Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DAEWOO > Alte discutii Daewoo

Reply

Thread Tools
Old 15-08-10, 13:05   #1
sRn-

Stage 4

sRn-'s Avatar

Default Executiv vs Cielo

Imi spune si mie cineva care sunt diferentele din cielo executive si cielo simplu ? avantaje , dezavantaje
sRn- is offline   Reply With Quote
Old 15-08-10, 19:47   #2
vlad300

Stage 5

vlad300's Avatar

Default Re: Executiv vs Cielo

Cielo GL e mai bun
Acum depinde ca sunt mai multe tipuri de cielo si mai multe tipuri de motorizari la ce te referi mai exact?
Din cate stiu eu dar nu sunt 100% sigur executivele care sunt la noi in tara sunt face la noi si sunt de calitate mai proasta asa ca daca vrei un cielo bun iati Cielo MADE IN KOREA ---> exista topic cum sa recunosti un Cielo facut in Korea.Un cielo GL DOHC sau SOHC e foarte bun.

Last edited by vlad300; 15-08-10 at 19:51.
vlad300 is offline   Reply With Quote
Old 15-08-10, 19:53   #3
vlad300

Stage 5

vlad300's Avatar

PS: Cielo DOHC este mai puternic 16v 88 de cai putere fata de cel SOHC care are 75 CP.Totusi 1.5 sohc, cel de 75cp consuma mai decent, dar totusi mult pt puterea oferita.
Old 15-08-10, 23:30   #4
sRn-

Stage 4

sRn-'s Avatar

Nu ma refeream neaparat la motor , ci la masina intreaga , adica are vreo schimbare partea mecanica ? (fara motor) are vreo schimbare partea interioara ?
Old 16-08-10, 01:04   #5
vlad300

Stage 5

vlad300's Avatar

Asta nu stiu eu am Cielo GLE nu am fost asa ATENT in executive ca sa vad feicare detaliu...chiar nu stiu poate stiu baietii mai bine.
Old 16-08-10, 01:30   #6
ing3r
Daewoo Driver

Stage 5

ing3r's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
[Fiat]

Quote:
Originally Posted by sRn- View Post
Nu ma refeream neaparat la motor , ci la masina intreaga , adica are vreo schimbare partea mecanica ? (fara motor) are vreo schimbare partea interioara ?
La partea mecanica ar fi cateva , nu mi le aduc aminte pe toate...
Rotile la exe sunt pe 14, la std sunt pe 13... La fel si sistemul de franare, discurile si etrierii sunt mai mici ca dimensiuni...
La interior: fetele de usi difera, comanda de geamuri , etc... Unele au turometru, alte nu.
Sunt multe "chitibusuri" care fac diferenta...
ing3r is offline   Reply With Quote
Old 16-08-10, 12:49   #7
sRn-

Stage 4

sRn-'s Avatar

Deci Cielo Executive are fi deasupra lui Cielo (cel simplu)?
Old 16-08-10, 14:04   #8
vlad300

Stage 5

vlad300's Avatar

nu as prea crede...majoritate executivelor sunt modele noi care au fost facute in romania....GLE-urile din 97 sunt aduse din Korea majoritatea...depinde cum iti e norocul.Eu unu prefer o masina Koreana decat una facut in Romania.
Old 16-08-10, 16:43   #9
banzay

Stage 5

banzay's Avatar

Quote:
Originally Posted by vlad300 View Post
nu as prea crede...majoritate executivelor sunt modele noi care au fost facute in romania....GLE-urile din 97 sunt aduse din Korea majoritatea...depinde cum iti e norocul.Eu unu prefer o masina Koreana decat una facut in Romania.
Din aceeasi categorie cu...

Quote:
"decāt Cielo nou, mai bine unu de Coreea, din nooşasă".
Voi va auziti?
banzay is offline   Reply With Quote
Old 16-08-10, 17:28   #10
bogdan_FVJ
Daewoo Driver

Stage 5

bogdan_FVJ's Avatar

Member of:
[Opel]
[DAEWOO]

dupa parerea mea fiecare model de Cielo are avantaje si dezavantaje....mari diferente nu sunt intre ele....dar asa cum spunea un coleg mai sus...cele facute de Romanii nostri la Craiova nu mai sunt ce au fost odata coreenele...no offence pt posesorii de EXE

GLE:
avantaje
- Koreeene
- mult mai trainice din toate punctele de vedere
- mai simple (non-euro....fara multi senzori..fara sonda Lambda..etc)
- materiale mai de calitate dupa oparerea mea
- alt aspect la interior datorita fetelor de usi..
dezavanataje
- varsta
- rar mai gasesti unu in stare buna
- roti pe 13" cu sistem de franare mai slab

Executiv:
avantaje
- varsta
- roti pe 14 cu franare pt 14"(adik mai buna)
- arata bine ca sunt noi
dezavantaje
- Romanesti
- sunt fie euro 2 fie euro 3 care implica multe alte chestii (care pot pica si sunt o carca de bani) fata de GLE...
- nu prea ma omor dupa interior...in special fetele de usi...si e aiurea cu geamurile electrice intre scaune..
- nu sunt f f fiabile...in special pe la roti....bucsi...pivoti...etc..

