
-raport ultima treapta 0,77
-raport final 4,07
-pneuri 165/70 R 14 81T
Asta inseamna maestre ca la 1.000 RPM in ultima treapta ai 35,26 km/h.Adica la 200 km/h ai avea 5.672 RPM,iar la 4.800 RPM ai avea 169,248 km/h...ceea ce e bine,tinand seama ca viteza maxima a masinii e 172 km/h.Oricum,ai ceva eroare de vitezometru
Iti dai seama ca treapta 5 iese din discutie pentru viteza maxima la valorile astea,dupa cum bine scrie mai sus.

In final,eu am facut o provocare,de la care tu te eschivezi.Deci,inca o data:cand in viitorul FOARTE apropiat mergem sa ne dam ? Dar de data asta as prefera un raspuns de genul "ora x locul.... ziua y".
Old 27-05-06, 01:39   #39
fiatgroup

Stage 4

Bai inginere in nici un caz nu am defect la kilometraj, daca zici asta inseamna ca si bmw-ul are pt ca am mers cu 318 i unu dupa altu' toata autostrada si el se duce si 230, am mers cu fratimiu unu dupa altu cu alfa 147 nu ma lua cu ce scrie in carti ca atunci esti chiar varza intradevar dacia si renault nu optine mai mult poate din contra mai putin pt chiar de asta se vbea intr-un nr al revistei Quattroroutte ca sunt niste mincinosi infecti dar cam absolut toate masinile la vit maxima obtin mai mult. In a -5a atat urca max 4800 sa vorbeasca si cei care mai au punto sporting si palio cu aceeasi motorizare care prinde 190. Ma dau oricand cu cotetu ala, nu m-am luat cu clio decat pe sosea ce-i drept niciodata organizat, dar un megane 1.6 16 V si un clio dala mic 1.4 16 V il ingrop in noroi. De cursa organizata atat itzi zic m-am luat cu punto lu' nevastamea in 3u de 1248 8 V 60 CP cu un logan de 1.6 90 CP si l-am facut muci si ala mai era si singur in masina eu cu nevastamea, la viteza maxima probabil ca loganu' prinde mai mult ca ala (165), dar cand eram in a3-a la 130 abea se mai vedea si bineinteles ca am scos degetu pe geam si i-am aratat valoarea, asa ca stai draq cu renault-ul tau. Asta cu kilometrajul e defectul renaulturilor intradevar, clio itzi arata 180 si de fapt ai 165. Henry Ford: "Cand vad trecand un Alfa Romeo imi scot palaria".

Cele mai frumoase afise publicitare Alfa Romeo in acest deceniu. Am gresit intradevar era vorba de Henry Ford (mama ce greseala), ce calcul sti sa faci bah chiar esti praf sa ne intalnim draq luni sa-ti scot fitele din cap si sa te fac sa-ti vinzi ***-ul ala. Hai gata cu teoriile ca esti varza pt mine renault= dacie mai sigura, atat nimik mai mult, masina italieneasca e mai mult decat un mijloc de transport, e o bijuterie.
Old 27-05-06, 01:51   #40
fiatgroup

Stage 4

Daca tu-mi zici ca Abarthul prinde doar 220 esti varza rau (defapt am observat deja) cand un Alfa 1.6 16 V TS - 120 CP prinde 220 si una de 105 Cp - 210 dar stai poate o avea si asta greseala la kilometraj ca un rahat de renault. Si tocmai asta e faza cand calculeaza demarajul se schimba viteza la 3000, majoritatea masinilor (nemtesti, frantuzesti) trag bine incepand de la 2000 rpm, o italianca (si japoneza) mai ales motorul dupa punto sporting incepe sa-si intre in paine abea dupa 3000 rpm si urca pana in 7000 rpm ca vantu plus ca mai merge, nu i-am dat mai mult de 7000 pt ca acolo e zona rosie dar cred ca ia si tot 8000 nu am intalnit masina ca sa ma faca sa o folosesc asa ca taci draq, la un renault nu ajungi la 6000 fara sa-ti taie benzina, 1.4 are zona rosie la 5500. Daca ar fi fost altii mai tari ca ei nu ar fi cumparat GM motoare fiat ar fi cumparat de la renault dalea de dacie. Si nu ma lua cu comparatii golful pe care l-am avut scria in carte 195 si el lua 220 fara probleme dar la demaraj era exact ca in carte, pacat ca nu a rezistat unei exploatari italienesti. Nu am cuvinte frumoase sa adresez unui om care priveste schitele alea de rapoarte ca tine, o dau in orice competitzie cu tine.
Old 27-05-06, 03:07   #41
Race

Stage 5

Abia astept sa te cunosc pe viu...atatea aberatii nu am mai auzit de mult,si pe cuvant ca sunt FOARTE curios cum arata omul care sutine chestii din astea

Sa nu te iau cu ce scrie in carti...adica vrei sa zici ca Fiat au mintit cand au declarat raporturile cutiei de viteze ?! Fii serios ! Asta ar fi singura posibilitate sa fie gresit calculul meu,dar numai un om ca tine,obsedat de teoria conspiratiei,ar sustine ca un producator ar declara alte rapoarte pentru cutia de viteze.Sunt curios cate idei ai tu despre functionarea unei masini sa contrazici chestia asta...

Quote:
cand calculeaza demarajul se schimba viteza la 3000

Pe cuvant ca am cazut de pe scaun de ras cand am citit asta,nu metaforic ci in sensul fizic al expresiei.Nici nu stiu ce sa-ti raspund la o faza din asta...

Quote:
majoritatea masinilor (nemtesti, frantuzesti) trag bine incepand de la 2000 rpm
Daca sunt Diesel poate...

Quote:
nu i-am dat mai mult de 7000 pt ca acolo e zona rosie dar cred ca ia si tot 8000
Aha...deci o masina cu puterea maxima la 5.000 RPM merge pana la 8.000 RPM ?! In afara de asta,tu ca mare sportiv,pasionat de masinilie adevarate,cele italiene,care sunt mult peste celelalte,nu ai ajuns NICIODATA la limitatorul de turatie ?!

Quote:
nu am intalnit masina ca sa ma faca sa o folosesc

Asa e,stim cu totii ca Punto 1.2 e cea mai rapida masina de pe sosele...ce motive ai avea sa-i folosesti intreg potentialul ?

Quote:
la un renault nu ajungi la 6000 fara sa-ti taie benzina, 1.4 are zona rosie la 5500
Tot ce-i posibil,de unde sa stiu eu unde are masina MEA zona rosie sau cand intra limitatorul de turatie ?! Noroc cu tine ca mai mai luminezi.

Quote:
o dau in orice competitzie cu tine
Serios ?! Ca asta e al treilea post in care ma rog de tine sa mergem sa ne dam,adica fapte nu vorbe.

Quote:
sa ne intalnim draq luni
Cam tarziu,dar probabil ca ai treaba intre timp,nu ca ti-ar fi frica si e numai gura de tine
Bun atunci,astept mesaj privat cu detalii (ora,loc).

La ce ai dat din tine in ultimele posturi incep sa ma indoiesc de faptul ca ai condus vreodata vreo masina,si ca ai mai mult de 13 ani...sa nu ma pripesc totusi cu concluziile,vedem cand ne-om intalni.
Old 27-05-06, 03:25   #42
sandrei

Stage 5

sandrei's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Honda]

RACE..tin sa mentionez ca nu esti normal (in sensul bun al lucrurilor) m-am amuzat copios citind tot topicul asta...oricum domnul fiatgroup este foarte pasionat de masinile alea..ca si de mine s-a luat de cateva luni...ce sa-i faci...o sa ne luam toti masini cu motoare de 1.2 foarte
Old 27-05-06, 03:34   #43
fiatgroup

Stage 4

Nu am numai masini cu motor de 1.2 dar oricum motorul acela pus caroseria de punto sport, aduce ceva sportivitate si este peste multe masini cu motoare mult mai mari cu siguranta peste 1.4 chiar si in 16 V (inafara de motor de honda care trage superbine la cilindree mic), sa sti ca mai am si Alfa 1.6 16 V 120 Cp care nu e un motor tocmai mic si am si masina cu motor de 2.0 dar jtd. Nu mi-e frica de competitzie bey dar la 6 plec in traseu (rom-italia si inapoi) si pana duminica noaptea nu am cum sa ma intorc.
Old 29-05-06, 09:18   #44
flaviuf

Stage 5

flaviuf's Avatar

Member of:
[RENAULT]
[Old School Cars]
[4Rally]

Quote:
Originally Posted by fiatgroup
Nu bey inginerule, dar niciodata cand ei o sa cronometreze 0-100 Km/h nu o sa-i dea niciodata in a 2-a, si daca iei una nemteasca si cronometrezi castigi maxim 1 - 0,5 sec fata de indicatiile tehnice, la italience obti pana la 2 - 3 la unele alfa chiar 4 mai putin.
Am crezut ca prima data e un accident..dar vad ca in continuare iti place sa te aberezi..tu chiar crezi ce spui? Faci tu 2-3 secunde mai putin decat in specificatii??
flaviuf is offline   Reply With Quote
Old 29-05-06, 14:35   #45
antonio74

Stage 5

antonio74's Avatar

Member of:
[Fiat]
[FORD]

ola , scuzati ca deranjez .......dar km de pe bord nu arata realitatea
antonio74 is offline   Reply With Quote
Reply