pana astazi fiatul meu punto mk2 (2003) a fost perfect la frane. acum o luna i-am schimbat placutele de frana ca era vremea. am stat langa mecanic si am vazut ca in cutia cu placute era si un fir pe care mecanicul nu l-a montat spunandu-mi ca nu am asa ceva....
astazi, dupa ce a nins a trebuit sa ma urc in el si sa plec prin bucuresti. la un moment dat, fiind zapada pe jos, am auzit un zgomot ciudat. cred ca este abs-ul insa nu sunt sigur.
intra imediat daca este zapada sau mocirla cum s-a facut acum. faza e ca simt cu piciorul pe pedala de frana ca si cum lovesc ceva ca un arc care vibreaza si se si aude destul de tare. nu ar fi mare problema insa frana nu mai este ca inainte. in momentul in care intra (frana foarte usoara la viteza chiar si de 20 km/h ) mi-\e SI FRICA SA APAS MAI TARE pt ca simt ca apas pe un arc care vibreaza si se aude urat.
cand am intrat pe o portiune uscata, nu a mai facut probleme. de la ce poate fi? martorul de abs nu se aprinde in bord.
sa fie de la anvelope? sunt de vara, nu foarte uzate dar cred ca mai vechi. masina are 63.000 km in bord, fiind cumparata la sfarsitul verii cu 57.000km