Repet..este doar parerea mea.....am GLE din 97` cumparat de nou....si la 230 de mii de km nu prea am ce sa ii reprosez..pt ca nu am avut pb majore cu el..acum depinde f mult si de NOROC pentru ca stiu si care au avut GLE si numa probleme...deci e cu dus-intors asta cu GLE si EXE...per total Cielo e o masina f buna pt romania si e f ieftin de intretinut...are cam tot ce ii trebe tinand cont de generatie...eu unu nu renunt la el pt altceva

Intradevar, vorba lui Banzay, e mai bun un CIelo nou...pt ca cele model GLE corean....nu prea mai sunt multe in stare f buna....si cine stie prin ce au trecut...dar fiecare dupa cum vrea...
PS: daca as avea bani...pe langa GLE-u meu mias mai lua un EXE dar DOHC 16v

Ford Mondeo MK3 2.0 TDDi....
Daewoo Cielo GLE 1.5....

EX: Dacia 1310
EX: Opel Kadett GSi
EX: Daewoo Espero 1.5 16v

Dezmembrez Daewoo Cielo
Vand cateva piese Espero

Last edited by bogdan_FVJ; 16-08-10 at 17:39.
bogdan_FVJ is offline   Reply With Quote
Old 16-08-10, 17:50   #11
banzay

Stage 5

banzay's Avatar

Depinde si de 'noroc'... pun cuvantul totusi in ghilimele. Bucsi si altele nu prea s-au schimbat la a mea decat atunci cand am luat-o pe la 103k km. Tot atunci si amortizoarele spate. Cele fata inca tin si sunt bune desi sunt stresate la maxim cu arcurile sport (maine imi vin amortizoarele sport ). La fel un pivot de jos a fost shimbat... asta in conditiile in care tata o forta peste limitele ei si gropile contau prea putin pt el Bordul scartaia (posibil de la vreun pumn primit; a fost inlocuit), am schimbat vreo 2 tps-uri pana sa isi revina si ...cam atat cred Interiorul... si eu il prefer pe cel de GLE (fetele de usi si comanda pt geamurile electrice), dar am modificat cate ceva si va arata mai bine ca la GLE. Motorul asta intradevar e cel mai bun care s-ar putea pune (nu vorbim aici de SFIuri, LETuri si altele) si nu as renunta la el in favoarea unui 1.5 8v, oricat de fiabil ar fi, desi cred ca si asta e destul de fiabil. Eu la 110 k km, mergeam cu 5w30, fara sa imi manance ulei in plus fata de ce e normal...
Old 16-08-10, 17:55   #12
bogdan_FVJ
Daewoo Driver

Stage 5

bogdan_FVJ's Avatar

Member of:
[Opel]
[DAEWOO]

cum am spus si mai sus...depinde de masina...cunosc si GLE si EXE bune...dar cunosc si GLE dar si EXE f proaste...asa ca dragii "mosului" cumparati ce Cielo vreti ca sunt masini bune...si tinute un pic din scurt chiar nu sunt pretentioase...
bogdan_FVJ is offline   Reply With Quote
Old 16-08-10, 18:06   #13
banzay

Stage 5

banzay's Avatar

Tinute din scurt cu costuri relativ mici. Fata de alte masini... care unele nu ofera nici macar cat cielo, indiferent ca sunt 8v sau 16v. Singura chestie cam nasoala e ca se cam invechesc... si rar gasesti sa cumperi unul la un pret bun si sa fie si masina in mintile ei...
Old 16-08-10, 21:26   #14
vlad300

Stage 5

vlad300's Avatar

Cand m-am referit la mai bine unu korean decat unu nou , m-am referit indirect la al meu la doar 97.000 km reali luat de nou....este foarte bun.Acum logic ca exista modele din 97 omorate si para-omorate.Deci daca vrei sa prinzi un Cielo bun raspunsul este sa CAUTI....Poate sa fie GLE PROST sau EXE PROST.Daca nu cauti nu ai sa gasesti masina potrivita.
Old 23-08-10, 09:59   #15
Sillentdead

Stage 2

io zic ca tot exe e mai bun nam avut nici o pb grava cu el
Sillentdead is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -